Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Üzerinde Altı Yıl Çalışıldıktan Sonra İptal Olan Nintendo Oyunu


 
     Unseen64'ün hazırladığı bir belgesele göre, Nintendo'nun şimdiye kadarki en büyük başarısızlığının, hakkında hiçbir şey duymadığımız bir oyun olan Project H.A.M.M.E.R (diğer adıyla MachineX) olduğu ortaya çıktı. Wii için hazırlanan oyun, 6 senelik bir geliştirme süreci sonunda iptal edilmiş. 
 
     Oyunun geliştirilmesine 2003 yılında başlanmış ve 2005 yılında piyasaya sürülmesi planlanıyormuş. Ama Japon yönetim ve Amerikalı çalışanlar arasındaki çekişmeler sonunda oyun iptal edilmek zorunda kalmış. Tartışmanın ana konusu, oyunun vasatlığını ortadan kaldırmak için hangi konuya ağırlık verilmesi gerektiği yönündeymiş. Japon yönetim, oyunun grafiklerinin daha düzgün hale getirilmesini isterken, Amerikalı yapım ekibi, oyunun oynanabilirlik mekanikleri üzerinde uğraşılması gerektiğinde ısrar ediyormuş.(bana göre görünen o ki, yapım ekibi haklıymış)
 
     Kördüğüm olan bu sorun asla çözülememiş ve bir çok farklı departmandan ayrılmalar yaşanmaya başlamış. Sonuç olarak oyun 2009'da iptal edilmiş ve NST, lider yapımcı firma pozisyonundan daha küçük bir firma haline gelmiş. Bu hikayeden oyun firmalarının çıkartması gereken ders, yaratıcı ekibe daha çok söz hakkı tanınmasının önemi olsa gerek.


Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Engadget project hammer nintendo wii
Victor Vran Bu Ay Erken Erişim'den Çıkıyor Ubisoft'tan Düşük Bütçeli Oyunlara Açık Kapı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Nashwood

7.7.2015 02:59:02

0
Nintendo komple iptal olmalı da, neyse...

Loreathan

6.7.2015 22:07:42

0
Kendi sözlerini dikkate almayan yapımcılar yüzünden paralarını alıyor olmalarına rağmen yaratıcı ekipten ayrılmalar yaşanmış, konu para değil yani:)
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Oyun firmalarının cıkartması gereken ders nasıl o oluyor? Bana daha çok parayı veren düdüğü çalar olmali gibi geldi.

Loreathan

6.7.2015 22:06:01

0
Nerede okudunuz onu anlamadım:)?
quote:

Orjinalden alıntı: soneday "Kördüğüm kadarıyla" ne la

BSC Misafiri

6.7.2015 21:41:07

0
Oyun firmalarının cıkartması gereken ders nasıl o oluyor? Bana daha çok parayı veren düdüğü çalar olmali gibi geldi.

Lyc

6.7.2015 15:52:42

0
"Kördüğüm kadarıyla" ne la
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız