Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Awesomenauts Karakterler ve İpuçları: Yuri, Voltar, Ted ve Daha Fazlası

 
 
Ronimo Games tarafından geliştirilen ve 2012 yılında yayınlanan çok oyunculu moba platform aksiyon oyunu Awesomenauts içerisinde onlarca karakter yer alıyor. Bu karakterlerin her birinin kendine özel becerileri ve yetenekleri bulunuyor. İşte bu karakterlerden bazıları:
 
Öte yandan inceleme yazımıza aşağıdaki linkten göz atabilirsiniz.
 
 
Bunun yanı sıra diğer karakterlere göz atmak için:
 
 
Ted McPain
 
 
 
Ted McPain karakteri kendisinin de söylediği tek başına bir ordu. Ted McPain karakteri elindeki makine ve pompalı tüfeğiyle rakiplerle tek başına mücadele edebiliyor ve ağır saldırılarıyla aman vermiyor. Sert duruşu ve askeri teçhizatlarıyla ön plana çıkan Ted McPain karakteri kesinlikle öğrenilmesi gereken herolar arasında yer alıyor. Ted McPain diğer karakterlere nazaran biraz daha zorluğuyla biliniyor ve hem kullanması hem de ustalaşması bir hayli zor karakter olarak oyundaki yerini koruyor. Ted McPain, 12 Aralık 2013 tarihinde oyuna dahil edildi ve oyunculara sunuldu. Özellikleri arasında ise  Geri İtme, Sersemletme, Uzun Menzilli Saldırı, Sağlık Paketi, Etki Alanı, Zaman İçinde Hasar ve Saldırı Değiştirici yer alıyor. Tek başına resmen tüm askeri teçhizatları üzerinde taşıyor diyebilirim.
 
Ted McPain karakteri hem yakın dövüş hem de menzilli saldırılarıyla ön plana çıkıyor ve her alanda çatışabiliyor. Rakipleri darlayan ve sürekli olarak takımına ateş gücü sağlayan Ted McPain, oyunu kolayca domine edebiliyor. Birçok avantajına rağmen Ted McPain karakterinin bir dezavantajı var. O da ateş ederken sadece ileriye gitme olayı. Ted McPain ne yazık ki ateş ederken çok rahat edebileceğiniz bir karakter değil. Diğer karakterler gibi geriye ne yazık ki gitmiyor. Anca yüzünü döndüğünüz tarafa ilerliyorsunuz. Bunu bizde geri vites yok şeklinde algılayabilirsiniz. Bu yüzden genelde ateş ederken olduğunuz yerde sektiğini göreceksiniz. Alışana kadar da uzun bir süre geçecek diyebilirim.
 
Ted McPain karakterinin diğer karakterlerde olduğunu gibi üç temel yeteneği var ancak bu temel yetenekleri oldukça çeşitlendirilebiliyor. Çok farklı silahlara ve atış şekillerine sahip olan bu karakter resmen sırtında tüm askeri teçhizatları taşıyor. Bu yönüyle büyük işler başaran Ted McPain karakterinin şu sözleri dikkat çekiyor "Ted McPain, one man army". Bu sözleri oyun içerisinde karakteri aldığınızda sıkça duyacaksınız.
 
 
 
Ted McPain karakterinin ilk temel becerisi elindeki makineli tüfeği ateşlemesinden geçiyor. Ted McPain karakterinin bu kısa menzilli makineli tüfeği sürekli olarak ateşlenebiliyor ve hiç ara vermeksiniz rakiplerin üzerine yağmur gibi mermi yağdırabiliyorsunuz. Ted McPain ile makineli tüfeğe çeşitli geliştirmeler yapabiliyorsunuz ve onu çok güçlü hale getirebiliyorsunuz.
 
Bu karakter ile aslında sadece makineli tüfek değil bir yandan da pompalı tüfeğini elinize alabiliyorsunuz. Hem makineli tüfek hem de pompalı tüfek arasında geçiş yapabileceğiniz bu karakter ile düşmanlara aman vermiyorsunuz. Çok çeşitli yükseltmeler ile bu karakter çok daha güçlü hale gelebiliyor. Temel olarak makineli tüfeğin hasarını artırabiliyorsunuz, menzil artışı sağlanmıyor. Diğer yandan pompalı tüfeği elinize aldığınız zaman bomba da atabiliyorsunuz. Ancak bu yükseltmelerle olan bir şey.
 
Bu karakterin yükseltmeleri ile çok çeşitli silahlar kullanabiliyorsunuz. Makineli ve pompalı tüfeğini yanına hatta ve hatta bombanın da yanına uzaktan atışlar yapabileceğiniz Sniper silahına bile geçiş yapabiliyorsunuz. Ancak bu sadece yükseltmeler ile olan bir durum. Uzaktan ateş edebileceğiniz Sniper mermileri sayılı ve dolum süresi olan bir yükseltme. Bunun menzili bir hayli uzak ve rakipleri bu şekilde hem rahatsız edebilir hem de canı az kalan heroları alt edebilirsiniz.
 
Bu karakter temelde bir nevi yukarıda da sürekli olarak bahsettiğim gibi tek başına bir orduyu temsil ediyor. Karakterin sadece şu ana kadar tek bir becerisinden bahsettim ve çok çeşitlenen ve dallanan bir beceri ağacına sahip. Dolayısıyla kullanabileceğiniz birçok farklı silah ve birçok farklı kombinasyon bulunuyor. Bu hem takımınız için fayda sağlıyor hem de oyunu domine etmenize kolaylık sağlıyor.
 
Karakterin iki temel becerisine geçecek olursak bunun da adı stimpack. Bu beceri aslında bir nevi hızlandırıcı diyebilirim. Bunu kullandığını zaman karakteriniz bir patlama anına yani öfke moduna geçiyor. Bu sayede hem hareket hızı hem de saldırı hızı artıyor. Dolayısıyla bu beceriyi kullandığınızda makineli tüfeği daha hızlı ateşleyebiliyorsunuz, pompalı tüfeğiniz ile daha hızlı vur çek yapabiliyorsunuz. Haliyle rakiplerin korkulu rüyası olabiliyorsunuz.
 
 
 
Bu karakterin üçüncü temel becerisi ise hava saldırısı yani Air Strike. Hava saldırısı ilk etapta sadece haritanın belli kısımlarını geçebiliyor yani haritanın en alt kısmından atmanız gerekir ki tüm katmanlar etkilersin. Bunu biraz daha açacak olursam  Eğer bu hava saldırısı becerisini haritanın en üst noktasında kullanırsanız sadece en üst kısım bu beceriden etkilenir ve haritanın alt kısmı hiçbir şekilde etkilenmez. Ancak bunu yükseltmelerle açabiliyoruz. Yani yükseltmeler ile haritanın en üst kısmından da atsanız da haritanın en alt kısmına doğru bir hava saldırısı gerçekleştirebiliyoruz. Hava saldırısı hem rakiplere hem de botlara büyük oranda hasar veriyor. Hatta çeşitli yükseltmeler yaparak sersemletme, daha fazla hasar ve zamanla yakma hasarı ekleyebiliyoruz. Bu sayede bu hava saldırısı çok daha güçlü hale gelebiliyor. Bunun yanı sıra çok kısa sürede iki tane hava saldırısı bile atabileceğimiz yükseltmeler de mevcut. Bu hasarı tabii ki ikiye bölüyor ancak yine de çok etkili.
 
Karakter hakkında düşüncelerim
 
Bu karakter onca saat oynamama rağmen kullanamadığım bir karakter ve bu konuda birçok denemelerde bulundum. Ancak bana göre olmayan bir karakter olduğuna karar verdim. Hem kullanış bakımından hem de hareket bakımından çok ters gelen bir hero oldu. Bu karakteri kullananlara gerçekten büyük saygım var. Çünkü bunu kullanan bir oyuncu diğer tüm karakterleri çok iyi bir şekilde idare edebilir.
 
 
 
Bu karakterin yukarıda da bahsettiğim gibi sadece yüzünü döndüğü yöne doğru gitmesi çok garibime gidiyor. Yani bu karakterle hiçbir şekilde geri geri gidemiyorsunuz. Bu da hareket kombinasyonlarında gerçekten bana çok ters gelen bir durum oldu. Bu karakteri kullanmanızı aslında tavsiye ediyorum ancak kullanamazsınız da çok da zorlamanın bir anlamı yok. Ancak bunu kullanan oyuncular çok iyi oyuncular diyebilirim ve alkışı hak ediyor.
 
Ted McPain, uzun zaman önce ilk AI Savaşlarının büyük kahramanlarından biriydi. Elit süper askerlerden oluşan Katil Koala'nın ekibine birçok rakibe düşmana  liderlik etti ve yüzlerce kez olağanüstü bir asker olarak ödüllendirildi. Birinci AI Savaşındaki en büyük başarısı savaş istasyonu Starstorm'a tek başına yaptığı bir operasyondu. Bu görev, Ted McPain'in istasyonun tüm önemli güç bağlantılarını tek başına çözmesiyle sona erdi. Ted McPain, 3021'de Sunny-Daisy Alien Yetimhanesini bir grup kana susamış dinozor zombisinden kurtarmak için kendini feda ettiğinde sonunda öldü. Ted'in kahramanca eylemleri asla unutulmayacaktı.
 
Biraz karakter hakkında taktik ve ipuçlardan bahsedecek olursak: Ted, Makineli Tüfeği tutarken daha hızlı hareket eder. Shotgun yani pompalı tüfek cephane sayınızı takip edin ve önceden plan yapın. Çünkü sınırlı cephaneye sahip. Hava Saldırısı düğmesini basılı tutmak, lazer görüşünün yardımıyla daha hassas bir şekilde nişan almanızı sağlar. Hava saldırısını doğrudan bir saklanma alanının içine kullanmak size görüş sağlayacak.
 
Ted karakterinin bazı silahlarında sınırlı cephane bulunur. Bu sınırlı cephanelerden en iyi şekilde yararlanmak için sabırlı olmak ve bir veya daha fazla hedefi vurmak için en iyi anı beklemek gerekir. Bu da takım savaşında fark yaratabilir. Hava saldırısının yükseltilmemiş hali tüm haritaya işlemez dolayısıyla haritanın alt kısımlarında daha fazla zaman harcamak gerekir. Tüm haritanın (alt - üst) bir hava saldırısından etkilenmesi için Adlez Princess Phonenumber yükseltmesini almanız gerekir. Bu yükseltme hava saldırısını haritanın tüm katmanlarından geçirmenize olanak tanır. Oyunun ilk başlarında genellikle, Ted'i alt koridorla ilgilenmesi için bırakmak iyi bir fikir olabilir. Bu şekilde Hava Saldırısı ile düşmanlarınızı vurabilir. Özellikle oyunun başlarında Ted'den (karşıda var ise) uzak durmaya çalışın. Yakın mesafeden ölümcül olabilir.
 
Ted karakterinin uzak menzilli sniper atışından bahsetmiştim. Bu atışlar sadece botları ve rakipleri etkiler, kuleyi yani tareti etkilemez.
 
Vinnie & Spike
 
 
 
Vinnie & Spike karakteri temelde iki karakterden oluşuyor ve bu iki kişi çok iyi bir ekip olarak karşımıza çıkıyor. Vinnie & Spike, karakteri haritanın istediği yerine yükselebiliyor ve sürekli olarak havada durabiliyor. Ölümcül dalışlarla rakiplere suikastler düzenliyor ve daha fazlasını yapıyor. Yüksek hasar verme oranına sahip Vinnie & Spike en çok kullandığım karakterler arasında yer alıyor. O kadar çok oynadım ki kendimi bu karakter için usta konumuna koyabilirim. Vinnie & Spike karakteri çok iyi bir hero ancak bazı dezavantajları da mevcut. Hepsinden bahsedeceğim ama öncelikle karakterin temel becerilerine göz atalım.
 
Vinnie & Spike karakterinin diğer karakterlerde olduğu gibi üç temel becerisi bulunur. Bu karakterin en temel becerisi üçlü bir şekilde balık kabarcığı çıkarma. Üçlü bir şekilde attığınız bu kabarcıkların her biri farklı hasar verir ve her birinin de rakibe değmesi gerekir. Dolayısıyla çok uzun bir menzile sahip olmayan bu kabarcıklar çeşitli yükseltmeler ile menzili arttırılabilir ve daha güçlü hale getirilebilir. Bu kabarcıkları hasarına arttırabilirsiniz bunun yanı sıra menziline arttırabilirsiniz ve son olarak da 3 kabarcıktan 4 kabarcığa kadar da çıkabilirsiniz. Yine yukarıda bahsettiğim gibi her bir kabarcık farklı hasar vermekte ve bu kabarcıkların rakibe değmesi gerekmekte. Bu karakter temelde çok iyi alan hasarı verir ve botları temizlemekte üstüne yoktur diyebilirim.
 
Karakterin ikinci temel özelliğini bakacak olursak o da dash özelliği. Dash atma özelliği çok etkili bir hasar verme aracı olarak karşımıza çıkıyor. Bu beceriyi kullandıktan sonra vur - kaç taktiğini yapmış olursunuz. Bu beceri aslında bir nevi alan hasarı da veren bir yapı sergiliyor yani birden fazla rakibe ve botlara da uğra biliyorsunuz. Çok yüksek hasar veren bu beceri sayesinde rakipleri alt edebiliyorsunuz ve kill hanenizi genişletebiliryorsunuz. Temel saldırınız aslında bu beceriden ibaret. Bu beceriyi çok güçlü hale getirebilirsiniz: Ana üstünüze giderek buradaki markette alacağınız yükseltmeler ile bu beceriyi çok daha kuvvetli hale getirebilir ve rakipleri tek tek hatta toplu bir şekilde avlayabilirsiniz.
 
 
 
Vinnie & Spike karakterinin dash yeteneği ile rakiplere bir anda yaklaşabilirsiniz ve ölüm dalışı yapabilirsiniz. Zaten her yere uçabildiğiniz için dalıştan sonra geri çekilebilirsiniz. Ancak hareket hızınız ve süzülmeniz yavaş olduğundan dolayı bazı rakipler tarafından kolayca yakalanabilirsiniz. Yavaş hareket ve süzülme hızı dezavantajları sayesinde bu karakter ile dash atarken çok dikkatli olmanız gerekiyor. Özellikle oyunun başlarında tam canlı bir rakibe veya rakiplerin arasında kesinlikle dash atmayın. Bu sizin kolayca yakalanıp ölmeniz anlamına gelir.
Vinnie & Spike karaterinin diğer ve son yeteneğine bakacak olursak bu da smoke yeteneği.
 
Smoke yeteneği rakiplerin görüş alanını daraltır ve tıpkı klasik sis etkisini yaratır. Rakipleri kör eden bu smoke sayesinde kaçabilirsiniz. Ancak smoke içerisinde çok yakın olan bir rakibe karşı görünebilir ve hasar yiyebilirsin. Dolayısıyla smoke ile birlikte rakiplerden uzaklaşmanızı tavsiye ederim.
 
Vinnie & Spike karakterinin smoke yeteneği yükseltmeler ile çok daha güçlü hale gelebilir. Ben şahsen şu yükseltmeleri kullanıyorum: Bir süreliğine görünmez olma, smoke kullanıldığı zaman hareket hızı arttırma ve can çalma. Bu üç yükseltme ile oldukça güçlü hale gelebiliyorum. Hem can çalma sayesinde azalan canı arttırabiliyorum hem de hareket hızı sayesinde kolayca rakiplerden uzaklaşabiliyorum. Şunu da ekleyeyim. Can çalma çok da gerekli değil bunun yerine eğer rakipte seni tutup çekecek ve bir süre stun etkisi yaratacak bir beceri var ise dokunulmazlık yükseltmesini almanızı tavsiye ederim. Bu sayede çeşitli traplere ve stun etkisi oluşturan becerilere karşı dokunulmaz olursun. Hasar yersin ama kaçabilirsin.
 
Vinnie ve Spike, temel olarak kötü şöhretli bir ikili. Spike takımın gücünü temsil eder ve biraz sessiz birisi olarak karşımıza çıkar. Gece geç saatlerde yengeç burgerlerini yemeyi sever. Vinnie ise bir sonraki soygunu planlarken ağır işi Spike'a bırakır. En büyük suç örgütü olan bu ikili planlamalardan sonra büyük bir balık avladı: Altın Koi. Altın Koi, 4,8 Milyar Güneş değerinde. Bu değerli eseri çaldıkları için başlarına ödül kondu ve ana gezegenleri Okeanos da dahil olmak üzere sayısız gezegende aranıyorlar. Ne yazık ki ikili, Interpool'dan kaçarken Atlantik Okyanusu'nda bir yerde Koi'yi kaybediyor.
 
Bir kirpi balığı olan Spike, nefes nefese kalarak havada yüzebilir, hareket etmek için yüzgeçlerini çırpabilir. Her zaman hızlı bir kaçamak için hazırdır. Hem Vinnie hem de Spike ganimetlerle beraber koşarken, düşmanlarını kandırmak için arkasında bir duman bombası (smoke - sis) bırakarak savaşı ardında bırakabilir.
 
 
 
Vinnie & Spike, yerde oldukça yavaştır ve bir balığın akvaryumdan düşüp çırpınması gibi hareket eder. Ancak diğer yandan havada hareket ederken fark edilir şekilde daha hızlı. Oyuncular yürümek yerine uçmayı her zaman tercih etmeli. Yukarıda bahsettiğim temel özelliklerden biri olan dash becerisi, oyunun başlarında oldukça zayıf ve güçsüzdür. Böylece çok az hasar verir. Bunu güçlendirmek için oyun içerisinde yer alan para birimi Solar'ı toplamanız ve düşmanları güvenli bir şekilde avlamanız gerekir. Elde edeceğiniz ve biriktireceğiniz solarlar ile bazı yükseltmeler alıp düşmanları öldürmede daha etkili hale gelebilirsiniz. Rakiplere saldırmak için dash atma yeteneğini kullanırsanız bu yetenek tekrardan yüklenme sürecine girer ve artık bu yeteneği kaçmak için kullanamazsınız. Sis Perdesi (sahip olabileceği herhangi bir yükseltme ile) kaçışınızda size yardımcı olabilir. Sis Perdesi botlara karşı savunma amaçlı da kullanılabilir. Smoke becerisinin kör etme becerisi botları etkisiz hale getirir. Smoke bitene kadar da olduğu yerde hareketsiz olarak kalırlar. Bu yüzden bir bölgeyi temizleme aracı olarak bu karakter çok faydalı iş görür. Düşman botlarını ve oyun içerisinde yer alan solar boss'ları daha kolay yok etmek için Vinnie'nin Sis Perdesinden yararlanın.
 
Yukarıda da bahsettiğim gibi üçlü baloncuk temel becerisi (ateş etme) başlangıçta oldukça düşük hasar verir ancak bu vuruşlar düşmanları delip geçebilir. Birden fazla rakibe hasar verebilirsiniz. Bu yeteneği yükseltmelerle çok daha güçlü hale getirebilir ve üstünlük kurabilirsiniz. Eğer Godfish yükseltmesini aldıysanız ve 150 veya daha fazla Solara sahipseniz bir düşmanın yakınındayken dikkat edin. Çünkü bu yükseltme bir saklanma alanı içinde veya görünmez olsanız bile parlamanıza sebep olacak. Bunu bir radar olarak kullanın ve buna göre saldırmaya veya kaçmaya hazır olun.
 
Öte yandan Vinnie & Spike, Froggy G'nin aksine, dash atma sırasında hasara karşı savunmaısz kalır. Eğer dash yeteneğini kullanan bir Vinnie & Spike görürseniz ve ona yakınsanız derhal ona saldırmayı ve alt etmeyi düşünebilirsiniz. Çünkü dash attıktan sonra Vinnie & Spike her zaman kaçmayı tercih eder. Smoke becerisini kullandıktan sonra Vinnie & Spike'ın beyaz bir balonla çevrili olduğunu fark ederseniz bu onun dokunulmazlık yükseltmesini aldığını gösterir.
Vinnie & Spike karakterini kullanmanızı tavsiye ediyorum. Kullanması diğer karakterlere göre daha kolay ancak biraz ustalaşması zor diyebilirim.
 
Voltar the Omniscient
 
 
 
Voltar the Omniscient karakteri tam bir destek herosu olarak karşımıza çıkıyor. Takıma can veren ancak bir yandan da yüksek hasar verme oranına sahip Voltar the Omniscient, takıma oldukça kolaylık sağlıyor ve sürekli olarak canı az kalan takım arkadaşlarına can verebiliyor. Oldukça az canı bulunan Voltar the Omniscient karakteri çok fazla savaşa girmemesi gerekiyor. Takım arkadaşlarının daima arkasında gerçek bir destek birimi olarak iş görüyor. Voltar the Omniscient karakteri oyunda en çok can veren ve tam bir destek karakteri diyebileceğimiz bir hero. Bu karakter ile takıma toplu bir şekilde can verebilir, takım arkadaşlarının canlarını tam doldurabilir, karşı rakibe hasar verebilir, rahatsız edebilir, kendinize can verebilir ve hatta botların canını bile doldurabilirsiniz. Her konuda tam bir destek sunan Voltar the Omniscient, oyun içerisinde avantajlarıyla ön plana çıkıyor ve çok kullanılan bir karakter olarak iş görüyor.
 
Voltar the Omniscient karakterinin diğer karakterlerde olduğu gibi üç temel yeteneği bulunuyor. Bu yeteneklerden ikisi hem can verebiliyor diğeri ise tamamen hasar odaklı. İlk yeteneğe bakacak olursak Techno Synaptic becerisi. Techno Synaptic yeteneği Voltar'ın en temel yeteneği olup, kendi takım arkadaşlarınıza karşı kullandığınız zaman can tazeleyen rakibe karşı kullandığınız zaman hasar verebilen bir yapıya sahip olarak karşımıza çıkıyor. Techno Synaptic yeteneği kısa süreli ve aralıklı atışlarla rakipleri rahatsız edebiliyor. Techno Synaptic yeteneğini ana üsteki marketinizden geliştirebiliyorsunuz. Alabileceğiniz yükseltmeler arasında, zamanla can tazeleme, hasar artışı, saldırı hızı ve daha fazlası yer alıyor. Techno Synaptic becerisi kullanacağınız en temel becerilerden olup çok yönlü olarak kullanışa sahip.
 
Voltar the Omniscient karakterinin diğer becerisi ise drone. Drone yeteneği Voltar the Omniscient karakterinin güçlü bir saldırı stili olarak karşımıza çıkıyor. İlk olarak üç adet drone Voltar the Omniscient karakterinin etrafında dönüyor. Bu üç drone yakındaki rakiplere veya botlara otomatik olarak hasar veriyor ve saldırıyor. Ancak belli bir menzili var. Bu dronelar dilerseniz rakiplere doğru fırlatabilir ve intihar dalışı yaptırabilirsiniz. Menzilli saldırı olarak karşımıza çıkan bu drone becerisi yine çok yönlü bir yapıya sahip. Hem kendi etrafınızda dönen ve otomatik olarak saldıran yapısıyla hem de kendiniz rakiplere daha fazla hasar vermek için fırlatacağınız sistemiyle ön plana çıkan Voltar the Omniscient, kullanılması kolay ve etkili bir karakter.
 
Voltar the Omniscient karakterinin drone becerisi marketten alacağınız yükseltmeler ile patlayıcı bir güce ulaşabiliyor. Buradan patlama yarıçapını, hasarını yükseltebiliyor ve hatta drone sayısını 4'e çıkartabiliyorsunuz. Bu sayede çok daha fazla dronenunz oluyor ve ona göre de hasar oranınız artıyor. Bir yandan hasar konusunda bizleri hayal kırıklığına uğratmayan Voltar the Omniscient karakterini temel olarak tamamen hasar artışlarıyla donatırsanız çok güçlü bir destek herosu olarak iş görebilir.
 
 
 
Voltar the Omniscient karakterinin son temel becerisi ise healbot. Bu healbot hem kendinize, hem botlara, hem de takım arkadaşlarınıza can verebilen bir beceri. Healbot kullanması uzun vakitler alır ve bu beceri kullanıldığı anda belli bir süre olduğu yerde bekler ve botun devreye girmesi beklenir. Bu healbot rakipler veya botlar tarafından kırılabilir bu yüzden korunaklı ve güvenli bir yerde açmaya özen gösterin. Healbot ile takım arkadaşlarınızı ve botları destekleyebilir ve kolayca rakip kuleleri alt edebilirsiniz. Sürekli olarak vereceğiniz canlar ile takım arkadaşlarınız rahat bir nefes alabilir ve can konusunda sıkıntı çekmez.
 
Voltar the Omniscient karakterinin heal bot becerisi yükseltmeler ile daha güçlü hale gelebilir. Bu sayede hem takımınıza daha fazla fayda sağlayabilir hem de rakibe hasarlar verebilirsiniz. Heal bot becerisini geliştirebileceğiniz yükseltmeler arasında can verme oranında artış, heal bot canını arttırma, heal bot ortadan kalkınca zamanla veya temas halinde patlayan bomba bırakma gibi özellikler yer alıyor.
 
Voltar the Omniscient karakterinin zıplama ve süzülme yetenekleri de mevcut. Voltar the Omniscient ile yüksek bir yerden yere doğru yavaş yavaş inebilir yani süzülebilir veya normal bir şekilde diğer karakterler gibi zıplama işini yapabilirsiniz. Voltar'ın zayıf hareket kabiliyetini arttırmak için Space Air Max yükseltmesini satın almanızı tavsiye ederim. Bu yükseltme Voltar'ın hareket hızını arttırır. Voltar the Omniscient karakteri genel olarak her oyunda olması gereken herolardan biri ancak bireysel anlamda çok fazla iş yapan bir hero değil. Eğer takımınızda tank bir karakter var ise veya bu kombinasyona uygun bir takım kurduysanız bu karakteri kesinlikle almanızı tavsiye ederim. Voltar the Omniscient ile takımınıza büyük avantajlar sağlayabilir ve oyunu domine edebilirsiniz. Sürekli olarak can tazeleme yeteneğiz ile takımınıza vereceğiniz bu destek sayesinde takım arkadaşlarınızın canı azalmayacak ve rakip bu durum karşısında güç bir şekilde kalacak.
 
 
 
Voltar the Omniscient karakteri oyunun erken aşamalarında çok güçsüz bir durumda bulunur. Dolayısıyla sadece oyun içi para birimi olan solar toplamaya, takım arkadaşlarınızı desteklemeye ve yeteneklerinizi yükseltmeye odaklanın. Oyunun orta aşamalarında Voltar the Omniscient karakteri çok daha güçlü ve oturaklı olacak. Bu esnada artık bireysel olarak insiyatifler alabilirsiniz.
 
Voltar takıma çok bağımlı olduğu için takım arkadaşlarınızın yanında kalmaya çalışın. Tekno Sinaptik Dalga'nın iyileştirici etkisi, sizden uzaktaki takım arkadaşlarına vurduğunuzda daha güçlü hale gelir. Rakiplerinize etrafınızda dönen dronelardan ateşlemek biraz patlamaya neden olabilir ancak aynı zamanda genel DPS'nizi de düşürür. Bunu yapmadan önce her iki seçeneği de göz önünde bulundurun. Öte yandan Healbot'unuzu koruyun: Büyük bir bekleme süresine sahip olan bu beceri, sizi ve takım arkadaşlarınızı iyileştirmeden önce kolayca yok edilebilir. Energy Drink ve Cortex Tank yükseltmeleri size bu konuda yardımcı olabilir. Alternatif olarak, düşman ekibi Healbot'unuzu fazla çaba harcamadan yok ediyorsa, daha erken dolması için Hydraulic Sugar Dispenser yükseltmesini alabilirsiniz. Bu yükseltme Healbot'un bekleme süresini azaltır.
 
Eğer karşıda bir Voltar karakteri var ise Voltar'ı ekibinin geri kalanından ayırmak, onu alaşağı etmeye büyük ölçüde yardımcı olabilir. Eğer geriye ittirme yükseltmesini aldıysanız (knocbkack - healbot'u açtığınızda rakipleri geri ittirmek için. Oyun içerisindeki ismi ise Cortex Tank) kullanırken dikkat edin çünkü düşmanlarınızı zarar görmeden uzaklaştırabilir ve ekibinizin öldürmesini engelleyebilir. Geriye ittirme yükseltmesini drone saldırılarınız için de alabilirsiniz. Her bir drone saldırısında rakipler geriye doğru gider ve sizden uzaklaşır. Voltar'ı ne pahasına olursa olsun korumak, özellikle daha fazla iyileştirme gücüne yatırım yaparsa, büyük ölçüde karşılığını verebilir ve ekibinizi durdurmayı zorlaştırabilir. Eğer karşıda bir Voltar var ise ve Suicide Drone'larını yeni kullanmış ise kendini etkili bir şekilde savunamayacak. Bu durumda saldırmayı düşünün, ancak takım arkadaşlarına ve Healbot'a dikkat edin.
 
 
 
Voltar'ın geçmişi gizemle çevrili bu yüzden çok fazla bir şey bilinmiyor. Ancak söylentiye göre bir zamanlar yıldızların etrafında kurulu bir elektrik santralinde araştırmacıydı. İstasyon, yaklaşık 500 yıl önce yıkıcı bir şekilde patlamaya maruz kaldı ve uzayın derinliklerine doğru bilinmeyen bir radyasyon göndererek galaksiler arasında haber oldu. Bu patlamada ana çekirdek yok oldu ve Birinci Al Savaşı'na bir son verildi. Barış birkaç yüzyıl boyunca korunsa da savaş sonunda geri dönüş yapacaktı. Bazıları savaşın çok karlı olduğunu düşünüyor. Parçalanan çekirdeğin yenisi yapılıyor bunun da arkasında silah üreticilerinin olduğu düşünülüyor.
 
Elektrik santralindeki patlama, Voltar'ın vücudunun neredeyse her bir uzvunu yok etti ve sadece beynini sağlam bıraktı. Bu beyin, sağlıkçılar tarafından dikkatlice kurtarıldı ve bir kapsülün içine yerleştirildi. Yıllar boyunca sadık robot dronlarının yardımıyla patlak veren Robot Savaşlarına katıldı. Voltar'ın paralı asker olarak savaşa katılmasının gerçek nedenini kimse bilmiyor. Ancak onun eşsiz psikoteknik güçlere ve her istediğini yapan silahlı robotlardan oluşan bir cephaneliğe sahip bir beyni olduğu biliniyor.
 
Professor Milton Yoolip
 
 
 
Yoolip karakteri karşımıza destek herosu olarak karşımıza çıkıyor. Yoolip ile rakiplere anlık olarak fazladan hasar verebilirsiniz ancak tek başına oldukça etkisiz ve takım dışında yaptığı hamleler genelde yetersiz olarak kabul edilir. Bu yüzden support bir karakter olan Yoolip takımla beraber oynamaya çalışır. Tek başına hamle yapabilirsiniz ancak kısa süreli bir etki yaratacağından dolayı bu genelde bu şekilde kullanılmaz.
 
Yoolip karakterinin diğer karakterlerde olduğu gibi üç farklı becerisi bulunuyor. İlk becerisi somun anahtarını yukarı aşağı salladığı temel saldırı. Bu temel saldırı ile Yoolip, hem rakiplerin canını azaltabilir hem de botların canını arttırabilir. Yoolip, bu saldırıyı sadece yakın mesafeden gerçekleştirebiliyor. Bu saldırıya özel farklı farklı yükseltmeler alarak çok daha güçlü hale getirebilirsiniz. Alabileceğiniz yükseltmeler arasında her vuruşta botlardan elde edeceğiniz can paketleri (can paketi düşmesi için bota bir kere somun anahtarı ile dokunmanız yetiyor. Sağlık paketi düşecek botların üzerinde yeşil bir şekilde + işareti çıkıyor), vurduğunuz rakibe daha fazla hasar vermek için hasar arttırıcı (dokunduğunuz düşmanlara siz ve takımınız belli bir süreliğine daha fazla hasar verebilirsiniz), somun anahtarının botları daha hızlı iyileştirebileceği bir yükseltme ve daha fazlası yer alıyor.
 
Yoolip karakterinin diğer becerisi gripping. Gripping yeteneği ile Yoolip karakteri rakipleri tutabiliyor ve bir süre hareketsiz bırakabiliyor. Yoolip karakterinin sahip olduğu gripping becerisi aynı zamanda sizin de öylece sabit durmanız anlamına geliyor. Hem tuttuğunuz rakip hem de siz becerinin süresi bitene kadar öylece duruyorsunuz. Tuttuğunuz rakibe bu esnada belli hasarlar veriyor aynı zamanda kaçmasını engelliyor diğer yandan da takım arkadaşlarınızın rakibi öldürmesini sağlayabiliyorsunuz. Yoolip karakterinin gripping becerisi bir dezavantajı beraberinde getiriyor. Gripiing attığınız rakip, tutulduğu anda siz de öylece kalırsınız ve bu durumda siz de saldırılara açık ve korunaksız hale gelirsiniz. Bu yüzden gripping yeteneğinden sonra hareket hızını arttırma yükseltmesini tavsiye ediyorum. Ayrıca güvenli mesafelerden bu yeteneği kullanmanızı belirtmem gerekiyor.
 
 
 
Yoolip karakterinin son becerisi ise dino. Dino becerisi rakiplerin üzerine mekanik ve kırılamayan robo dinolar gönderir. Robo dinolar ilk etapta üç adet olarak yollanır ve bu sayı yükseltmeler ile arttırılır. Dino robolar düz bir yönde ilerler ve zıplayabilir. Hem rakipleri hem de botları etkiler. Hiçbir şekilde bu robo dinolar kırılmaz ve hasar görmemek için sadece kaçmanız gerekir. Robo dinolar yollandığı zaman belli bir noktaya kadar gider ve belli bir mesafeden sonra kaybolur ve tekrardan yüklenme süresine girer. Robo dinolar, eğer rakip yukarıdaysa zıplayabilir ancak zıplama oranı çok yüksek değildir.
 
Yoolip karakteri genellikle tek başına çok etkili bir karakter değil. Eğer robo dinolarını çıkarmış bir Yoolip görürseniz bilin ki size karşı yapabilecekleri oldukça sınırlıdır. Dolayısıyla robo dinosuz Yoolip karakteri oldukça işlevsiz halde kalıyor. Özellikle rakibi tuttuğunuz zaman eğer birden fazla rakip var ise bu durumda çok savunmasız kalırsınız. Buna göre kendinizi kısıtlayın ve biraz geri planda kalın.
 
Yoolip, hayatının büyük bir bölümünde Calias transistör gezegeninde bir bilim adamı olarak iş gördü. Yoolip, köpekleri anlayan cihaz, VHS kaydedici, tahıl-süt oranı hesaplayıcısı ve zaman makinesi gibi harika icatlar ve mekanizmalar oluşturdu. Zaman makinesini icat ettikten bir gün sonra Mezozoik çağa ışınlandı ve kendisini bir bilinmezliğin içerisinde buldu. Bu esnada terlik giyiyordu. (Oyun içerisinde Yoolip karakterinin kullanırken yükseltmeler arasında terlik ikonları da yer alıyor. Bu şekilde birçok gönderme mevcut).
 
Buradaki yırtıcılardan zar zor kaçarken terliklerinden birini kaybetti. Zamanda sıkışıp kalmış olan Yoolip, torunu Ayla'ya geri dönmek için yeni bir terlik yapmak için yıllarını harcadı. Sonunda biraz kaliteli zaman geçirmek ve mühendislik ürünleri icat etmek adına Awesomenauts ekibine katıldı.
 
 
 
Yoolip karakterini kullanmanızı genel olarak tavsiye ederim ancak yukarıda da bahsettiğim gibi bu heroyu tek başınıza oynamanız oldukça mantıksız olacak. Eğer takım oyunu yapma istiyorsanız ve ona göre kombinasyon elde etmek istiyorsanız Yoolip ideal bir seçim olacak. Yoolip karakteri takıma sağladığı avantajlar ile ön plana çıkıyor ve rakip takımı baskı altına alabiliyor. Bu tarz yeteneklere sahip Yoolip ile toplu saldırılarda çok büyük avantajlar elde edebiliyorsunuz.
 
Oyunda yeteneklerinizi kullanırken çok dikkat edin. Özellikle Gripping Gaze (rakibi tuttuğunuz, hem sizin hem de rakibinizin olduğu yerde kalması) sizi ve hedefinizi sersemletecek. Bu yüzden bu yeteneği ne zaman ve nerede kullandığınıza çok dikkat edin. Rakibinizin neler yapabileceğini kestirmeye çalışın. Sizin ve takım arkadaşlarınız için en büyük tehdit olan rakip için Gripping Gaze'i kullanın. Hem Yoolip hem de hedefi Gripping Gaze becerisi sırasında çok savunmasız olacak. Onu diğer düşmanlarından koruyarak veya hedefini bitirmeye çalışarak yardımcı olabilirsiniz. Eğer takımınızda bir Yoolip var ise Gripping Gaze becerisini bekleyin. En iyi ve patlayıcı becerinizi bu yeteneğe saklayın. Böylece Yoolip karakterinin yakaladığı rakibi kolayca alt edebilirsiniz.
 
Diğer yandan Robo Dino'larınızı çağırırken hareket etmek ve zıplamak mümkün. Dolayısıyla bu yeteneğinizi kullanırken sağa sola gidebilir ve dönebilirsiniz. Dönüş yaptığınız yöne doğru robo dinolar o tarafa gidecek. Standart düz vuruş ile iyileştirme yapabileceğinizi unutmayın. Bu yakın saldırıyı sadece düşmanlara saldırmak için kullanmayın, kendi botlarınızı ve kule yıkıldıktan sonra gelen dev botu iyileştirebilirsiniz. Kaybedilen sağlığı geri kazanarak hayatta kalmaya odaklanmak istiyorsanız, robo dinolara can paketi yükseltmesi alabilirsiniz. Her robo dinonun ardından can paketleri dökülür ve siz de üzerinden geçince onları alır ve sağlık kazanırsınız.
 
 
 
Genel olarak, Yoolip'in etrafında kalmak iyi bir fikir. Çünkü etrafındakilere çok sayıda saldırı ve savunma bonusu sağlıyor. Yukarıda da sık sık bahsettiğim gibi tek başına çok bir iş yapamasa da takım oyunuyla şaha kalkabilen bir karakter. Ne pahasına olursa olsun yalnız ilerlemekten kaçının ve Yoolip'in çok fazla aksiyon içerisine girmemesi için özen dikkat edin. Rakip takım bir anda sizi tek yakalayabilir ve takım arkadaşlarınız da bu esnada desteksiz kalabilir. Yoolip, yükseltmelerine bağlı olarak sağlığı düşük olsa bile tehlikeli olabilir. Çünkü birçok yeteneği sağlığı geri kazanmayı amaçlıyor.
 
Eğer rakipte bir Yoolip var ise saldırmak için en iyi zaman belki de takım arkadaşlarınızdan birinde Gripping Gaze kullandığı zamandır. Çünkü kendisi de bu esnada durur ve savunmasız hale gelir. Yoolip'in dinoları tehlikeli olabilir ancak yavaş hareket ederler. Yollarından çekilin veya üstlerinden atlayın. Yakın dövüş karakterine sahipseniz, Gripping Gaze'in takım arkadaşlarından birine yakalatmayı düşünün. Bu şekilde takım arkadaşlarından biri yakalayan Yoolip, sizin için kolay bir av olacak. Eğer Knockback'iniz (sektirme) varsa onu Gripping Gaze kullanan Yoolip'e saklayın. Yoolip hedefinden çok uzağa fırlatılırsa Gripping Gaze becerisi bozulur ve takım arkadaşlarınız da bu esnada kurtulur.
 
Genel hatlarıyla Yoolip karakteri bu taktiklerden ve ipuçlarından ibaret. Yoolip karakteri sıkça kullanılan ve meta içerisinde yer alan bir hero. Dolayısıyla siz de bu karakteri alıp kullanabilirsiniz. Ancak dediğim gibi takım oyunu her şeyden önce gelir. Yoolip karakterinin becerileri tamamen takım odaklı. Bu yüzden takımınızdan ayrı durmayın ve büyük avantajlar sağlayacağınız takım ile karşı rakibi domine etmeye çalışın. Rakibi sersemletin, takım arkadaşlarınıza can sağlayın, botlarınızı iyileştirin ve daha fazlasını yapın.
 
Yuri
 
 
 
Yuri karakteri astronot kıyafeti giymiş bir maymun. Bu karakter oyun içerisinde sıkça kullanılan bir hero ve meta içerisinde yer alıyor. Oyunda karşımıza bu karakter çok fazla çıkıyor ve takım kombinasyonuna oldukça önem veriyor. Bu karakter ile karşı rakibi domine edebiliyor ve oyunu da okuyabiliyorsunuz. Gizli bölgelere bomba yerleştirebiliyor ve rakipleri gafil avlayabiliyorsunuz. Hem takım oyununda hem de bireysel anlamda ön plana çıkan bu karakter ile haritanın istediğiniz yerlerine çıkabiliyor, yükselebiliyor ve daha fazlasını yapabiliyorsunuz. Bu yazımızda sizlere bu karakterin tüm özelliklerinden, ipuçlarından ve taklitlerinden bahsedeceğim. Şimdi geçelim ilk olarak bu karakterin temel becerilerine:
 
Karakterin ilk becerisi etrafına lazer ışına atmaktan ibaret. Bu lazer ışını basılı tuttuğunuz zaman hasarı artan bir yapıya sahip. Yani kesintisiz olarak bir lazer çubuğuyla rakiplere, botlara hasar verebilir ve her ilerleyen saniyede bu hasar artabilir. Bu temel beceri marketten çeşitli yükseltmeler ile çok daha işlevli hale gelebilir. Alabileceğiniz yükseltmeler arasında hasar artışı, yavaşlatma ve daha fazlası yer alır. Bu yükseltmelerden herhangi birini alarak bu beceriyi çok daha güçlü hale getirebilirsiniz. Karakterin bu becerisi Yuri'nin en temel yeteneği olarak karşımıza çıkıyor. Bu lazer ışını 360 derece döndürebilir, istediğiniz yere tutabilir ve hasar verebilirsiniz. Çok da uzun olmayan menzile sahip bu lazer ışını ile rakiplere, botlara ve kulelere hasar verebilirsiniz.
 
Karakterin ikinci becerisi olarak bomba bırakma yeteneği karşımıza çıkıyor. Yuri'nin bombaları oldukça etkili ve hasarı yüksek. Dolayısıyla bu bombaları dilediğiniz yere bırakabilir ve rakiplerin bunların üzerine gelerek hasar görmesini sağlayabilirsiniz. Bu bombaları haritadaki (varsa) kapalı yani saklanma bölgelerine koyabilir ve rakiplerin bir anda gafil avlanacağı pozisyona sokabilirsiniz. Bu bombaların her biri oldukça yüksek hasar verir ve belirli bir süre sonra kimse temas etmezse kendi başına patlar.
 
 
 
Yuri'nin bombaları botlara, rakiplere ve diğer oyun içinde bulunan can paketleri toplayacağınız canlılara temas halinde patlar. Bıraktığınız bu bombaları yüksekten aşağı doğru bırakabilir ve aşağı süzülmesini izleyebilirsiniz. Yukarıdan atılan bombalar rakip tarafından görülemeyeceği için tam üstüne doğru da gelebilir. Bunun dışında bu bombaları oyun içerisinde yer alan marketten yükseltebilirsiniz. Bombalara ekleyebileceğiniz yükseltmeler arasında seken bomba oldukça kullanılan yükseltmelerden bir tanesi bir diğeri ise bombaların daha küçük parçalar halinde haritayı bırakıldığı parça bomba ve daha birçok yükseltme yer alıyor.
 
Yuri'nin bu bomba yeteneği rakipler üzerinde oldukça baskın hale gelebiliyor. Bu bombaları haritanın belirli bölgelerine koyarak rakiplerin gelmesini engelleyebiliyorsunuz. Bu bombalar ile botları kolayca alt edebiliyor ve dilerseniz rakipler üzerinde de direkt olarak patlatabiliyorsunuz. Sağa sola koyacağınız bu bombalar sayesinde rakip oyuncuların sizin kulenize yaklaşmasını engelleyecek ve karşı atağa geçmeye başlayacaksınız. Hem takım hem de bireysel anlamda güçlü olan bu karakteri kullanmak biraz zor olabilir.
 
Yuri haritanın herhangi bir yerine kolayca çıkabilir. Astronot kıyafeti giydiğinden dolayı istediği yere süzülebilir. Yuri bu uçma yeteneği sayesinde çok fazla avantaja sahiptir ancak yere indiği ve yürüdüğü zaman oldukça yavaşlar ve çok dezavantajlı hale gelir. Dolayısıyla Yuri karakteri ile her zaman kendinizi uçar şekilde bulacaksınız ve olması gereken de böyle.
 
Yuri'nin üçüncü ve son temel becerisi ise zaman çarpması adı verilen bir yetenek. Bu zaman çarpması yeteneği Yuri'nin etrafında kısa süreli bir daire oluşturur bu dairenin içerisine giren rakipler yavaşlar ve Yuri'nin çıkarmış olduğu bombalar direkt olarak rakibi bulur. Bu aslında bir nevi rakipleri yavaşlatan ve tuzağa çeken bir yetenek diyebiliriz. Aynı zamanda bu yetenek çeşitli yükseltmeler ile beraber Yuri'nin daha hızlı koşmasını, daha az hareket etmesini, kendisine can sağlamasını ve daha fazlasını yapmasına sağlayabilir. Bu yetenek oldukça kuvvetli olup hem takımına hem de bireysel olarak kendisine çok faydalar sağlayabilir. Yuri bu sayede çok daha hızlı hareket ederek rakipleri gafil avlayabilir.
 
 
 
Yuri karakteri genel olarak çok kullanılan ve meta içerisinde yer alan bir hero. Bu karakter hem destek hem de saldırı konusuna iyi işler çıkartabiliyor. Yuri karakterini kullanırken dikkat etmeniz gerekiyor, rakip içerisine korkusuzca dalmak yerine daha stratejik düşünmeye çalışırsanız Yuri ile çok daha iyi bir avantaj elde edebilirsiniz. Yuri karakteri yukarıda da bahsettiğim gibi haritanın her bir bölgesini kolayca çıkabiliyor ve yükselebiliyor. Dolayısıyla rakipler tarafından kolayca yakalanabilen bir karakter değil. Bu avantajından dolayı da istediği yere kaçabiliyor. Hatta haritanın en aşağı kısmına inmek için de çok hızlı hareket edebiliyor. Diğer karakterlerde olduğu gibi herhangi bir zıplama şeması bulunmuyor. Böylece istediği yere kolayca hızlıca girebiliyor ve çıkabiliyor.
 
Arka plan hikayesi
 
Bir zamanlar Sovyet uzay programının bir parçası olan Yuri, 1960'ların soğuk savaş uzay yarışı sırasında deneysel olarak uzaya gönderilen bir maymundu. Gizemli bir şekilde, gözlemci sovyet bilim adamları aniden maymun Yuri'nin uzay aracının izini kaybetti.
 
Ani ortadan kaybolmasıyla şaşkına dönen Sovyet uzay komutanı, sevgili deney hayvanı Yuri'ye ne olduğunu merak etti. Yuri'nin uzay aracının bir warpfield anomalisine girdiğini ve yüzlerce yıl geleceğe gittiği keşfedildi. Warpfield'ın radyasyonu Yuri'nin zihnini süper zeki seviyelere yükseltti. Yuri artık daha zeki, daha agresif ve üstün bir hayvandı. Bozuk olan roketi üzerinde çeşitli çalışmalar yaparak jetpack'e dönüştürdü.
 
 
 
Yuri, bu jetpack'i sayesinde her yere ulaşabildi ve amaçları doğrultusunda hareket etmeye çalıştı. Bundan sonra Yuri, ilerlemeye, yeni icatlar çıkarmaya ve daha fazlasını yapmaya çalışacak. Awesomenauts oyunu içerisinde de Yuri'yi kullanırken jetpack'ini sırtında görebilir, bu sayede istediğiniz yere uçup kaçabilirsiniz.
 
Taktikler ve ipuçları
 
Yuri'nin jet pack'i aktifken geçilebilir platformları görmezden gelebiliyor ve bunlar arasında serbestçe hareket edebiliyor. Bazı Yuri oyuncuları, düşmanlarını şaşırtmak için bombalarını saklanma alanlarına koyabiliyor. Bu durumda dikkat etmenizi öneriyorum. Rakiplerin bir bölgede rahat bir şekilde hareket etmesini zorlaştırmak için geliş noktalarına, atlama yerlerine ve platformlara bombalar yerleştirebilirsiniz. Aerial Spring (bombaları sektiren yükseltme) ve Carpet Bombs (bombaları üç parçaya ayırma - daha fazla parça) yükseltmelerini almak, Yuri'nin tüm bölgeyi kontrol etmesine olanak sağlar. Bu özellikle dar noktalarda ve Aiguillon gibi haritalarda çok kullanışlıdır.
 
Bombaları üst üste yığmak, botların ilerlemesini durdurmanın ve dikkatsiz düşmanlara ağır hasar vermenin harika bir yoludur. Ancak çok daha az alan kontrolünüz olacağından bunun bir bedeli vardır. Yuri, Leon ile kombinasyon sağladığında oldukça işlevsel hale gelir. Leon'un dil atma yeteneği ile rakipler bombaların üzerine çekilebilir ve çok ağır hasarlar vererek rakipleri kolayca alt edebilirsiniz. Birçok bombayı aynı yere yerleştirirseniz ve düşmanları bu bomba yığınının içine çekebilirseniz (Leon ile) tek hamlede kill alabilirsiniz. Aynı şekilde Skølldir  karakteri ile de rakipleri bombaların üzerine fırlatabilir ve Yuri'ye asist yapabilirsiniz. Böylelikle kill almanız çok daha kolaylaşır. Yukarıdaki hamleleri yaptıktan sonra eğer rakipler hala ölmemişse muhtemel çok az canı kalmıştır. Bu durumda Yuri'nin lazerini kullanarak rakibin ölmesine yardımcı olabilirsiniz.
 
Yari'nin çember becerisine, Flash Forward (içerisinde yer alan takım arkadaşlarınız ve robotlar daha hızlı savaşacak) yükseltmesi eklerseniz çok daha güçlü hale gelebilirisniz. Yuri'nin kendi saldırı hızı da dahil olmak üzere çemberin içindeki her şeyin hızı artar. Hasara odaklanmış bir lazer yapısı istiyorsanız Flash Forward yükseltmesini alabilirsiniz. Bu yükseltme ekibiniz yakınınızdayken de çok etkili olur. Bir anda hareket hızınız artar ve rakiplere gizlice ve bir anda yaklaşmak için hamle yapabilirsiniz.
 
 
 
Yuri için olmazsa olmaz yükseltmelerden birisi Pod Pack Deluxe With Banana. Bu yükseltme çember becerisi etkinken lazeriniz ile can çalmaya yarıyor. Büyük oranda can yenileme özelliğine sahip bu yükseltme sayesinde canınız bir anda yükselecek tıpkı ana üssünüzde can dolduruyor gibi olacaksınız. Dolayısıyla bu yükseltmeyi sizlere öneriyorum ve muhakkak almanız gerekiyor. Çember becerisi hem size hem de takımınıza büyük avantaj sağlar. Time Warp, bir takım mücadelesi sırasında takımınıza büyük katkı sağlar: Bu beceriyi en iyi zamanlamada kullanın ve deneyin.
 
Yuri karakterini kullanırken eğer saklanma bölgesinden şüpheleniyorsanız ve rakibin orada olduğunu düşünüyorsanız içeriye dalmadan önce lazeri oraya tutabilir ve sallayabilirsiniz. Bu sayede hasar alan rakip oradan çıkmak zorunda kalacak ve siz de tuzağa düşmemiş olacaksınız. Yuri'nin rakiplerden kaçmak için birçok hamlesi ve becerisi yer alsa da baskınlara karşı savunmasız olabileceğinden, onu mümkün olduğunca korumaya çalışabilirsiniz.
 
Eğer karşıda bir Yuri karakteri var ise mümkünse onu geri çekilmeye ve can toplamaya zorlamak için uzun menzilli saldırılarla erkenden rahatsız etmeye çalışın. Bu, Yuri'nin Solarlar'ı (oyun içi para birimi) toplamasını engelleyecek ve buna bağlı olarak da yapacakları hamleleri ve alacağı yükseltmeleri sekteye uğratacak.
 
Birçok yeni oyuncunun yaptığı yaygın bir hata da var. Bu da bombaları takım arkadaşları için temizlemek. Bu bombalar genellikle yüksek hasar verdiği için (özellikle de birkaç bomba bir yere konulduysa veya maçın sonlarına doğru) ve Yuri bunları hızlı ve kolay bir şekilde yerleştirebildiği için değmez. Bombalar bu arada bip sesi çıkarır. Bir bombaya yakın olduğunuzu anlamak için bu sese kulak verebilirsiniz. Bu, özellikle saklanma alanlarına yerleştirilen bombalara karşı faydalı bir taktik.Bombaların alan sadece size değil aynı anda takım arkadaşlarınızı içerecek şekilde alan hasarı verdiğini unutmayın. Eğer bir bombaya çok yakınsanız sizi etkilemesi muhtemel. Bu yüzden bombaların üzerine giden bir bot görürseniz oradan biraz uzaklaşmanız gerekir. Yuri'nin çember yeteneği aktiften, yakın dövüş içerisinde anında patlayacak bir bomba bırakabileceğini unutmayın.
 
Yuri aynı anda hem hareket edip hem de lazerini ateşleyemez. Eğer ani bir saldırı planlıyorsanız ve onu çeşitli şekillerde rahatsız etmeyi planlıyorsanız bunu aklınızda bulundurun. Yuri'nin Lazeri, maksimum hasar potansiyeline ulaşmak için bir süre aktif kalmalı. Yani kesintiye uğrayan lazer daha az hasar verecek.
 
Bu yazımda sizlere oyun içerisinde yer alan 5 karakteri derledim. Oyunda tabi ondan fazla karakter yer alıyor. Dilerseniz oyunun inceleme kısmına yukarıdan göz atabilirsiniz Dilerseniz de yine diğer karakterlerin arka plan hikayelerini tavsiye ve ipuçlarını da (yine yukarıda başta verdiğim linklerden) göz atabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Bağımsız Oyun Etkinliği BitSummit Let’s Go'nun Başlangıç Tarihi Açıklandı 2001 Yılında Çıkış Yapan Aksiyon Oyunu Blade of Darkness, Switch'e Geldi

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız