Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Batman: Arkham Collection, 13 Ekim'de Switch'e Geliyor: Tüm Detaylar

 
 
Rocksteady Studios tarafından oyunculara sunulan aksiyon, macera, suç serisi Batman: Arkham Collection sürümü 13 Ekim tarihinde Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor. 3 farklı oyunla beraber Switch konsollarına gelmeye hazırlanan bu sürüm elbette oyuncular tarafından beğenilen ve eleştirmenler tarafından tam not alan yapımları bünyesinde barındırıyor. Üçleme gerçekten de oyunculara tam bir Batman deneyimi sunuyor ve Batman karakteri ile beraber istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve oyun üçleme içerisinde gerçekten de farklı bir yola evriliyor.
 
Aksiyon ve macera deneyimi
 
 
 
Savaş mekanikleriyle ve aksiyon içerikleriyle beraber gerçekten de gönlümüzde taht kuran bu üçlemeyi hemen hemen her oyuncu oynamış bulunuyor. Elbette çıktığı günden bu yana hala da oynanan bu yapım şimdi ise Switch konsollarına gelmeye hazırlanıyor. Elbette bu üçleme içerisinde yer alan oyunlar Switch konsollarına özel olarak daha da iyileştirilmiş ve geliştirilmiş bir şekilde karşımıza çıkmayı hedefliyor. Oyunda yine konsola özgü kontroller şemalar ve daha fazlası bizleri bekliyor. Klasik aksiyon ve macera içeriği ile beraber karşımıza çıkan bu üçleme ikonik kötü karakterleri ve aynı zamanda iyi karakterleri de karşımıza çıkarıyor ve birçok hikâyeyi de bünyesinde barındırıyor. Seri içerisinde elbette ilk oyunda daha çok çizgisel bir yapı benimsenmişken diğer oyunlarda ise biraz daha açık bir dünya bizleri bekliyor. Ancak bu açık dünya elbette uçsuz bucaksız olarak karşımıza çıkmıyor  ve belli bir bölgeyi içeriyor diyebiliriz. Arka planda bir hikaye yer alıyor ve bu hikaye kapsamında elbette biz de görev görev oyunda ilerleme kat edebiliyor ve bu görevleri yerine getirerek de kötü karakterler ortadan kaldırabiliyoruz. Oyunda bir yandan bu kötü karakterleri ortadan kaldırmak için elbette farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve farklı bölgelerde de çeşitli tuzaklar karşımıza çıkabiliyor.
 
Seri içerisinde bir yandan aksiyon macera içeriği bizlere aktarılırken diğer yandan ise bulmaca içerikleri de gerçekten göz dolduruyor. Oyunda sağda solda ulaşabileceğiniz çeşitli kısımlar, açabileceğiniz yeni kapılar, kırabileceğiniz farklı nesneler bulunuyor ve bunlarla beraber de oyun içerisindeki yerinizi alabiliyorsunuz. Oyunda ilerlediğiniz esnada elbette çevreyi araştırabiliyor, Batman'in yeteneklerinden faydalanabiliyor ve normal düşmanların haricinde bir de boss savaşlarıyla beraber karşılaşabiliyoruz. Burada yer aldığımız süre boyunca karakterimizin elbette birçok becerisi bulunuyor ve bu beceriler üzerinde de ustalaşmaya başlıyoruz. Aynı zamanda aksiyon alanlarında kombo sistemi bulunuyor ve bu kombo sistemi ile beraber düşmanları toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyor ve onların hamle yapmasına aman vermeden yerle bir edebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bu tarz kombo sistemlerini bol bol kullanmanız gerekiyor ve kombo sistemi gerçekten de oyun içerisinde büyük önem arz ediyor. Çünkü bu sistemle beraber düşmanları kolay bir şekilde ortadan kaldırabiliyor ve düşmanların yumruk atmasına bile izin vermeden onları yenebiliyorsunuz aynı zamanda doğru zamanda doğru tuşlara basmanız gereken bir yapı da bizlere aktarılıyor. Bununla beraber de Batman'in gerçek yeteneğini ve hızlı / çevik oluşunu ortaya çıkarabiliyorsunuz.
 
İkonik kötü karakterler
 
 
 
Seri içerisinde yine ilk oyunda belli başlı özellikler bulunuyor ancak daha sonrasında ise yeni teknolojilerle beraber buluştuğu Batman karakteri gerçekten de o gelişmişlik hissiyatını bizlere aktarıyor. Oyunda yine daha önceden karşınıza çıkan Harley Quinn, Ivy, Croc ve daha fazlası yer alıyor. Bu karakterler elbette ilk oyunda karşımıza çıkıyor daha sonrasında ise daha farklı düşmanlar ve kötü karakterler karşımıza geliyor. Bu karakterleri de ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda belli bir alanda bulunuyor ve bu alanda mevcut olduğumuz durumda buralardaki suç unsurların ortadan kaldırmaya çalışıyor ve aynı zamanda polisle beraber de iş birliği yapabiliyoruz. Üçleme içerisinde gerçekten de ilgi çekici çeşitli detaylar bulunuyor ve her bir seri içerisinde de gerçekten büyük oyun deneyimleri elde edebiliyor ve buralarda büyük zamanlar geçirebiliyoruz. Oyunlar gerçekten de karanlık bir atmosferle beraber karşımıza çıkıyor ve Batman'in o karanlık hissiyatını burada görebiliyoruz yine aynı zamanda Batman'in arka planda yer alan karanlık hikayesi de bizlere ara ara, ara sahneler ile aktarılıyor ve bu kapsamda biz de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Bir yandan Batman'in hikayesini deneyimlediğimiz ve bir yandan da suç unsurlarını ortadan kaldırdığımız seri bizlere geniş bir deneyim aktarıyor.
 
Beceri geliştirme ve açma sistemi
 
 
 
Oyun içerisinde yine kendi yeteneklerimizi geliştirebileceğimiz ve yeni teknolojilere yelken açabileceğimiz bir yapı aktarılıyor. Bu sistemlerle beraber hem Batman'in gücünü arttırabiliyor hem de daha da dayanıklı olmasını sağlayabiliyoruz aynı zamanda yaptığımız zırh geliştirmeleriyle beraber de gücünü daha da artmasını sağlayabiliyoruz. Ek olarak Batman'in kanca tabancası bulunuyor, bu kanca tabancası ile beraber istediğimiz yere zıplayabiliyor, yüksek yerleri tırmanabiliyor ve düşmanları yukarılardan da alt edebiliyoruz. Bunun dışında yine seri içerisinde karşılaşabileceğiniz çeşitli mini oyunlar bu oyunlar ve haritanın belli noktalarında bu mini  oyunlara ve yarışlara geçiş yapabiliyorsunuz. Örneğin bir etkinlik içerisinde bir yerden bir yere uçmanız gereken bir görev bulunuyor ve bunu tek seferde yapmamız gerekiyor. Eğer başaramazsanız da tekrardan bu etkinliğe geçiş yapabiliyorsunuz. Seri içerisinde bu tarz yan etkinlikler ve yan görevler de bizlere aktarılıyor diyebilirim.
 
Bulmacalar büyük yer kaplıyor
 
 
 
Bunun dışında yine bölgeler içerisinde bizlere çeşitli bulmacalar sunan bir karakter bulunuyor. Bu bulmacalar elbette soru işareti ile beraber karşımıza çıkıyor ve bunları çözmek için de elbette çevre unsurlarıyla beraber araştırmalara koyulabiliyoruz. Oyunda oldukça fazla bulmaca bulunuyor ve bulmacaların kapsamı gerçekten de oldukça detaylı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bazı bulmacalar kolayca çözülebilirken bazıları ise hem zamanlama gerektiriyor hem de doğru zamanda doğru hamle yapmayı bizlere zorluyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz bulmacaların da olduğunu söyleyebilirim ve bunlar bizlere ekstra içerikleri aktarıyor.
 
Seride yine Batman karakterinin kullanabileceği oldukça fazla yetenek bulunuyor. Yine duvarları patlatabileceğiniz patlayıcı jel, istediğimiz yere ulaşabileceğimiz kanca sistemi, düşmanları sersemletebileceğimiz bumerang ve daha fazlası yer alıyor. Becerilerle ve aletlerle beraber de gerçekten düşmanlara karşı hem daha güçlü konuma gelebilir hem de oyunda aksiyonun gerçekten de üst düzeyde olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu hamlelerle beraber düşmanları kolayca ortadan kaldırabiliyor, onlarla beraber bir mücadelelere giriş yapabiliyor ve toplu bir şekilde düşmanları yerle bir edebiliyoruz.
 
59.99 dolardan Switch konsoluna geliyor
 
 
 
Genel olarak toparlayacak olursak elbette hemen hemen her bir oyuncu bu seriyi ve üçlemeyi denemiş ve oynamıştır. Bu genel algıyı temel alırsak elbette oyuncular bu oyunu ve seri gerçekten de beğenmiş durumda. Aynı zamanda şimdi ise Switch konsollarına gelmeye hazırlanıyor. Oyun yukarıda da bahsettiğim gibi 13 ekim tarihinde Switch konsollarına gelmeyi bekliyor ve diğer taraftan Switch konsoluna özel çeşitli geliştirmeler ve özelleştirmeler de bu seri içerisinde yer alıyor. Üçleme Switch konsollarına 59.99 dolardan çıkış yapmaya hazırlanıyor.
 
Switch fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
batman arkham
Starfield için Yeni Mod Star Wars Evreninden Işın Kılıçlarını Ekliyor Super Bomberman R 2 İnceleme

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Batman : Arkham Asylum
+ TAKİBE
AL
10 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız