Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

David Hayter "Hideo Kojima'yı Sevmiyorum"

 
      Game Informer'da yayınlanan bir podcast programına katılan Metal Gear Solid serisinin en önemli isimlerinden David Hayter, Hideo Kojima ile arasındaki problemleri ve MGS V'de yer almayışının ayrıntılarını meraklılarıyla paylaştı.
 
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'de uzun yıllar Snake karakterlerine ses veren David Hayter'ın yerini 24 dizisinin başrol oyuncusu Kiefer Sutherland almıştı. Solid Snake ve Big Boss karakterlerine sesiyle hayat veren aktör ve yazar David Hayter, Hideo Kojima'nın kendisi yerine bir başkasının seslendirme sanatçısı olarak tercih etmesini "aşağılayıcı" olarak yorumluyor.
 
Röportajda söylenenlere göre David Hayter oyun yapım aşamasındayken Hideo Kojima'yı yemeğe davet edip heyecanını dile getirmiş ancak Kojima'nın kendisine ihtiyaç duyulmadığını ve yeni bir arayış içinde olduklarını açıklamış. İşin aslı Hideo Kojima, David Hayter'ı çok daha önceden gözden çıkarmış bile:
 
 "Aslında MGS V'den önce, Metal Gear Solid 3'de Hideo Kojima, Snake karakteri için aktör Kurt Russell'ı düşünmüş ama bunu gerçekleştirememişti."
 
Bunu bildiği için değişikliğin kendisi için sürpriz olmadığını söyleyen Hayter, yine de hayal kırıklığına uğramış:
 
"Bu korkunç. İnsanda aşağılık hissi uyandırıyor. Oynamak istesem MGS V benim için 60 saat sürecek bir aşağılama seansı olurdu."
 
Bunun üstüne Hideo Kojima ile ilgili de konuşan Hayter, bir daha kendisiyle çalışmayı düşünmüyor:
 
"Kojima'ya karşı en ufak bir sevgim yok. Kendisine saygı duyuyorum, zeki bir oyun yapımcısı. Kişisel olarak tanımıyorum ve iş anlayışı olarak bende olumlu bir etki bırakmadı. Tekrar bir araya gelip çalışmak istemem."
 
     Metal Gear Solid V: The Phantom Pain pek çok  MGS takipçisi için hikaye bazında maalesef hayal kırıklığı olarak hafızalara kazındı. Pek çoğumuz Zanzibar vakasının işlendiği bir yapım beklerken, sonu yetersiz, hikaye anlatımı serinin diğer oyunlarına nazaran zayıf bir yapımla karşılaştık.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak GameInformer metal gear solid 5 big boss mgs 5 metal gear solid 4 metal gear solid 3 snake eater operation snake eater outer heaven foxhound
Overwatch'un PC ve Konsol Sürümleri Ayrı Dengelenecek Hitman'den Yeni Tanıtım Filmi: "Kimi Öldüreceğini Sen Seç"
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

nIKe08

29.7.2016 19:03:20

0
Yalnız haberi Talha Aynacı yazmış BSC'den ayrılmamışmıydı o?

2K

29.3.2016 18:08:52

0
David Hayter'a hak veriyorum sonuçta Kojimanın oyunu isterse amca oğluna bile seslendirebilir fakat yıllar boyunca beraber iş yapmış ve yakın arkadaş olmalarına rağmen ki David Hayter bir çok kere MGS'yi çok sevdiği için düşük ücretleri kabul etmesine rağmen bir haber bile vermemiş olması ayıp. Adam o kadar yıllar boyunca emek harcamış ve yeni oyunda olmayacağını internetten öğrenmiş.

tayfun34_4

28.3.2016 21:11:37

0
kojima mgs v ile harakiri yaptı ama kimse bunu anlamadı. MSG V harika grafikleri olan oynanışı süper fakat içi bom boş bir oyun, saçma sapan tv dizisi mantığı ile hazırlanmış bölümler balonla adam uçurma 150 bin kere kendini tekrar eden yan görevler pekte önemli olmayan fob görevleri felan filan at çöpe gitsin.Ps4'e bari msg 4-3-2-1 çıkarsalarda biraz mgs oynamanın tadına varalım.

fazliboz

28.3.2016 16:12:12

0
Burda kojimanın avukatlığını yapmaya gerek yok adam kendi fikirlerini söylemiş saygı duyduğunuda belirtmiş kojima çok iyi bir oyun yapımcısı olabilir ama kişiliğini bilemeyiz

BSC Misafiri

28.3.2016 15:15:28

+1
Kojima: David? What Happpend?? David? DAVID!! DAVIIIIIIIIIID!!!!!

Kubizzle

28.3.2016 15:08:36

+5
Hayter's gonna hate

thugs_life

28.3.2016 14:27:18

0
MGS nin son oyunları tat vermiyor.

senjido

28.3.2016 13:54:25

0
"Bunun üstüne Hideo Kojima ile ilgili de konuşan Hayter, bir daha kendisiyle çalışmayı düşünüyor:" bi şeyi çeviriyosunuz bare bi kez daha okuyun.

dingo egret!

28.3.2016 13:12:52

0
Konuşmayan, ara sahnesi olmayan bi big boss tasviri, konuşunca da sesi tuhaf çıkıyor zaten. Ama eleştirilerin çoğuna katılmıyorum, hikayenin karanlıkta kalmış büyük bir kısmına ışık tutuyor.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
72 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız