Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bloodborne'u Arkadaşlarınızla Oynamanız Mümkün + Bütün Online İçerik Detayları

Bloodborne'da tek başına mücadele etmek yürek isteyecek

    Dark Souls serisinde en büyük şikayetlerimizden biri arkadaşlarımızla rahatça co-op bir oyun oynayamamaktı. Arkadaşlarımızla oynayabilmek için sıkıcı prosedürleri yerine getirmek şarttı. Bloodborne ile birlikte bu dertten kurtuluyoruz.
 
    Bloodborne'un resmi sitesinde oyunun online içerikleriyle ilgili detaylar paylaşıldı. Bu detaylar oldukça heyecan verici olmuşlar. İşte online içeriklerle ilgili açıklanan bütün detaylar şu şekilde:
 
Watchword 
    Watchword bir bakıma özelliği sayesinde co-op oyun oynamak istediğimizde arkadaşlarımızı kolayca oyuna davet edebiliyoruz. Bu özellik bize 8 haneye kadar bir şifre belirlememize izin veriyor. Bu şifreyi bilen oyuncular şifreyi girip co-op maceramıza katılabiliyorlar.  Bu sistemin PvP'de kullanılamayacağını belirtelim.
 
     Watchword sayesinde artık arkadaşlarımızla co-op oyun oynamak çok daha kolay olacak. Böylece Dark Souls serisinde arkadaşlarımızla oynamak için çektiğimiz eziyetler son bulacak.

Co-op Oyun
    Bloodborne'da 3 oyuncuya kadar senaryo modunu online olarak birlikte oynayabileceğiz. Tıpkı Dark Souls'taki gibi diğer oyuncular boss savaşından sonra kendi dünyalarına dönecekler.  Üzerimizde taşıdığımız "Hunter Calling Bell" adlı nesneyi (çanı) kullandığımızda diğer avcıları oyunumuza davet ediyoruz. Aynı şekilde bir başkasının oyununa katılmak isteyenlerse "Resonant Bell"i kullanıyorlar. Bağlantı sağlanınca görev bitene kadar iki oyuncu sırt sırta mücadele ediyor.
 
PVP (İki Oyuncunun Karşılıklı Savaşı)
     Player vs Player veya kısaca PVP denen mücadelelerde iki oyuncu önceden belirlenmiş mekanlarda birbirlerine karşı savaşıyorlar. Dünyası işgal edilen oyuncu ev sahibi olurken, işgal eden oyuncu ise konuk olacak. Başka bir oyuncunun dünyasını işgal etmek içinse "Ominous Resonant Bell"i kullanmak gerekecek. Bu çanlardan birini (Bells) kullanınca ortaya "Bell Chiming Woman"ın çıkacağı belirtiliyor. Diğer oyuncuların dünyası sadece Bell Chiming Woman'ın olduğu bölgelerde işgal edilebilecekmiş.
 
     İşgalci veya işgal edilen bu mücadeleyi kazanırsa (PVP) tıpkı Dark Souls oyunlarındaki gibi ödüllendirilecek. Bu arada PVP sırasında dünyası işgal edilen oyuncu boss bölgesine girerse işgal eden oyuncu otomatik olarak kendi dünyasına dönecek. Ayrıca işgalci oyuncu "Separating Shot" adlı nesneyi kullanınca işgalden vazgeçip kendi dünyasına dönebiliyor. Bu durumda herhangi bir yaptırımın olup olmayacağı ise açıklanmadı.

Chalice Dungeon
     Bunların yanında  Chalice Dungeon modu da iki farklı şekilde karşımıza çıkıyor. Rastgele oluşturulan zindanların yanında, oyunda sabit zindanların olduğu bir modun bulunacağı da açıklandı. Eğer rastgele oluşturulan zindanlarda oynamak istiyorsanız bu zindanlarla ilgili verilerin indirilmesi için ilk aşamada online olmanız şart. Daha sonra oyununuza offline olarak da devam edebiliyorsunuz. Chalice Dungeon'daki her iki modunda da online ve offline olarak oynanabildiğini de belirtelim.
 
Diğer Ayrıntılar
 * Tıpkı Demon's Souls ve Dark Souls'taki gibi eş zamanlı olmayan online oyun desteğine sahip Bloodborne'da diğer oyunculara mesaj veya ipuçları bırakabileceğiz.
 
* Oyundaki Chalice Dungeon güncellemeleri de dahil olmak üzere bütün güncellemeler için Playstation Plus gerekmiyor. Buna karşın co-op oyun veya PVP için Playstation Plus şart.
 
* Bloodborne'a ilk gün güncellemesi gelecek. Böylece online optimizasyonlar, oyunun performansı ve diğer özellikler daha kullanışlı hale getirilecek.

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ Bu haber ile ilişkili
Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak gematsu Demon's Souls 2 Demon's Souls Dark Souls Project Beast PS4 Playstation 4 RPG JRPG Korku BloodBorne Sony
Street Fighter V, 2016'nın Başında Çıkacak Söylenti: PS4'e Tuş Atama ve Durdurma / Devam Etme Özelliği Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Himurajutsu

7.3.2015 15:07:56

-1
full senaryoyu arkadaşımızla coop olarak oynayabilecek miyiz?

emretor23

7.3.2015 14:09:30

+1
Order'i spoiler nedeniyle oynayamamıştım,Bloodborne'ü dört gözle bekliyorum.Umarım günler çıkına kadar hızlı geçer =)

mementopolis

7.3.2015 13:32:01

0
Online öğelerden nefret eden biriyim . Umarım sırıtmaz . Binayım sonuna doğru çıkması çan sıkıçı ....

AnakinHendrix

7.3.2015 13:04:15

0
Oyun icerigi zengin bir oyun olarak geliyor ve mukemmel olacagida kesin. Pvp modu ne kadar guzel olur bilmiyorum ama cikinca hep birlikte gorecegiz.

Megathrone26

7.3.2015 10:20:23

0
Merakla bekliyorum
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Bloodborne
+ TAKİBE
AL
26 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız