Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Valve'de "Ter" ve "Göz Takibi" ile İlgili Deneyler

Geleceğin oyunları korku, kızgınlık, mutluluk, üzüntü, sıkıntı, rahatlama ve pek çok diğer duyguyu anlayabilecek ve buna göre davranacak.
 
      Valve'de çeşitli deneyler üzerinde çalışan psikolog Mark Ambinder, insanların biyometrik tepkileri üzerinde araştırmalar yapıyor. Geçtiğimiz hafta NeuroGaming Conference and Expo'da yaptığı konuşmasında Valve'da oyuncuların duygusal durumlarını ölçmek ve oynanışı buna göre değiştirmek için testler yapıldığını söyledi.
 
     Ambinder'ın örneklerinden biri Valve'in ter konusunda bazı çalışmalar yaptığı, böylece oyuncuların heyecanlı olup olmadıkları anlaşılabiliyor. Oyunculardan geri dönen bu bilgi sayesinde Left 4 Dead'de yapay zekaya daha fazla kontrol sağlanabiliyor. Mesela 100 kişiyi öldürdükten sonra tedirgin olmaya başlayıp heyecanlanıyorsanız oyunu daha zor hale getirmek için hızlandırmaya gidilebiliyor.
 
     Çalışmaları farklı yöne kaydırırsak Valve'in yine göz bebeğini takip etmek üzerine yapmış olduğu çalışmalara rastlıyoruz. Ambinder'ın söylediklerine göre Portal 2'nin mouse yerine gözlerle oynanan bir versiyonu geliştirilmiş ve göz bebeklerini ellerimizden daha hızlı kontrol edebildiğimiz için daha isabetli ve hızlı kararlar verilebiliyormuş.
 
     Bunların dışında kalp atışları, surat ifadeleri, beyin dalgaları, göz bebeklerinin büyümesi küçülmesi, vücut sıcaklığı ve bu gibi değişimlerin oyuncu hakkında önemli bilgiler vermesi nedeniyle ileride ilginç projeler görebiliriz. Valve, yeni oyun deneyimleri ve mevcut olanları geliştirmek adına ilginç araştırmalar yapıyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Valve duygular NeuroGaming Conference and Expo portal 2 left 4 dead
Shadow of the Eternals'dan 9 Dakikalık Video Borderlands 2'nin Yeni Karakteri Haftaya Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

7.5.2013 14:31:42

0
artık half life 3 .

xLordRealx

7.5.2013 13:23:44

+1
Alttaki yoruma katılıyorum, alet kullanmadan yapmanın bir yolunu bulmaları lazım. Öte yandan, bu tür gelişmeler gerçekten oyun zevkini yukarılara çekebilir. Yaratıcılık konusunda sınır yok gerçekten, öyle şeyler düşünülüyor ki ileride kendimizi oyun karakteri olarak göreceğiz neredeyse. Birkaç gün önce çıkan gerçekçi sağlık barı da çok iyi düşünülmüş bir sistemdi. Bu tür yaratıcı fikirlerin devamını bekliyoruz...

onur89tr

7.5.2013 13:14:41

0
Bu saçma sapan aletler takılmadan da olabilecekse güzel bir teknoloji. Fakat her oyun oynayacağım zaman bunları tek tek takamam, kimse kusura bakmasın.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız