Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Suudi Arabistan'ın EA hisselerinde artış olduğu bildirildi

 
 
Geçtiğimiz süreçte oyun sektöründe daha fazla pay sahibi olacağını bildiren Suudi Arabistan'ın EA hisselerinde artış gözlemlendi. Çeşitli raporlar aracılığıyla ortaya çıkan bu durum Suudi Arabistan'ın bu amaç doğrultusunda somut adımlar gerçekleştirdiğini gösteriyor.
 
Üç aylık dönemde EA hisseleri satın alınmaya devam edildi
 
 
 
Seeking Alpha (haber kaynağı) tarafından bildirildiği üzere Kamu Yatırım Fonu (PIF), 31 Mart'ta sona eren üç aylık dönemdeki icraatlarını ayrıntılı olarak açıklayan yeni bir dosya yayınladı. Bu süreç içerisinde PIF'in EA'daki hisse sayısını 16.01 milyondan 24.81 milyona çıkardığı bildirildi. Yüzde 55'lik bu hisse artışıyla beraber toplam hisse yaklaşık yüzde 9'a kadar yükselmiş durumda.
 
Son yıllarda oyun sektörüne bir dizi yatırım yapan PIF ayrıca düzenli olarak Nintendo'ya yatırım yapmaya devam ediyor ve şirketteki hissesini istikrarlı bir şekilde artırıyor. Daha önce Nintendo'dan Mayıs 2022'de yüzde 5,01'lik hisse satın alan PIF, Ocak 2023'te hisselerini yüzde 6,07'ye çıkarıyor. Tarihler Şubat 2023'e geldiği zaman ise bu hisse yüzde 8,26'ya kadar yükseliyor.
 
Öte yandan Aralık 2020'de PIF, EA, Call of Duty yapımcısı Activision Blizzard ve Rockstar'ın ana şirketi Take-Two'dan 3 milyar doların üzerinde hisse satın almıştı.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle oyun firması pc ps4 ps5 xbox Electronic arts
Fan yapımı Call of Duty "SM2" projesi Activision tarafından iptal edildi PlayStation Plus'ın Mayıs ayı oyunları kütüphaneye eklendi

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Electronic Arts
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız