Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Darkest Dungeon II Playstation 4 ve 5 Konsollarına Geliyor

 
 
Geliştirici Red Hook Studios, sıra tabanlı roguelike rol yapma oyunu Darkest Dungeon II'nin PlayStation 4 ve PlayStation 5 konsollarına geleceğini açıkladı. Ortaya çıkan detaylara göre oyun 15 Temmuz tarihinde 40 dolarlık fiyatla beraber yeni konsollara çıkış yapmaya hazırlanıyor.
 
Darkest Dungeon II'nin PlayStation ön siparişleri açık
 
 
 
Darkest Dungeon II'nin bildiğiniz üzere aynı zamanda ek paketi bulunuyor. "The Binding Blade" adlı ek paketi içeren yeni bir sürümün de 45 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz. Ön siparişler şu anda PlayStation mağazası üzerinden verilebiliyor ve oyunu beklemeye koyulabiliyorsunuz.
 
Oyunun Türkiye fiyatına bakacak olursak ana oyunun 979 Türk Lirası, DLC paketini içeren sürümün ise 1.129 Türk Lirası olduğunu görebiliyoruz. Darkest Dungeon II ilk olarak 26 Ekim 2021 tarihinde Steam ve Epic Games mağazası üzerinden PC için yayınlandı. Oyun ilk etapta erken erişim olarak piyasaya sürüldü. Tarihler 8 Mayıs 2023'ü gösterdiğinde ise tam sürüm olarak satışa sunuldu.
 
 
 

 
Oyunun detayları
 
Dikkat çekici karakter tasarımları ve ortamlarıyla beraber çürüyen bir dünyada yer aldığımız bu yapımda sürekli olarak kendimizi zindanlara doğru giderken bulabiliyoruz.

Burada bir posta arabası oluşturabiliyor ve istediğimiz şekilde donatabiliyoruz. Elimizden gelen her şeyi yaparak manzaralarda kendimizi bulmaya hazırlanıyoruz.

Oyunda sıra tabanlı bir taktik savaş sistemi bulunuyor. Bu savaşlarda hem kendi ekibimizi daha da güçlendirmeye çalışıyor hem de son nefesimize kadar mücadele ediyoruz.
Elbette bu arada hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Yol üzerinde karşılaşabileceğimiz büyük tehlikeler var. Bu tehlikeleri atlatmak için ekibimize ve kendimize güvenmek durumundayız.

Elimize farklı donanımlar alabiliyor, karakterimizin farklı yeteneklerinden faydalanabiliyor, bir parti oluşturabiliyor ve kıyameti önlemek için türlü türlü mücadeleler içerisine geçiş yapabiliyoruz.

Oyun içerisinde lanetle orduların yer aldığı ve Ölümsüzlerin bulunduğu bir dünya bulunuyor. Bu dünya içerisinde hayatta kalmak gerçekten de zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor.
Diğer taraftan karşılaşabileceğimiz zorlu düşmanları ortadan kaldırmak gerçekten de büyük bir zahmet olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda sürekli olarak bir şeyler deneyimleyebiliyor ve deneye deneye belki de burada ölürken bile kendimizi geliştirebiliyoruz.

Kıyameti önlemek için son nefesimize kadar kapışmaya hazırlandığımız bu yapımda çürüyen manzaralara doğru adım atabiliyor ve oyun içerisinde genel olarak karanlık bir atmosferin bizlere sunulduğunu görebiliyoruz.

Posta arabamızın bulunduğu ve binek aracımızla beraber istediğimiz bölgeye doğru ilerleyebildiğimiz bu yapımda arabamızı istediğimiz şekilde donatabiliyor, özelleştirebiliyor, kişiselleştirebilir ve daha fazla etkinlikle beraber yükseklere ulaştırabiliyoruz.
 
 

Dolayısıyla binek aracımız burada aslında temel mekanikler arasında bulunuyor ve bununla beraber de istediğimiz gibi farklı bölgelere doğru ilerlerken aynı zamanda buraları keşfetmek durumunda kalıyoruz. Roguelike tarzı ile beraber bizleri şaşırtan bu yapımda karşılaştığımız her büyük tehlike ile beraber elbette yapabileceklerimiz değişkenlik gösterebiliyor.
 
Yapabileceklerimizle beraber kendi ekibimizi toplayabileceğimiz, cesaretimizi toplayabileceğimiz ve mahvolmuş bir dünya içerisinde yer alabileceğimiz bu yapımda kaosa doğru yolculuğa çıkmaya hazırlanıyor ve bu yolculukla beraber kendimizi aslında büyük ve zahmetli bir yolculuk içerisinde bulmaya hazırlanıyoruz.

Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre karanlık Kurtuluş arasında duran 4 Kahraman yer alıyor. Bu 4 Kahraman içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette bu karakterlerin farklı yeteneklerinden faydalanabilir, bu karakterlerin ön plana çıkışını görebiliyor ve posta arabamızla beraber hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışıyoruz.

Posta arabamız demek burada her şey demek anlamına geliyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız bir süre boyunca istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, buraları keşfetmek durumunda kalıyor, elimizden geldiğince keşfettikten sonra büyük tehlikelerin burada olduğunu görebiliyor ve bu tehlikeleri ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bu sadece cesaretimizi topladıktan sonra elbette buraları temize çıkarmak durumunda kalıyoruz.

Aynı zamanda oyunda ekip oluşturma sistemleri bulunuyor. Ekibimizi istediğimiz şekilde oluşturabiliyor, büyük orduların üstesinden gelmeye çalışıyor ve burada yapabileceğimiz her şey oldukça önem arz ediyor.
 
 

Çünkü seçim odaklı bir yapı olduğundan dolayı oyunda hem savaş alanlarında hem de diğer taraftan farklı şekillerde yapacağımız seçimlerle beraber gidişatına yön verebiliyor, kendi kaderimizi tayin edebiliyor ve daha fazla özellikle beraber oyunda ilerlemeye hazırlanıyoruz.
 
Mahvolmuş bir dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca genel olarak karanlık bir ortamın hakim olduğunu görebiliyoruz.

Karşılaştığımız her büyük tehlike ile beraber büyük tehlikelere gebe olan bu yapım içerisinde dikkat çekici sıra tabanlı savaş sistemi bulunuyor.

Geliştirici ekibin belirttiğine göre geliştirilmiş sıra tabanlı taktik sistemi içerisinde çığır açan bir yapı yer alıyor. Bu yapı ile beraber türü belirleyen dövüş mekanikleri oyunla beraber geri dönüyor ve aynı zamanda istatistiklerden kurallara kadar her bir noktanın iyileştirilmiş olduğunu görebiliyoruz.

Oyunda yer aldığımız süre boyunca iyileştirilmiş ve geliştirilmiş karakterlerin ve yapının olduğundan bahsedebiliyor ve yeni jeton sistemi ile beraber oyunun derinliği gerçekten daha da fazla derinlere iniyor diyebiliriz.

Derinlikte beraber kararlarımızın etkili hale gelmesi elbette oyun içerisinde akıl almaz bir yapıyı bünyesinde barındırdığı anlamına geliyor.

Oyunda her anlamda yaptığımız seçimlerle beraber en iyi şekilde ilerlemeye çalışıyoruz. Savaş alanlarında yaptığımız seçimlerle beraber büyük oranda galibiyet ayrılmak tamamen bizim elimizde bulunuyor.

Ve normal şartlarda size yaptığımız seçimlerle beraber dünyanın değiştiğini deneyimleyebiliyoruz.
 
 

Jeton sistemi ile beraber çeşitli seçimler yapabiliyor, bu jetonla beraber elbette kombolara düşmanlara karşı kullanabiliyor ve savaş alanlarında kullanabildiğimiz bu jetonlarla beraber aynı zamanda oyunun derinliğinin arttırıldığını görebiliyor ve daha fazla detay ile beraber buradaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.

Oyunun bu tarz mekanikleri Diyar oyunlarda yer almıyor ve bu oyunu Has olarak karşımıza çıkarıyor. Dolayısıyla oyunun kendine özgü yapısı ile beraber bu mekanikleri deneyimleyebiliyor ve daha da derinde kendimize bulabiliyoruz.

Unutulmaz kahramanların yer aldığı ve bu kahramanlarla beraber ilerleyebileceğiniz yapım gerçek hikayeleri ortaya çıkarabileceğiniz yapı ile beraber birleşiyor, eve aynı zamanda yeni becerilerin, yolların, öğelerin ve daha fazlasının bizlere sunulmasını bekliyoruz.

Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, görsel potansiyelleri ortaya çıkarabilir ve aynı zamanda karakterimizin buradaki potansiyellerini açığa çıkardığımız süre boyunca gerçek güçlerinin nasıl olduğunu deneyimleyebiliyoruz.

Her kahramanın burada farklı şekillerde becerilere, özellikleri, yetenekleri ve aynı zamanda arka plan hikayeleri bulunuyor. Bu hikayelerle beraber istediğimiz gibi trajik köken hikayelerini ortaya çıkarabilir, o karakterin neler yaşadığını öğrenebiliyor ve daha fazla detay ile beraber aslında bu karakterin derinlerine inmeye hazırlanıyoruz.

Dolayısıyla burada her bir karakterle beraber sıkı bir bağ kurmaya hazırlanıyor ve bu bağlarla beraber de gerçekten o karakterle aramızdaki düşüncelere bir yere toplayabiliyoruz.

Bunun dışında oyunda karakterlerimizi elbette yeni becerileri ortaya çıkarabiliyor ve yollar boyunca farklı öğelerle beraber daha farklı ve güçlü konuma gelebiliyor. Bu sayede karakterlerinin gerçek güçleri ortaya çıkabiliyor, bu potansiyelleri açığa çıkarmakla beraber elbette güçlü kombolar gerçekleştirebilir ve düşmanlara istersek tekli istersek de toplu bir şekilde hasar vermek durumunda kalabiliyoruz.
 
 

Dolayısıyla bu da karakterimizin sahip olduğu yeteneklerle beraber ortaya çıkabilir ve kendimizi bu sayede güçlü bir yapı içerisinde bulabiliyoruz.
 
Oyunda aynı zamanda farklı bölgelerin bulunduğunu ve diğer taraftan farklı karakterlerle beraber ilgi çekici ortamlarda kendimizi bulabildiğimizi aktarabiliyoruz.

Her biri kendi gelişen hikayesine sahip bu karakterlerle beraber farklı koşullara doğru geçiş yapabiliyor, her bir deneyimle beraber kendi deneyimimizi özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyoruz.

Oyunda elbette farklı farklı sefer kısımları bulunuyor ve bu seferleri (yani görevleri) ilerlemek durumunda kalıyoruz. Her görevin aslında burada 30 dakikadan birkaç saate kadar sürdüğüne aktarabiliyoruz.

Dolayısıyla oyunda yeni bir seferle beraber kendimizi daha da geliştirebiliyor, teknoloji ağacıyla beraber yeni yeteneklerin kilidini açabiliyor ve ne kadar sürerse sürsün elbette kendimizi burada daha güçlü konuma getirmek için elimizden geleni yapmayı koyuluyoruz.

Zaten bu tarz oyunlarda karakter ve ekip odaklı bir yapı yer alıyor. Bu odaklı beraber karakterlerimizi ne kadar çok güçlendirirsek o kadar çok daha güçlü konuma gelebilir ve böylece hayatta kalma şansımız artış gösterebiliyor.

Her bir karakterin farklı yetenekleri ile beraber ön plana çıkması elbette oyundaki çeşitliliği arttıran unsurlar arasında bulunuyor.

Bu çeşitlilikle beraber istediğimiz gibi seferlere atılabiliyor, bu seferlerden galip ayrılarak yine donanımların ve kaynakların sahibi olabiliyor ve yolculuğumuz boyunca harcayabileceğimiz kaynaklarla beraber burada daha sıkı ve güçlü bir şekilde yer alabiliyoruz.
Umut dolu bir yolculuk içerisinde yer alabildiğimiz bu yapımda ortamların farklı şekillerde olduğunu, her bölgenin farklı yaratıklarla ve düşmanlarla beraber bizlere sunulduğunu ve aynı zamanda düşman çeşitliliğinin burada artış gösterdiğini aktarabiliyoruz.
 
 

Diğer taraftan yapım içerisinde her keşif gezisinde yeni stratejiler ve planlamalar ortaya çıkarabiliyor. Bunun dışında her bir aksiyonla beraber kendimize elbette güçlü bir yapı içerisinde bulmaya hazırlanıyoruz.

Devasa yükseltme sistemleri ile ve teknoloji ağacı ile beraber istediğimiz şekilde daha güçlü bir şekilde ortaya çıkabiliyor ve bu güçlendirmelerle beraber elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.

Nimet sistemi ile beraber etkileşime girdikten sonra bu sistem içerisinde istediğimiz gibi yeni becerilerin, bonusların ve hatta avantajların kilitlerini açabiliyor ve planlarken burada neyi kurguladığımızı tamamen biz belirleyebiliyoruz.

Saldırılarımızı önceden planlayabiliyor, çeşitli bonuslar takabileceksek bonusları takmak için istediğimiz şekilde envanter sistemine geçiş yapabilir ve elimizdeki sistemleri burada değerlendirebiliyoruz.

Planlamaları yaparken elbette savaşa girmeden önce bu planlamaları yapmak oldukça önem arz ediyor ve aynı zamanda kendi stratejimize ve planlarımıza bağlı kalmak durumunda kalıyoruz.
Oyunda yer aldığımız süre boyunca benzersiz koşullarla beraber karşılaşabileceğimiz sistemler yer alıyor ve yakınlık sistemi ile beraber de seyahatler ilerledikçe kahramanlarımızın birbirleriyle beraber olan bağları daha da kuvvetlenebiliyor veya daha da açılım gösterebiliyor.
Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bonuslara dikkat etmeniz gerekiyor ve aynı zamanda en iyi şekilde yer aldıktan sonra elinizden geleni burada yapabiliyorsunuz.
 
Zorlu yolculukla beraber yer alabildiğimiz bu yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi karakterler arası Duygu sistemi bulunuyor ve Duygu sistemi ile beraber elbette karakterlerimizin burada bir yakınlık içerisine giriş yaptığını ve aynı zamanda ihtiyaç duydukları şekilde yakınlaştığını görebiliyoruz.

Kahramanlar burada her ilerleme ile beraber çeşitli bağlar kurabiliyor ve birbirlerinin sinirlerini bozabiliyor. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca aslında gerçekçi bir yapıyla beraber karşılaşmak üzere olduğumuzu hissedebiliyor ve bu yapı ile beraber de karakterlerimizin atışmalarını veya birbirlerini sevmelerini burada görebiliyoruz.

Bu da oyuna renklilik ve çeşitlilik katan ve aynı zamanda gerçekçiliği de ön plana çıkaran unsurlar arasında bulunuyor diyebiliriz. Bu tarz detaylar ve özellikler gerçekten de oyuncuların sevdiği türden karşımıza çıkıyor ve yakınlık sistemi ile beraber son derece ihtiyaç duyulan savaş sinerjileri sistemi de aslında gündeme geliyor diyebiliriz.
 
 

Çünkü burada yer aldığımız süre boyunca karakterlerin birbirlerine olan yakınlıklarıyla beraber aralarındaki bağı ne kadar kuvvetli olduğuna göre çeşitli sinerjiler oluşturabildiğini aktarabilir ve bu sinerjilerin ne kadar güçlü olduğunu aslında sıra tabanlı taktik savaşlar içerisinde görebiliyoruz.

Bu savaşlarda karakterlerimizin arasındaki yakınlığa göre çeşitli sinerjiler oluşturabiliyor, düşmanları ortadan kaldırmak için bu sinerjileri kullanabiliyor veya yolculuğumuzu sona ermesine neden olan işlev bozuklukları ile beraberdi aslında burada karşılaşabiliyoruz.
Çünkü her zaman duygu değişimleri ile beraber yer alabildiğimiz yapımında aslında bu aralardaki sinerjilerin bazen bozulduğunu deneyimleyebiliyoruz. Takım ne kadar acı sona doğru ulaşmak isterse elbette bizi burada buna engel olmak durumunda kalıyoruz ve takımı burada hayatta tutmak tamamen bizim işimiz oluyor.

Ek olarak burada takımımız içerisinde her bir karaktere stres seviyeleri bulunuyor ve bu stres seviyelerini en aşağı indirmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bu da oyunda yer alan stratejik detaylardan ve derinliklerden bir tanesi.

Yakınlık sistemi dışında oyunda kabus gibi ortamların olduğundan bahsedebilir ve hastalıklı yollardan dağlık alanlara kadar oralardan da ormanların içlerine doğru ilerleyebildiğimiz uzun bir yolun olduğunu aktarabiliyoruz. Oyunda farklı ortamları geçerken elbette temanın değiştiğini, ağaçların yapraklarının döküldüğünü ve daha fazla sistemle beraber karşılaştığımızı aktarabiliyoruz.

Her bölge içerisinde farklı düşmanlar, farklı ortamlar ve karanlık ortamı daha da zifiri karanlık hale geldiğini aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığı süre boyunca her birinin kendine özgü yaratıkları, düşmanları, ortamları, temaları ve daha fazlasının yer almasıyla beraber ilgi çekici bölgelerin bulunduğuna aktarabiliyoruz. Bu bölgelerde istediğimiz gibi 5 farklı bölgeyi keşfedebiliyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre her 5 bölge içerisinde farklı ortamların bulunduğunu aktarabiliyoruz.
 
Oyunda toplamda 5 bölge bulunuyor. 5 farklı bölge içerisinde düşman çeşitliliğinin dikkat çekici unsurlarını ve daha fazlasını görebiliyor ve aynı zamanda kendi stratejilerimize ve planlarımıza göre oyunu oynamak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Her bölge içerisinde farklı durumlar içerisine girdiğimizden dolayı elbette dayanıklılığımızı artırmak ve aynı zamanda stratejimizi daha da üst düzeye ulaştırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.

Başarısızlıklarla beraber yüzleşebileceğimiz ve aynı zamanda dağa doğru yolculuk yapabileceğimiz bu yapımda zayıflıklarımızın üzerine doğru ilerleyebiliyor ve zayıflıklarımızın üstesinden gelmek için burada farklı stratejiler içerisine girebiliyoruz.

Harita içerisinde yer aldığımız bir süre boyunca Han bölgesine doğru geldiğimizde elbette buralarda dinlenebiliyor ve daha fazla eğlence ve zevklerle beraber de burada ilişkilerimizi geliştirmek durumunda kalıyoruz.

Oyunda gerçekten de yapılabilecek oldukça fazla iş bulunuyor ve bu yani etkinliklerle beraber de kendimizi güzel bir deneyim içerisinde bulmaya hazırlanıyoruz.

Dolayısıyla oyunda yer aldığı bir süre boyunca gerçekten üst düzey bir yapı ile beraber karşı karşıya kalıyor ve elimizden geldiğince burada neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve burada yaptığımız hamlelerin ne kadar değişken olduğunu aktardıktan sonra karakterlerimizi ön plana çıkarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.

Sanatsal stili ile ve gerçekten de grafiklerle beraber ön plana çıkan bu yapım türü severlere gerçekten büyük bir mekanik sunuyor. Bu mekaniklerle beraber istediğiniz gibi oyunda ilerleyebiliyor, karakterlerinizi geliştirebiliyor ve farklı bölgeler içerisinde kendinize kaptırabiliyorsunuz.
 
 

Kabus dolu ortamlarda kendimizi bulabildiğimiz özel sanat stili ile beraber çarpıcı sanat tarzıyla ilerleyebildiğimiz yapımda aynı zamanda arka planda oldukça ilgi çekici sesleri ve müziklerin olduğundan da bahsetmemiz gerekiyor.

Oyunda 3 boyutlu görsellerin animasyonları ve görsel efektlerin yer aldığı bir sistem bulunuyor. Bu sistemlerle beraber en iyi şekilde oyundaki yerimize almaya hazırlanıyor ve hiçbir masraftan kaçınılmadan geliştirildiği belirtilen bu yapım oyunculara hitap etmekten öte gitmiyor.
Gerçekten güzel detaylarla bezeli ve aynı zamanda farklı sistemleri bünyesinde barındıran bu yapımda kısacası toparlayacak olursak sıra tabanlı taktik savaşları ile beraber kendimizi farklı bir hikaye içerisinde bulabiliyor, seferlere doğru atılabiliyor, bu seferler içerisinde farklı görevlerden kaynaklar elde edebiliyor ve arka plandaki hikayelerle beraber de kendimizi burada kaptırmak durumunda kalıyoruz.

İstediğimizi yapabileceğimiz yeni bir eve kapsamlı müziklerle beraber ilerleyebileceğimiz, kemik kıran ses efektlerinden farklı seslere kadar oldukça ilgi çekici detaylarıyla beraber karşılaşabileceğimiz bu yapımda yepyeni anlatım mekaniklerinin sistemlerini ve daha fazlasını barındırdığından bahsetmek de mümkün.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu Darkest Dungeon II Darkest Dungeon 2 gotik sıra tabanlı rol yapma oyunu Red Hook Studios
League of Legends EMEA Masters Spring 2024 Turnuvası Başlıyor! Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Darkest Dungeon II
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız