Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Analiz: Akıllı Telefonlar Nintendo için Tehdit mi?

Nintendo, akıllı telefonların tehdit olacağı yönündeki iddiaları ciddiye almamıştı

     Son dönemlerde sıkça söylenen, ama aslında pek de bir dayanağı olmayan akıllı telefon pazarının Nintendo'yu köşeye sıkıştırdığı, Nintendo'nun yanı sıra Sony'nin akıllı telefon pazarının da etkisiyle taşınabilir oyun pazarını kaybedeceği yönünde fikirler olsa da, analizler açık bir biçimde bunun doğru olmadığını gösteriyor.
 
      Gamasutra'da yer alan karşılaştırmalı bir analize bakacak olursak, Nintendo'nun oyuncu kitlesinin herhangi bir yere gitmediğini görüyoruz. Sony'nin de piyasaya girmesine rağmen Nintendo gücünü koruyor. Akıllı telefon pazarının ise hiç bir etkisi olmamış gibi görünüyor.
        Yukarıdaki çizelgede de görebileceğiniz gibi Nintendo'nun taşınabilir konsolları çıkışlarından sonra benzer bir satış grafiğini izliyorlar. Şu an 21'in ayında olan 3DS diğer konsollar gibi yaklaşık 20-23 milyon civarında satmış. GBA ve NDS'in ne kadar başarılı satış miktarına ulaştığını göz önüne alırsak, 3DS'in de benzer başarıyı yakalaması mümkün görünüyor. Üstelik akıllı telefon pazarının tehdit oluşturduğu söylenmesine rağmen, bunun bir dayanağının olmadığı da bu çizelgede açıkça görülüyor.
 
       Bir de şunu hatırlatmakta fayda var. En büyük oyun pazarı Amerika'da NDS, 2 tatil sezonu görürken, 3DS sadece 1 tatil sezonu gördü. Piyasayı yakından takip edenler tatil döneminde konsol satışlarının ne kadar fazla olduğunu bilirler. Yani aslında 3DS, şu an için NDS gibi Nintendo tarihinin en çok satan konsolundan bile daha başarılı. Peki Nintendo'nun güç kaybedeceği, akıllı telefonların firmayı çökerteceği yönünde geliştirici ve analistlerin tahminleri neye dayanıyor. Akıllı telefon pazarı daha gelişmedi mi ki?
 
    iPad Mini'nin Sony ve Nintendo'nun taşınabilir oyun pazarına son darbeyi vuracağı yönündeki tahminlerin de bir bakıma dayanıksız atış olduğunu yukarıdaki çizelgeye bakarak bile anlamak mümkün. Sanırız birileri oyuncuları yönlendirme gayreti içinde, ama oyuncular bunu pek önemsemiş gibi görünmüyorlar.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak gamasutra Nintendo 3DS Nintendo 3DS Akıllı Telefonlar Smartphones Satışlar
Take Two, Las Vegas'a Ofis Açıyor Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge'ten Ayane Görselleri
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

WolF-EyE

13.11.2012 13:38:10

0
Hem telefonumda hem tabletimde genesis, snes, mame, gameboy advance, gameboy color emulatörleri var. Ama hiç bir emulator orjinal konsolunun tadını vermiyor. Hele dokunmatik ekransa. bastığın tuşu hissedemiyorsun bir kere, bazen sağa gideceğine yukarı zıplıyorsun, zıplamaya basacağına koşmaya basıyorsun. Oyuna konsantre olamıyorsun. Onu geçtim, gameboy oyunlarını oynamak gameboyda zevkli.. emulator o zevkin yarısını verir ancak. oyunu kendi konsolunda oynayacaksın. Eğer mamede oynadığın street fighter sana atari salonlarındaki makinalarda oynadığın street fighter ile aynı zevki veriyorsa o zaman hiç bulşma emulatorlerle devam et..

:::LOSTPLANET:::

5.11.2012 19:14:15

0
televizyon çıktğında da radyoları bitirecekti hama hala binlerce radyo kanalı var dünyada .

BSC Misafiri

4.11.2012 21:19:57

0
yaa saçmalamayın arkadaşlar tablette dardcore oyumu oynanıyor sanki tablet hiç bir zaman insanları vita ve 3ds kadar eğlendiremez

fujhen

4.11.2012 19:36:01

0
Arkadaşlar tamam telefonunuza tabletinize 1500-2000 lira para verdiğiniz için her şeyi yapsın istiyorsunuz. Ya da tamam nexus 7 ucuz ama tegra 3 falan iyi güzel. Ama el konsolu konusunda hep şu ikisi atlanıyor: - Tablette telefonda fiziksel buton yok arkadaşım. Oyunlarda bu yüzden senaryodan yoksun sadece dokunmatik ekrana odaklanan oyunlar - El konsolu ev için değil bu yüzden de tablete ps3 kontrolcüsü bağlamanız neyi değiştiriyor evden işe giderken otobüste tablete kontrolcü bağlayıp mı oyun oynuyorsunuz? Ya da uçakta? Ben ve benim gibiler oldukça da biz hep el konsolunu tablete tercih edeceğiz. Tabi oyun için. Başka şeyler için tabletin yeri ayrı

WE neED

2.11.2012 18:54:43

0
Yani şuanki devirde gidip el konsoluna o kadar para vermek banada mantıksız geliyor.Android de yeterince eğlenceli oyun var zaten.Hem online hem ilerlemeli dolu çeşit var.

S!rJohN

2.11.2012 13:04:42

0
@ChronoGear; "ben bile" gibi kelimelerle başlayan cümleler sadece seni bağlar, başkalarını değil. Piyasaya sen mi yön veriyorsun sanki? Herkezin düşünceleri, zevkleri farklıdır. Hele ki Nintendo ya tamamen soğuk bakarak satın almaya gittiğini düşünürsek başka şey alarak çıkman çok doğal. Her ne kadar geçeceği söylense de el konsolu piyasasını hiçbir zaman akıllı telefonlar geçemez, hitap ettiği kitle farklı. Windows 7 vs Linux muhabbetinin aynısı bu piyasa içinde geçerli. Linux 'un Windows 'u geçeceği 10 yıldır söyleniyor ama gerçekleşmesi zor bir düşünce. (Bende açık kaynak destekçisi ve yazılım geliştiricisi olarak Linux kullanıyorum) Nexus 7 yi yanında taşırken PS3 gamepad 'ini de yanında taşıyamayacağına göre oyun için zekice olmasa gerek...

gamerasi

2.11.2012 12:57:34

0
Şu an akıllı telefon kullanıyorum aynı zamanda Vita sahibiyim. Telefonda oyun için geçirdiğim zaman Vita da oynadığım zamanın % 1'i. Bu analistler saçmalıyor...

BSC Misafiri

2.11.2012 12:01:48

0
Analizde gösteriyorki nintendo el konsolunda kitlesini koruyor.Yani el konsolundan elini eteğini çekecek bir durumu yok Nintendonun.Yapılan haberde el konsolunu destekliyor.sen neye dayanarak el konsolunun kalmayacağını söyledin tam anlayamadım arkadaşım?

ChronoGear

2.11.2012 11:28:32

0
Daha gecen hafta Cok sevdigim Sony markasina karsi geri adim attim ve 3DS almak icin arastirmaya girdim. Cunku daha fazla rpg oyunu ve piyasasi genis bir 3DS su an icin PSVITA`dan daha cazip geliyordu. Elektronik marketine gittimde bir ara 3DS XL sonrasi tabletlerin yanina gittim. Uzun sure yaklasik 2 saat hem telefonumdan internet araciligiyla hemde birkac arkadasima sordugum sorularla bir tablet alip ciktim. Google Nexus 7 aldim ve hic pisman degilim. Cunku kullanmadigim PS3 gamepad`i usb mini ile cihaza bagladim ve su an satin aldigim 4 tane oyunda tamami ile gamepad`i destekliyor dahasi cihaz Tegra 3 mimarili oldugu icin 3DS ve VITA`dan kat ve kat guclu. Buyuk ekran ve tamami ile bilgisayar yetilerine sahip olmasi ise en buyuk artisi. Nvidia tegra zone ise 3d oyunlari 3DS`den daha kaliteli bir sekilde tabletinize tasimasi ise gercekten inanilmaz. Ben bile bir hardcore oyuncu olarak bunu yaptiysam bundan 5 sene sonra el konsolu kalacagini dusunmuyorum arkadaslar. Cok ciddi ve gercekci bir analiz...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo 3DS
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız