Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"2. El Oyunlar, Dijital'den Daha Çok İlgi Görüyor"


     Oyunlar ve oyuncularla ilgili yaptığı anketlerle daha önce bir çok kez karşımıza çıkan NPD, bu sefer fiziksel oyun satışlarıyla, dijital satışları karşı karşıya getirdi ve oyuncuların seçimlerini gösterdi.
 
     Ankete göre, oyuncuların %70'i oyunların tam sürümünü dijital olarak satın alma yolunu kullanırken, %78'lik bir kesim ise hala ikinci el oyunlar satın alıp, kullanmakta. %88'lik bir kesim ise oyunu perakendeciden sıfır olarak satın alıyor. Yani, fiziksel satışlar hala dijital satışların önünde ve uzun süre de yerini kaybetmeyecek.
 
    Bir başka anketin sonucuna göre ise, oyuncuların harcadıkları miktarla ilgili. Söylenene göre, oyuncular, tatil sezonu olarak adlandırılan yılbaşı döneminde ortalama olarak 129$ harcıyorlar.

Bu haberin bağlantısı
URL
used games npd ikinci el oyun dijital anket
Company of Heroes 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Lost Planet 3 Batı Çıkış Tarihi Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

ankara

11.3.2013 23:42:27

0
2.el Oyun Korsandan Kat Kat İyidir.Firmaları anlamıyorum Sonucta Para Verilip Alınmış Bişey Ben Atıyorum X Oyunu Oynadım Baska Bir Arkadasta XX Oyunu Oynadı Takas Yapılabilinir Sonucta Para Verilip Alın Bişey Korsan Kullanmaktan İyidir. Zorla Milleti Korsana Teşfik Edıyorlar...

EmuMaster

7.3.2013 12:42:02

-1
quote:

Orijinalden alıntı: digimon52 @ MALTHAEL<br><br>Yalanmi ? ( Avusturyada dogudum büyüdüm türkcem böyle napcan ,klavyemde türkce harf yok ,bunada sükür yaziyorum bir seyler.) görende seni türk dil kurumunda calisan biri budala sanir.<br><br>Yorumun da cok bilmislik var hayran kaldim dogrusu.
Yurt dışında kalman'dan türkçeyi doğru dürüst konuşamamanı anlarım.Ama şunuda söyleyim benimde çoğu ülkede gurbetçi akrabam var. Hiç birinden HAYLA SATEN gibi kelimeler duymadım ağızlarından. Şive desen şive değil aksan desen aksan değil anlamadım gitti. İnsan ağzında ne konuşursa klavyeye onu döker.Beynin çalışma sistemlerinden biriside budur(mesela ben öyle yapıyorum).Senin yaptığın özentilik ve türkçe katliamı. Merak etme sıla da yaşayıp türkçeyi senden daha katledenlerde var.k harfini q yazanlar evet kelimesine eft.Ya kelimesini yha yazanlar. Yani o bahane değil be gülüm daha sağlam bir şey bulda gel ;).

digimon52

7.3.2013 00:27:33

-1
@ MALTHAEL Yalanmi ? ( Avusturyada dogudum büyüdüm türkcem böyle napcan ,klavyemde türkce harf yok ,bunada sükür yaziyorum bir seyler.) görende seni türk dil kurumunda calisan biri budala sanir. Yorumun da cok bilmislik var hayran kaldim dogrusu.

Hoid

7.3.2013 00:03:42

0
Kullandığınız Türkçeye hayran kaldım . (saten , pc'ci , seviyom , hayla , ) neyse... Kutulu oyun almak güzel bir şey ilk başlarda hoşunuza gidiyor sonra onu yerleştirecek bir yer arıyorsunuz , insanlar görsün diye. Bu oyunlar biriktikçe kapladıkları alanda artıyor ve belli bir süre sonra , siz onları görmek dahi istemiyorsunuz . Ama dijital de böyle bir sıkıntı yok ayrıca kutulu oyuna nazaran daha da ucuz oluyorlar. Çoğu kişinin de tercih etmesinin ana sebebi budur aslında. Dijital oyunun bir avantajı daha var nedir bu ? Sanki evinizin bir kütüphanesi hesabınızda varmışta bütün oyunlarınız oraya dizilmiş gibi bir durum söz konusu . Örneğin steam'e bakın , aldığınız bütün oyunlar orada duruyor istediğinizi oynayın . Dvd sini bulup kurma derdinden de kurtulmuş olursunuz. Tabi bir de dezavantajı var oda şudur. Hesabınız çalınırsa tüm mal varlığınız gidiyor . :( 2.ele piyasasına gelecek olursak , insanlar kutulu oyun istiyorlar çünkü fiziksel bir şeylerinde sahibi olmak istiyorlar. Bu yüzden ben ps3'üme hep bu yöntem ile oyun aldım . Fakat 2.ele piyasası PC için öldü diyebilirim . Keza steam'e veya origin'e aldığınız bir oyunu başkasına veremiyorsunuz veya satamıyorsunuz. İllaki komple hesabınızla birlikte satmak zorunda kalıyorsunuz. İşte bu yüzden insanlar konsol satın alıp , oyunlarını 2.ele alıp oynamak istiyorlar . SONY gelenekten vazgeçmedi 2.ele destek vereceğini söyledi . Umarım Microsoft da bir hata yapmaz da 2.eli yasaklamaz veya kısıtlamaya gitmez...

digimon52

6.3.2013 23:44:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790 dijital alan adam sanki keyfinden alıyormuş gibi yorumlar yapmayın şuraya , bazı kişilerin tercihlerini işin maddi tarafı ilgilendiriyor...Açıkçası ben çalışıyorum ve tek para harcadığım şeyler kendi özel ihtiyaçlarım olmuyor ve benim gibi tonla insan var bu sebeple dijital oyunlar can simidi görevi görüyor ....Tabi ki her oyuncu sevdiği oyunu gidip kutulu almak ister elinde tutmak ister kalkıp bunun üstünden dijitalci kutucu tartışması çıkarmayın her şeyde kutuplaşarak saçma sapan tartışmalar çıkıyor zaten
isdeyen isdedigi gibi alir: isdeyen isdedigi yorumu yapar su an kimsenin esit olmadigi bir platforumda oldugumusu unutmayalim.

digimon52

6.3.2013 23:37:38

-1
bir kere fizikel olarak sifirdan almadinmi saten ikinci ele düsmesi cok sor üstelik daha yepyeni oyunun ikinci ele düsmesi icin yada oyunun kötü olmasi veya eskimis olmasi lazim.

oyuncu11790

6.3.2013 23:35:58

0
dijital alan adam sanki keyfinden alıyormuş gibi yorumlar yapmayın şuraya , bazı kişilerin tercihlerini işin maddi tarafı ilgilendiriyor...Açıkçası ben çalışıyorum ve tek para harcadığım şeyler kendi özel ihtiyaçlarım olmuyor ve benim gibi tonla insan var bu sebeple dijital oyunlar can simidi görevi görüyor ....Tabi ki her oyuncu sevdiği oyunu gidip kutulu almak ister elinde tutmak ister kalkıp bunun üstünden dijitalci kutucu tartışması çıkarmayın her şeyde kutuplaşarak saçma sapan tartışmalar çıkıyor zaten

digimon52

6.3.2013 22:52:56

+2
yasasin kutulu ( özelikle özel sürümler :D ) dijitalcilerin cogu pc´ci saten.

BSC Misafiri

6.3.2013 22:25:20

0
Hangi insan evladı olan bir oyuncu; kabına(özelliklede koleksiyon sürümüyse) dokunup,kitapçığının hoş sayfalarını hissedemediği bir (dijital) video oyununa neden ilgi duysun. Tabi bazı oyunların da fiziksel halleri malesef (dead nation ,TEKKEN5DR,superstardust,outland vesaire) mevcut değil. Saygılar.

Frozen Grenadier

6.3.2013 22:22:33

0
Matematik 5

BSC Misafiri

6.3.2013 22:04:33

-2
Yuzde hesabi bana su videoyu hatirlatti :) http://www.youtube.com/watch?v=Un-FBw7p12o&sns=em
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız