Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Cyberpunk 2077 Phantom Liberty'de Ölen Sanatçı için Yapay Zeka Kullanıldı

 
 
Cyberpunk 2077'nin yayıncısı ve geliştiricisi CD Projekt, ölen bir aktörün sesini yeniden oluşturmak için yapay zeka teknolojisine yöneldi. Bloomberg tarafından bildirildiği üzere CD Projekt yapay zekayı popüler Polonyalı seslendirme sanatçısı Milogost Reczek'e yeni ses hatları eklemek için kullandı.
 
Seslendirme sanatçısı önceki yıllarda hayatını kaybetmişti
 
 
 
Reczek, Cyberpunk 2077'de Viktor Vektor karakterinin Lehçe seslendirmesini yapmış ancak daha sonra 2021'de hayatını kaybetmişti. Bu nedenle CD Projekt, karakteri oyunun Phantom Liberty genişleme paketinde nasıl kullanacağını bulmaya çalıştı ve çözümü yapay zeka teknolojisinde buldu. Bu teknolojiyle beraber sanatçının sesi tümüyle analiz edildi ve yeni replikler eklendi.
 
Yapay zekayı kullanmadan önce ekip bu sanatçının yerine başka bir seslendirme sanatçısını getirmeyi düşündü. Bu kapsamda karakterin tüm seslendirmesi tekrardan elden geçirilecekti. Ancak CD Projekt yerelleştirme yönetmeni Mikolaj Szwed bu durumdan hoşlanmadı ve bunun olmaması gerektiğini vurguladı. Durum böyle olunca başka bir alternatif arandı ve yapay zeka devreye girdi.
 
CD Projekt bu teknolojiyi kullanmadan etmeden önce Reczek'in ailesinden izin aldığını da bildirdi.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle Cyberpunk CDProjekt PC RPG
Mobil Oyun Alien: Blackout Mağazalardan Kaldırılıyor: Satın Alınamayacak PS5'in Yeni Slim Modellerinin Karşılaştırma Görselleri Oluşturuldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Babblebabble

16.10.2023 00:06:08

+1
Yoook hocam teşekkürler, zaten öyle ama NPC bildiğiniz bug'a girmiş. Sistem çökertme yeyip sonra ayakta kalıp saldırmaya devam ediyor :))) O tarz bi hataydı yani. Yoksa zaten herkese tek atıyorum neredeyse özellikle Sistem Çökertme ve Sinir Kızartma ile.

JaReD22

15.10.2023 18:43:43

0
Netrunner için full int vermeniz ve cyberware eşyaları tier 5 olmalı yoksa güçsüz oluyor Netwatch 5 işletim sistemi mutlaka kullanılmalı Internetten netrunner buildlere bakabilirsiniz :)

Babblebabble

15.10.2023 17:53:18

0
Hocam dün bir kez daha geldim. Oyun da temiz hani tüm dosyaları, mod falan bişey de yok. Bu sefer hem de ana oyunun ana görevinde. Karakter ard arda hacklenmesine rağmen sistem çökertme ve sinir kızartmayla bile ölmüyordu ve illaki vurulması gerekiyordu. Susturucu kullanıp vurarak geçmek zorunda kaldım. Netrunner'ım ama oyun bana zorla silah kullandırtıyor

JaReD22

15.10.2023 00:09:41

0
Oyunun ilerlemesine neden olan hatalar özellikle tamamen 1.5 sürümünde çözüldü Halen nasıl denk geliyorsunuz akıl alır gibi değil 1.06 1.31 ve 2.0 sürümlerinde oyunu üç kere bitirdim ufak tefek bunlar hariç birseye rastlamadım W3 seviyesinde tabikide olamaz ama phantom liberty kalite olarak blood and winea çok yaklaşmış

Babblebabble

14.10.2023 19:13:13

0
İlk intro ve girişte ben de öyle düşündüm ama bir adet neredeyse oyun bozan bir hata ve bir adet te boss savaşı esnasında boss'un takılmasıyla ve çok kolay öldürmemle bir hataya daha şahit oldum. İlk hata da oyunun hiçbir şekilde ilerlememesiydi. Kapatıp açıp 15-20 kere denememe rağmen yaklaşık 2-2.5 saat sonra sürekli denerken kendi kendine devam etti. Artık ben mi düzelttim bir şekilde ne oldu anlamadım ama 2 küsür saatimi çaldı. Toplam 200 saati geçti daha ana oyunu da bitirmedim, oyunla ilgili ne hissetsem kararsızım resmen Ama bence bir Witcher 3 kadar efsane olup efsane kalamaz artık. Çok uzun süre geçti ve hâlâ ve hâlâ hatalar var. Belki sonraki oyuna.

JaReD22

14.10.2023 16:08:27

0
Phantom liberty kusursuz bir dlc
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Cyberpunk 2077
+ TAKİBE
AL
67 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız