Bağımsız Yapımcı, Bitmemiş Oyunu Satmaya Çalıştı

Samet Konuksal


    Bağımsız yapımcıların oyun sektörüne katkısı son yıllarda daha da artarken, geçtiğimiz günlerde PC cephesinde ilginç bir şey yaşandı. Daha önce Dark Matter isimli oyunları için Kickstarter projesi başlatan bağımsız yapımcı ekibi, bitmemiş oyunu satmaya çalıştı.
 
    Geçtiğimiz yaz aylarında 40.000 sterlin hedeflenerek Kickstarter süreci başlatan InterWare Studios, bir ayda bu paranın 6.227 sterlinini toplayabilmişti. Kickstarter'dan istediğini alamayan Dark Matter, buna rağmen 17 Ekim'de Steam ve GOG.com gibi dijital platformlarda piyasaya çıktı. Sonucunda ise ufak çaplı bir 'Dark Matter krizi' baş gösterdi.
 
    Oyuncuların Steam forumlarında yazdıklarına göre sadece senaryo moduna sahip olan Dark Matter'ın senaryosu kısa süre içerisinde bitiyor. Oyunun bittiği bölümün sonunda ise senaryonun sonlandığına dair değil bir ibare değil, "Devamı gelecek..." cümlesi yer alıyor. Böylelikle tamamlanmayan oyunun satıldığını anlayan oyuncular tepkisini gösterdi ve Dark Matter, Steam'de satıştan kaldırıldı. Ayrıca hem GOG.com, hem de Steam, oyunu satın alan kişilere geri ödeme teklifi sundu.
 
    Konuyla ilgili gelen tepkilerin ardından oyunun yapımcısı InterWare Studios'un başındaki isim Eric Shreuder'dan ise, "Oyunu bölüm bölüm satmayı planlıyorduk." gibi bir cevap geldi.