Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Capcom: Yeni Oyunlar Japonya'da Geliştirilecek


 
     Japonya'nın büyük firmalarının Batılı geliştiricilerle anlaşması sonucu ortaya çıkan oyunların  en azından satış anlamında çok başarısız olmalarına tanık oluyoruz. Bundan muzdarip Capcom da çeşitli önlemler almaya başlayacak.
 
     Capcom başkanı Haruhiro Tsujimota'nın açıklamasına göre firma yeni IP'leri bundan sonra Japonya'da kendileri tarafından geliştirecek. Batılı geliştiriciler ise sadece uyarlamalar (portlar) ve devam oyunları üzerinde çalışabilecek.
 
     Dark Void ve Bionic Commando'nun satışlarının düşük olmasından sonra firma Batılı geliştiricilere karşı olan güvenini kaybetmiş gibi görünüyor.Yine de devam oyunlarının Batılı firmalara yaptırılabileceğinin açıklanması iplerin tamamen koparılmadığının da göstergesi.
 
     İlk Dead Rising ile büyük başarı yakalayan Capcom'un herşeye rağmen 2. oyunu yine Batılı bir firma olan Blue Castle Games'e yaptırdığını ve bu projedeki çalışmaların oldukça iyi gittiğini biliyoruz.
 
     Eidos'u satın alarak işlerini Batılı firmalar yoluyla genişletmek isteyen Square Enix ile farklı bir strateji izleyeceğini açıklayan Capcom'un bu kararlardan nasıl etkileneceklerini 1-2 yıl içinde etkilerini görmeye başlayacağız.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Lost Planet 2 Capcom Xbox 360 PS3 Haruhiro Tsujimota
Split/Second, PS3'te Ne Kadar Yer Kaplayacak? Red Dead Redemption İlk Yılında 4 milyon Satar

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Lost Planet 2
+ TAKİBE
AL
8 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız