Sony, Vita'da Sadece Dijital Satışa Karşı

Alkan Adakaner

Playstation Vita'da dijital satışlar PSP'ye göre daha fazla olacaktır, ama kutulu oyunlar ne olursa olsun vazgeçilmez olacak gibi görünüyor

 
      Sony'nin PSP Go'da ne kadar büyük bir hayal kırıklığına uğradığını biliyoruz. Sadece PSN'den indirilebilen oyunları çalıştıran bu cihaza oyuncular fazla ilgi göstermediği gibi bazı perakendeciler de PSP Go'yu satmak istemedi. Oyuncular kutulu oyunları tercih etmişlerdi.
 
      Peki Playstation Vita döneminde ne olacak? SCEE başkanıt Jim Ryan ve Sony WWS başkanı Shuhei Yoshida bu konuda önemli açıklamalarda bulundular. Playstation Vita'nın çıkış oyunlarının tamamının kutulu olmasının yanı sıra PSN'den de satılacak olması Sony'ni tamamen dijitale yönlendirmeyecekmiş.
 
      Bazı müşterilerin dijitale geçiş için zamanın geldiğini düşünmesine rağmen bazılarının ise bu duruma karşı olduğunu söyleyen yetkililer, her ne kadar PC oyunculuğu Rage gibi oyunlarda 25 GB'ı görse de kendilerinin bütün dünya pazarını düşünmeleri gerektiğini, örneğin Uncharted: Golden Abyss'in neredeyse 4 GB'lık boyutunun herkesin indirmesi için uygun olmadığını belirttiler.
 
      Sony yetkilileri durumu sadece böyle özetleseler de aslında işin içinde başka etkenler de var. Örneğin ülkemizde olduğu gibi Batılı oyuncular arasında da bitirdikleri veya sıkıldıkları oyunları 2. el olarak satanlar var. Kutulu oyunlar bu açıdan bakıldığında oyunculara daha cazip geliyor.
 
      Ayrıca çok sevdiğiniz bir oyunu kutulu olarak elinizde bulunması ise sanırım ayrı bir keyiftir. Bu da bir başka etken olarak düşünülmeli.