Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bu Video Oyunu Çocukların Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Tedavisinde Kullanılacak

 
Akili Interactive'in özel olarak geliştirmiş olduğu video oyunu Amerika Birleşik Devletleri'nde 8 - 12 yaş arasındaki çocukların dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu tedavisinde kullanılacak.

EndeavorRx adlı mobil oyun uçan kaykay platform türünde. Beynin dikkat fonksiyonu üzerinde önemli bir rol oynayan spesifik sinir sistemlerine etki etmesi hedeflenerek tasarlanmış ve her bir hastanın tedavi deneyimini kişiselleştirmek için uyarlanabilir algoritmalar kullanıyor.

Şimdiye kadar 600 çocuk üzerinde yapılan testlerde baş ağrısı ve agresiflik gibi bazı yan etkiler ortaya çıksa da dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu ile ilgili olumlu sonuçlar verdiği belirtiliyor.

Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç İdaresi, oyuna onay verdi ve oyun sadece doktordan reçete alınarak oynanabilecek.

EndeavorRx iOS cihazlar için çıkacak.

Oynanış fragmanını aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak PC Gamer
Overwatch'tan Mei, Heroes of the Storm'a Katılıyor Iron Harvest Türkçe Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Hudson51

16.6.2020 18:10:41

0
Oyunların bu tarz bozuklukları iyileştirme de yardımcı olmaları çok hoşuma gidiyor. iOS da ki uygulama büyük ihtimal kod ekleme tarzı reçete kodu benzeri bir şey getirip öyle erişime sunacaklar. Umarım ilerde şu reçete olayı kalkar ve Android'e de gelir de belki şu an ki nesil de baya sık rastlanan dikkat bozukluğunun çözümüne güzel bir iyileşme fırsatı sunar.

Rachsuchtig

16.6.2020 18:01:19

0
Şu kısacık fragmanı izlerken bile sinirlerim bozuldu, çocuklarda baş ağrısı ve agresiflik yaratması normal
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız