Söylenti: Microsoft AMD'yi Satın Alma Planları Yapıyor

Samet Konuksal


    Geçtiğimiz senelerde zor dönemlerden geçen ve birçok önemli ismini kaybeden AMD hakkında oldukça ilginç bir söylenti haberi çıktı. Kitguru.net'in iç kaynaklarından aldığı bilgilere göre teknoloji dünyasının devlerinden Microsoft, donanım dünyasının önemli firması AMD'yi satın alma planları yapıyor.
 
    Konuyla ilgili yapılan haberde Microsoft'tan bazı isimlerin AMD yetkilileriyle iletişime geçtiği yazılmış. Belirtilenlere göre Microsoft'un şu an kasasında 95.3 milyar dolar bulunuyor. AMD'nin piyasa değeri ise 1.81 milyar dolar olarak geçmekte. Yani Microsoft'un AMD'yi satın alması için önünde büyük ekonomik engeller bulunmuyor. İşin ilginç yanı AMD, 2006 senesinde kendilerinin şu anki piyasa değerinin 3 katı fiyatına ATI'ı satın almıştı.
 
    AMD sadece PC dünyasının değil, konsol pazarının da önemli bir donanım üreticisi konumunda. PS4, Xbox One ve Wii U'nun donanımlarında konsol üreticileri AMD'nin donanım parçalarına yer vermişti.
 
    Analizlere göre Microsoft satılan her Xbox One konsolu için AMD'ye 100 dolar ödüyor. İşi bir de 'konsol savaşı' konumundan incelemek gerekirse Microsoft'un AMD'yi satın alması, Sony'nin her sattığı PS4 için Microsoft'a para ödemesi anlamına geliyor. Dolayısıyla olası bir satın alma işlemi Microsoft tarafında büyük bir hamle olacaktır.