Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony, Vita'da Sadece Dijital Satışa Karşı

Playstation Vita'da dijital satışlar PSP'ye göre daha fazla olacaktır, ama kutulu oyunlar ne olursa olsun vazgeçilmez olacak gibi görünüyor
 
      Sony'nin PSP Go'da ne kadar büyük bir hayal kırıklığına uğradığını biliyoruz. Sadece PSN'den indirilebilen oyunları çalıştıran bu cihaza oyuncular fazla ilgi göstermediği gibi bazı perakendeciler de PSP Go'yu satmak istemedi. Oyuncular kutulu oyunları tercih etmişlerdi.
 
      Peki Playstation Vita döneminde ne olacak? SCEE başkanıt Jim Ryan ve Sony WWS başkanı Shuhei Yoshida bu konuda önemli açıklamalarda bulundular. Playstation Vita'nın çıkış oyunlarının tamamının kutulu olmasının yanı sıra PSN'den de satılacak olması Sony'ni tamamen dijitale yönlendirmeyecekmiş.
 
      Bazı müşterilerin dijitale geçiş için zamanın geldiğini düşünmesine rağmen bazılarının ise bu duruma karşı olduğunu söyleyen yetkililer, her ne kadar PC oyunculuğu Rage gibi oyunlarda 25 GB'ı görse de kendilerinin bütün dünya pazarını düşünmeleri gerektiğini, örneğin Uncharted: Golden Abyss'in neredeyse 4 GB'lık boyutunun herkesin indirmesi için uygun olmadığını belirttiler.
 
      Sony yetkilileri durumu sadece böyle özetleseler de aslında işin içinde başka etkenler de var. Örneğin ülkemizde olduğu gibi Batılı oyuncular arasında da bitirdikleri veya sıkıldıkları oyunları 2. el olarak satanlar var. Kutulu oyunlar bu açıdan bakıldığında oyunculara daha cazip geliyor.
 
      Ayrıca çok sevdiğiniz bir oyunu kutulu olarak elinizde bulunması ise sanırım ayrı bir keyiftir. Bu da bir başka etken olarak düşünülmeli.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak gamingbolt Sony Vita Vita Playstation Vita Next Gen Portable PSP 2 Sony PSN
Steam'de Broken Sword Oyunlarına İndirim Yapıldı EA: Önemli Oyunlarımız Wii U için Çıkacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

avatar78

7.10.2011 18:42:47

0
Yorumlara katılıyorum, ek olarak da şu var ki kutulu oyunlar biraz daha pahalı. O değil de, sony acaba psn kardeşliğini engelleyebilir mi ki? Her Vita'nın bir kodu olsa, psn'den indirilen şey sadece o cihaza ait olsa, başka bir vita'dan indirelemese falan... Psn kardeşliğini engellerse kötü olur, oyun fiyatlarına bakın. Army Corps of Hell=55 dolar, vay anasını, o oyuna 55 dolar mı? Öyleyse Bioshock'a 100 dolar vermeliyiz. Adalet mi bu?

BSC Misafiri

7.10.2011 15:23:26

0
Kutulu oyun için kalkıcam gidecem mağazaya! Ne yazıkki benim gibiler kutulu alamıyor. Oyun satılan bir mağaza en az 60 km ilerde. Bu yüzden dijital alabiliyorum.

ultra_storm

7.10.2011 12:54:27

0
Kutulu oyun şart ya dijital oyunlar ttnet oldukça haftalarca inmez !

CodeMachine

7.10.2011 10:51:16

0
Konsollar için kutulu ürünler daha iyi ama pc için değişen bişey olmuyor. oyunu kutulu alıyorsun, 3 kez format atıp etkinleştirdikten sonra oyun pert, ondan sonra para verdiğin oyunu crack ile oynamak gibi dünyanın en saçma olayına girmek zorunda kalıyorsun. ama steamworks oyunlarda aktivasyon olmaması dijital platform olarak steam tercih etmeme sebep oluyor. zaten bazı steamworks oyunu kutulu alsanda yine steam hesabına eklemen gerekiyor yani kutu süs olmuş oluyor.

yaki83

7.10.2011 10:35:14

0
5 kişi ile paylaştırısa neden olmasın :)

supermariooooo

7.10.2011 10:23:02

0
ya bu dijital oyun satışı tribi nedir ya ben oyunu kutulu alır elimde tutarım bitirince arşivime koyarım. birde oyun dataları koleksiyonum mu var diicen millete?? kutulu oyun adamı markete götürür yanında aksesuar sattırır. dijitalden internetten oyun mu indirilir ya
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation Vita
+ TAKİBE
AL
60 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız