Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bağımsız Yapımcı, Bitmemiş Oyunu Satmaya Çalıştı


    Bağımsız yapımcıların oyun sektörüne katkısı son yıllarda daha da artarken, geçtiğimiz günlerde PC cephesinde ilginç bir şey yaşandı. Daha önce Dark Matter isimli oyunları için Kickstarter projesi başlatan bağımsız yapımcı ekibi, bitmemiş oyunu satmaya çalıştı.
 
    Geçtiğimiz yaz aylarında 40.000 sterlin hedeflenerek Kickstarter süreci başlatan InterWare Studios, bir ayda bu paranın 6.227 sterlinini toplayabilmişti. Kickstarter'dan istediğini alamayan Dark Matter, buna rağmen 17 Ekim'de Steam ve GOG.com gibi dijital platformlarda piyasaya çıktı. Sonucunda ise ufak çaplı bir 'Dark Matter krizi' baş gösterdi.
 
    Oyuncuların Steam forumlarında yazdıklarına göre sadece senaryo moduna sahip olan Dark Matter'ın senaryosu kısa süre içerisinde bitiyor. Oyunun bittiği bölümün sonunda ise senaryonun sonlandığına dair değil bir ibare değil, "Devamı gelecek..." cümlesi yer alıyor. Böylelikle tamamlanmayan oyunun satıldığını anlayan oyuncular tepkisini gösterdi ve Dark Matter, Steam'de satıştan kaldırıldı. Ayrıca hem GOG.com, hem de Steam, oyunu satın alan kişilere geri ödeme teklifi sundu.
 
    Konuyla ilgili gelen tepkilerin ardından oyunun yapımcısı InterWare Studios'un başındaki isim Eric Shreuder'dan ise, "Oyunu bölüm bölüm satmayı planlıyorduk." gibi bir cevap geldi.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
PC dark matter steam gog bağımsız indie
Yeni Bir Kameo Oyunu Geliştirilmiyor Capcom ve Codemasters, GFWL Desteğini Kaldırıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

22.10.2013 18:37:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: alito Bu adamlar DLC sistemini yanlış anlamış galiba. Bölüm bölüm satmak nedir yahu!
unutma walking deads ta aynı sistemle çalışıyor her bölümünü ayrı ayrı sattılar

op.55 no.1

22.10.2013 17:26:12

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Çok yeni yapılmış bir şey gibi anlatıyorsunuz...
Çoğu oyun firması bunu yapıyor, özellikle double-fine, 2.5m aldıkları halde bitmemiş oyunu piyasaya çıkarmaya çalışıyorlar daha fazla para yapmak için. Bu adamlar niye gereksiz yere ilgi odağı oluyor anlamadım
Yav oyun dünyasının en özgün firması Double Fine ada çamur attınız ya bir şey demiyorum.

alito

22.10.2013 17:16:53

+1
Bu adamlar DLC sistemini yanlış anlamış galiba. Bölüm bölüm satmak nedir yahu!

Quirah

22.10.2013 16:32:27

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Çok yeni yapılmış bir şey gibi anlatıyorsunuz... Çoğu oyun firması bunu yapıyor, özellikle double-fine, 2.5m aldıkları halde bitmemiş oyunu piyasaya çıkarmaya çalışıyorlar daha fazla para yapmak için. Bu adamlar niye gereksiz yere ilgi odağı oluyor anlamadım
Double Fine'ın 2.5 milyon dolar topladığı oyun Broken Age ve henüz çıkmadı. İlk kez duydum Double Fine'ın 'bitmemiş' oyun çıkardığını.

BSC Misafiri

22.10.2013 16:31:20

-1
Çok yeni yapılmış bir şey gibi anlatıyorsunuz... Çoğu oyun firması bunu yapıyor, özellikle double-fine, 2.5m aldıkları halde bitmemiş oyunu piyasaya çıkarmaya çalışıyorlar daha fazla para yapmak için. Bu adamlar niye gereksiz yere ilgi odağı oluyor anlamadım
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız