Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"Square Enix'in Öğrenmesi Gereken Çok Şey Var"


    Geçtiğimiz saatlerde Eidos Montreal'in kurucularından Stephane D'Astous, firmadan ayrıldığını açıklamıştı. Genel müdürlük koltuğunu bırakan D'Astous, ayrılıkla ilgili sıcağı sıcağına bir röportaj verdi. 
 
    Polygon'a konuşan D'Astous, adeta Square Enix'e ateş püskürdü. Yaptığı açıklamalarda D'Astous, "Square Enix'in oyun açısından bir sıkıntısı yok. Ancak firmanın öğrenmesi gereken şeyler var. Square Enix, çok fazla satabilecek markalara sahip. Bunun üzerine yüklenmesi gerekirken, geliştirici stüdyoları neredeyse hiç önemsemez haldeler. Onlarla hiç iletişim kurmuyorlar. Onların görüşlerini önemsemiyorlar. İletişim açısından çok kopuk bir firma." sözlerini söyledi.
 
    Sanıyorus D'Astous'un ne demek istediğini hepimiz anladık. Oldukça başarılı iş çıkaran Deus Ex: Human Revolution'dan sonra serinin bir anda mobil platforma kayması, satışlar açısından olumlu seviyede giden Sleeping Dogs, Tomb Raider ve Hitman: Absolution gibi oyunların firma tarafından 'kötü sattı' sayılması D'Astous'u doldurmuş gözüküyor. 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
square enix eidos montreal tomb raider hitman thief deus ex sleeping dogs
Star Wars: Battlefront'tan Yeni Detaylar Söylenti: Gran Turismo'nun Filmi Yolda
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

EnergyHill

24.7.2013 15:52:58

0
deus ex hitman tomb raider şu serilere yazık etmesinler :S

aykut291

24.7.2013 12:57:03

0
Bence Allahtan belalarını istiyolar. Ne yani şimdi satış rakamlara beklendiği gibi olmadı die, Yeni Dues Exc veya Hitman veya Tomb Raider göremiycekmeyiz? Napacaklar Final Fantsy mi yaptırcaklar

BSC Misafiri

24.7.2013 11:13:31

0
firma başarılı işler yapıyor bence.. ama adamın başarısızdan kastı satış rakamlarıdır. o konuda haklı.

ultralisan

24.7.2013 10:38:24

+1
adamların elinde güzel seriler var. hepside iyi kötü sattı daha ne istiyolar anlamadım?

BSC Misafiri

24.7.2013 06:06:25

0
ya bir çıkar için ayrılmış işte sucuda bunlara atıyır D:

balboa07

24.7.2013 04:11:26

0
Oyunlara kötü denmemiş oyunlar son derece başarılı yalnızca satış yönünden firmayı hayal kırıklığına uğrattığını söylüyor square enix

gageracer

24.7.2013 03:23:10

0
Deus Ex inanılmaz bir oyundu.Missing Link i de indirimle aldım uzun aradan sonra tadı yine damağımda kaldı.Sonra git sen aynı mekaniklerle mobil oyun yap.Valla bu kadar para göz EA bile değil.Ulan o oyunu insanlar PC de konsolda oynamamış ve sememiş olsa yine mobile sırf politik şeyler yüzünden yapar mıydın?Tomb Raider a gelince, oyuna destek verilseydi ve daha uzun, hayatta kalma teması çok daha işlenmiş, multiplayer ı da aynı şekilde level atlamalı vs yine klanlı falanlı bir oyun olsaydı insanlar bir Skyrim bir de Tomb Raider derdi.Bu kadar iyi oyunlar yapan insanlara hala destek olup yola devam etmektense, iyi satmadı gibi ergen açıklamaları yaparsanız o insanlarda artık sizi bırakır gider.

BSC Misafiri

24.7.2013 02:47:49

-1
Hitman absolutino başarısız?! 0_O

BSC Misafiri

24.7.2013 02:47:47

-1
Sleeping Dogs, Tomb Raider ve Hitman: Absolution gibi oyunların firma tarafından 'başarısız' sayılması Başarısızmı ?????? her hafta bayram yapmaları pasta kesmeleri lazım bu oyunlar için
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız