Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Suicide Squad: Kill the Justice Beklentileri Karşılayamadı!

 
 
Yakın zamanda karşımıza çıkan ve ikonik süper kahramanların yer aldığı servis oyunu Suicide Squad: Kill the Justice League ne yazık ki beklentileri karşılayamadı. Warner Bros. Discovery tarafından açıklanan bilgilere göre oyun büyük hayal kırıklığı yarattı.
 
Suicide Squad karışık incelemelere sahip
 
 
 
Ekibin Finans Şefi Gunnar Wiedenfels, dördüncü çeyrek için yayınlanan bir raporda çeşitli açıklamalarda bulundu ve oyunun ilk performansı hakkında bilgiler verdi. Bu kapsamda geçen sene Hogwarts Legacy ile yakalanan ivme sonrasında Suicide Squad’ın finansal anlamda beklentileri karşılayamadığını aktardı.
 
Ünlü Batman Arkham serisinin yaratıcısı Rocksteady Studios tarafından oyunculara sunulan bu yapım 2 Şubat tarihinde PlayStation 5, Xbox Series X/S ve PC için piyasaya sürüldü. Oyunun PC sürümü ilk etapta Steam platformundan yayınlandı ardından 5 Mart tarihinde ise Epic Games mağazasına geldi.
 
Karışık incelemelerle beraber piyasadaki yerini korumaya çalışan bu yapımın puanlarına bakacak olursak, Metacritic sitesinde konsollar için 60, PC platformu için 63 puan diyebiliriz.
 
Oyun bizlere neler sunuyor? 
 
İkonik karakterlerin yer aldığı ve Batman serisinin geliştiricileri tarafından bizlere sunulan bu yapım, ne yazık ki yukarıda bahsettiğimiz gibi istenileni veremedi. Büyük bir hayal kırıklığı ile beraber karşımıza çıkan ve aynı zamanda uzun süreler ertelenmek durumunda kalan bu proje, bir nevi talihsiz olarak görülüyor.

Daha önce heyecanlandığımız ve tek oyunculu hikaye odaklı olacağına sandığımız bu yapım, genel olarak servis türü sistemi ile bizlere sunuluyor. İçerisinde atlayıp zıplayabileceğimiz, açık dünya içerisinde gezip tozabileceğimiz ve sürekli olarak benzer görevlerle beraber karşılaşabileceğimiz bir yapı yer alıyor. Durum böyle olunca oyuncular elbette bu oyunu hayli eleştiriyor.

Ancak yine de geldiğimiz noktada oyunun seveni de bir hayli bulunuyor. Servis türü olması sebebiyle eleştirilen ancak diğer yandan içerisinde iyi şeylerinde bulunduğu bu yapım, öncelikle fragmanlarla beraber büyük eleştiri yağmuruna tutulmuştu ve o zamanlar oyunun ertelenme haberi bu eleştiri yağmurundan sonra gelmişti.

Geldiğimiz noktada oyun bildiğiniz üzere çıkışını gerçekleştirdi ve şimdi ise yapılan açıklamalara göre hem finansal anlamda hem de oyuncu sayısı anlamında bu projeyi beklentilerin altında kaldı.
 
 

Oyunun içerisinde bildiğiniz üzere üçüncü şahıs bir kamera bakış açısıyla beraber yer alabiliyor ve böylece karakterleri kontrol edebiliyorsunuz. Dört karakter ile beraber karşılaşabildiğimiz bu yapımda her bir karakteri tek tek kontrol etme şansınız bulunuyor. Oyunda Köpekbalığı'ndan Harley Quinn'e, Kaptan Boomerang'dan Deadshot'a kadar dört farklı karakter bulunuyor. Bu karakterleri kontrol etmek ve onların becerilerinden faydalanmak tamamen bizim işimiz oluyor.
Her bir karakterin burada farklı işlevleri yer alıyor ve bu karakterlerin yeteneklerini açığa çıkarmak ve onları kullanmak elbette bizim ustalarımıza kalmış durumda. Çünkü oyunda yer aldığımız süre boyunca bu karakterleri atlayıp zıplatabiliyoruz.
 
Örneğin Köpekbalığı bir yerden bir yere atlarken elbette cüssesini kullanabilir ve uzun sıçramalarla beraber çatıdan çatıya geçebiliyor ve böylece düşmanları indirebiliyor. Düşmanların üzerine adeta bir gülle gibi uçan bu Köpekbalığı ile beraber aslında bir tank karakteri görevini görebiliyoruz diyebiliriz.

Diğer taraftan Harley Quinn elbette yaptığı hızlı ve çevik hareketlerle beraber düşmanların aklını alabilir ve böylece düşmanları hızlı bir şekilde ortadan kaldırarak sayılarını azaltabiliyor. Yine nitekim diğer karakterlerde farklı şekillerde becerilere sahip olarak karşımıza çıkıyor ve onları kullanmak ve onları kontrol etmek tamamen sizin yeteneğinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.
 
 Bildiğiniz üzere oyunun arka planında bir hikaye sistemi yer alıyor ve servis oyun türüne göre gerçekten de arka plandaki hikaye bizleri hem ara sahnelerle hem karakterler arası diyaloglarla beraber güzel bir şekilde harmanlanıyor ve aktarılıyor. Servisleri itibarıyla elbette sinematiklerden kaçınılmamış ve bu da hikaye konusunda gerçekten de güzel bir iş başardığını. Ancak oyun yapısı sebebiyle elbette ne yazık ki pek istenileni veremiyor ve bir yerden sonra hep aynı şeyleri yapmak durumunda kaldığımızdan dolayı çok sıkıcı hale gelebilir. Örneğin oyunda ana görev ve yan görev serisi bulunuyor ve yan görevler hemen hemen birbirini tekrarlı bir şekilde olarak karşına çıkarken ana görevler içerisinde de bazı değişkenlikler söz konusu diyebiliriz. Genel olarak bir yeri koruma, bir yerdeki düşmanları ortadan kaldırma ve bir şeyler toplama gibi çeşitli görevler bizlere sunuluyor. Ancak bu görevlerin içerisinde elbette bazı noktalarda hiçbir değişken bulunmuyor.
 
 
 
Nitekim diğer taraftan önemli bir görev olduğunu sandığımız ve önümüze çıkan Superman ile beraber sinematiklerin girdiği bu yapımda çok özel bir göreve atılacağımızı sanarken arabayı koruma görevi bizlere sunuluyor ve bu araba bir yere doğru ilerlemeye çalışır. Ve üzerimde sürekli olarak burada düşmanlar gelebilir ve biz de bu düşmanları ortadan kaldırabilir ve konvoy şeklinde ilerlediğimiz esnada arabanın gideceği yere doğru güvenli bir şekilde götürmeye çalışıyoruz. İşte bu tarz oyunda gerçekten de çok eskilerden biri aşina olduğumuz bir görev türü bizlere sunuyor ve bunları bu oyun içerisinde ikonik karakterlerle beraber yapmak elbette bazı oyuncuların hoşuna gitmeyen bir durum. Bu da özenilmemiş bir yapıyı ortaya çıkarıyor ve görev konusunda gerçekten de sıkıcı bir ortamın olduğundan bahsedebiliriz.

Oyunda bildiğiniz üzere Adalet Birliği üyeleri bulunuyor ve adalet birliği bildiğiniz Adalet Birliği olarak karşımıza çıkmıyor ve burada kötülerin elinde bulunan bir birlikten bahsedebiliyoruz. Adalet birliği içerisinde ikonik karakterler bulunuyor ve bu ikonik karakterleri ile beraber elbette biz de onları indirmek durumunda kalıyor ve aslında burada kötüler iyiler olarak karşımıza çıkıyor ana evrendeki iyiler de kötü olarak burada karşımıza geliyor. Dolayısıyla böyle bir çatışmanın söz konusu olduğundan bahsedebilir ve bu karakterlerin yeteneklerinden faydalanarak kendimize farklı bölgelere doğru atabiliriz. Oyunda yine yukarıda bahsettiğimiz gibi açık bir dünya bulunuyor ve açık dünya içerisinde etkinliklere katılabileceğimiz görevleri de alabileceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor.
 
Bu görevleri tamamlamak için elbette karakterlerimizin çevikliğinden faydalanmaya çalışıyor ve aynı zamanda imkansızı başarmak için burada elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Her bir karakterin yine yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı yetenekleri bulunuyor ve bu yetenekleri kullanarak da düşmanları ortadan kaldırabilir ve etrafın kaosu sürüklenmesini sağlayabiliyoruz. Yine oyunda ilerlediğimiz esnada bazı görevler zorlu bir içeriği bünyesinde barındıran ve irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları yer alıyor.
 
 
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca patron savaşları elbette büyük bir zorluğu bünyesinde barındıran düşmanları bizlere sunuyor ve her patronun burada farklı şekillerde yetenekleri ve saldırı stilleri bulunuyor. Öncelikle o patronun nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmek ve aynı zamanda nasıl bir saldırı stiline sahip olduğunu bilmek elbette oldukça önemli. Bu hamleyi öğrendikten sonra ona göre kendi savunma stilimizi oluşturabiliyor ve oyuna dahil edebiliyoruz. Patronun saldırılarından kaçtıktan sonra elbette kendi saldırılarımız, yani kontra atağımızı yapmaya hazırlanıyor ve böylece onun canını sürekli olarak azaltmayı programlanıyoruz. Bu şekilde karakterlerimizi kullanabiliyor ve sağda solda uçup kaçabiliyoruz, çatıdan çatıya doğru atlayabildiğimiz ve şehirlerin içerisinde gezip tozabildiğimiz bu yapımda patronları ortadan kaldırmak için karakterlerimizin becerilerinden faydalanıyor ve aynı zamanda burada dört farklı karakter bulunduğundan dolayı bu dört farklı karakterin bir araya gelip çeşitli komboları yerine getirdiğini de görebiliyoruz.
 
Oyunda kullanabileceğiniz farklı silahlar ve donanımlar da bulunuyor. Bu özelleştirmelerle beraber de kendi karakterinizi güçlendirebiliyor ve seviye sistemi ile beraber de farklı yeteneklerin kilidini açabiliyorsunuz. Adalet Birliği üyelerini ortadan kaldırmanız gereken bu yapımda düşmanların üzerine elinizdeki silahları kullanabiliyor ve tepelerden aşağıya doğru akrobasi hareketlerde bulunabiliyorsunuz. Örneğin, toplu bir şekilde çatıda toplanmış bir düşman topluluğu üzerine doğrudan atılabiliyor, onların üzerine gelerek aralarını sıplayabiliyor ve onlara bir anda yerle bir edebiliyorsunuz.

Elinize alabildiğiniz çeşitli silahlarla beraber de düşmanların üzerine mermi yağdırabiliyor, onları toplu bir şekilde yok edebiliyor ve böylece bölgeyi temizlemek durumunda kalıyorsunuz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca göreceksiniz ki ekranda çok fazla kalabalık sistem yer alıyor ve sağda solda, ortada veya altta sürekli olarak bir şeylerin döndüğünün farkına varabileceksiniz. İşte bu durumda oyuncular tarafından bir hayli eleştirilen unsurlar arasında yer alıyor. HUD ekranı olarak diyebileceğimiz ana ekranın burada çok kalabalık olması ve sürekli olarak bir şeyleri takip etmemiz gerektiğini farkına varmamız ve aynı zamanda bu takip olayının bir hayli zorlaşması oyuncuları burada canını sıkan noktalardan biri diyebiliriz. Çünkü ekranda sağda solda sürekli olarak bir şeylerin, yani ibarelerin bulunması, bu ibareleri anlamak ve bunların ne anlama geldiğini çözmek bir hayli zaman harcatıyor. Dolayısıyla oyunda kalabalık bir ekran sisteminin olduğundan bahsedebilir ve oyuna alışmak belki de bu durumdan dolayı zorlaşabilir ancak yine de bu durumun bir haliyle eleştirildiğini de sizlere aktaralım.
 
 
 
 İntihar Timi olarak katılabildiğimiz ve bu ekip ile beraber Adalet Birliği'ni öldürmek üzere göreve çıktığımızı yapımda stilize edilmiş bir şehirde bulunuyoruz. Ve bu şehir içerisinde sağda solda sürekli olarak düşman gruplarının ortaya çıktığının farkına varabiliyoruz. İşte bu düşman gruplarını ortadan kaldırmak ve ortalığa kötülük saçan bu grupları yok etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Dinamik bir açık dünya içerisinde yer aldığımız ve bu açık dünyayı dilediğimiz gibi keşfedebildiğimiz yapımda çeşitli görevlere doğru atılabiliyoruz. Bu görevleri yapmak için de o bölgenin yakınına doğru gelmeniz gerekiyor ve böylece hem etkinliklerle beraber hem de çeşitli görevlerle beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.

Oyunda etrafı özgürce keşfederken bir yandan kahramanların savaşa girdiğini ve aynı zamanda farklı oynanış stilleri ile beraber de oyundaki yerinizi alabildiğinizi belirtelim. Burada her bir oyuncu farklı bir oyun tarzına geçiş yapabiliyor ve her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü oyun yapısı gereği elbette her bir oyuncuya farklı bir deneyim sunmayı hedefliyor ve buna da başarıyor diyebiliriz. Çünkü burada yapabileceğiniz farklı hamleler bulunuyor ve farklı hamlelerle beraber kendi donanımlarınızı özelleştirebiliyor ve aynı zamanda kendinize özgü çeşitli hareketleri sergileyebiliyorsunuz. Hangi donanımı kullanabileceğiniz, hangi hareketleri sergileyebileceğiniz ve daha fazlası tamamen sizin seçimlerinizle ve hamlelerinizle beraber değişkenlik gösterebiliyor.
 
 

Düşmanlara maksimum hasarı verebileceğiniz ve en iyi şekilde oyun tarzınızı yansıtabileceğiniz yapımda kendi stratejinizi ve planınızı da oyuna dahil edebiliyorsunuz. İstediğiniz gibi oyunu tek başınıza ya da arkadaşlarınızla beraber çevrimiçi olarak oynayabiliyorsunuz. Eğer tek kişi oynarsanız elbette istediğiniz gibi bu 4 karakter arasından doğrudan geçiş yapabilir ve istediğinizi kullanabilirsiniz. Ancak dört oyuncuyu yanınıza çağırırsanız bu şekilde bir karakter belirleyebilir ve böylece o karakter üzerinde yoğunlaşabilirsiniz. Ancak bu tarz oyunları elbette arkadaşlarla beraber oynamak ve arkadaşlarla beraber görevlere atılmak çok daha eğlenceli bir yapının kilidini açabiliyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca biz de arkadaşlarınızla beraber bu oyunu deneyimlemenizi tavsiye ediyoruz.

Kısaca toparlayacak olursak, oyunda servis tabanlı bir yapı yer alıyor. Bu tabanla beraber çevrimiçi olarak oynayabileceğiniz bir yapı sizlere aktarılıyor ve sürekli olarak genişleyen bir ürünün olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunda dört farklı karakter bulunuyor. Bu karakterlerden istediğinizi seçebilir ve o karakterlerin becerilerinden faydalanabiliyorsunuz. Belli başlı görevlere atılabileceğiniz ve arka plandaki hikayeyi deneyimleyebileceğiniz bu yapımda ana hikaye bittikten sonra elbette oyun sonu içeriklerin de önemli olduğundan bahsetmemiz gerekiyor. Bu oyun sonu içeriklerini görmek için de elbette oyunu bitirmeniz gerekiyor. Kaosun hakim olduğu ve açık dünya içerisinde gezip tozabileceğiniz bu yapımda görevleri tamamlayarak düşmanları ortadan kaldırarak ve koruma görevlerini yaparak Adalet Birliği üyelerine tek tek ortadan kaldırmak sizin işiniz oluyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle Suicide Squad: Kill the Justice League Rocksteady Studios Harley Quinn Deadshot Captain Boomerang King Shark
PS VR2 için PC Desteği Bu Yıl Geliyor Hayatta Kalma Oyunu The Forever Winter Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

aykut291

26.2.2024 13:18:31

0
Beklentilerini karşılayamayacağı ilk fragmandan belliydi zaten gelen tepkilerden.Anlamıyorum koskoca firmalar kimlere emanet.Ubisoft desende aynı adam dalga geçer gibi biz AAAA oyun yaptık dedi.Yani bunlar zannedersin yeni kurulmuş firma.Basiretsizlik almış başını gidiyor.Oyun sektörü agrasif bir sektördür zannediyorlarki biz yaparız ve bu Oyun çok satar yok öyle birşey işte bunu daha bu sektörde anlayamadılar.İnsanlar eksikisi gibi her önüne gelen Oyunu tercih etmiyor çünkü Oyun fiyatlarıda çok pahalı artık eskisi gibi değil.Yani yurt dışındaki insanlar 70$ fiyata çok diyende oluyor bize göre birşey olmuyabilir TL sına vurduğun zaman ama adamların Ülkesinde yaşıyorsan çok para onlar için.Her kesim için olmasa bile ücretli kesim için özellikle şikayet eden çok.

BSC Misafiri

25.2.2024 12:02:45

0
quote:

Orjinalden alıntı: Funder Mobil oyun kültürü ve pc/konsolda bu kültüre göre hazırlanmış oyunlarla büyümüş nesil için yapılmış bir proje. Warner bros için bu kesimin oyunu alması ve beğenmesi yeterli, çünkü sektördeki çoğunluğu onlar oluşturuyor ve oyunda da onların zevkine hitap eden öğeler var ; rengarenk tema, ekranda büyük yer kaplayan efektler, vs.
Ama oyunda görev yok. 3 4 çeşit görev var. Poison ivy bitkilerini koru. Belli alanı savun 1, hareket eden aracı koru 2, bu bunun harici ara sahne giriyor ki bunu rocksteady zaten iyi yapıyor. Ama oyunda oynanabilecek ciddi görev yok. Bos savaşları desen tırt. Hadi flash öldüren silah yapıp flashı öldürelim, hadi silahımıza bişey takalım grenn latern ölsün, hadi silahımıza kriptonit takalım süper man ölsün . Batman'den bahsetmiyorum bile. Arkham batman'inden. Arkham knightta jokerleşmeye başladığı sekanslarda kendini tutmadığında suçluların içinden geçen batman... Ve burada silah kullanacak kadar kendinde değil. Ya da sivilleri öldürecek . Suicide Squad'ın ufak bir şansı bile yok . Oyunun başındaki sekanksta olduğu gibihepsini tek tek avlayıp infaz edebilecek kapasitede bir düşman . Dövüştürürsek nolur mantıklı olmaz korku gazı kullansın demişler boss savaşında resmen. Gaz işe yaramayınca da yere yığılıyor da neden CQC dövüş hareketleri, onca gadget yokk. Yığıldı ya hadi şimdi de öldürtelim. Yeni karakterlerimizin ne kadar güçlü olduğu anlaşılsın. Tamamiyle eski yazılan şeyi yok edip yeni yapılmış şeye ilgi uyandırma amaçlı seçim. Yeni senaryoyu yazanların hıııı bizim senaryomuz karakterlerimiz daha iyi bak Batman'i bile öldürdüler demesi için. Mobil oyun kafasında görev dizaynı olan ışıl ışıl bir oyun olmuş kısaca.

Funder

24.2.2024 20:47:24

0
Mobil oyun kültürü ve pc/konsolda bu kültüre göre hazırlanmış oyunlarla büyümüş nesil için yapılmış bir proje. Warner bros için bu kesimin oyunu alması ve beğenmesi yeterli, çünkü sektördeki çoğunluğu onlar oluşturuyor ve oyunda da onların zevkine hitap eden öğeler var ; rengarenk tema, ekranda büyük yer kaplayan efektler, vs.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Suicide Squad: Kill the Justice League
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız