Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bağımsız Ekipten Yeni Psikolojik Korku Oyunu: Ontotis

 
 
Xenoplasis Games tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan psikolojik korku, macera ve keşif oyunu Ontotis, 6 Ekim yani yarın itibarıyla geliyor. Karanlık bir atmosfere sahip yapı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun bizleri yeni bir hikaye ve maceraya doğru götürüyor ve aynı zamanda hikaye odaklı bir yapıyı da bizlere aktarmaya hedefliyor. Psikolojik korku unsurlarının bulunduğu yapım içerisinde diğer korku oyunlarında bulunan çevre detayları, korku unsurları ve atmosfer yer alıyor ve burada elbette bildiğimizden çok farklı bir deneyimle karşılaşmıyoruz. Ancak her bir korku oyunu içerisinde kendine has mekanikler ve hikaye yer alıyor. Zaten biz oyuncuları da çekecek olan bu unsurlarla beraber bu oyunlar gerçekten de oynanacak türde yapımlar olarak karşımıza çıkıyor.
 
Diğer korku oyunlarından aşina olduğumuz bir yapı yer alıyor 
 
 
 
Korku oyunlarından hoşlanan için gayet güzel bir deneyimi aktarmaya hedefleyen yapımda ilgi çekici bir hikayenin olacağı söyleniyor. Geliştirici ekip tarafından bizlere aktarılan bilgiler arasında yukarıda da bahsettiğim gibi ilgi çekici bir hikaye, oyuncuları oyuna bağlayacak çeşitli manzaralar, atmosferler ve korku unsurlar bulunuyor. Korku oyunlarında olmazsa olmaz bulmacalar aynı şekilde bu oyunda da yer alıyor. Diğer taraftan ise atmosferin ve ortamın ne kadar korku dolu olduğunu ve aynı zamanda burada tüylerimizin diken diken olduğunu da hissedebiliyor ve görebiliyoruz. Bunun dışında oyunda farklı kısımlara doğru geçiş yapabiliyor ve buralarda geniş bir araştırma işine koyuluyoruz. Nitekim diğer korku oyunlarında olduğu gibi bu oyunda da aynı şekilde çevre unsurlarını inceleyebiliyoruz. Ek olarak nesneler ile beraber ve çevredeki nesnelerle beraber etkileşime geçerek de hikaye konusunda bilgi sahibi olmak oldukça önem arz ediyor. Dolayısıyla oyunda etrafa dağılmış çeşitli ipuçlarını bulmak için evin içerisinde istediğiniz bir şekilde dolaşabiliyor ve bu dolaşma esnasında da elbette korku unsurları bir anda karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
Diğer korku oyunlarına benzer şekilde bu oyun da birçok farklı öğeyi bünyesinde barındırarak gerçeklik ile kabus arasındaki ince çizgiyi bizlere aktarıyor. Bu nedenle neyin gerçek olduğu ve neyin kabus olduğuna tamamen biz karar vermek durumunda kalıyor. Aynı zamanda hikaye açısından oyun ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Hikayenin ayrıntıları, giriş yapmadan önce bize sunulmuyor, bunlar oyun içinde gizemli bir şekilde ortaya çıkıyor. Ürpertici bir gerçeği ortaya çıkarmaya hazırlandığımız oyunda geliştirici ekip tarafından belirtilene göre unutulmaz bir hikaye içeriği bizleri bekliyor. Oyunu tamamlamaya çalışırken elbette ilerlediğimiz esnada hikayenin nereye gideceği konusunda bilgi sahibi oluyoruz ve bu deneyimin nasıl bir şey sunduğunu oyun çıktığında hep birlikte göreceğiz. Bu tarz oyunlarla ilgilenen ve korku oyunlarına adım atmak isteyenler için güzel bir deneyim sunmayı hedefleyen bu yapım, aynı zamanda eski oyunlardan aşina olduğumuz yapıyı bizlere aktarıyor ve hikaye kapsamında da çeşitli gizemleri ortaya çıkarmamıza yardımcı oluyor. Hikaye gidişatı elbette oyunun ilerleyişi ve bizim seçimlerimizle bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Oyunda başlangıçta korku unsurları daha az olsa da ilerleyen süreçte bu korku unsurlarının arttığını görebiliyor ve bu durum da daha fazla gerilim hissedebiliyoruz.
 
Steam sayfası 
 
 
 
Şu anda Steam sayfası açık olan bu yapım bizlere farklı atmosferleri aktarıyor ve aynı zamanda ortalığın ne kadar tüyler ürpertici olduğunu oyun içerisindeki deneyimle beraber bizlere sunmak istiyor. Oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre korku unsurları gerçekten de korku oyuncularına hitap ediyor ve aynı zamanda bu unsurlarla beraber de kendimizi sürükleyici bir oyun deneyimine hazırlamamız gerektiği vurgulanıyor. Elbette bu özellikler ve cümleler gerçekten de iddialı sözler olarak karşımıza çıkıyor ve oyun içerisinde nasıl bir yapının olacağını az çok kestirebiliyoruz. Ancak bu tarz yapımlarda elbette oyun içerisindeki hikaye ve yapı oldukça önem arz ediyor. Çünkü korku oyunlarında hikayenin açılışı ve hikayenin bizleri nereye sürükleyeceği konusunda bir yol haritası bulunuyor. Bu yol haritası elbette ilgi çekici unsurlarla beraber bezemmiş bir şekilde karşımıza çıkması gerekiyor çünkü düz bir şekilde hikaye anlatımı belli bir yerden sonra bizleri sıkabiliyor ve hikaye içerisinde ilgi çekici unsurların olmaması oyuncuları bir yerden sonra oyunu bıraktıracak raddeye getirebiliyor. Dolayısıyla bu tarz unsurlarla beraber aynı şekilde hikaye içeriğinin de gerçekten de ilgi çekici olması şart.
 
Oyunda karanlık atmosferler içerisinde ilerleyebiliyor, evin farklı odalarına doğru geçiş yapabiliyor ve bu oyunda diğer oyunlardan aşina olduğumuz bir yapı bizlere aktarılıyor ve bu yapı ile beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyun içerisinde yine kapıyı bacayı açabileceğimiz etkileşim unsurları, ışıkların yanmadığı bir yerde ışıkları açabileceğimiz çevre detayları ve etkileşime geçebileceğimiz daha fazla unsurlar yer alıyor. Bu unsurlarla beraber de kendi yolumuzu açmaya başlıyor ve ışığın gerçekten de oyun içerisinde olduğunu görebiliyoruz. Oyunda farklı odalara doğru ilerleyebiliyor, bu odalarda farklı çevre unsurlarını keşfedebiliyor ve keşif unsurlarıyla beraber hikâyeyi ilerletebiliyor ve hikaye ilerlettiğimiz esnada da çeşitli sırların açığa çıktığında görebiliyoruz. Aynı şekilde çevre unsurlarıyla beraber hikayenin bizlere neler sunacağı konusunda bilgi sahibi olabiliyor ve karmaşık bulmacalarla beraber de bu oyunda yer bulabiliyoruz.
 
Zorlu bulmacalar burada yer alıyor 
 
 
 
Bulmacalar konusuyla beraber elbette korku oyunların olmazsa olmaz bulmaca içerikleri gerçekten de kafa karıştırıcı bir şekilde karşımıza çıkabiliyor. Bu oyun içerisinde yer alan bulmacalar geliştirici ekibin belirttiğine göre gerçekten de zorlu bir şekilde karşımıza hedefliyor ve buradaki bulmacaları çözerken bir yerden sonra zorlanabiliyoruz. İlk etapta bu bulmacalar kolay bir şekilde karşımıza çıkarken ilerleyen süreçte hikayenin de kendini açmasıyla beraber bu bulmacaların zorluğuna gitgide artışı gösterdiğini söyleyebiliyor ve klasik bir zorluk sisteminin olduğunu da bahsedebiliyoruz. Ancak bazı bulmacalar gerçekten de zorlu bir yapıyı bünyesinden barındırıyor, bir yandan kendimizi gererken ve diken üstünde olurken diğer yandan ise bulamacılar çözmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve aynı zamanda çevredeki unsurları yani buraları keşfetmeye çalışıyoruz. Diğer oyunlarda da aynı şekilde bir yapıp bizlere aktarılıyor ve burada korku unsurlarıyla beraber bir yandan korkarken diğer yandan ise bulmacaları çözmek elbette zorlu bir deneyime bizlere sunuyor. Dolayısıyla bazı noktalarda acele etmemiz gerekiyor ve korku unsurlarına burada takılmamamız şart.
 
Oyun içerisinde farklı farklı bulmaca içerikleri ile beraber karşılaşabiliyor ve bulmaca içeriklerini çözmek için etraftaki nesneleri kullanabiliyoruz. Örneğin karşımıza oyunda kod girmemiz gereken bir kapı bulunuyor. Bu kodu öncelikle diğer odalardan bulmamız gerekiyor ve akabinde ise kapı üzerinde bulunan zinciri kesmemiz gerekiyor. Aynı şekilde bu zinciri kesmek ve kodu bulmak için elbette çevre unsurlarından faydalanabiliyoruz. Öncelikle kodu bir şekilde bulabildiğimiz yapımında zincirleri kesmek için de zincir kesme aletini bulmaya çalışıyor ve bu alet elbette kapının yanında veya diğer odalarda bulunabiliyor. Dolayısıyla bu kapsamda etrafı keşfetmek zorunlu hale geliyor ve elimizdeki nesneleri de bu kapsamda kullanabiliyor ve kapıyı açabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz kolay çözülebilen bulmacalar ve içerikler de bulunabiliyor aynı şekilde bulmacaların zorluğu yukarıda da bahsettiğim gibi gitgide artış gösteriyor. Ancak oyunu mekaniklerine aşina olduğunuz sürece elbette bu bulmacaların nasıl çözüldüğü konusunda çeşitli fikir sahibi olabiliyor ve nereyi aramanız konusunda da kendinize ait çeşitli planlar oluşturabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu da oyun içerisindeki bulmaca zorluklarını kolaylaştıran unsurlar arasında yer alıyor.
 
Çevre unsurlarını elimizde inceleyebiliyoruz 
 
 
 
Oyunda yine yukarıda da bahsettiğim gibi etrafta çeşitli ipuçlarını aramaya koyuluyor ve dağınık bir şekilde aramaya koyulduğumuz bu ipuçları karşımıza farklı içeriklerle beraber geliyor. Oyunda farklı sayfaları keşfedebiliyor, kendi envanter sistemimizle beraber burada hangi nesnelerin olduğunu görebiliyor ve farklı nesneleri kendi envanterimizi atabiliyoruz. Aynı şekilde diğer korku oyunlarında olduğu gibi etraftaki nesneleri tek tek inceleyebiliyor ve nesneleri sağa sola döndürerek hangi ipuçlarını taşıdığını görebiliyoruz. Örneğin oyunda bir televizyonun yanına yaklaşarak burada bir kaset olduğunu görebiliyor ve kasetin üzerinde ne yazdığını görebilmek için de bunu elimize alabiliyor ve aynı şekilde bu kaseti istediğimiz bir şekilde gözlemleyebiliyoruz ve böylece oyun içerisinde çevre unsurlarıyla beraber de ilerlemeye koyuluyor ve bu şekilde eğer üzerinde ipucu varsa bunları da görebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde belirtilene göre kullandığınız eşyalara ve çözdüğünüz gizemlere bağlı olarak farklı sonlar bulunuyor. Bu farklı sonlara ulaşmak için de elbette farklı hamleler yapmamız gerekiyor. Yani oyun içerisinde farklı hamlelerle beraber farklı sonlara doğru ulaşabiliyor ve böylece burada farklı bir hikaye bitişi ile beraber karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyunu belki de birden fazla kez oynayabiliyor ve yeni bir sonla beraber buradaki yerinizi alabiliyorsunuz. Dolayısıyla bunu da belirtmek gerekiyor ki bir oyunda farklı sonlarla beraber karşılaşmak elbette oyuncuların dikkatini çekecek içerikleri bünyesinde barındırdığı anlamına geliyor. Dolayısıyla burada bu tarz sonların olmasıyla beraber oyunu  birden fazla kez oynuyor ve böylece oyunu içeriği konusunda da bizlere geniş bir yapıyı sunduğunu görebiliyoruz.
 
 
 
Kısaca toparlamak gerekirsek oyun içerisinde klasik bir psikolojik korku deneyimi bizlere aktarılıyor. Arka planda yer alan müziklerin ve ritimlerin gerçekten de korkutucu bir şekilde karşımıza çıktığı yapım bizleri bilinmeyen bir eve götürüyor ve bu evi bu şekilde araştırabiliyor ve bulmacaları çözmeye koyuluyoruz. İlgi çekici detaylarla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun 6 Ekim tarihinde yani yarın itibarıyla biz oyun severlerin karşısına çıkmayı bekliyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz oyunu Steam sayfası üzerinden istek listenize alabilir ve çıkış yaptığı gün bu oyundan haberdar olabilirsiniz ve böylece mail adresinde bir bildirim gelebilir. Oyunun şu anda Türkiye fiyatı belli değil ancak oyun çıkışı ile beraber bu fiyatı öğrenebilir ve hangi fiyattan karşımıza geleceğini bu sayede görebiliriz. Şu anda sadece Steam sayfası üzerinden oyunu istek listenize ekleyebiliyorsunuz.
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve yeni bir korku deneyimini adım atmak istiyorsanız da bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi daha önceden korku oyunları oynadıysanız hemen hemen benzer yapılar bizlere aktarılıyor ve bu yapılar içerisinde de farklılık gösteren tek şey de hikaye ve korku unsurları diyebiliyoruz.
 
Sinematik fragman
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Ontotis
eFootball Sezon 2'de Türk Takımlarına Merhaba Deyin! Stray Souls Çıkış Tarihi Açıklandı: Yeni Nesil Korku Deneyimi

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız