Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Taxi Life: A City Driving Simulator Gerçekçi Sürüş Deneyimi Sunmaya Geliyor

 
 
Simteract tarafından geliştirilen ve Nacon tarafından yayınlanacak olan simülasyon, sürüş ve araç oyunu Taxi Life: A City Driving Simulator, 7 Mart tarihinde çıkmaya hazırlanıyor.
 
Araç sürme simülasyonu olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen bu yapımda, geliştirici ekibin belirttiğine göre gerçekçi bir sürüş deneyimi bizleri bekliyor. Barcelona şehrinin dört bir yanını keşfedebileceğimiz ve şirketimizi büyütebileceğimiz bu yapımda, direksiyonumuzun başına geçerek çeşitli zorlukların üstesinden gelmeye çalışacağız. Kendi şirketimizi kurabileceğimiz ve ulaşım zorluklarının üstesinden gelebileceğimiz oyunda, direksiyonumuzun başında farklı şekillerde yer alabileceğiz.
 
 
Oyunda dilerseniz klavye ve fare desteğiyle, dilerseniz de kontrolcü desteğiyle beraber tamamen tam destekli bir şekilde oynayabiliyor ve en iyi sürüş deneyimini elde etmek için oyuna ilerlemeye başlıyorsunuz. Bu tarz simülasyon oyunları elbette her bir oyuncuya hitap eden yapısıyla beraber karşımıza çıkıyor ve bu oyun özelliğinde de gerçekçi bir yapıyla beraber karşılaşmayı bekliyoruz.
 
Barcelona Sokaklarında Gerçekçi Bir Sürüş Deneyimi
 
 
 
Barcelona sokaklarını arşın arşın gezmeye başladığımız ve dilediğimiz şekilde bahşiş kazanmayı beklediğimiz bu yapımda, trafik kurallarına uyup uymamak tamamen bize kalmış durumda.
 
Trafik kurallarına uyarak en iyi sürüş deneyimini elde etmeye çalıştığımız bu yapımda elbette yoğun trafik saatleri ile beraber de karşılaşabiliyor ve bu trafik yoğunluğu içerisinde de elimizden geleni yaparak buradaki sürüş deneyimini daha da keyifli hale getirebiliyoruz.
Oyunda gerçekçilik anlamında gerçekten güzel bir deneyim bizlere sunulmak isteniyor. Gerçek hayatta bulunan sürüş dinamikleri, araçlarının farklı şekillerde yer alması ve yapay zeka burada büyük önem arz ediyor. Bu oyunu özelinde de değişen hava koşulları, yoğun trafik saatleri, hizmetten memnun kalmayı bekleyen müşteriler ve daha fazlası yer alıyor.
 
Bu yapı ile yer aldığımız süre boyunca farklı farklı şekillerde etkileşime geçebiliyor, aracımızı sürmeye başlıyor ve bazı zorlukların üstesinden gelmek için elbette usta olma yoluna gidebiliyoruz.
 
Elbette bu tarz oyunlar daha çok direksiyon seti ile beraber daha güzel bir şekilde oynanabiliyor ve bu şekilde daha üst düzey bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Direksiyon donanımını da destekleyen bu yapımda, direksiyon seti ile beraber oyunu oynamanız elbette daha eğlenceli bir yapının kilidini açabiliyor. Dolayısıyla biz de bu direksiyon setini sizlere öneriyoruz.
 
Şehirde Yolculuk ve Tur Rehberliği
 
Araç simülasyon detayları ile beraber yer aldığımız bu yapımda, şehrin işlek sokaklarında ilerlemeye başlıyor ve istediğimiz şekilde kusursuz bir sürüş deneyimini ortaya koyuyoruz.
Oyunda yolcular taşıyabiliyor ve yolcuları taşıdıktan sonra elbette farklı şekillerde kazançların sahibi olabiliyoruz. İyi bir hizmet sunabileceğimiz ve bu hizmeti daha da geliştirebileceğimiz bu yapımda, trafik kurallarına uyabiliyor, aracımızı doğru şekilde park edebiliyor ve yoğun trafik saatleri ile beraber başa çıkmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda turistlerle beraber de oyundaki yerimizi alabiliriz.
 
 
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca bu turistlere yol gösterebiliyor, rehberlik yapabilir ve onları gideceği yerlere doğru götürmeye çalışıyoruz. Şehir içinde dilediğimiz şekilde farklı bölgelere doğru turlayabiliyor, her bölge içerisinde farklı şekillerde trafik yoğunluğu ile beraber karşılaşabiliyor ve iyi puan almak için ve aynı zamanda bahşişleri kazanmak için elbette bu arada en iyi sürüş deneyimini sunmamız gerekiyor.
 
Elbette bu süreç deneyimini geliştirmek için de burada usta olmaya çalışabiliyor ve bazı ufak detaylarla beraber oyunda üst seviyeye doğru gelmeye hazırlanıyoruz. Trafik kurallarına uyarak elbette burada yüksek skorlar elde etmeye başlıyor ve aynı zamanda kendimizi daha da geliştirmek için en iyi adımı atmayı bekliyoruz. 
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca sabırsız turistleri görebiliyor ve onların sabırlarını daha da fazla taşmadan doğrudan gidecekleri yere götürmeye çalışıyoruz. Oyunda değişen hava koşulları ile beraber kendimizi bazı durumlarda zorlu hallerde bulabilir ve yağışın olduğu yerde tekerleklerimizin kaydığını ve araçların zor duruma girdiğini deneyimleyebiliyoruz. Değişen hava koşulları ile beraber elbette burada çok daha farklı bir deneyimle karşılaşabiliyoruz ve aynı zamanda oyun içerisinde bulunduğumuz sürece bu hava koşullarına adapte olmak oldukça önem arz ediyor. Örneğin yağmurun yağdığı ve bir anda etrafımızın ıslandığı bir yerde hızlı gitmek ve virajları hızlı bir şekilde keskin almak elbette bizi ve aracı kaymasına sebep olabilir. Diğer taraftan günlük güneşlik bir havanın olduğunu da burada görebiliyor ve burada rahatlıkla ilerleyebilir ve aynı zamanda gidecekleri yere doğru turistleri ve insanları götürmeye çalışıyoruz.
 
Kazalardan ve trafiğe yakalanmamak için burada aynı zamanda kendi rotamızı kendimiz oluşturabilir ve navigasyon sisteminden de yararlanabiliriz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu navigasyon sistemini dilediğimiz şekilde kullanabilir ve kendi rotamızı oluşturduktan sonra da o rotadan doğruca ilerleyebiliriz. Bu rotaya oldukça fazla bağlı kalmamız gerekiyor çünkü böyle olunca hem en iyi skoru elde edebilir hem de müşterilerden gelen geri bildirimlerin daha da yüksek ve olumlu olduğunu görebiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde hem kendi aracımızın hem de şirket aracımızın başına geçebiliyor ve burada şirketimizi büyütmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Barcelona şehrini keşfedebileceğimiz, yüksek miktarlarda bağışlar alabileceğimiz ve daha fazlasını gerçekleştirebileceğimiz yapımda 460 kilometre uzunluğundaki bir bölgede yer alabilir ve bu bölgeyi dilediğiniz şekilde keşfedebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca bu bölgede bulunan turistleri aracımızla beraber başka bir yere taşıyabiliyor ve burada büyük bir ortamın olduğundan bahsedebiliriz.
 
Şehir içerisinde dolaşabiliyor, ilgi çekici alanlara doğru geçiş yapabilir, bazı tarihi alanların burada olduğunu deneyimleyebilir ve ilginç yapılarla beraber de tecrübe puanları kazanabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda tecrübe puanlarının olduğundan da bahsedebilir ve ilgi çekici noktalara burada uğrayabiliyoruz. Şehirde dolaşırken uzun mesafeli çeşitli yolculuklar yapabiliyor ve farklı işleri kabul ederek de burada daha fazla para kazanabiliyoruz. Yeni beceriler kazanmak için tecrübe puanlarını kullanabileceğimiz ve aynı zamanda bu becerileri görevlerde kullanabileceğimiz yapımda gerçekten ilgi çekici detayların olduğundan bahsedebiliriz.

Diğer taraftan oyun içerisinde müşterilerimizi aracımıza alabiliyor, burada farklı şekillerde animasyonlar ve grafikler meydana geliyor ve bu müşterileri alıp istedikleri yerlere götürmeye hazırlanıyoruz. Oyunda bu tarz farklı farklı görevler bulunuyor ve bu görevlerle beraber de daha fazla paranın sahibi olabiliyoruz. Trafik kurallarına uyabileceğimiz ve bu trafik kuralları ile beraber ilerleyebileceğimiz yapımda elbette kendimizi usta bir şoför olarak buradan nitelendirebiliyor ve araçlara ve diğer unsurlara herhangi bir şekilde çarpmadan burada ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Elbette bu ilerlemeyi nasıl sağlayabiliriz, buna oyun içerisinde tamamen sizin stratejiniz ve planlamanız devreye girer. Elbette bu stratejiden kastımız burada hangi hamleyi yapabileceğiniz, hangi köşeleri nasıl dönebileceğiniz ve zor trafik durumlarından nasıl kurtulmanız gerektiğini tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Burada diğer taraftan her bir seferinde farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimle beraber kendinizi özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz. Elbette burada farklı şekillerde kazançlar elde edebilir ve bu görevleri de elbette yaparak ilerlemenize ilerleyiş ekleyebiliyorsunuz.

Tecrübe kazanabileceğimiz ve tecrübemizi daha fazla alana yaymaya çalışacağımızı yapımda aynı zamanda rastgele olayların burada olduğunu da görebiliyoruz. Örneğin yolda ilerlerken ve müşteriyi elbette gideceği yere doğru ulaştırmaya çalışırken burada kazaların, yol çalışmalarının, geçit törenlerinin ve daha fazlasının olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Elbette buna göre kendi rotamızı oluşturabilir ve trafiğin yoğun olduğu yerlere geçiş yapmıyoruz ve kendi rotamızı burada daha fazla değişkenlik göstererek rahatlıkla ilerlemeye çalışıyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu tarz rastgele olayların olduğunu görebiliyor ve bu rastgele olayların da deneyimi oldukça değiştirdiğini görebiliyoruz. Nitekim yukarıda da bahsettiğimiz gibi müşterileri aracımıza alabiliyor ve gitmek istedikleri yere doğru götürmeye çalışıyoruz.

İşte bu tarz etmenler ön plana çıkıyor. Bunlar da oyunda yer aldığımız süre boyunca karşımıza çıkacak olan çeşitli engellerin birkaçı. Diğer engellerden bazıları ise yukarıda bahsettiğimiz gibi hava durumu. Hava durumu ile beraber, örneğin yağıştan dolayı yolların ıslak olduğunu görebilir ve bu yağıştan dolayı yollarının ıslak olduğu zamanda kazadan kaçınmak için mesafeleri korumamız gerekiyor.
 
Yol ıslakken belli bir hıza ulaştığımız zaman ve aynı zamanda kırmızı ışıkta durmaya başladığımız zaman frenleme yaptığımızda bir miktar kayma süresi bulunuyor. Durum böyle olunca, yerlerin ıslak olduğu zamanki süreç ile güneşli olduğu zamanki süreç için oldukça farklı olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Hal böyle olunca buradaki hava durumuna oldukça dikkat etmeniz gerekiyor ve kendinizi farklı hava durumu koşullarına göre ayarlamanız lazım.
 
 
 
Oyun içerisinde hiçbir trafik kuralını ihmal etmemek elbette oldukça önem arz ediyor. Çünkü trafik kurallarına uymamak bir taraftan cezalara yol açarken, diğer taraftan bu cezaların zamanla daha da ağırlaştığını deneyimleyebiliyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi değişen hava koşullarına uyum sağlayabiliyor, müşterilerimizi aracımıza alıp gidecekleri yere doğru götürmeye başlıyoruz. Rotamızı dilediğimiz şekilde değiştirebilir ve en iyi rotayı oluşturmak için navigasyon sisteminden faydalanabiliriz.
 
Gelirimizi en üst düzeye çıkarmak için bazı kararlar vermek durumunda kalıyor ve bu kararlar oyunun seçim yaptığımız kısımlarında karşımıza çıkıyor. Bu seçimlerle beraber kendi şirketimizi büyütebiliyor ve bu büyüme sürecinde yapacağımız hamleler oldukça önem arz ediyor. Bunun dışında farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, her bölgede farklı turistleri aracımıza alıp daha fazla kazanç elde etmeye çalışıyoruz. Yaptığımız işlerle beraber kazandığımız karla daha farklı arabalar satın alabiliriz. Elbette her bir arabanın farklı özellikleri ve sürüş dinamikleri bulunuyor. Kendinizi geliştirmek için bu arabaları satın almak durumundasınız.

Şirketiniz içerisinde iş yükünü sadece siz üstlenmiyorsunuz, aynı zamanda kendi şoförlerinizi de işe alabiliyorsunuz. Yaptığınız karla beraber kendinize ait şoförleri ve araçları seçebiliyor, bölgeleri ve zaman aralıklarını belirleyerek onları vardiyalı bir sisteme dahil edebiliyorsunuz. Bu şekilde karınızı en üst düzeye çıkarmak için doğru profilleri görüntülediğiniz kişileri şoför olarak işe alabiliyor ve bu kişilerden de elbette en iyi sürüş deneyimini sunmasını bekleyebiliyorsunuz.
 
 

Bunun dışında oyun içerisinde farklı oyun modları bulunuyor. Elbette tüm trafik kurallarına uymanız gereken ve müşterileri bırakmanız gereken ana moddan, kendinize meydan okuyabileceğiniz çeşitli modlar da mevcut. Olabildiğince hızlı sürebileceğiniz ve herhangi bir hız sınırı cezasının olmayacağı bir modda gerçekten eğlenebiliyorsunuz. Aynı zamanda hiçbir trafik kuralını ihmal etmeyeceğiniz bir mod da buradaki yerini alıyor. Bu modlar arasında dilediğiniz şekilde geçiş yapabiliyor ve bu şekilde oyunda daha farklı bir deneyim elde edebiliyorsunuz.

Bu haberin bağlantısı
URL
simülasyon pc Taxi Life: A City Driving Simulator
Trinity Survivors İnceleme Konami, Yeni YU-GI-OH! Dijital Oyununu ve Çok Daha Fazlasını Tanıttı!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

4.5.2024 20:46:34

0
Rampage v902 direksiyon seti bu oyunda çalışılır mı

Babblebabble

6.2.2024 22:14:30

0
Direksiyonla oynadığım bir dönem oldu. Sonra bağımsız olarak VR kullandığım bir zaman oldu. Gerçek araba da sürüyorum. Gerçekçilik için tek yöntem: Hepsinin bir arada olması. VR, direksiyon, el freni + vites seti. Gerçek manasıyla manuel sürmene izin veren oyun. Ve bu oyundaki gibi tüm ayna, sinyal her şeyi idare edebilmek ve oyundaki dünyanın da buna uygun tepki vermesi.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Taxi Life: A City Driving Simulator
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız