Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bağımsız Ekipten Uzay Temalı Rol Yapma Oyunu: Underspace

 
Pastaspace Interactive tarafından geliştirilen ve Camlann Games tarafından yayınlanacak olan nişancı, macera, rol yapma oyunu Underspace için yeni bir oynanış fragmanı yayınlandı. Klasik uzay oyunlarından ilham alan bir yapı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi açık dünya bir uzay macerası ve rol yapma deneyimi bizleri bekliyor. Elbette uzay temasını severler için gayet ideal ve etkileyici bir deneyim sunmayı hedefleyen yapım içerisinde uzay gemimize atlayabiliyor, gezegenler arasında gezebiliyor, farklı uzay gemileri ile savaşabiliyor ve aynı zamanda burada devasa yaratıklarla beraber de büyük bir mücadeleye girebiliyoruz.
 
60'tan fazla farklı uzay gemisi bulunuyor 
 
 

Rol yapma deneyiminin farklı bir boyuta ulaştığı yapım içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre 60'tan farklı uzay gemisi bulunuyor. Bu gemilerden istediğinizi seçebiliyor ve kendinize göre de özelleştirme seçenekleriyle beraber de karşılaşabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de geniş yelpazeli bir uzay gemisi seçeneği yer alıyor ve bu uzay gemisi seçenekleriyle beraber dilediğiniz gibi gezegenler arasında gezebiliyor, kendinize ait becerilerinizi geliştirebiliyor ve aynı zamanda farklı donanımlarla beraber de kendi geminizi güçlendirebiliyorsunuz. Oyunda bu tarz geniş kapsamlı içeriklerle beraber gerçekten güzel bir deneyim elde edilebiliyor ve 60'tan fazla uzay gemisi ile beraber de her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor diyebiliriz.
 
Oynanış fragmanı oyundaki detaylardan kesitler sunuyor 
 
 

Geçtiğimiz günlerde yeni bir oynanış fragmanı yayınlanan yapım oyunculara geniş özgürlükler sunmayı hedefliyor. Oynanış fragmanına bakacak olursak burada uzay gemisiyle ilerleyen bir oyuncuyu görebiliyor ve uzay gemisi ile beraber farklı bölgelere doğru ilerlediğini keşfedebiliyoruz. Bunun dışında oyuncu elbette farklı bölgelere ilerleyerek buralardaki atmosferlerin değiştiğini görebiliyor ve aynı zamanda devasa yaratıkların da burada olduğunun farkına varabiliyor. Yine oyunun fragmanı içerisinde bu bölgeler arasında farklılıkların olduğunu anlayabiliyor, atmosferlerin bir hayli değiştiği bizlere aktarılıyor ve bunun dışında ise gerçekten de arka plandaki temanın da bir hayli farklılık gösterdiğini görebiliyoruz. İlgi çekici bir oynanış içeriği ile beraber karşımıza çıkan bu videoda aynı zamanda uzay gemisiyle beraber ateş edildiğini görebiliyor ve aynı zamanda burada devasa yaratıklara karşı da mücadele edildiğinin altı çiziliyor.
 
Bu fragmanla beraber geliştirici ekip farklı bir açıklamada bulunuyor ve oyunun kapsamı hakkında çeşitli detaylar veriyor. Bu detaylar arasında ise oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi devasa yaratıklar ve canavarlar yer alıyor. Bu canavarlar ve yaratıklarla istediğimiz gibi kapışabiliyor ve onlarla büyük mücadelelere girerek onları alt etmek durumunda kalıyoruz. Anı zamanda buralarda çeşitli korsan gemileri bulunuyor ve bu korsan gemilerini de ortadan kaldırabiliyor ve ek olarak onları yağmalayabiliyoruz. Bunun dışında yine farklı farklı yıldız şehirleri bulunuyor, bu yıldız şehirleri içerisine girerek buralardan çeşitli kaynaklar toplayabiliyor ve buralarda yine korsan gemilerini yağmaladığımız gibi yağmalamalar yapabiliyoruz. Aynı zamanda bu dünya içerisinde farklı farklı doğal afetler bulunuyor ve fırtınalardan meteor yağmurlarına kadar çok çeşitli doğal afetler bizleri bekliyor. Bunlardan kaçmak ve hayatta kalmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Keşfedilecek çeşitli sırlar yer alıyor 
 
 
 
Diğer taraftan bu kısımlarda sırlarla dolu bir galaksi bizlere aktarılıyor ve arka planda yer alan ufak hikayeyle beraber de bu sırları açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki arka planda yer alan hikayenin ilgi çekici olması oyuncular açısından büyük önem arz ediyor. Çünkü oyunda hiçbir hedef ve görev olmadan hatta hiçbir hikaye olmadan açık dünya içerisinde ilerlemek elbette boş boş gezinmekten ibaret olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer alan dünyalar ilgi çekici bir içerikle beraber doldurulmalı ve gerçekten de güzel görevlerle beraber karşımıza çıkmalı. Elbette bu unsurlarla beraber oyuncular açık dünya içerisinde gezmeye başlayabilir ve bu açık dünyanın her yerine bakabilir. Dolayısıyla bu durum oyuncular için oldukça önemli ve bu durum olmazsa olmaz olarak karşımıza çıkıyor diyebiliriz.
 
2024 yılı içerisinde erken erişim olarak geliyor 
 
 

İlgi çekici detaylarla ve geniş içerikleriyle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan açık dünya uzay rol yapma oyunu 2024 yılı içerisinde Steam üzerinden erken erişim olarak çıkış yapmaya hazırlanıyor. Elbette ekipler bu duyuruyu kutlamak için yukarıda da bahsettiğimiz gibi ufak bir oynanış fragmanı yayınlıyor ve oynanış fragmanı içerisinde de konuşan kişileri görebiliyoruz. Oynanış fragmanı ve yukarıda bahsettiğimiz 60 farklı gemi haricinde burada 150'den fazla ekipmanın olduğunu söyleyebiliyor ve onlarla beraber istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve aynı zamanda uzay gemimizle beraber bunları donanabiliyoruz. Uzay gemisini bu ekipmanlarla donattığımız takdirde elbette daha farklı ateşlemeler yapabiliyor ve aynı zamanda daha da güçlü bir konuma gelebiliyoruz. Bunun dışında açık dünya uzay rol yapma oyunu içerisinde farklı farklı ırkları seçebiliyor ve bu farklı ırkların her birinin kendine özgü yetenekleri ve becerileri bulunuyor. Dolayısıyla bu tarz ırk seçimi burada bulunuyor ve burada istediğiniz ırkı seçerek oyuna dahil olabiliyorsunuz.
 
Farklı ırklar yer alıyor 
 
 

Klasik olarak ırk seçimlerini yapabildiğimiz oyunda her bir ırkın kendine özgü becerileri ve yetenekleri bulunuyor. Elbette bu beceriler ve yetenekler karşımıza hem avantaj hem de dezavantaj olarak çıkıyor. Aynı zamanda farklı ırkların olması oyun içerisindeki çeşitliliği arttırır unsurları olarak karşımıza geliyor ve böylece oyunda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve aynı zamanda yeni bir başlangıç yaparak da farklı deneyimlere yelken açabiliyorsanız. Dolayısıyla bu tarz ırk seçimlerinin olması gerçekten de çok önem arz ediyor diyebiliriz.

Irk seçim dışında oyun kapsamında kendi karakterimizi geliştirebiliyor ve güçlendirebiliyoruz. Aynı zamanda farklı özelleştirmeler kapsamında kendi karakterimizi ve gemimizi özelleştirip farklı ekipmanlarla beraber donatabiliyoruz. Farklı ekipmanların olması elbette karakter / gemi gelişiminin ön planda olduğu anlamına geliyor ve burada istediğimiz şekilde farklı nadirliklere sahip ekipmanlarla beraber güçlenebiliyorsunuz. Burada ne kadar güçlü olursak o kadar çok güçlü rakiplere karşı gelebiliyor ve aynı zamanda yukarıda da bahsettiğimiz gibi canavarları ve yaratıkları ortadan kaldırmak için elimize güçlü bir koz bulunuyor.
 
Erken erişim sürümü boyunca yeni güncellemeler gelmeye devam edecek 
 
 

Oyun ilk etapta yukarıda da bahsettiğimiz gibi erken erişim sürümü ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Aynı şekilde bu erken erişim sürümü boyunca da farklı güncellemeler almayı bekliyor. Bu içeriklerle beraber geliştirici ekip farklı farklı yenilikleri oyuna eklemeyi planlıyor ve böylece tam sürüme ulaşana dek büyük güncellemeleri getirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda oyunun son sürümünde 70'den fazla yeni yıldız sisteminin, 20'den fazla benzersiz boss'un, 30'dan fazla yani görevin ve 40'tan fazla da farklı grubun ekleneceği belirtiliyor. Bu özelliklerle beraber de elbette oyunu kapsamı daha da genişletilmek isteniyor ve böylece yeni içeriklerle beraber de burada karşılaşmayı bekliyoruz. Elbette erken erişim sürümü boyunca oyunu yeni güncellemeler dahil edilirken oyuncuların geri bildirimleri de önemseniyor ve geliştirici ekip bu kapsamda bu geri bildirimlere özenle bakacağını belirtiyor. Aynı zamanda bu geri bildirimler oyunu nasıl şekilleneceği konusunda bizlere fikir veriyor ve oyuncular oyunda hangi değişiklikleri istiyorsa geliştirici ekibe bunları iletebiliyor.
 
Bunun dışında erken erişim sürüm oyunlarını pek çok oyuncu tercih etmiyor ve oyunu tam sürümüne çıkış yapmasını bekliyor. Dolayısıyla bu oyunu oynayıp oynamamak tamamen size kalmış durumda ve erken erişim sürümünde bazı eksikliklerin ve hataların olabileceğini de söyleyebiliriz. Dolayısıyla bu tarz oyunları oynayabiliyorsanız ve erken erişim sürümünü adım atmak istiyorsanız ve yeni bir uzay macerasına dalış yapmak istiyorsanız elbette bir göz atabilirsiniz.
 
Hem tek oyunculu hem de çevrimiçi bir deneyim sunuyor 
 
 
 
Oyunda bahsetmediğimiz bir özellik daha bulunuyor ve bu oyunda istediğiniz gibi hem tek oyunculu hem de çevrimiçi olarak yer alabiliyorsunuz. Çevrimiçi modlarla beraber elbette oyundaki eğlencenin dozu daha da yükseliyor ve çevrimiçi olarak diğer oyunculara karşı kapışabiliyor ve aynı zamanda patronlara karşı da kendi ekibinizi kurabiliyorsunuz. Hem çevrimiçi eşli oyun olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan hem de çevrimiçi PVP modunu bünyesinde barındıran yapımda geniş bir açık dünya bizleri bekliyor. Bu açık dünya içerisinde arkadaşlarımızı yanımıza davet edebiliyor ve diğer oyunculara karşı da kapışabiliyoruz. Aynı zamanda yanımıza davet ettiğimiz arkadaşlarla beraber karşımıza devasa boss savaşlarının çıktığını görebiliyor ve onları alt etmek için arkadaşlarımızdan yardım alabiliyoruz.
 
Aynı şekilde arkadaşlarla beraber çeşitli görevlere atılabiliyor, ganimetlerle dolu bu açık dünyayı beraber keşfedebiliyor, büyük evreni keşfetmeye çalıştığınız bu yerde elbette bir yandan hayatta kalmaya çalışıyor ve diğer yandan ise kendi gemilerinizi geliştirmeye başlıyorsunuz. Çevrimiçi çok oyunculu modları bünyesinde barındıran yapımda arkadaşlarla beraber oynamak daha fazla eğlencenin kilidini açabiliyor. Zaten bu tarz oyunlarda çevrimiçi çok oyunculu bir mod desteği bulunuyorsa elbette o mod içerisine geçiş yapmalı ve nasıl bir deneyim sunduğuna muhakkak bakmamız gerekiyor. Bu tarz oyunlarda arkadaşlarla beraber oynamak gerçekten de daha eğlenceli bir oyun deneyimini bizlere aktarabiliyor. Dolayısıyla ben de bu oyunu arkadaşlarınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyorum. Ancak tek oyuncu olarak da elbette oyun içerisinde ilerlemeye başlayabilirsiniz. Bu tamamen sizin seçiminize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.
 
Çevrimiçi mod ile arkadaşlarınızla görevlere dalabiliyorsunuz 
 
 

Yine bunun dışında çevrimiçi çok oyunculu mod içerisinde antik yıldız şehirlerine geçiş yapabiliyor, buralardaki bölgeleri yağmalayabiliyor ve elinize farklı farklı kaynaklar alabiliyorsunuz. Aynı şekilde karşınıza yapay zekaya sahip korsanlar çıkabilir ve bu korsan gemilerini de yukarıda da bahsettiğim gibi ortadan kaldırabiliyor ve bunları yağmalayabiliyorsunuz. Galaksideki ününüzü arttırmayı hedeflediğiniz bu yapımda aynı zamanda farklı görev içerikleri ve daha fazlası bizleri bekliyor. Bunlara da elbette arkadaşlarınızla beraber atılmayı bekleyebiliyorsunuz. Çevrimiçi çok oyunculu ve çevrimiçi PvP modu için son olarak şunları söyleyebiliriz ki bu mod içerisinde istediğiniz gibi arkadaşlarınızla beraber gelişebiliyor, görevlere atılabiliyor, patron savaşlarına dalabiliyor, doğal afetlerle beraber karşılaşabiliyor, etrafı keşfedebiliyor ve açık dünya içerisinde istediğiniz gibi gezip tozabiliyorsunuz. Dolayısıyla çevrimiçi mod içerisinde de yapabileceğiniz oldukça fazla iş bulunuyor.

Tuhaf bölgelere doğru ilerlediğimiz ve bu bölgeleri istediğimiz gibi keşfettiğimiz yapım içerisinde aynı zamanda çeşitli kaynakları toplayabiliyor, madencilik yapabiliyor, eserleri inceleyebiliyor, karakolları gezebiliyor, tüccarlarla beraber karşılaşabiliyor, bir korsan görebiliyor ve aynı zamanda burada daha fazla içerikle beraber karşılaşabiliyorsunuz. Dolayısıyla geliştirici ekibin belirttiğine göre bu dünya içerisinde yapılabilecek oldukça fazla iş bulunuyor ve ilerlediğiniz müddetçe de farklı olaylarla beraber de burada yer alacağınız belirtiliyor. Aynı şekilde yine bir bölgede ilerlerken çevrimiçi mod kapsamında diğer oyuncuların bir patronu ortadan kaldırmaya çalıştığını deneyimleyebiliyor ve onlara da katılım sağlayabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda canlı bir açık dünyanın yer alacağını söyleyebiliyoruz.
 
Doğal afetler oyunda ön planda olacak 
 
 
 
Bunun dışında yine doğal afetlerin oldukça fazla ön planda olacağı belirtiliyor ve bir anda hava koşullarının değiştiğini, meteor yağmurlarının başladığını, şiddetli hava koşulları ile beraber gidişatını zorlaştırdığını görebiliyor ve aynı zamanda bu değişimle beraber de farklı yaratıkların ve canavarların karşısına çıktığını deneyimleyebiliyoruz. Ortamın karanlıklaştığı ve atmosferin daha da bizleri içine çektiği bu dünyada elbette yapabileceğimiz tek şey uzay gemimizle beraber hayatta kalmak ve burada uzay gemisini gerçekten de düzgün bir şekilde kullanmak. Basit kontrolleriyle beraber karşına çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde uzay gemimizi istediğimiz şekilde geliştirebiliyor ve kolay kontrollerle beraber de istediğimiz gibi manevra yapabiliyoruz. Bunun dışında oyun içerisinde farklı farklı girdaplara doğru girebiliyor ve bu girdaplardan da sağ kurtulmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda yine ateşleme yapabileceğimiz çeşitli düşmanları bulunuyor, bu düşmanlarla beraber de istediğimiz şekilde onlara karşı gelebiliyor ve onları alt ederek de yağmalama işine girebiliyoruz. Elbette ne kadar çok kaynak toplarsak o kadar çok kendimizi geliştirebiliyor ve farklı içeriklerle beraber de kendi yolumuza bakabiliyoruz.
 
Oyunda genel anlamda bizlere geniş bir içerik aktarılıyor ve bu içerikle beraber de kötü hava koşulları gerçekten de ön plana çıkıyor. Hiper uzay fırtınaları olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu doğal afetlerden bir tanesi de etraftaki şimşeklerin sayısını arttırabiliyor ve böylece uzay sistemini bozup bizlere de zor anlar yaşatabiliyor. Yıldız sistemlerini bozan ve tuhaf tehlikeleri beraberinde getiren bu doğal afetler oyun içerisinde olacak karşımıza çıkmayı bekliyor ve garip canavarlarla beraber de bizleri zor durum içerisine sokuyor. Aynı zamanda doğal afetlerle beraber zorluk daha da arttığından dolayı farklı hazineler de karımıza çıkabiliyor ve böylece kötü hava koşullarını aslında bir getirisi de bizlere aktarılıyor. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre de 70'den fazla el yapımı yıldız sistemi bizleri bekliyor ve bu yıldız sistemleri içerisinde de farklı atmosferler, deneyimler ve daha fazlası bizlere aktarılıyor.
 
Antik yıldız şehirlerine doğru yolculuk yapıyoruz 
 
 

Bilinmeyene doğru ilerlediğimiz, antik yıldız şehirlerini keşfetmeye çalıştığımız, solucan deliklerine giriş yaptığımız ve bir yıldız avcısı olarak yer aldığımız yapım içerisinde keşif unsurları da oldukça önem arz ediyor. Bunun dışında keşif unsurları ile beraber etrafı istediğiniz gibi keşfedebiliyor, farklı gezegenlere doğru adam atabiliyor, farklı atmosferlere doğru yelken açabiliyor ve bulmacalarla dolu bir içerikle beraber de karşılaşabiliyoruz. Aynı zamanda oyunda bahsetmediğimiz bir içerik daha bulunuyor ve bunlar da karşımıza bulmaca şeklinde çıkıyor. Elbette farklı farklı bulmacalarla beraber karşılaşacağımızı içerisinde bunları çözerek de farklı hazinelere sahibi olabiliyor ve aynı zamanda farklı kaynakları da bünyemizi alabiliyoruz. İlgi çekici atmosferleri ve manzaraların karşımıza çıktığı oyun içerisinde yer yer de belki de oyun içerisinde ekran görüntüsü almaya koyuluyor ve uzak yerlere doğru adım atmaya başlıyoruz. Çeşitli zorlukların yer aldığı burada gizli gizli alanlar da bulunabiliyor ve bu gizli alanları keşfetmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Boss savaşları bir hayli kapsamlı olacak 
 
 

Oyunda yukarıda da bahsettiğimiz gibi devasa yılanlar, devasa yaratıklar ve daha fazlası yer alıyor. Bunları ortadan kaldırmak için de elbette uzay gemimize atlayarak uzay gemimizle beraber de onları alt etmeye çalışıyoruz. Dünyayı yiyen ve dünya boyutuyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu devasa yaratıklar bizlere zor anlar yaşatıyor. Yine oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre 20'den fazla benzersiz boss bulunuyor ve bu bossların da her birinin kendine ait becerisi, hareket kabiliyeti ve saldırı şekilleri bulunuyor. Dolayısıyla bunları alt etmek gerçekten de oyun içerisinde uzunca vakitler geçirebileceğimiz anlamına geliyor ve bu boss savaşları da oyun içerisinde büyük yer kaplıyor. Bu patron savaşlarına elbette istediğiniz şekilde hem tek başınıza geçiş yapabiliyor isterseniz de çevrimiçi olarak arkadaşlarınızı davet edebiliyor ve bu patronları bu şekilde ortadan kaldırabiliyorsunuz. Elbette size soracak olursak bu patronlara tek başınıza mı yoksa arkadaşlarınızla beraber ortadan kaldırmak diye elbette bir çoğunuz arkadaşlarla beraber olmayı seçer İşte bu oyunda da bu seçim tamamen size ait. İstediğiniz şekilde bu boss savaşlarına geçiş yapabilirsiniz.
 
Geniş özgürlükler sunuluyor 
 
 

60'tan fazla farklı uzay gemisi ile beraber atıldığımız yapım içerisinde uzay gemisini istediğimiz şekilde uçurabiliyor, farklı atmosferlere doğru dolaşabiliyor aynı zamanda uzay gemisini istediğimiz şekilde özelleştirebiliyoruz. Çeşitli özelleştirme seçenekleriyle beraber karşımıza çıkan yapım içerisinde uzay gemimizi boyayabiliyor ve istediğimiz şekilde farklı parçalarla beraber donatabiliyoruz. Elbette farklı ekipmanlarla beraber donattığımız uzay gemimizi dilediğimiz gibi farklı bölgelere doğru götürebiliyor ve buralardaki güçlü rakiplerle beraber de kapıştırabiliyoruz. Bunun dışında yine yukarıda da bahsettiğimiz gibi 150'den fazla ekipman bulunuyor ve bu ekipmanlarla beraber de uzay gemimizi daha güçlü Hhle getirebiliyoruz.
 
Bunun dışında kendi karakterimizi bu kapsamda özelleştirilebiliyor aynı zamanda bu karakterimizin ırkını seçebiliyor ve farklı becerilerle beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Karakterimizi oluşturabileceğimiz, ırkımızı seçebileceğimiz, uzay gemimizi geliştirip özelleştirebileceğimiz ve daha fazlasını yapabileceğimiz yapım bizlere geniş özgürlükler sunmayı istiyor ve bu geniş özgürlüklerle beraber de her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde etmeyi bekleyebiliyor.
 
40'tan fazla farklı grup yer alıyor 
 
 

Büyük fırtınalardan çeşitli kaoslara kadar çok farklı içeriklerin yer aldığı yapım içerisinde aynı zamanda bahsetmediğimiz bir özellik daha bulunuyor. Bu özellik ise ittifak kurma sistemi olarak karşımıza çıkıyor ve kendi ittifakınızı istediğiniz kapsamda kurabiliyor veya farklı bir gruba katılım sağlayabiliyorsunuz. Bu ittifakların hedefleri ve tercihleri tamamen değişkenlik gösterebiliyor ve farklı özelliklerle beraber de karşımıza çıkıyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda 40'tan fazla farklı grup bulunuyor ve bu gruplarla beraber istediğiniz şekilde arkadaş olabiliyor veya onlara daha farklı şekillerde yaklaşabiliyorsunuz. Bu kapsamda rastgele görevlerin peşinden gidebiliyor ve bu görevlerle beraber de yeni yollara sapabiliyorsunuz. Aynı şekilde oyunda ana hikaye dışında bir de yan görevlere dalış yapacağınız bir sistem bulunuyor. Bu sistemle beraber de yan görevde yer alan içerikleri tamamlayabiliyor, gizli hikaye unsurlarıyla beraber karşılaşabiliyor ve keşif detayları da burada karşımıza çıkıyor. Farklı sırları açığa çıkarabileceğiniz bu yan unsurlarla beraber de oyundaki içerikler bir hayli genişliyor diyebiliriz.

Oyunda aynı zamanda teknoloji üretim mekaniği bulunuyor ve bu üretim mekaniğiyle beraber de elbette craft yani zanaatkarlık mekaniği şeklinde çeşitli kaynakları toplayabildiğimiz bir sistem bizlere aktarılıyor. Oyunda değerli kaynakları toplayabiliyor, bu değerli kaynakları diğer kişilerden soyabiliyor, yağmalayabiliyor ve bunları satmak için de elbette elimizde bulundurabiliyoruz. Aynı zamanda bu kaynaklarla beraber de yeni teknolojiler üretebiliyor ve kendimize avantaj sağlayacak içeriklerle beraber de karşılaşabiliyoruz. Farklı farklı istasyon türlerinin yer aldığı yapım içerisinde 50'den fazla farklı kargo türü, 150'den fazla istasyon ve daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber istediğimiz şekilde elimizde bulunan kaynakları satabiliyor, elimizde bulunan kaynakları değerlendirebiliyor ve daha fazla kaynakla beraber de buradaki yerimizi koruyabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde üretim mekaniğinin de olduğunu söylemekte fayda var

Atmosferler dikkat çekici
 
 

Oyundaki atmosfer gerçekten de her uzay ever için ilgi çekici olarak karşımıza çıkmayı hedefliyor. Burada istediğiniz şekilde farklı gezegenlere doğru adım atabiliyor, buraları istediğiniz gibi keşfedebiliyor ve gezegenlerin etrafında turlar atabiliyorsunuz. Elbette burada atmosferin ve manzaralarını ilgi çekici olması gerçekten de mühim. Çünkü bu tarz oyunlarda açık dünyayı gezerken sıradan bir açık dünya beklemiyor aynı zamanda ilgi çekici yapılarla beraber de karşılaşmaya hazırlanıyoruz. Hal böyle olunca ilgi çekici manzaralarla beraber karşılaştığımız sürece elbette ilerlememiz daha da hızlanabiliyor ve oyun içerisinde daha fazla vakit geçirebiliyoruz. Dolayısıyla açık dünya oyunlarında manzaralarını ve atmosferlerin değişkenlik göstermesi ve bu tarz ilgi çekici içeriklerin yer alması oldukça önem arz ediyor. Bu içeriklerle ve ilgi çekici atmosferlerle beraber de kendi yolumuza bakabiliyor ve farklı bölgelere doğru ilerleyerek buralarda keşfetmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde güzel bir atmosferin ve manzaranın yer alacağını en azından şimdilik söyleyebiliyoruz.

Beklentileri dengede tutmakta fayda var
 
 

Underspace oyunu bağımsız bir ekip tarafından geliştirildiği için elbette beklentileri çok yüksek tutmamamız gerekiyor. Çünkü bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki hem grafiklerin hem de içeriklerin belli bir sınırı olabiliyor ve diğer büyük çaplı oyunlar kadar iyi olmayabiliyor. Elbette bu durumları göz önüne alarak oyundan beklentilerinizi dengelemeye çalışabiliyor ve ona göre bir başlangıç yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda beklentileri düşük tutmakta oldukça yarar görüyorum çünkü beklenti yükseldikçe oyunda karşılaştığınız içeriklerden zevk alamayabiliyorsunuz .Dolayısıyla bu tarz bağımsız oyunlara düşük beklentilerle girersek elbette her iyi yapılan iş için oldukça şaşırabiliyor ve böylece oyundaki maceramız gitgide zevkli hale gelebiliyor. Elbette oyun içerisinde yer alan grafiklerin, mekaniklerin veya içeriklerin çok üst düzey bir şekilde karşımıza gelmeyeceğini rahatlıkla söyleyebiliyoruz ve büyük çaplı yapımlarda olduğu gibi de çok gerçekçi bir ortam elbette beklemiyoruz.

Genel olarak toparlayacak olursak Underspace bizlere yeni bir açık dünya uzay macerasını sunmayı hedefliyor ve aynı zamanda rol yapma, keşif ve bulmaca unsurlarını bünyesinde barındırıyor. Elbette uzay gemimizle beraber atladığımız bu macerada uzay gemimizi geliştirebiliyor, kendi karakterimizin ırkını seçebiliyor, karakterimizle beraber ilerleyebiliyor, karakterimizi geliştirebiliyor ve uzay gemimizi bu kapsamında özelleştirip güçlendirebiliyoruz. Farklı farklı donanım içeriklerinin yer aldığı yapımda kendimizi güçlendirmek ve bu evrende hayatta kalmak oldukça önem arz ediyor. Oyunun şu anda ne zaman çıkış yapacağı belli değil ancak geliştirici ekip oyunun 2024 yılı içerisinde çıkış yapacağını öne sürüyor ve bu kapsamda yukarıda da bahsettiğimiz gibi yeni bir oynanış videosu ile beraber karşımıza çıkıyor. Oyunun videosu içerisinden de gördüğünüz kadarıyla elbette oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğuna bakabiliyor ve bizleri nasıl bir yapının sunulacağının tahminini yapabiliyoruz.
 
 

Diğer taraftan oyunun Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir oyun çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Yeni bir uzay macerasına dalış yapmak istiyorsanız da belki de tam yeri burasıdır diyebiliriz. Oyunun aynı zamanda fiyatı belli değil ancak çıkış yaptığı gün ya da ön siparişleri açılırsa o günü fiyatını öğrenebilir ve ona göre bir hazırlık yapabiliriz. Bunun dışında oyunun erken erişim sürümü olarak çıkış yapacağını tekrar söyleyelim ve erken erişim sürümü boyunca da oyuna yeni güncellemeler eklenecek ve bu kapsamda birçok içerik oyuna dahil edilecek diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
RPG pc Underspace
Cities Skylines 2'nin PC Sistem Gereksinimleri Güncellendi Yeni Starfield Modu Öne Çıkan NPC'lerin Kalitesini Artırıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Underspace
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız