Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dead Space 3'ten Ayrıntılı Bilgiler

Dead Space 3'e ait herhangi bir görsel henüz sızmadı

      Dead Space 3'ün geliştirildiği konusunda artık herhangi bir şüphemiz yok. Şu an sadece Electronic Arts'ın oyunu resmi olarak duyurmasını bekliyoruz. Diğer taraftan ise oyun dünyasının en büyük sitelerinden IGN ise Dead Space 3'e ait olduğu söylenen ayrıntılı bilgiler yayınladı. O bilgiler ise şu şekilde:
 
Co-op Modu Desteği
    Oyunun co-op desteği senaryo modu için gelecek ve biz Isaac Clarke'ın yanı sıra bir karakteri daha yönetme şansı yakalayacağız. Bu karakterin kim olduğu ise henüz bilinmiyor. Dead Space 3'te bu iki karakterimizi oyunun bir sahnesinde yaralı, kanlı, zırhları parçlanmış bir şekilde yani oldukça zor bir durumda görecekmişiz.
 
     Isaac'in halüsinasyonlar görebileceği ve büyük bir travma yaşadığı da belirtiliyor. Zaten öyle ortamlarda travma yaşamasaydı sanırım büyük bir sürpriz olurdu. Bu iki karakterimiz çevresel zorlukları geçerken birlikte çalışacaklar, ayrıca mermilerimizi, enerji paketlerimizi paylaşabileceğiz.
 
     Karakterlerimizin enerjilerinin zamanla dolmayacağını söyleniyor, yani enerji paketlerine dikkat etmemiz gerekecek. Diğer taraftan Isaac veya ortağından birisi ölürse son kayıt noktasından birlikte başlamak zorundalar. Yani ortağınızın hayatı bir bakıma sizin hayatınız demek olacak.
 
Silahlar
     Dead Space 3'teki alternatif ateş seçenekleri serinin diğer oyunlarından oldukça farklı olacak. Daha önceki oyunlarda oyuncular silahların ateş gücünü, atış hızını, doldurma hızını, kapasitesini değiştirebiliyorlardı. Dead Space 3'te ise daha farklı bir sistem bizi bekleyecek.
 
      Örneğin Plasma Cutter'ın alternatif ateşi dikey ve yatay olarak farklılık gösteriyordu. Dead Space 3'te ise Plasma Cutter'ın alternatif ateşi Force Gun'ın patlayıcı etkisine benzer şekilde tasarlanıyor. Pulse Rifle'ın alternatif ateşinde ise testere bıçakları fırlatma şansımız olacakmış.
 
Isaac Clarke
     Dead Space 3'te Isaac'in hareketlerinin yeni zırhı sayesinde daha ince-narin olacağı söyleniyor. Yani artık zırh bir tank gibi hareket etmemiz için bizi zorlamayacak. Örneğin çömelmek gibi yeni özelliklerimizin olacağı söyleniyor. Bu da küçük objelerin arkasında saklanacağımız anlamına geliyor.
 
      Oyunda Isaac'in özelliklerindeki en büyük değişiklik ise artık sağa ve sola hızlı bir şekilde (atlayarak) kaçabilecek olması. Bunun nedeni ise düşmanlarımızın da farklılık gösterecek olması. Artık daha çevik düşmanlarla karşılaşacağız.
 
     Telekinesis özelliği ise serinin diğer oyunlarına göre farklılık gösteren şeylerden bir tanesi. Telekinesis artık eşyaları havada tutmaktan fazlasına yarayacak. Bir eşyayı havaya kaldırdığımızda onu havada döndürebileceğiz de ve bu unsur bulmacalarda da çok işimize yarayacak.
 
Düşmanlar
     Dead Space 3'te düşmanlarımız da doğal olarak farklılık gösterecek. Her ne kadar Isaac'in bu oyunda serinin önceki düşmanlarının daha büyük ve daha zorlu halleriyle karşılaşacakları söylense de bizim asıl ilgimizi çeken konu insanların da düşmanlarımız arasında yer alacak olması.
 
     Seride ilk defa insanlara karşı da savaşacağız. Ağır zırhlarla donatılmış askerler otomatik silahların yanı sıra bombalarla da sizi durdurmaya çalışacaklar. Tabi bu insan düşmanlarımız Necromorph'lara da dönüşebilecekler.
 
      Oyunun buzlarla kaplı dünyasında bazen çelik duvarlar etrafımızı saracakmış ve düşmanlar biz bu duvarların içindeyken bize toplu halde saldırabileceklermiş. Isaac'in yeni düşmanları arasında örümcek benzeri bir canavar da bulunuyormuş ve bu canavarın vücudundaki turuncu renge yakın bölüm onun zayıf noktasıymış.
 
    Bakalım bu bilgiler Electronic Arts tarafından ne zaman doğrulanacak. Açıkçası IGN'in bu bilgileri doğrudan kaynağından almadan yayınlaması çok zor görünüyor. O nedenle buradaki bilgiler çok büyük ihtimalle tamamen doğru.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak IGN Dead Space 3 EA Visceral Games Isaac Clarke PS3 Xbox 360 PC Korku
Uncharted 2'nin Tüm DLC'leri Bedava! Soul Sacrife'tan İlk Bilgiler
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

alican88

27.5.2012 00:39:33

0
arkadaşlar 1.oyunmu daha korku öğeleri içeriyor 2.oyunmu??

gbiroly

16.5.2012 13:55:37

+2
DS2 yi bitirdim. Çok güzel bir oyun korlu öğesi ön planda. 15 level i hiç sıkılmadan oynadım. DS3 ü de sabırsızlıkla bekliyorum.

huseyincarnege

16.5.2012 11:44:53

0
1ve 2yi bitirdim sıra üçte bekliyoz sabırla

veterangamer

13.5.2012 19:13:05

0
olan yapımcı visceral games e oluyor..kesın ea baskı uyguluyordur bol aksıyon olsun dıye..guzelım serıyı ıyıce aksıyona kaydırdılar bu ea batsada kurtulsak be

atacan12

13.5.2012 17:29:39

0
karlı alanda kapışmak eğlenceli geliyor kulağa birde canavarlar fırtınanın içinden fırlarlar fln baya koryunç olur.

BSC Misafiri

9.5.2012 19:38:53

0
Devam oyunlarını fazla beklemeyi sevmeyiz, ama kojima gibi 5 sene bekletmeyecekse biraz bekletebilirler. Arka arkaya çıkmaya başladı, ilk oyundan sonra uzun bekleyiş olmuştu, ama 2. Oyunda ilki gibi süperdi. Bu serinin COD gibi kalitesini yitirmesinden endişeliyim..

REV0

9.5.2012 13:07:25

0
2ci oyundaki hatundur co-op elemanı, neticede asker ve pilottu kendisi.. İyice aksiyona kayıyor orası ayrı, e malum, nerde ea orda phokluk

BSC Misafiri

9.5.2012 12:52:29

0
Merakla oyunu bekliyorum. Bence diger iki derisinden daha iiiii olacak.

Babblebabble

9.5.2012 12:49:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka Atlama ziplama siper alma ve saga sola yuvarlanma. Oldu mu simdi ? 1. oyun korku oyunu diye cikmis ve basarili olmus bir oyundur. 2. oyunda her ne kadar hoplama ziplama olmasada hizli oyun dinamikleri yuzunden korkudan cok aksiyon icerikli bir oyun oynamistik. Simdi ikinci oyunun aksiyonunu biraz daha harlayin ve ziplama hoplama siper alma ve yuvarlanmayi da ekleyin alin size 3. oyun ki saf kan aksiyon olacagi bangir bangir belli.
+1 hatta dur ben basayım bir artı

capoeira_GS

9.5.2012 12:38:10

0
En sevdiğim korku-TPS oyunlarından bir tanesi Dead Space 3 çıkması çok güzel bir haber devam oyunun gelmesini fazlasıyla hakeden bir oyun

veterangamer

9.5.2012 11:49:11

0
co-op olayı güzel ama gerılımlı bir atmosfer yaratmaya önem vermelıler...

Kasatka

9.5.2012 11:45:04

-1
Atlama ziplama siper alma ve saga sola yuvarlanma. Oldu mu simdi ? 1. oyun korku oyunu diye cikmis ve basarili olmus bir oyundur. 2. oyunda her ne kadar hoplama ziplama olmasada hizli oyun dinamikleri yuzunden korkudan cok aksiyon icerikli bir oyun oynamistik. Simdi ikinci oyunun aksiyonunu biraz daha harlayin ve ziplama hoplama siper alma ve yuvarlanmayi da ekleyin alin size 3. oyun ki saf kan aksiyon olacagi bangir bangir belli.

BSC Misafiri

9.5.2012 11:35:24

0
Çok şükür sonunda geliyor resmi duyuruyu bekliyoruz.Teşekkürler BsC

senseman62

9.5.2012 11:21:44

-1
gelsin gelsin...kaç senedir bekliyoruz

BSC Misafiri

9.5.2012 11:16:05

0
harika bir haber, ilk iki oyunu soluksuz oynamıştım sabırsızlıkla bekliyorum.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Dead Space 3
+ TAKİBE
AL
50 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız