Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bioware: "Final Fantasy 13 RPG Değil"


 
     Baldur's Gate, Never Winter Nights, Mass Effect, Dragon Age ve Star Wars: Kotor'dan tanıdığımız Bioware'in yetkilileri Japon RPG'si denilen J-RPG'lere uzun süredir sataşıyor. 
 
     Bu defa firmadan Daniel Erickson, Final Fantasy 13'ü eleştirirken işi biraz daha tartışmalı bir noktaya taşımak istediğini belirterek şunları söyledi: "Sadece önüne bir J koyabilirsiniz, ama bu bir RPG değildir. Seçim yapamazsınız, bir karakter yaratamazsınız, karakterinizle yaşayamazsınız. Ne olduklarını bilmiyorum, belki macera oyunu olabilirler, ama RPG değiller."
 
     Bu sözleri söyleyen belki RPG üstadı Bioware olmasaydı bu kadar etkili olmayabilirdi, fakat Final Fantasy ve diğer J-RPG hayranlarının bu sözlere çok kızacakları kesin.
 
    Şu sıralar Star Wars: The Old Republic, Mass Effect 3 ve Dragon Age 2 üzerinde çalışmalarını sürdüren Bioware'den önümüzdeki günlerde yeni sataşmalar gelirse şaşırmayacağız.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Square Enix Final Fantasy Final Fantasy 13 Tetsuya Nomura Lightining Snow PS3 Xbox 360 JRPG
Crysis 2'den Mükemmel Ekran Görüntüleri Red Dead Redemption'un Çıkış Traileri Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

mertvontrier

14.5.2010 05:08:48

0
Bütün RPG oyunları Bioware türünde olsaydı oyun kalitesi düşerdi. Uzakdoğulular bu işe farklı açılardan bakabiliyorlar. Yoksa Bioware benzeri piyasada birçok oyun var. Yaratıcılık yok. RPG kesin kalıplara sokulamaz. Bu yüzden J-RPG yeni fanteziler yaratmada daha üstün.

freshmind

13.5.2010 23:55:25

-1
Sonunda sözü bu konuda gerçekten önemli olan bir ağız bana katıldı.. Hayır oyun kötü demiyorum.. Aksine severek şu anda oynuyorum.. Ama rpg olmadığı aşikar ki bir " j " harfi nelere kadir.

BSC Misafiri

13.5.2010 23:49:16

0
Senelerce oyun yaptılar diye J-RPg diye sundukları oyunun RPG'den uzak olduğunu söylemeye hakları yok mu yani :D Komik olmayın ya

powerring

13.5.2010 21:47:31

+1
adamlar senelerdir rpg yapıyor ff yapıldığında biowaredekiler oyun neydi onu bilmiyordu

Selfroot

13.5.2010 21:13:12

0
bence cidden çok kötü bi seri ilk indirdiğimde wow gibi bişey bekliyodum skill vurcaz atack ve combo yapıcaz diye sonra oyunu takdığıdma hüsrana uğradım

Zack Fair

13.5.2010 20:23:46

0
Ben FF oyunlarını severim. Ama bence de bunlar RPG değil. Adamın da dediği gibi hikayeye yön veremiyor yada karakter oluşturamıyoruz. Fakat yapımcılar da bunun farkında olduğu için önüne ''J'' koymuşlar.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Final Fantasy XIII
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız