Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Demon's Souls'un Yapımcıları "Dark Souls"u Duyurdu

Demon's Souls'tan çok daha zor bir oyun bizi bekliyor

    2009 yılında Playstation 3'e özel piyasaya çıkan (Avrupa'da 2010'da çıktı) Demon's Souls bir çok oyun otoritesi tarafından yılın RPG'si ve yılın en iyi oyunu ödüllerine layık görüldü. Daha sonra geliştirici From Software benzer bir oyun üzerinde çalıştığını açıkladı ve bu projeyi "Project Dark" adıyla duyurdu.
 
      Şimdi ise Project Dark'ın adı kesinleşti. Demon's Souls'u geliştiren ekibin yeni oyununun adı "Dark Souls" olarak açıklandı. Japon Famitsu dergisi de oyun hakkındaki ilk bilgileri açıkladı.
 
      Öncelikle Dark Souls, Playstation 3'ün yanı sıra Xbox 360 için de hazırlanıyor. Oyunun yayıncısı ise Namco Bandai olacak. Peki Dark Souls nasıl bir oyun olacak? Bu sorunun yanıtını Famitsu dergisinden sızan aşağıdaki bilgilere bakarak verebiliriz.
 
    * Dark Souls'un zorluk derecesi Demon's Souls'a göre büyük ölçüde artmış. Demon's Souls'un bile çok zor bir oyun olduğunu düşünürsek resmen cehenneme düşeceğiz demektir.
 
    * Dark Souls, Demon's Souls ile benzer temaya sahip olacak, yani hatalarımızdan ders çıkaracak ve keşfetmenin tadını yaşayacağız.
 
    * Dark Souls ile Demon's Souls arasında hikaye ve dünya bakımından herhangi bir ilişki bulunmuyor.
 
    * Tıpkı Demon's Souls'ta olduğu gibi Dark Souls'un da temelleri klasik RPG'lere dayanacak. Yani karakter yaratma, silah ve eşya edinme ve level atlama gibi.
 
    * Oyunun yönetmeni Hidetaka Miyazaki'ye göre Dark Souls'taki en büyük değişiklik bölgeleri keşif olayı olacak. Savaş sahneleri de önemli bir yer kaplayacak, ama bunun üzerinde olan şey büyük keşifler yapmamız olacak. Oyunda kesintisiz bir şekilde birbirine bağlı alanlar olacak ve çok uzakta gördüğümüz bir yere yürüyerek gidebileceğiz.
 
 
    *  Dark Souls'taki bütün haritalar birbiriyle kesintisiz bağlantı içinde olacak ve Demon's Souls'taki gibi "Nexus"a benzer bir yer olmayacak. Hatırlarsanız Demon's Souls'ta oyunun istediğimiz bölümüne "Nexus" denen korunaklı karargahımızdan gidebiliyorduk. Bu defa büyük bir operasyon üssünden, daha küçük üs'ler bulup maceramızda daha ileriye ve derine gideceğiz.
 
    * Bu defa yüksekliği değişen daha fazla komplex arazi oluşumları olacak.
 
    * Dark Souls'ta karakter yaratımındaki ana amaç oyunu özgür şekilde oynamamıza engel olan elementlerden kurtulmak olmuş.Bu da oyunun başında neden meslek seçimi olmadığını açıklıyor.
 
    * Dark Souls'taki silahlar çok çeşitli hareketlere ve özel yeteneklere sahip olacaklar ve çok fazla sayıda büyü ve eşya çeşitliliği olacak. Bunlar oyunculara kendi stillerinde oynama imkanı sunacak. 
     * Yönetmen ve yapımcı Hidetaka Miyazaki, Dark Souls'un online özellikleri hakkında çok fazla ayrıntı paylaşamayacağını, ama oyunda co-op'un yanı sıra rekabete dayanan çok oyunculu modların bulunacağını açıkladı. Oyunda bir yerde zora düştüğünüzde diğer insanları yardımınıza çağırabileceksiniz.
 
    * Dark Souls'ta tıpkı Demon's Souls'ta olduğu gibi dolaylı online özellikler de olacak. Yani diğer tıpkı Demon's Souls'taki gibi ölü oyuncuların mesajlarını görebilecek, ölüm sahnelerini izleyebileceksiniz. Oyun bu defa kendi server'larına sahip olmayacak; buna karşın, Demon's Souls'taki gibi "Dünya Eğilimi" (World Tendency) sistemi Dark Souls'ta yok.  Online konular hakkında daha fazla bilgi daha sonra açıklanacakmış.
 
    * 2011 yılında Japonya'da piyasaya çıkacak olan Dark Souls'un Amerika ve Avrupa'ya ne zaman geleceği bilinmiyor. Dark Souls Japonya'da ise From Software tarafından sadece Playstation 3 için yayınlanacak.
 
     Yine Demon's Souls harika bir oyun olmasını beklediğimiz Dark Souls umarım Batılı oyuncuları da çok bekletmez. Oyunun ilk ekran görüntülerini ve resmi videosunu görmek için sabırsızlanıyoruz.
 
 Güncelleme: Dark Souls'un İlk dergi taraması ortaya çıktı. Bu taramayı aşağıda görebilirsiniz ya da buradan bakabilirsiniz. 
 

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ Bu haber ile ilişkili
Bu haberin bağlantısı
URL
Dark souls Demon's Souls Aksiyon RPG Namco Bandai From Software PS3 Xbox 360
Arkham City Haritası İlk Oyundan 5 Kat Daha Büyük Final Fantasy IV Complete Collection Batı Yolunda
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

efflake

1.2.2011 21:31:31

0
of x360'a da geliyorsa süper haber

Queen Hentai

1.2.2011 20:53:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian

Dostum alacağım ama şimdi değil sanırım. Bu aralar inanılmaz yoğunum, Demon's Souls gibi zorlayıcı bir oyuna ayıracak vaktim yok. Killzone 3 ve Infamous alacağım bu ay.
Tamamdır.

Obsidian

1.2.2011 20:10:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: Affliction

Almayı düşünürsen ShopTo konusuna yazdığım mesaja bakarsın. :) http://forum.donanimhaber.com/m_28326594/mpage_326/tm.htm
Dostum alacağım ama şimdi değil sanırım. Bu aralar inanılmaz yoğunum, Demon's Souls gibi zorlayıcı bir oyuna ayıracak vaktim yok. Killzone 3 ve Infamous alacağım bu ay.

StunFire

1.2.2011 19:18:48

0
quote:

Orijinalden alıntı: melkor23 Demon's Souls'un devamı olmaması beni en çok sevindiren kısmı oldu. Bence PS3'ün en iyi oyunu olan DS'un, devam oyunu multi olsaydı üzülürdüm.
Sana katılmamak mümkün değil Bazılarına abartı gelecek ama ps3 en iyi oyunu konusunda zorluyor sınırları çok extra bir oyun çook

OrcunFix

1.2.2011 19:04:10

0
Demon's Souls resmen hayatımı mahvetti öldünmü taaa bölümün en başından başlamak felaket sıkıyordu ama oyun sarıyordu bitiremeden bıraktım mecbur Dark Souls için beklemedeyim çıktıgı vakit alıp denerim heralde

Rai-gy

1.2.2011 18:43:04

0
Valla ps3'ün en iyi oyunlarından,oynamayan kalmasın.Uygun fiyata bulsam black phantom edition alacam arşiv için ama bulamıyorum bir türlü.

kazegami

1.2.2011 17:03:19

0
Tereddüt edenler için söyleyeyim: Demon's Souls mükemmel bir oyun. Black Phantom Collector's Edition paketini geçen aylarda aldım. Ps3'te oynadığım en iyi aksiyon rpg diyebilirim. Fakat oyun çok zor. Kolay pes eden biriyseniz uzak durun :)

Queen Hentai

1.2.2011 17:00:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian Bende mi alsam acaba? Shopto'da bayağı ucuzmuş. Rpg severim ama... Alsam mı ki?
Almayı düşünürsen ShopTo konusuna yazdığım mesaja bakarsın. :) http://forum.donanimhaber.com/m_28326594/mpage_326/tm.htm

Obsidian

1.2.2011 16:51:23

0
Bende mi alsam acaba? Shopto'da bayağı ucuzmuş. Rpg severim ama... Alsam mı ki?

melkor23

1.2.2011 16:30:01

0
Demon's Souls'un devamı olmaması beni en çok sevindiren kısmı oldu. Bence PS3'ün en iyi oyunu olan DS'un, devam oyunu multi olsaydı üzülürdüm.

Queen Hentai

1.2.2011 16:21:34

0
Normal versiyonu beni kesiyor. Extra birşey istemiyorum oyunun yanında. :) Alayım bari şimdi hehe.

Bernhard

1.2.2011 16:00:33

0
Affliction, Demon's Souls gerçek anlamda bir efsanedir bence. Hemen almanı tavsiye ederim. Ben Black Phantom Edition adlı özel sürümü almıştım, bulabilirsen uygun fiyata satılan bu sürümü al.

Queen Hentai

1.2.2011 15:58:21

0
Demon's Souls'un videolarını dün izlediğimde oyuna hayran kaldım. Baya iyi oyunmuş. Boss savaşları çok iyiydi izlediğim videolarda. Acaba ShopTo'dan alsam mı diye düşünmüyor değilim hani şuan. :)

The_Rahip

1.2.2011 15:54:16

0
Resmi olarak duyurulması güzel. Beklemedeyim.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Dark Souls
+ TAKİBE
AL
29 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız