Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Söylenti: Microsoft AMD'yi Satın Alma Planları Yapıyor


    Geçtiğimiz senelerde zor dönemlerden geçen ve birçok önemli ismini kaybeden AMD hakkında oldukça ilginç bir söylenti haberi çıktı. Kitguru.net'in iç kaynaklarından aldığı bilgilere göre teknoloji dünyasının devlerinden Microsoft, donanım dünyasının önemli firması AMD'yi satın alma planları yapıyor.
 
    Konuyla ilgili yapılan haberde Microsoft'tan bazı isimlerin AMD yetkilileriyle iletişime geçtiği yazılmış. Belirtilenlere göre Microsoft'un şu an kasasında 95.3 milyar dolar bulunuyor. AMD'nin piyasa değeri ise 1.81 milyar dolar olarak geçmekte. Yani Microsoft'un AMD'yi satın alması için önünde büyük ekonomik engeller bulunmuyor. İşin ilginç yanı AMD, 2006 senesinde kendilerinin şu anki piyasa değerinin 3 katı fiyatına ATI'ı satın almıştı.
 
    AMD sadece PC dünyasının değil, konsol pazarının da önemli bir donanım üreticisi konumunda. PS4, Xbox One ve Wii U'nun donanımlarında konsol üreticileri AMD'nin donanım parçalarına yer vermişti.
 
    Analizlere göre Microsoft satılan her Xbox One konsolu için AMD'ye 100 dolar ödüyor. İşi bir de 'konsol savaşı' konumundan incelemek gerekirse Microsoft'un AMD'yi satın alması, Sony'nin her sattığı PS4 için Microsoft'a para ödemesi anlamına geliyor. Dolayısıyla olası bir satın alma işlemi Microsoft tarafında büyük bir hamle olacaktır.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak kitguru amd microsoft sony pc ps4 xbox one wii u
Bağımsız Oyun Red Goddess'tan Yeni Bir Sinematik Video The Witcher 3'ün Yeni Ücretsiz DLC'si Açıklandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

2K

1.7.2015 03:28:06

0
Umarım sadece söylenti değildir ve Microsoft AMD'yi satın alır. AMD kullanan arkadaşlar kusura bakmasın ama AMD saçma sapan bir firma oldu uzun süredir. Konsollar ile anlaşınca düşündük ki zaten oyunlar konsola çıktığı için ve konsollarda AMD kullandığı için bu durum PC tarafında AMD'ye yarar sağlar AMD kullanıcılarının avantajına olur ama olmadı hatta tam tersi oldu bir sürü oyunda AMD kullanıcıları sorun yaşıyor. Bir diğer eksiği de driver konusunda çok geride kalıyor Nvidia pat pat driver çıkarırken her oyuna, AMD'in piyasaya sürdüğü ekran kartı için driver olmuyor bazen. Tabi ki şu an bulunduğu durumun en büyük sebebi de karşısın Nvidia gibi güçlü ve pis oynayan bir rakibi olması, ben Nvidia kullanıcısıyım ve hayatımda bir sistemim dışında Nvidia dışında hiç kullanmadım ben bir kıstas sayılmam ama eminim çoğu kişi de böyledir, Nvidia'ın tüm ekran kartı modellerini bilmeme duymama rağmen AMD kısmında bir elin parmaklarını geçmez. Kısacası AMD, Nvidia ile baş edemiyor ne yazık ki bu durumda eğer gözü kapalı fanlardan değilseniz bizim zararımıza oluyor çünkü Nvidia fiyat konusunda istediği gibi at koşturuyor ve driver, oyun sorunları yüzünden AMD daha uygun olsa bile seve seve Nvidia tercih etmek zorunda kalıyoruz.

Nikomer

1.7.2015 02:04:46

+1
AMD gibi bir firma iki aç köpekle çatışıyor, biri Nvidia olan 4 milyar dolar gelire sahip olan şirket, diğeri ise intel 37 milyar dolara sahip şirket. Hala bok atıp AMD'yi kötüleyecek arkadaşlar varsa bunu önce bi düşünsün.

FreeMaNMeliH

30.6.2015 23:37:21

0
Alsın da donanım dünyası çehresi değişsin nvidia ya rakip lazım su soğutucusu değil :)

skulz

30.6.2015 18:46:24

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Microsoft'un harika bir satın alma geçmişi var. Aldığı her birimi kurutarak esku efsanesini söndürdü örneğin westwood studyo ya da günümüz nokia almak isteyen bile bulamıyor ülkede.
Weswood Studio'yu satın alıp kapatan EA dir. Studio Microsoft'un eline hiç geçmemiştir. İşkembeden sallamayalım lütfen...

BSC Misafiri

30.6.2015 18:07:41

+1
Böyle birseyin olasiligi oldukca mantikli.Neden dersenit MS hem mobil hem konsol hem de PC tarafinda yoluna devam eden bir firma.Eger AMD yi alirsa bu sektörlerde disa para yatirmadan kendi donanimini kendisi üretmis olucak ki gayaet matikli bir hareket olur.Öte yandan PC tarafinda tekellesmeye goden Intel ve Nvidia gibi firmalar,karsilarinda daha önce hic görmedikleri rekabeti görmüs olacaklar MS un yazilim ve bütce gücü ile. Ikincisi Sony ve Nintendo ya ne olacak.Böyle olursa adamlar istemeden PS4 ve Nintendo konsollari üzerinden,bu landa en büyük rakipleri olan MS a kendi elleri ile para ödemek zorunda kalicaklar.Buda yetmedi bundan sonraki konsollarda Sony Nvidia ve Intel gibi kurtlarin kucagina düsmüs olucak.Öte yandan MS firma kendisinin oldugundan ve disariya para cikisi olmayacagindan,sonraki Xbox i daha ucuz maliyetle rakibinden cok daha güclü ve daha ucuz piyasaya sürme sansina sahip olucak. Yine PC tarafinda eger bu satin alim gerceklesirse DirextX i AMD ürünlerine özel yapip veya bazi özelliklerini özel hale getirip oyun firmalari ile de anlasirsa o tarafta da Intel ve Nvidia ya bir darbe koyar fakat bunu yapicaklarini hic sanmiyorum cünkü her iki firmadan da bu yolla devam edip keseyi doldurmak isteyecektir ben sadece belki olabilir dedim. Burdan en talihsiz cikacak olan firmalar Sony ve Nintendo.Özellikle Sony nin finansal yönden pek de iyi gitmedigini göze aldiginizda,PS5 icin Nvidia ve Intel in kapisini caldiginda karsilasacakalari manzarayi hayal etmek bile kötü.Insalla bu satin alim gerceklesir ve meydan Nvidia+Intel ikilisine kalmaz fakat Sony ve Nintendo ne yapar orasi ayri bir muamma.

thanatos13

30.6.2015 18:05:14

0
hooayydaaa

Dovahkiin

30.6.2015 15:22:08

0
Yıllardır ya AMD ya Nvidia batıyor, satılıyor diye dedikodu çıkıyor birşey olduğu yok. Intel elindeki bütün kozları kullanır yine de AMD'nin el değiştirmesine izin vermez. Sürünen bir rakip varken karşısında güçlenmesi riskini göze almaz.

weNM

30.6.2015 13:55:56

0
quote:

Orjinalden alıntı: huseyincarnege işallah alırda amd intel arasındaki fark kapanır
o zamanda piyasayı microsoft domine etmiş olacak ve rekabet kapanacak. Bu da fiyatların hep üst seviyede kalması anlamına geliyor. Yani sevinecek bir durum yok pek.

David Attenborough

30.6.2015 12:31:57

+1
Kaç senedir Intel tekel bu sektörde. Microsoft alsın da biraz rekabet olsun.

Alkımm

30.6.2015 12:14:25

0
Mikinin almasını isterim parasal yönden 0 sıkıntı adamlar.AMD patent dalgalarına satılamıyor eğer Miki alırsa İntel ile her türlü anlaşır intel eşşek değil ya Miki ile kavga etsin patent yasalarını tatlıya bağlar.AMD nin bu kadar zor durumda olmasının nedeni şirket hamle hatası bence ATİ yi satın alacaklar diye çok zorlandılar satın alma işlemi gerçekleştirdiğinden beri ar-ge ye para ayıramıyorlar.Zaten satın alım sürecinden sonra zor zamanlar bekleniyor diye söylenti çıkmıştı ama o zor zamanları hiç bir şekilde atlatamadılar.

huseyincarnege

30.6.2015 10:47:48

0
işallah alırda amd intel arasındaki fark kapanır

Markus Schulz

30.6.2015 10:31:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: TurkWarrior61 Herhangi bir firma AMD'yi satın alırsa x86 lisansı düşüyor. Aynı kural Intel'in satılmasında da geçerli. x86 lisansı olmayan bir AMD'yi ne yapacaklarmış şahsen merak ediyorum. "Advanced Micro Devices has clarified terms of the cross-license agreement with Intel Corp. on Thursday. As it appears, if either AMD or Intel change their control (i.e., gets acquired), the cross-license agreement between the two companies is automatically terminated for both parties." Kaynak: [link=http://www.kitguru.net/components/cpu/anton-shilov/amd-clarifies-cross-license-with-intel-change-of-control-terminates-agreement-for-both/]KitGuru[/link]
Microsoft alacak olsa bu ihtimali düşünür zaten.Bence direkt satın almadan çok yatırım yapılır böylece patentler ve diğer şeylere sahip olabilir.

AC_Hawker

30.6.2015 09:34:38

0
paralara bak

Rozabug

30.6.2015 07:58:08

0
İnş Alır Pc açısındanda güzel olur

silverygt

30.6.2015 07:07:08

0
İşler karişti :)

ankara

30.6.2015 06:54:55

-1
Microsoft AMD'yi satın alırsa, SONY'nin sonu olur, mecbur NVİDİA'nın kucağına oturmak zorunda kalır. Artık GPU'suz playstation arayışına varır sony

ungalath

30.6.2015 04:58:52

0
Sony ya rekabette olduğu firmaya para vermek istemezse ? Eski nesile göre daha kısa ömürlü bir nesil görebiliriz belki...Adamlar sattıkları konsolun beşte birini direk olarak microsofta vermiş olacaklar çünkü...

SilentHunterHD

30.6.2015 04:03:56

0
6 milyar dolara Nokia'ı satın aldıktan sonra bu çerez gibi gelir

BSC Misafiri

30.6.2015 02:50:24

-3
al şunu da konsollardaki amd eziyetinden kurtulalım sony cell işlemcisini geliştirip daha güçlü ve daha kolay tasarım imkanı sağlasın nintendo da gamecube 2 çıkarsın(artık adı super gamecube mu "gamecube u" mu olur o karar versin) sega da kickstarter ile dreamcast 2 yi çıkarsın canlansın şu konsol ekonomisi ne rezil bu 8. jenerasyon 2017 ye kadar çıkan çıksın 9. jenerasyona geçelim artık valla olmuyor böyle ben 6. jenerasyonu kaçırmıştım(elimde yoktu bir dc gcn xbox veya ps2) aldım bir çipli ps2 kaçırdıklarımı oynuyorum ben gene biraz oyalanıyorum gt4 kariyeri yapıyorum ki kolay kolay biteceğe benzemiyor. uzun lafın kısası cpu lar rezalet konsolda ya yükseltin ve yeniden sunun eskileride ya bedavaya yada 25 50 dolara takas edin bu lafım sadece sonye değil microsoft ve nintendoya. pc ye geçecek niyetim ve boşa saçacak param yok (250 tl oyuna veriyorsun demeden önce ayda 1 2 ikinci el ps4 oyunu alıyorum 100 tl den fazla para harcamıyorum. 250 tl oyuna harcayanın aklını kaybettiğine dair şüphelerim var)

bodyman700

30.6.2015 02:46:52

0
geçende samsung alıyodu amd yi microsoft amd yi alırsa "wintel" kavramına büyük zarar gelir, ayrıca daha önce de belirtildiği gibi x86 lisansını kaybetmeyi microsoft ta istemez... kısacası biz bu haberlere "hoax" diyoruz :D amd yi yıllardır alıyolar, veriyolar ama hiç kimse daha parayı bastırıp "amd benimdir" diyemedi maalesef

BSC Misafiri

30.6.2015 02:25:05

0
Ekran kartı cephesinde Amd çok iyi işler başarmaya devam ediyor, işlemci konusunda Amd cephe değiştirdi sadece. Apu konusunda oldukça iyi işler yapıyor ama sıkıntı reklam konusunda. Sen en iyisini yap, insanların yaygın kullandığı Tv'de, internette vb yerlerde logonu görmedikleri zaman sana bakmazlar bile. Şu internet çağında bile "Amd çöp, Amd bitik, Amd kaka" diyenler oluyorsa demek ki reklam işini gerçekten iyi yapmıyor Amd. Microsoft'unda böyle bir hamlesi oldukça riskli olur, bizim açımızdan da pek iyi gelişme olmaz bana göre.

BSC Misafiri

30.6.2015 02:25:01

0
Microsoft'un alacağını da, aldıktan sonra devam ettirecek ekibi beyni olduğunu da sanmıyorum. Microsoft AMD'yi batırır. Microsoft Silent hills'i alacak diyenler yine sallamış.

Vl.Murad

30.6.2015 02:21:14

+1
Minecraft'ın 2,5 Milyar dolara satılmasını hatırlayınca tekrar bir "vay be" diyesim geldi

KortX

30.6.2015 01:45:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: Basol92

Aklıma bu da geldi ama sonradan SteamOS geldi .
quote:

Orjinalden alıntı: RaiTrQ Yalnız ms alırsa amd yi bu amd uçar uçar aynı fiyat politikasıyla çıkarsa ve yazılımızda dev yazılım şirketi ms patlattı mı nvidia filan kalmaz bu en çok bize yarar
Hocam Nokia firması falan battı MS sayesinde. Fiyat politikası konusuna gelince MS'nin paragöz firma olduğunu bilmeyen yok. Yine de ben hayırlısı olsun diyorum bu konuda. En çok PC oyuncularına hangisi yarayacaksa o olsun.

MadSlinger

30.6.2015 00:32:38

+1
Uygun fiyat ve kaliteli yazılımla kartlar gelirse deme kullanıcının keyfine.

kav1nsky

30.6.2015 00:27:36

0
Nvidia ve Intel'in kafasına göre terör estirmemesi için güçlü bir AMD şart. Samsung'un da AMD'yi satın alacağına dair çok haber çıkmıştı ama sonunda bir şey göremedik. X86 olayından dolayı böyle bir şeyin gerçekleşmesi çok güç ne yazık ki.

wanteddeco

30.6.2015 00:27:11

-1
keşke alsa süper olur.

nForcer

30.6.2015 00:26:28

0
Hep söylerim, AMD'nin en büyük hatası ATI'yi satın almaktır. Aradan geçen 9 yıl içinde sırf bu yüzden firmanın değeri eridikçe erimiştir. GPU bölümünü elinden çıkarıp eskisi gibi sadece CPU işine odaklanırsa AMD zamanla iyi bir yönetimin de etkisiyle eski gücüne kavuşacak, Intel'in üst düzey işlemcilerine kafa tutan işlemcileriyle yine karşımızda olacaktır. AMD'nin tek kurtuluş yolu budur.

xRedLineTRx

30.6.2015 00:15:40

0
Alın şu amdyi yazılımlarını düzeltin başka bişey istemiyorum . Sadece yazılım .

XbZeynox

30.6.2015 00:13:50

0
quote:

Orjinalden alıntı: kilicalipasa Bu pc oyuncularının yararına olursa ne ala, bıktık artık oyun isteyen misafir çocuğu muamelesi görmekten.
Bu olay xbox a yarar pc ye değil.

BSC Misafiri

30.6.2015 00:11:18

0
AMD nin piyasa fiyatı o kadar olabilir ancak satın alınacak patentler vs ile birlikte 10 katına çıkar.

dingo egret!

30.6.2015 00:03:41

-2
AMD oldukça iyi işler yaptı son zamanda. Hatta R7-R9 serileri nvidia'ya kıyasla çok güzel ve uygun fiyatlı alternatifler sundu her bütçeye, ha keza mantle de her nekadar emekleme sürecindeyse de süper bir atılım. Ama işte microsoft mevcut pazarlama stratejileriyle batırır o markayıda, sanmıyorum ama bir diğer olasılık olarak yönetime karışmaksızın sadece dışardan r&d için finansal destek sunarsa ne ala..

freshmind

30.6.2015 00:01:42

+2
Bir yandan mevcut konsolların düzenini düşünüyorum, bir yandan AMD'nin kaç kıllık pasifliğini üzerinden atmak, nvdia, intel karşısında canlanmak için elde edeceği fırsatları düşünüyorum... Böyle bir satın alınmanın olacağı güne kadar gidişatın iyi mi yoksa kötüye mi yorulması gerektiğini kimse bilemez sanırım. Ancak doğruluğu tartışılamayacak ortak bir çıkarım yapmak gerekirse her türlü PC oyunculuğuna yarayacaktır. Yazılımsal düzelmeler, fazlalık ötesi bütçe ile oyunlarda yapılacak anlaşmalar ve bu sayede Nvidia ile kızışacak olan rekabet. Adam edilcek işlemci pazar vs vs ...

XbZeynox

29.6.2015 23:59:47

-3
AMD ÇÖP ZATEN.

Bay H

29.6.2015 23:56:52

0
Böyle bir satın alım her alanda Microsoft'un elini güçlendirir.

Wabbajack

29.6.2015 23:54:19

0
Tek elden kurtulalım istiyoruz ama firmalar buna izin vermiyor

mementopolis

29.6.2015 23:48:01

-2
Umrumda Olmaz NETTT !!!!!

luganoguz

29.6.2015 23:45:43

0
İnşallah alır.

Sir Maximus is BACK

29.6.2015 23:43:39

-2
Microsoft'un parası çok.1-2 milyar dolar bişey değil.Haberde yazdığı gibi MS'in AMD'yi satın alması birçok şeyi değiştirebilir.MS şimdiye kadar zaten bir ton para ödedi AMD'ye XB1 işlemcileri için.Hem böyle bir satın almada MS işini garantiye almış olur.Hani olurda ilerde AMD'yi MS değil de başka bir firma alsa işlemci çipleri konusunda çeşitli sıkıntılar çıkabilir.Umarım satın alma işi gerçekleşir.

RaiTrQ

29.6.2015 23:41:51

+2
Yalnız ms alırsa amd yi bu amd uçar uçar aynı fiyat politikasıyla çıkarsa ve yazılımızda dev yazılım şirketi ms patlattı mı nvidia filan kalmaz bu en çok bize yarar

kilicalipasa

29.6.2015 23:33:10

0
Bu pc oyuncularının yararına olursa ne ala, bıktık artık oyun isteyen misafir çocuğu muamelesi görmekten.

SenJi

29.6.2015 23:28:54

-1
Artık alırlarsa bile birdahaki nesilde çıakcak konsollara kadar pek bir hakaret görmeyiz konsol cephesinde ama PCde ise AMD kullanıcıları için mükemmel bir olay olur.Nvidia hali hazırda yeni windows 10 ve directx için hazır birtek amd pasiflik politikasından doalyı durduğu yerde sayıyordu şimdi amdde için içine girince driver olarak sıkıntı çekmeyiz.Şahsen AMD kullanıcısı olarak umarım microsoft satın alır ve yazılımsal olarak ADMye sağlam bir ayar verir.

Hoid

29.6.2015 23:27:55

-2
Bence de satılması lazım . Nvidia ile arasında dağlar kadar fark var , intel ile karşısında dünya kadar fark olursa bu firmadan bir cacık olmaz . MicroSoftun parası var alsın hem kafasına göre XBOX yapar , belkide bu sayede AMD ye özel oyunlar gelir PC piyasıda iyice boka döner

Quirah

29.6.2015 23:26:31

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Microsoft'un harika bir satın alma geçmişi var. Aldığı her birimi kurutarak esku efsanesini söndürdü örneğin westwood studyo ya da günümüz nokia almak isteyen bile bulamıyor ülkede.
Electronic Arts o Westwood'u satın alan.

dikiştutmazsabri

29.6.2015 23:26:30

-1
microsoft satın alacağını hiç zannetmiyorum. ayrıca amd piyasa değeri çok daha fazladır.

BSC Misafiri

29.6.2015 23:25:57

-2
Microsoft'un harika bir satın alma geçmişi var. Aldığı her birimi kurutarak esku efsanesini söndürdü örneğin westwood studyo ya da günümüz nokia almak isteyen bile bulamıyor ülkede.

natrak

29.6.2015 23:23:57

-3
O marka değeri 1.84 milyar dolar ama satışta en az 25 milyar dolardan aşşa sayılmaz yoksa Apple nerdeyse tüm markaları satın alırdı

mehmet4428

29.6.2015 23:18:23

+1
Hayırlısı ne ise o olsun.

UnitedCrescent

29.6.2015 23:17:31

+2
Herhangi bir firma AMD'yi satın alırsa x86 lisansı düşüyor. Aynı kural Intel'in satılmasında da geçerli. x86 lisansı olmayan bir AMD'yi ne yapacaklarmış şahsen merak ediyorum. "Advanced Micro Devices has clarified terms of the cross-license agreement with Intel Corp. on Thursday. As it appears, if either AMD or Intel change their control (i.e., gets acquired), the cross-license agreement between the two companies is automatically terminated for both parties." Kaynak: [link=http://www.kitguru.net/components/cpu/anton-shilov/amd-clarifies-cross-license-with-intel-change-of-control-terminates-agreement-for-both/]KitGuru[/link]

metebyr

29.6.2015 23:17:25

+1
amd çok kötü durumda argeye yeterli bütçeyi ayıramıyor çünkü çok verimli olmayan mimarisi ve yüksek nm ile rakiplerinden daha pahalıya üretip daha ucuza satıyor iyice kar oranları düşük kalıyor. microsoft arge için kasasını açarsa hem amd iyi işler çıkarır hemde ellerinde bulunan zilyon tane patent hakkını microsoft güzel kullanır.

cenkk34

29.6.2015 23:16:28

0
Eğer ki satın alır alırsa yazılım bazında harika işler yapabilir amd bakalım.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız