Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Capcom: Resident Evil 7 Köklerine Dönecek

 
   Resident Evil 6 yapımcısı Capcom, aksiyon odaklı hale gelen yapım hakkında her kafadan gelen ve çoğunlukla olumsuz eleştirilerin başını çektiği yorumlar karşısında Resident Evil: Revelations'ın daha olumlu tepkiler almasıyla birlikte serinin köklerine döneceklerini (daha önce aynı şeyi Resident Evil 6 ile de dile getirmişlerdi) açıkladı.
 
 
   İngiltere'nin önemli perakendecilerinden birisi olan MCV'ye konuşan CAPCOM'un market sorumlusu Michael Pattison açıklamasında şu sözlere yer verdi:
 
"RE:  Revelations sonrasında hem müşteri hem de basın kanadından gelen tepkileri gördük. İncelemelerin ve gelen farklı yorumların yoğunlukla olumlu olduğuna şahit olduk. Bunu düşünmemiz lazım, görmezden gelemeyiz ve yeni Resident Evil oyunu da bu tarz öğeleri içermesi gerek. Özellikle Resident Evil 6'da çok fazla içerik koymaya çalıştık. Oyunu deneyim edenlerin çoğu şişkin içerikden bahsetti. Leon görevi oldukça iyiydi ve 3DS için geliştirdiğimiz Resident Evil: Revelations'da  hayatta kalma/korku öğeleri ve çoklu hikaye yerine daha sade bir hikayeye odaklanmamız başarılı oldu. Bir sonraki oyunumuzda çekirdek kitlemizi hedef alan bir hareketlilik göreceksiniz."
 
 
   İşte tam bu noktada yapımcı firma ağzındaki baklayı çıkarıyor. Capcom'un nasıl da serinin hayranlarını  ve oyunun ruhunu umursamadan popülerlik neredeyse o tarafa döndüğünü anlayacağınız bir açıklama geliyor Pattison'dan:
 
"Şu zombi, kıyamet sonrası dünya ve hayatta kalma - korku  öğeleri hakkında çok fazla şey söylenmişti. Ancak görünüyor ki halen hayatta ve diri bir içerikmiş. The Last of Us bize müşterilerin ne istediği konusunda güzel bir gösteri düzenledi. Tabii ki Tomb Raider da. Bu oyunları deneyim eden Araştırma & Geliştirme grubumuz bu yapımlardan çok keyif aldıklarını belirttiler. Sanırım marketin bu bölümü için halen güçlü bir talep söz konusu."
 
 
   Resident Evil 6 ile birlikte Uncharted, Gears of War ve House of the Dead oyunlarının bir karışımı olmayı tercih eden seri Resident Evil 7 ile birlikte köklerine döner mi? Dönse de artık fayda eder mi? Bilemiyoruz ancak bu konuda Naughty Dog'u bir kez daha alkışlamakta fayda var. Hikaye anlatımı, atmosfer ve karakter ilişkilerinde sunduğu kaliteyle bahsi geçen türün halen ne kadar güçlü bir kitleye sahip olduğunu, bunun için aksiyona hiç de gerek olmadığını kanıtladı. Hem de bu türde geliştirdiği ilk ve tek oyun ile...
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak VG247 Resident Evil Capcom Korku PS3 Xbox 360 PC resident evil 7 the last of us
İşte Gamescom'da Battlefield 4'ü Çalıştıracak PC! GTA V'in Multiplayer Videosunu Buradan İzleyin!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Vural_95

16.8.2013 21:10:05

0
Nasıl bi oyun anlayışınız varsa , oyunda bi değişiklik olunca hemen seri benm içim bitti deyip yorum yapıyorsunuz. Ben bütün oyunlarını zevkle oynadım. Yeni oyunda inş. çabuk çıkar. Hİkayeyi uamrım re 6 gibi yapmazlar.

Zarbo257

15.8.2013 22:50:32

0
Naughty Dog bu Senelerin korku türünde en tecrübeli firması falan demez durur durur ''İlk defa bu türde tek bir oyun yapar'' susar kalırsın :)

BSC Misafiri

15.8.2013 21:46:29

0
i have a dream, bizim zombi olduğumuz bir oyun olsa, bizi avlamaya çalışan insanlardan kaçsak, diğer zombilerden de hastalığın daha da ilerlememesi için de uzak dursak. toplamda iyileşmek için bol bol panzehir kullanan bir oyuncumuz olsa. Panzehir kullandıkça normale dönmeye biraz daha yaklaşsak ve bunun etkisi ile diger zombiler bize saldırsa ve onlarla savaşsak. güzel senaryo yazdım:)

BSC Misafiri

15.8.2013 21:36:59

0
oyunu eski usul sinematik kamerayla yapsalar aksiyona geçince aniden third person shooter kamerasına geçse böyle şeyler deneseler orta yolu bulsalar süper olur.Ben şahsen revelatıonu hiç sevmedim, re6 da leonun başından otobüsle kaçana kadar olan kısım da süperdi.

aporocco

15.8.2013 20:43:50

0
RE1, RE2, RE3, Code Veronica, RE Remake ve RE Zero oyunlarını oynayıp bitirmiş biri olarak klasik oynanış, az silah ve merminin düşmanların durumuna karşı yarattığı gerilim, taşınan veya birleştirilen objeler vb bulmacalardan alınan zevk, özellikle RE Remake'teki öldürdüğümüz bir zombiyi kısıtlı benzin ve çakmakla yakma mantığı, eğer belli süre yakılmazsa tekrar dirilip hem hız hemde güç olarak başa bela olabilmesi, RE Zero'da aynı anda iki karakterle ilerleyip duruma göre bulmacalarda karakter kontrol değişimi yapılabilmesi gibi özellikleri daha sonraki oyunlarda hiç göremedim. Oyun o kadar özünü ve ruhunu kaybetti ki bambaşka bir oyun serisi haline geldi. Bu kadar boş oyundan sonra 3DS'e Revelations'ı geliştiren ekibe RE 7 oyun geliştirme işini verirlerse RE serisi eski günlerine dönme umut ışığı belirir.

resh_aykut

15.8.2013 20:33:04

0
Yeni jenerasyon Resident Evil 'lar bu kadar aşağılanacak kadar kötü değil çok yerecek kadar da iyi de değil o yüzden editörlerin bir an önce ön yargılarını yıkıp bi haberi adam akıllı yapması gerek. House of the Dead nedir ... The last of us oyun dünyasında yeri apayrı . Resident Evil ile karşılaştırılacak pek bir tarafı yok . Çünkü The last of us bir zombi oyunu değildir . Ha capcom ın korku unsuru açısından The last of us yapımcılarını örnek almış olmaları sevindirici bir haber orası ayrı . Resident Evıl çok köklü bir tarihe sahip the last of us bu konuda biraz geride kalabilir . Yeni jenerasyon resident evil ın çok eksikleri var bu bir gerçek ama hepsi bundan ibaret . Fazla mübalağaya gerek yok

BlackBeasT

15.8.2013 20:07:15

0
Seni ilgilendiren 1 konu'dan bahsetmedim zati, Haber ile ilgili, Uzun mu geldi şey RE yorumu ? kıyamam RE serisini olan ilginin işsizlikle alakası nedir? einstein terk mi? bilimsel 1 konudan bahsedilmiyor yorumda ilginç zihniyet RE yorumunu Einstein bağlamak Resident EVil 1 oyundur (senin burdaki tepkin gerçek mi? yada ciddimisin? olacaktır) Shinji Mikami tarafından yaratılan zombie theması ile ön planda olan belki bilmiyorsundur belirtmek istedim.. hatta sinema filmleride yapılmıştır. Haberde ise RE7 köklerine yani serini eski oyunlarına geri dönüş yapılacağından bahsediliyor. Eski oyuncular olarak RE 1-2-3 ve 4 yeri her daim başkadır aslında sana uzun gelen şeyim yorumumda 1 nevi serseniş diyebiliriz. Bunları neden yazdım belki haberle ilgili yorum yapan kişilere sarmak yerine işsiziz ve einstein terkiz (buda ne demekse) yazabilecek kadar tanıyorsun madem haber ile fikrin yoksa yada yorumunda yanlış varsa düzelt abudik kubidik zırvalar yazıp alıntı yapmayı ver 1 zahmet

aterikasedi

15.8.2013 19:37:17

+1

Fearless_tr

15.8.2013 19:36:15

-5
Tencere tava hep ayni hava

snake1991

15.8.2013 19:23:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: BlackBeasT Capcom RE4 sonra demek daha doğru olacaktır RE4 seri belirgin oynanış değişkliklerine gitsede ve korku unsurları azalsada sizi akıllıca tasarlanmış sahneler arasında götürüp getiriyordu, köyün içindeyken birden 1 evin altındaki gizli geçitten geçip bambaşka yere çıkartıyordu ordan kendinizi 1 mağara içinde buluyordunuz. İrili ufaklı boss dövüşleri oyun sürekli uzun oynanışına rağmen sizi ayık tutuyordu.

Belkide RE yaratıcsı Mikami RE4 ile değiştirdiği oyunu Capcom'dan ayrılmasaydı yenilenmiş RE oyununu dinamiklerini RE5 ile sağlam temeller üzerine oturtup Serinin korku dozajı yüksek ilk 3 oyunu ile yeni oynanışa sahip REyi sentezleyip bulmacaları ve korku unsurları tavan yapan RE oyunu ile gelecekti. Bunu göremedik tamamem action dönen bulmacaları olmayan tadsız tutsuz seri oldu çıktı.

Capcom RE serisinden umduğu parayı kazanmak için RE7 ile seri köklerine dönmek zorunda illa korkmak karşınıza ansızın çıkı veren yaraktıkla yada zombie ile değil, ilk 3 oyunda mesala kurşun hesaplamasını öğrendik zaten az olan mühimmatı akılsızca harcayınca yakalanma korkusu ile nasıl topuklanır birebir yaşadık basit 1 bulmaca için kocaman malikanede yada polis karakolunda "acaba o parça nerde diye düşünürken birden camı kırıp üstüne gelen Licker ile aklımıza dil darbesi atılır o sırada gamepad elden nasıl düşer onuda yaşadık.

Eskiden RE oynarken gerçek anlamda korku ve telaşdan hayatta kalma mücadelesi veriyorduk...
şu kadar uzun yazacak kadar işsiz misiniz arkadaş, illa "einstein terk"e bağlıcanız

ultralisan

15.8.2013 19:10:56

0
Lan daha 3 ay önce RE oyunu çıkmadımı bu acele ne böyle?

senseman62

15.8.2013 19:00:00

0
yeme bizi capcom..papaz pilav yemez her zaman

BlackBeasT

15.8.2013 18:26:07

0
Capcom RE4 sonra demek daha doğru olacaktır RE4 seri belirgin oynanış değişkliklerine gitsede ve korku unsurları azalsada sizi akıllıca tasarlanmış sahneler arasında götürüp getiriyordu, köyün içindeyken birden 1 evin altındaki gizli geçitten geçip bambaşka yere çıkartıyordu ordan kendinizi 1 mağara içinde buluyordunuz. İrili ufaklı boss dövüşleri oyun sürekli uzun oynanışına rağmen sizi ayık tutuyordu. Belkide RE yaratıcsı Mikami RE4 ile değiştirdiği oyunu Capcom'dan ayrılmasaydı yenilenmiş RE oyununu dinamiklerini RE5 ile sağlam temeller üzerine oturtup Serinin korku dozajı yüksek ilk 3 oyunu ile yeni oynanışa sahip REyi sentezleyip bulmacaları ve korku unsurları tavan yapan RE oyunu ile gelecekti. Bunu göremedik tamamem action dönen bulmacaları olmayan tadsız tutsuz seri oldu çıktı. Capcom RE serisinden umduğu parayı kazanmak için RE7 ile seri köklerine dönmek zorunda illa korkmak karşınıza ansızın çıkı veren yaraktıkla yada zombie ile değil, ilk 3 oyunda mesala kurşun hesaplamasını öğrendik zaten az olan mühimmatı akılsızca harcayınca yakalanma korkusu ile nasıl topuklanır birebir yaşadık basit 1 bulmaca için kocaman malikanede yada polis karakolunda "acaba o parça nerde diye düşünürken birden camı kırıp üstüne gelen Licker ile aklımıza dil darbesi atılır o sırada gamepad elden nasıl düşer onuda yaşadık. Eskiden RE oynarken gerçek anlamda korku ve telaşdan hayatta kalma mücadelesi veriyorduk...

BSC Misafiri

15.8.2013 18:12:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: MuhammedBasol
alıntı:

Orijinalden alıntı: amenofis

Şu yorumuda yapim :) RE hayranı olarak (eski hayranı diyelim ilk üç oyun ) RE 2 den aldım hazı heycanı merakı ve bir çok hissi çok az oyundan almışımdır bunlardan biride The Last of Us 'tır.
The Last of Us Capcom'a örnek olmalıdır. Gerçekten üzüldüğüm ise RE 2 ve 3 gibi efsaneler yaratmış bir firmanın RE adıyla sürdüğü şu abuk subuk oyunları görmek. Benim için Resident Evil serisi 3. oyun ile bitti ....


Allah aşkına nası yaa yapma İlk 3 serinin hayranıyım diyosun ama Last of Us gibi amacı korkutmak olmayan aksiyon macera odaklı bi oyunu oyun tarihinin en korkunç oyun serisiyle bir tutuyorsun.Bu laflarından ötürü bence Sen Resident Evil hayranı değilsin hatta ilk 3 oyunu hiç oynamamışsın belliki..
Last of us oynamadın ya da oynayamadın değil mi :D

amenofis

15.8.2013 17:55:54

0
quote:

Orijinalden alıntı: MuhammedBasol
alıntı:

Orijinalden alıntı: amenofis

Şu yorumuda yapim :) RE hayranı olarak (eski hayranı diyelim ilk üç oyun ) RE 2 den aldım hazı heycanı merakı ve bir çok hissi çok az oyundan almışımdır bunlardan biride The Last of Us 'tır.
The Last of Us Capcom'a örnek olmalıdır. Gerçekten üzüldüğüm ise RE 2 ve 3 gibi efsaneler yaratmış bir firmanın RE adıyla sürdüğü şu abuk subuk oyunları görmek. Benim için Resident Evil serisi 3. oyun ile bitti ....


Allah aşkına nası yaa yapma İlk 3 serinin hayranıyım diyosun ama Last of Us gibi amacı korkutmak olmayan aksiyon macera odaklı bi oyunu oyun tarihinin en korkunç oyun serisiyle bir tutuyorsun.Bu laflarından ötürü bence Sen Resident Evil hayranı değilsin hatta ilk 3 oyunu hiç oynamamışsın belliki..
İlk üç oyunu oynadığımda ps1 zamanı oluyor bu beni geren en iyi oyun RE serisidir. The last of us inanılmaz korkunç insanı geren bir oyunmu hayır değil ama konu anlatımı karakterler ilerleyiş gibi bir çok bakımdan eski RE serisine rakip olur .) bir eksi yanı daha ise bulmacaları cidden çok iyidi eski RE serilerinde The last of us ta buda biraz eksik kalmış ama genelde türüne bakarsak son zamanlarda yapılmış en iyi oyundur. hatta RE serisi gibi (ilk 3 oyun) efsane olarak anılmalıdır.

RedBearded

15.8.2013 17:46:50

-2
quote:

Orijinalden alıntı: amenofis Şu yorumuda yapim :) RE hayranı olarak (eski hayranı diyelim ilk üç oyun ) RE 2 den aldım hazı heycanı merakı ve bir çok hissi çok az oyundan almışımdır bunlardan biride The Last of Us 'tır.
The Last of Us Capcom'a örnek olmalıdır. Gerçekten üzüldüğüm ise RE 2 ve 3 gibi efsaneler yaratmış bir firmanın RE adıyla sürdüğü şu abuk subuk oyunları görmek. Benim için Resident Evil serisi 3. oyun ile bitti ....
Allah aşkına nası yaa yapma İlk 3 serinin hayranıyım diyosun ama Last of Us gibi amacı korkutmak olmayan aksiyon macera odaklı bi oyunu oyun tarihinin en korkunç oyun serisiyle bir tutuyorsun.Bu laflarından ötürü bence Sen Resident Evil hayranı değilsin hatta ilk 3 oyunu hiç oynamamışsın belliki..

BSC Misafiri

15.8.2013 17:44:50

0
valla hala firsatlari var da 7de 6'nin yolundan giderse hic bir beklentileri olmasin. Biz bu oyun da janjanli karakterle görmek istemiyoruz, karate, kung fu da görmekte istemiyoruz. uzun etekle erkekleri döven sisirme karakterlerde istemiyoruz. Sacma sapan dev insan dusmanlar da görmek istemiyoruz. Yeni ve tek bir karakter koyun birakin leon, jill vs. yenilenme ve aksiyon dozunu iyice dusurun cok zor olmasa da duzgun bulmacalar ekleyin, sikmayacka ayar da ilginc mekanlar, gizemler koyun.

amenofis

15.8.2013 17:42:33

-1
Şu yorumuda yapim :) RE hayranı olarak (eski hayranı diyelim ilk üç oyun ) RE 2 den aldım hazı heycanı merakı ve bir çok hissi çok az oyundan almışımdır bunlardan biride The Last of Us 'tır. The Last of Us Capcom'a örnek olmalıdır. Gerçekten üzüldüğüm ise RE 2 ve 3 gibi efsaneler yaratmış bir firmanın RE adıyla sürdüğü şu abuk subuk oyunları görmek. Benim için Resident Evil serisi 3. oyun ile bitti ....

RedBearded

15.8.2013 17:38:23

0
Resident Evil Revelations'ı oynayanlar bu lafın gerçekleşme payının ne kadar yüksek olduğunu anlarlar. Bu arada Dead Space serisi bu türün şuan öncüsü.. Last of Us ise hollywood actiondan başka bişey değildir.Gerilimli sahnelerin olduğu doğru ama Korkunun K'sı bile yoktur..

Hoid

15.8.2013 17:33:15

+1
Resident Eviil 3 ten sonra en çok keyif aldığım gerilim oyunu dead space 1 dir . Survivor Horror tadından hardcore bir oyun yapmadılar henüz . The Last of Us ı saymıyorum onda korku öğesi yok ama oda başarılı bir oyun . Umarım yeni nesil de 1-2 oyun gelir The Evil Withinden de çok ümitliyim ben bakalım ne olacak ...

ploff

15.8.2013 17:25:00

0
Resıdent evıl 3'ten sonra zombı gorenınız oldumu oyunda :D

amenofis

15.8.2013 17:24:51

+2
The Last of Us

BSC Misafiri

15.8.2013 17:15:55

0
Bi bitmediniz

aykut291

15.8.2013 17:08:29

0
Ha ha eminim ki öyledir

Rodin

15.8.2013 16:56:41

+2
inş cnm yaa
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Resident Evil 6
+ TAKİBE
AL
59 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız