Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Cyberpunk 2077 Yeni Haberler: Devam Oyunu FPS mi TPS mi? 25 Milyon Satış

 
CD Projekt RED tarafından oyunculara Aralık 2020 tarihinde sunulan gelecek temalı açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Cyberpunk 2077 için yeni bir haber ortaya çıktı. Bu haber şu anda oyunun kamera bakış açısıyla beraber alakalı bir durum olarak karşımıza çıkıyor ve ilk oyundaki birinci şahıs kamera bakış açısının aksine devam oyununun üçüncü şahıs bir kamera bakış açısıyla beraber oynanabileceği öne sürülüyor. Ancak şu anda bu durum net değil.

Kamera bakış açıları oyunlar içerisinde oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu kamera bakış açılarıyla beraber oyunun deneyimi bir hayli değişiyor ve karakter kontrolleri de buna nazaran daha farklılık gösterebiliyor. Örneğin oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca birinci şahıs kamera bakış açısı ile beraber ilerlediğiniz kısımlarda elbette hem çevre unsurlarına yakından bakabiliyor hem de karakterimizin sadece ellerini ve kollarının bir kısmını görebiliyorsunuz ve karakterin tamamını ne yazık ki göremiyorsunuz. Diğer taraftan üçüncü şahıs kamera bakış açısı ile beraber ilerlerseniz de karakterin tamamını görebiliyor ve çevre unsurlarına da uzaktan bir bakış atabiliyorsunuz. Üçüncü şahısta, birinci şahıs kamera bakış açısındaki gibi çevre unsurlarını ve nesneleri gerçek hayatta olduğu gibi bir hayli yakından göremiyor ve burada daha farklı bir durum söz konusu olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla iki farklı kamera bakış açısıyla beraber deneyimin bir hayli değiştirdiğini söyleyebiliyor ve bakış açıları oyunu bir hayli değiştiren tasarım unsurları arasında yer alıyor.
 
Cyberpunk 2077 eleştirilerin odağından sevilen bir yapıma döndü
 
 

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi 2020 yılında çıkış yapmış olan bu yapım birçok problemi de beraberinde getirdi. İlk etapta sorunlu bir çıkış yapan Cyberpunk 2077 o dönemler oldukça eleştirildi ve bitmemiş bir yapı ile beraber karşımıza geldi. Gerek performans sorunları gerekse oyun için bug’lar ve daha fazlasıyla beraber oyun neredeyse oynanamaz halde bulunuyordu. Hatta bir dönem PlayStation ve Xbox mağazalarından bile bu oyun kaldırılmıştı. Dolayısıyla oyunun ne kadar kötü bir çıkış yaptığını buradan hesap edebilirsiniz. Elbette ilerleyen süreçte geliştirici ekip oyun içerisindeki sorunları kaldırmaya kararlıydı ve şimdi ise geldiğimiz bu noktada oyun tamamen oynanabilir durumda ve böylece oyuncular tarafından sevilir bir duruma geldi. Kötü çıkışıyla anılan ancak daha sonra gerçekten de güzel bir deneyimi bizlere aktaran yapım geniş çaplı bir oynanış içeriğini bizlere sunuyor. Çünkü oyun içerisinde yer alan açık dünya ve bilim kurgu örgüsü gerçekten de dikkat çekici detayları bünyesinde barındırıyor.
 
Öte yandan 2077 için ilk etapta 2022 yılında yeni bir güncelleme geldi ve bu güncelleme ile beraber oyunun birçok hatası giderildi. Daha sonraki süreçte 2.0 güncellemesi ile beraber aynı zamanda bir ek paket karşımıza çıktı ve bu ek pakette yakın zamanda piyasaya sürülen Phantom Liberty.
 
 

Ek paket içeriğinin haricinde bir de oyunculara 2.0 güncellemesi sunuldu. Bu güncelleme oyunun oynanış mekaniklerini değiştiren, oyundaki yetenek ağacına yeni yetenekler ekleyen ve buradaki sistemi değiştiren ve hatta oyun içerisinde yer alan polisleri ve diğer NPC karakterlerini de geliştiren bir yapı ile beraber geldi. Bu güncelleme kullanıcılara ücretsiz olarak sunuldu ve ek paketin aksine bunu tamamen ücretsiz bir şekilde elde edebiliyor ve direkt olarak oyunu güncelleyebiliyorsunuz. Bu güncelleme oyunu kıran birçok hatayı da ortadan kaldırıyor ve aynı zamanda ek paketin gelmesine de ön ayak oluyor. Zaten şu anda hem ek paket hem de güncelleme mevcut ve bu iki ayrı içerik de oyuncular tarafından sevilmiş durumda.
 
Kötü çıkışıyla beraber bu zamana kadar kendini toparlayan yapım şu anda Steam üzerinde çok olumlu etiketine sahip durumda. Oyuncular tarafından olumlu eleştirilerin odağında bulunan oyun uzun süreli bir oynanış dinamiğini ve hikayesini bizlere aktarıyor. Açık dünya içerisinde yer yer gizli ve gizemli unsurlarla beraber karşılaşabiliyor ve aynı zamanda ilgi çekici yan görevlerin de burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Elbette yukarıda bahsettiğim gibi ek paket içerisinde gerçekten de uğraşılmış bir deneyimin olduğundan bahsedebiliyor ve burada yeni karakterlerin ve yeni hikaye örgüsünün hatta yeni bir bölgenin de olduğunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla bu toparlanma süreci gerçekten de üst düzeye çıkmış durumda ve şu anda oyuncular tarafından oynanan ve hatta çok satan yapımlar arasında yer alıyor. Ayrıca oyunun şu anda oldukça fazla sattığını da söyleyebiliyor ve bundan sonrasında ise ekibin ikinci oyuna kendilerini saklayacağı belirtiliyor.

Oyun 25 milyon satış sayısına ulaştı
 
 

Şu anda Steam sayfası üzerinde 800 Türk lirasından satışta bulunan bu yapım toparlanma süreci ile beraber satış sayısı için yeni bir güncelleme sağlandı. Oyun bu kapsamda gerçekten de kendi rekorunu kıracak bir sayı ile beraber karşımıza çıkıyor ve geliştirici ekip tarafından geçtiğimiz günlerde belirtilene göre oyunun şu anda 25 milyon satış sayısını aştığını söyleyebiliyoruz. Bu sayı gerçekten de bir oyun için oldukça büyük bir satışı ifade ediyor ve bu sayı büyük çaplı yapımlar arasında gerçekten de dimdik durduğunu ve kötü çıkışıyla beraber de bu zamana kadar ulaştığı başarıya bir bakış atabiliyoruz.

Çok satmaya devam eden yapım ilk olarak 10 aralık 2020 tarihinde PlayStation 4, Xbox One ve PC platformuna çıkışını gerçekleştirdi. Daha sonra yeni nesil bir güncelleme ile beraber aynı şekilde PlayStation 5 ve Xbox Series konsollarına 15 Şubat 2022 tarihinde geldi. Platformlarını genişleten ve yeni oyunculara doğru yelken açan yapımın yukarıda da bahsettiğimiz ek paketi 26 Eylül tarihinde PlayStation 5 ve Xbox Series konsolları için yayınlandı ve aynı zamanda ücretsiz güncelleme de bu platformlarda yerini aldı. Oyuncular bu güncellemelerle beraber oyunu toparlandığını ve şu anda tamamen oynanabilir olduğunu söylüyor. Elbette oyun içerisinde şu anda ufak tefek hatalar ve bug'lar bulunuyor ancak bu hatalar oyunu kıran herhangi bir yapıyı bünyesinde barındırmıyor. Diğer oyunlarda da ufak tefek karşısına çıkan hatalar şu an için burada yer alıyor ve ancak bu ufak hatalar küçük bir güncelleme giderilebilir. Diğer taraftan ilerleyen süreçte büyük bir güncelleme gelir mi ya da gelmez mi sorusu için ekip bir açıklama yaptı ve bu sorunun yanıtını aşağıda cevapladık. Ancak ekibin şu anda ikinci oyun için kollarını sıvamış olduğunu söyleyebiliyor ve yer yerde bu oyun için ufak tefek güncellemelerin geleceğini de tahmin edebiliyoruz.

Devam oyunu FPS mi olacak TPS mi?
 
 

Haberimizin ilk başında bahsettiğimiz gibi Cyberpunk 2077'nin devam oyunu şu anda geliştirilme aşamasında bulunuyor ve bu haberle beraber oyunun aynı zamanda kamera bakış açısın da değişeceği öne sürülüyor. Yine yukarıda bahsettiğimiz gibi kamera bakış açıları oyun içerisindeki deneyimini değiştiren ve özelleştiren unsurlar arasında yer alıyor ve tamamen deneyimi farklı bir boyutta taşıyabiliyor. Dolayısıyla oyuncular açısından bu kamera bakış açıları oldukça önem arz ediyor. Çünkü bir taraftan karakterin sadece kollarını görebiliyor diğer taraftan ise yaptığımız özelleştirmelerle beraber karakterin tamamını görebiliyor ve böylece oyundaki değişim ve özelleştirme hissiyatını hissedebiliyoruz.
 
Cyberpunk 2077'ye yeni ve büyük güncellemeler gelecek mi? 
 
 

Başarılı güncellemelerle ve ek paketlerle beraber karşımıza çıkan geliştirici ekip artık bu oyun için güncellemelerin sona ereceğini ve ufak tefek güncellemelerin haricinde büyük güncellemelerin artık gelmeyeceğini aktarıyor. Yine yukarıda da küçük bir şekilde bahsettiğimiz gibi Bundan sonraki süreçte oyuna küçük güncellemeler ve hataları ortadan kaldıran yamalar gelebilir. Ancak bunun dışında yeni bir ek paket veya devasa güncellemelerin gelmeyeceğini net bir şekilde söyleyebiliriz. Geliştirici ekip de zaten bu kapsamda belirttiğimiz gibi bir açıklama yapmış durumda.

Güncellemelerle ve ek paketlerle beraber oyuncuların gönüllerinde taht kuran geliştirici ekip devam oyunuyla beraber tekrardan oyuncuların gözüne girmeye hazırlanıyor. Ancak bu sefer elbette işleri sağlama alması gerekiyor. Çünkü bitmemiş bir oyunu tekrardan karşımıza sürerse bu geliştirici ekibi zedeleyen ve artık ona güven duyulmayan bir yapıyı ortaya çıkarır. Çünkü oyuncular oyunlar için büyük miktarlarda paralar ödüyor, özellikle ülkemizde oyunların fiyatının bir hali yüksek olması elbette oyuncu kitlesini bir hayli etkiliyor ve bu noktada haklı olarak oyuncular bitmiş bir ürünü ve oyunu satın almak istiyor. Dolayısıyla bilmemiş ve hatalarla dolu bir oyunu kimse almak istemiyor ve böylece geliştirici ekibin burada gerçekten de oyunun temelini sağlam atması gerekiyor ki geliştirici ekibin büyük ihtimalle bundan sonraki süreçte aynı hataları yapmayacağını tahmin edebiliyor ve varsayabiliyoruz.
 
Devam oyunu The Witcher serisindeki oynanışa benzer olabilir
 
 

Nitekim konumuza dönecek olursak Cyberpunk 2077 CD Projekt RED ekibi tarafından yine biz oyunculara sunulan The Witcher serisindeki oynanışa benzer bir şekilde devam oyunuyla karşımıza gelebileceğini öne sürülüyor. Öne çıkan haberler içerisinde kamera bakış açısının üçüncü şahıs kamera bakış açısına evrilebileceğinden bahsediliyor ve zaten ilk oyunla beraber de birinci şahıs kamera bakış açısının nasıl bir yapıyı bizlere sunduğunu gördük ve deneyimledik. Birçok oyuncu elbette bu kamera bakış açısı konusunda kendi fikirlerini öne sürüyor ve birçok oyuncu birinci şahıs kamera bakış açısını savunurken diğer kısım ise üçüncü şahıs kamera bakış açısı ile beraber daha güzel bir deneyimin bizlere aktarılacağını belirtiyor. Elbette bu deneyim tamamen kişiden kişiye göre değişiklik gösterebiliyor ve buradaki yorumlar tamamen sizin kişisel deneyimlerinizle ve oynanışınıza bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Burada dolayısıyla istediğiniz yorumu yapabilir ve hangi kamera bakış açısını istiyorsanız ona göre de fikir sunabilirsiniz.

Geliştirici ekip elbette birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber bizlere büyük bir deneyim sunmuş durumda ve bu kararından da elbette pişman değil. Eğer üçüncü şahıs kamera bakış açısı ile beraber daha farklı bir deneyim sunmayı hedefleseydi elbette bu oyunu özelinde bunu da başarabilirdi ancak geliştirici ekip bu tarz bir yapıyı benimsemiş ve ona göre bir yapı oluşturmuş durumda. Ancak ikinci oyunla beraber bu tarz büyük bir değişime karşımıza geleceğini söyleyebilir ve öne sürebiliriz.
 
 

Burada ortaya çıkan haberler içerisinde oyunun yapımı içerisinde görevli olan Pawel Sasko oyun hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Devam oyunu içerisinde kamera bakış açısının değişebileceğini ve burada birinci şahıs kamera bakış açısından üçüncü şahıs kamera bakış açısına evrileceği hakkında çeşitli detaylar sundu. Hatta ilk oyunda bu kamera bakış açısıyla beraber sundukları deneyim için pişman olmadıklarını belirtti ancak daha sonraki yapımlarda bu tarz bir yapı ile beraber karşılaşmamız belki de mümkün olmayabilir. Çünkü şu anda henüz bir karara varmadıklarını aktaran Sasko yeni oyunun nasıl bir kamera bakış açısıyla ortaya çıkacağını net olarak söyleyemiyor. Dolayısıyla burada sadece varsayımlarla beraber ilerleyebiliyor ve devam oyununun tarzı ilerleyen süreçte net bir şekilde karşımıza gelebilir ve bu süreçte de beklemekten başka yapabileceğimiz herhangi bir şey bulunmuyor. Kısacası şu anda geliştirilen oyunun hangi kamera bakış açısına sahip olacağını bilmiyor ve sadece tahminlerimizi öne sürebiliyoruz.

Peki siz bu durumda devam oyununu hangi kamera bakış açısıyla beraber oynanması gerektiğini ve yapılması gerektiğini öne sürüyor veya istiyorsunuz? Bunları yorumlar kısmında belirtebilir ve devam oyunu içerisinde neler istediğinizi de aktarabilirsiniz.

Cyberpunk 2077 dünyasında geçen canlı aksiyon projesi geliyor
 
 

Cyberpunk 2077 ile ilgili haberler bunlarla sınırlı kalmıyor aynı zamanda geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan resmi bir habere göre de geliştirici ekiple beraber Anonymous Content adlı şirket ile arasında bir ortaklığın kurulduğunu görebiliyoruz. Bu ortaklıkla beraber Cyberpunk 2077 dünyasında geçen yeni bir canlı aksiyon projesinin geliştirildiğini öne sürebiliyor ve ortaklık kurduğu şirket zaten filmler konusunda da oldukça deneyimli bir şekilde karşımıza çıkıyor. Nitekim Anonymous Content adlı bu şirket Emmy Ödüllü dizilerin True Detective ile Mr. Robot ve The Revenant ile Spotlight bibi Akademi ödüllü filmlerin yapımcılığını üstleniyor ve böylece karşımıza gerçekten de başarılı bir ekibin olduğunu söyleyebiliyoruz. Elbette bu ortaklıkla beraber yeni bir canlı aksiyon projesi karşımıza gelmeye hazırlanıyor ve bu projeden de beklentiler bir hayli yüksek olarak karşımıza çıkıyor.

Cyberpunk dünyasında geçen yeni proje ile beraber iş birliğinin bir parçası olarak elbette öne çıkan isimler bulunuyor. İki ekip arasında öne çıkan isimler arasında Anonymous Content   televizyon başkanı Garet Kemble, bunun dışında yaratıcı yönetmen David Levine ve yönetmen Garret Kemble yer alıyor. Bu isimlerle beraber şu anda yeni bir senarist arayışına da girdiklerini söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla bu durumda bu isimlerin yanına yeni bir senarist aranıyor ve bu senarist alımları da şu anda devam ediyor.
 
 

Yukarıda saydığımız isimlerin haricinde ek olarak Ryan Scwartz ve Bard Dorros, Charli Scully ile beraber Anonymous Content şirketinin adına yapımcılık görevini üstleniyor ve bu isimler bu proje üzerinde önemli kişiler olarak yer alıyor. Bu projenin aslında temelini bu isimler oluşturuyor. İki ekip ile beraber yakın iş birliği arasında geliştirilen bu proje elbette hayranların beğenisini kazanacak bir yapıyla gelmeye hazırlanıyor. Şu an için sadece bildiklerimiz bunlar ve canlı aksiyon projesi için aktaracağımız tüm bilgiler şu anda bunlarla sınırlı. İlerleyen süreçte proje hakkında daha fazla bilginin bizlere aktarılacağını öne sürebiliyor ve iki şirketin de bu büyük ortaklığı ile beraber biz de beklentilerimize bir hayli yüksekte tutabiliyoruz. Çünkü ortaya çıkarılacak ürünün nasıl bir yapıya sahip olacağını az çok tahmin edebiliyor ve ona göre de kendi beklentilerimize ayarlayabiliyoruz.

Cyberpunk 2077 oyunu ile alakalı bu haftalık aktaracaklarımız bu kadar. Oyun için gerçekten de güzel ve başarılı bir dönüm noktasına ulaştığını şu anda söyleyebiliyoruz ve gerçekten de oyuncular tarafından sevilen ve sayılan bir yapım olarak da karşımıza çıkıyor. Sorunlu çıkışı ile beraber ilk etapta eleştirilerin odağı haline gelen yapım aynı zamanda bildiğiniz gibi Türkçe dil desteği ile beraber karşımıza çıkıyor ve Türkçe dil desteği sunan bu ekip ülkemizde de oldukça sevilen bir stüdyo olarak yer alıyor. Dolayısıyla bir sonraki oyunlarında da bu dil desteğini sunmasını ve  eşsiz deneyimleri bizlere aktarılmasını istiyoruz. Şimdilik aktaracaklarımız bu kadar. Siz de oyna hakkında çeşitli yorumlamalar yapmak istiyorsanız aynı zamanda detayları ve söylentileri aktarmak istiyorsanız yorumlar kısmına istediğiniz şekilde düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Cyberpunk CDProjekt PC RPG
NFS Most Wanted için RTX Remix Modu Geliştiriliyor: İşte Yeni Video Yeni Fallout New Vegas Modu Karakterlerin Yapay Zekasını Geliştiriyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

yaratıc1KLAVYE

10.10.2023 09:34:01

0
Helal olsun adamlara. Çok eleştirildiler ancak oyun güncellemeler ve ek paketler ile 25 milyon satmayı başardı.

BSC Misafiri

9.10.2023 12:51:31

0
ama şöyle bir şey var ki fps olarak oyunun manzarasını ve detaylarını daha rahat görebilmemizi sağlıyor. niye adamın sırtını izliyeyim ki mesela o manzara içinde? sadece bi soru

BSC Misafiri

9.10.2023 12:01:58

0
O kadar karakter özelleştirme seçeneği var ve oyun fps. Bu en başından beri bu oyun için eksi bir yöndü zaten

BSC Misafiri

9.10.2023 10:17:11

0
starfield'ın cypberpunk 2007 den tek bir iyi yönü var o da tek bir tuşla hem tps hem de fps olarak geçiş yapılabilmesine olanak sağlanması, şöyle bir şeyi yapmak ne kadar zor ki
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Cyberpunk 2077
+ TAKİBE
AL
67 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız