Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı

 
 
Yakın zamanda Helldivers 2 oyununun PC sürümü için Sony, PlayStation Network hesabı zorunluluğu getireceğini açıklamıştı. Bu duyuru sonrası sistemin resmi olarak yer almadığı ülkelerde oyun satış listelerinden çıkarıldı ve erişilemez duruma getirildi. Şimdi ise aynı durum Ghost of Tsushima’nın PC sürümü için geçerli durumda.
 
Yeni bir Helldivers 2 vakası 
 
 
 
Bildiğiniz üzere Ghost of Tsushima’nın PC sürümü ön siparişlere açık durumda ve 16 Mayıs tarihinde piyasaya sürülecek. Ancak görünen o ki pek çok PC oyuncusu ne yazık ki oyuna erişemeyecek ve oynayamayacak. Sony, yaptığı yeni bir hamle ile beraber oyunu 100 ülkeden fazla yerde satıştan kaldırdı ve bu da oyuna erişimi engelledi.
 
Bilmeyenler için Ghost of Tsushima’nın tek oyunculu hikaye kısmı herhangi bir PlayStation Network hesabı istemiyor ancak oyunun bir de çok oyunculu modu Legends bulunuyor. İşte bu mod PlayStation Network hesabı gerektiriyor. İşler bu durumdayken Sony, oyunu PSN desteği olmayan ülkelerle sınırlamak yerine doğrudan satıştan kaldırmaya karar verdi.
 
Aynı şey Helldivers 2 için de oldu. Her ne kadar artık oyunu oynamak için bir PSN hesabına ihtiyacınız olmasa da PlayStation Network'ü resmi olarak desteklemeyen ülkelerde dijital listelerden kaldırıldı.
 
Peki siz bu durum hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Feodal Japonya döneminde geçen ve önemli bir yapıyı bünyesinde barındıran Ghost of Tsushima için yeni bir sürüm yolda. Bildiğiniz üzere oyun daha önce PlayStation konsollarına çıkışını gerçekleştirdi. Şimdi ise PC sürümüne gelmeye hazırlanıyor.

Elbette PC sürümüne gelmeden önce kendi özellikleriyle ve ek grafik seçenekleri ile beraber gelmeyi bekliyor. Dolayısıyla oyunun PC sürümünde gerçekten de güzel bir deneyim elde edebilecek ve bu deneyimlerimize kendimize göre özelleştirip kişiselleştirebileceğiz. Zaten oyunlar, yine bildiğiniz üzere PC tarafında daha fazla geliştirmelerle ve grafik seçenekleriyle beraber bizlere sunuluyor.

Dolayısıyla en iyi seçenek PC gibi görünüyor. Çünkü konsolların belli bir gücü olduğundan dolayı, elbette yapımcılar bu güce özel olarak optimizasyonlar gerçekleştirebiliyor. Fakat PC tarafında daha çok yazılım ve işte yeni teknoloji desteği bulunduğundan dolayı, elbette oyunu daha farklı bir yere doğru taşıyabiliyor ve bu şekilde oyundan daha fazla verim alabiliyorsunuz.
En basit örneği ise Işın izleme sistemleri ile beraber oyundan daha fazla keyif alabiliyor ve sistemi daha da fazla zorlayabiliyorsunuz. Dolayısıyla yapım içerisinde daha güzel manzaralar ortaya çıkabiliyor, ilgi çekici atmosferlere geçiş sağlayabiliyor ve kendinizi unutulmaz güzellikler içerisinde bulabiliyorsunuz.

Oyunun PC sürümü 16 Mayıs tarihinde biz oyun severleri buluşturmak için gün sayıyor. Ve oyunun şu anda ön siparişleri açık olduğunu ve Steam sayfasında aktif olduğunu belirtelim. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız şimdiden söyleyebiliriz ki oyunu muhakkak oynamanızı ve oyuna dalış yapmanızı tavsiye ediyoruz.
 
 

Fırtınanın yaklaştığı ve kendimizi büyük bir kaos içerisinde bulduğumuz yapımdan dikkat çekici bir hikaye içeriği yer alıyor ve 13. yüzyılın sonlarında Moğol İmparatorluğu ile beraber hikayenin başlangıcını görebiliyoruz. Moğolların Doğu Fethi boyunca elbette ulusların altını üstünü getirdiğini görebiliyor ve birçok topluma, gruba ve yerleşkeyi istila ettiğini deneyimleyebiliyoruz.

İşin içerisine bir de oyunun adında da geçen Tsushima Adası bulunuyor. İşte bu Ada bizim bulunduğumuz, yaşadığımız adayı temsil ediyor. Japonya anakarasında bulunan bu yer bizim doğup büyüdüğümüz ve önemli bir yer haline geliyor. Komutan Hotun Han ve Moğollara karşı gelmeye çalışıyor ve onların istilasını durdurmak tamamen bizim işimiz oluyor. Dolayısıyla Moğol istilasının arasında duran tek şey Hotun Han diyebiliriz. Hikayenin özü tamamen bundan ibaret yani Moğolların istilasını durdurmak, onların ilk dalgasını geri püskürtmek ve daha fazla kan dökülmesini istememek bizim işimiz oluyor.
 
Ada Moğol taarruzunun ilk dalgası ile beraber yangın yerine dönüyor ve kaosun burada nasıl hüküm sürdüğünü deneyimleyebiliyoruz. Yangın yerine döndükten sonra adayı kurtarmak ve bölgeyi güvence altına almak için biz de yürek yemiş bir samuray olarak ilerlemeye çalışıyoruz. Burada ana karakter Jin Sakai adlı bir karakteri kontrol ediyoruz. Bu karakter bizim ana karakterimiz olarak karşımıza çıkıyor ve oyun boyunca bu karakterimizle beraber ilerleyebiliyor, farklı bölgelere doğru geçiş yapabiliyor ve Moğol istilasını durdurmak için elimizden geleni yapabiliyoruz.

Oyunda elbette bir klanımız bulunuyor. Bu klanla beraber kendimizi ne gerekiyorsa yapmak için hazır duruma getiriyoruz ve hayatta kalan klanımızın son üyesi olarak biz devreye giriyoruz. Halkımızı korumak ve yurdumuzu geri almak için burada Moğol istilasına karşı durmak durumunda kalıyor ve elimizden geldiğince yeni becerilerin ve özelliklerin kilidini de açabiliyoruz. Elimize farklı silahlar alabiliyor, bu silahlarla beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışabiliyor ve gizlice düşmanların bölgelerine doğru ilerleyebiliyoruz. Daha fazla detay ile beraber kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz.
 
 

Oyunda zaten farklı bölgeler yer alıyor. Bu bölgelere dilediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve her bir ortam içerisinde farklı atmosferlerin, düşman çeşitliliğinin ve daha fazlasının olduğunu görebiliyoruz.

Yapım içerisinde tüm bu olaylarla beraber elbette daha fazla özelliğin ve etkinliğin olduğundan bahsedebiliriz. Yapımda açık bir dünya bulunduğundan dolayı elbette eşsiz bir sanat stilinin ve görselliğin olduğunu da ekleyebiliriz. Zaten oyun ilk çıktığı günden bu yana atmosferi, ortamları ve sanat çizimleri ile beraber bir hayli dikkat çeken bir yapıya sahip. Oyuncular zaten hem kendi içlerinde gerçekten de güzel bir ortamda olduğunu ve oyunun incelemelerine bakacak olursak da genel olarak sevildiğini söylüyorlar.

Birçok PC oyuncusu tarafından beklenen ve PC platformlarında ön plana çıkacağı düşünülen bu yapım, oldukça geniş açık dünyası ile bizleri yeni nesil bir deneyim sunmayı hedefliyor. Aynı zamanda oyunda at koşturarak sağa sola at koşturmak durumunda kalıyoruz, düşman dalgalarını ortadan kaldırmak, elimizdeki samuray kılıcıyla beraber düşmanların üzerine varmak ve düşmanların uzuvlarını kesip biçmek tamamen bizim işimiz oluyor.

Yapım içerisinde elbette doğru zamanda doğru hamlelerle beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışabiliyor, onların hamlelerine karşı durarak saldırılarını savuşturabiliyor, sağa sola doğru yuvarlanarak veya hamle yaparak hamlelerini kesebiliyor ve daha fazla detay ile beraber düşmanların farklı kombolar gerçekleştirmesine engel olabiliyoruz. Eksiksiz bir tecrübe yaşayabileceğimiz yönetmenin sürümüyle beraber oyunun PC sürümü gerçekten de üst düzey bir yapıyla bizlere sunuluyor. Bu sürüm içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre tam bir oyun deneyimi bizleri bekliyor ve açık dünya içerisinde aksiyon macera deneyimi yaşayabileceğimiz esnada oyunda kendi yolumuzu çizmeye hazırlanıyor ve adanın saklı güzelliklerini ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapmaya koyulabiliyoruz.
 
 
 
Moğol istilasının yıkıcı sonuçları ile karşı karşıya kaldığımız yapımda hem halkımızı korumak hem de yurdumuzun geri alınmasını sağlamak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Yapım içerisinde bugüne kadar ana karakterimize yol göstermiş samuray töresini bir kenara bırakıp kendimize ait bir yol çizmeyi seçiyoruz ve hayaletin yoluyla beraber kendi yolumuzu çizebiliyoruz. Artık geriye kalan tüm kültürel unsurları ne yazık ki unutmak durumunda kalıyoruz. Çünkü ortamda bulunan gerçekten de gerçeküstü bir durumun olduğundan bahsedebiliyor ve bu durum karşısında ne yazık ki töremize ve diğer unsurları unutmak durumunda kalıyoruz. Çünkü bu töreyi ve gelenekleri unutmazsak elbette biz de canımızı kaybedebiliyor ve Moğol istilasına karşı koyamıyoruz. Dolayısıyla kahramanımızın özgürlüğü için burada kurtuluş mücadelesi başlatmak durumunda kalıyor ve ana karakterimizle beraber büyük bir maceraya atılıyoruz.

Yapım içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi tüm bu detaylarla beraber ilerlemeye çalışıyoruz. Ana hikaye boyunca elbette güzel ve ilgi çekici anılarla karşılaşıyoruz. Arka planda bulunan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere sunuluyor. Dolayısıyla yapım içerisinde güzel bir hikaye anlatımının olduğundan bahsedebiliyor ve hikaye boyunca neler yapabileceğimize tamamen biz karar verebiliyoruz.

Fırtına ile beraber gelen kaosun elbette olumsuz sonuçları olabiliyor. Çünkü yapım içerisinde elimizden geldiğince farklı şekillerde ilerleyebiliyoruz. Düşmanların bölgelerine doğru sızabiliyor, onları istersek gizlice istersek de doğrudan aksiyona geçiş yaparak ortadan kaldırabiliyor ve kılıç savaşları ile beraber de düşmanların üstesinden gelmek durumunda kalıyoruz. Yapımda oldukça farklı bölgeler bulunuyor. Ve her bölge içerisinde keşfedebileceğiniz, dalış yapabileceğiniz ve gizemleri açığa çıkarabileceğiniz ortamların bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla her ortam içerisinde ve her bölge içerisinde sanat tarzının değiştiğini, düşman çeşitliliğinin arttığını ve daha fazla manzarayla beraber de yer alabildiğimizi aktarabiliyoruz.
 
 

Bu değişikliklerle beraber oyunda gerçekten de güzel bir şekilde yer alabiliyor, elimizden geldiğince ana karakterimizi hayatta tutmak için farklı yollara başvurabiliyor ve ek olarak farklı görevlere doğru da dalış yapabiliyoruz. Elbette sadece ana görevlerden değil yan görevlerden de oyunda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve adanın sakinlerine yardım etmek durumunda kalıyoruz. Elbette yan görevler boyunca bir evin içinde kapana kısılmış bir kişiyle karşılaşabiliyor, onun neler yaptığını görmek durumunda kalıyor ve ona yardım ederek elbette oradan çıkmasını sağlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz yan görevlerin olduğundan bahsedebiliyor ve böylece oyunda güzel bir şekilde yer alabiliyoruz. Oyunu tamamen keşfetmeniz oldukça önem arz ediyor. Bu keşfetme ile beraber elbette gizli saklı kalmış bölgeleri açığa çıkarabiliyor ve böylece siz de çeşitli gizemleri çözmek durumunda kalıyorsunuz.
 
Özgürlüğümüze kavuşabileceğimiz ve adayı geri alabileceğimiz yapımdan yapabileceklerimizle beraber gidişata yön verebiliyoruz. Japonca dudak uyumu sayesinde elbette sinematiklerin PC tarafından gerçek zamanlı oynatıldığını aktarabiliyoruz. Yapımda Japonca dublajla beraber uyumlu dudak hareketleri ile beraber oyunu oynamak daha önemli hale geliyor. Elbette bu tarz oyunlarda orijinal diliyle beraber yer almak ve oyunda ilerlemek çok daha güzel bir tecrübeyi bizlere sunuyor.

Aksiyonun kontrolünün bizde olduğu yapım içerisinde isterseniz klavye ve fareyle isterseniz de elinizdeki kontrolcü ile beraber oyunu deneyebiliyor ve PC tarafında oldukça fazla uyumluluğun ve gelişmenin olduğundan bahsedebiliyoruz. Örneğin yapım içerisinde açılmış kare oranı ile beraber son model yani son teknoloji PC'lerde taşınabilir PC oyun cihazlarına kadar geniş bir skalaya uygun tasarlanmış çeşitli grafik seçenekleri ile beraber oyunu tecrübe edebiliyor ve istediğimiz şekilde oynayabiliyoruz.
 
 
 
Bunun dışında oyun içerisinde Ultra geniş ve süper Ultra geniş ekran destekleri bulunuyor. Bunun yanı sıra üçlü monitör desteği ile beraber de aksiyona bambaşka bir bakış açısı getirebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda hangi monitör desteğiniz bulunuyorsa elbette onunla beraber oyunu deneyimlemek ve oyunu adım adım ilerlemek oldukça önemli. Eğer üçlü monitör desteğiniz yani üçlü monitörünüz bulunuyorsa gerçekten de güzel bir deneyimi kaçırmamanız dileğiyle diyebiliyoruz.

Bunun dışında yapım içerisinde DLSS 3, AMD FSR 3 ve Intel XeSS gibi teknoloji destekleri bulunuyor. Ve bu teknoloji destekleriyle beraber hem oyununuzu ölçeklendirebiliyor hem de kare hızınızı arttırabiliyorsunuz. Bununla beraber oyun performansınıza da destek sağlayabiliyorsunuz. Bu temel teknolojiler gerçekten de oyunda yer aldığımız süre boyunca hem FPS'mizi arttıran hem de performansı yükselten detaylar arasında yer alıyor ve ekran kartı üzerindeki yükü alarak oyundan daha fazla verim elde etmemizi sağlayabiliyor.

Örneğin oyunda yer aldığımız süre boyunca DLSS 3 aktif hale getirdiğimiz esnada yapay zeka destekli görüntülerin bizlere aktarıldığını ve görüntü kalitesinde herhangi bir düşüş yaşamadan ekran kartı üzerindeki yükü alarak hem kare hızımızı yükseltebiliyor hem de oyunu daha akıcı bir şekilde oynayabiliyoruz. Bu da oyunda yer alan güzel desteklerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Ek olarak Reflex teknolojisi ile beraber elbette tıkladığınız esnada oyunda yapacağınız hamleler oldukça kısa bir süre içerisinde gerçekleşmiş oluyor ve görüntü kalitesi ile beraber DLAA teknolojisi devreye giriyor. Eğer bu teknolojiyi aktif hale getirirseniz görüntü kaliteniz daha da artış gösterebiliyor ve oyunu daha canlı bir şekilde oynayabiliyorsunuz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming oyun haberler 2024
Sony, Eski Deviation Games Geliştiricileriyle Yeni Stüdyo Kurdu Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

yaratıc1KLAVYE

16.5.2024 13:25:29

0
Firmaların tüketiciye bir şey dikte etmesine o kadar normalleşmiş ki savunmak alışkanlık olmuş.

BSC Misafiri

14.5.2024 21:51:03

0
quote:

Orjinalden alıntı: Rexroth Bir tane daha okuma özürlü gelmiş hayırlı olsun vatana millete. Ben Sony hayranı değilim bu arada PC oyuncusuyum. Bir şeyin doğrusunu söyleyince illa o taraflı olmuyorsun. Şu iğren, gerzek kafalardan bi kurtulun artık ya, hep aynı laflar. Bi siz akıllısınız zaten aferin sana otur 100 verdim sana.
anlarsın diye zorladım ama sen anlamamakta ısrar ediyorsun aynen kanka sensin devam et böyle türkiyedede aynı durum olursa göreceğim seni hadi bakalım

BSC Misafiri

14.5.2024 21:50:57

0
umarım türkiyede de olurda senin gibiler neyi savunduğunu görür .

Rexroth

14.5.2024 16:39:08

0
Bir tane daha okuma özürlü gelmiş hayırlı olsun vatana millete. Ben Sony hayranı değilim bu arada PC oyuncusuyum. Bir şeyin doğrusunu söyleyince illa o taraflı olmuyorsun. Şu iğren, gerzek kafalardan bi kurtulun artık ya, hep aynı laflar. Bi siz akıllısınız zaten aferin sana otur 100 verdim sana.

Asd1234dsq

14.5.2024 11:04:18

0
Sony nin bu oyunu pc ye getrimesi hata zaten. Baksana oyunu getiriyorsun yok ben launcerden oynamam yok oyun acilirken bilgisayarimdan ses geliyor, yok rx550 li sistemimde oyun kasiyor optimizasyin çöp.

BSC Misafiri

14.5.2024 10:56:12

0
quote:

Orjinalden alıntı: Rexroth Ben ne yazmışım önce yazıyı iyi oku idrak et onsan sonra konuş. ''Mesela sadece PSN hesabı açılamayan ülkelerse ona sonuna kadar katılıyorum'' demişim. Yok ben ağlama diyemiş de, saçma sapan konuşma. Her şeyi siz biliyorsunuz sanki.
saçma sapan konuşan sizlersiniz.kafanız basmıyor .adamlar 177 ülkede ban olmasın diye eleştiriyor sende psn olan ülkeler neden eleştiriyor diyorsun sende de olmasaydı ne olacaktı öve öve bitiremediğin sonye sövecektin.

Hudson51

14.5.2024 02:43:50

0
Sony bu aptal PSN inadından vazgeçse keşke de böyle haberler görmesek ama nerde. Sony de ara ki bulasın mantığı...

Rexroth

13.5.2024 18:23:29

0
Ben ne yazmışım önce yazıyı iyi oku idrak et onsan sonra konuş. ''Mesela sadece PSN hesabı açılamayan ülkelerse ona sonuna kadar katılıyorum'' demişim. Yok ben ağlama diyemiş de, saçma sapan konuşma. Her şeyi siz biliyorsunuz sanki.

Curtius

13.5.2024 11:59:18

0
quote:

Orjinalden alıntı: Rexroth Steam'den veya Epic'ten, Rockstar oyunlarını oynarken Rockstar Games Launcher'i yükleme zorunluluğunu kimse konuşmuyor, bu kimsenin zoruna gitmiyor da, PSN hesabı zorunluluğu neden milletin zoruna gidiyor anlamadım. Mesela sadece PSN hesabı açılamayan ülkelerse ona sonuna kadar katılıyorum, ama kalkıp PSN hesabının serbest olduğu ülkelerde yaygara yapmasın bi zahmet.
Yüzlerce ülkede PSN hesabı olmadığı için insanlar şikayet ediyor. Senin ülkenden de çekildiği zaman Sony, sende VPN ile başka ülkeden oyunu oynamak için hesap açtığında seni banlayıp oyun lisansını elinden alınca sende ağlama diye şikayet ediyor diğer insanlar da. Seni düşünüyor insanlar, senin parandan başka bir şeyde gözü olmayan firmayı değil. Olay kıytırık bir launcher meselesi değil.

BSC Misafiri

13.5.2024 11:13:14

0
nerde boş beleş yorum var yine yapmışlar takım tutar gibi parti tutmayın diyen adamlar takım tutar gibi sonyi tutuyor 177 ülkede satılmıyor onun çöp sistemi yüzünden ea ubisoft Rockstar böyle bir şey yapmıyor

BSC Misafiri

13.5.2024 11:13:00

0
Ben rdr 2 Gta oyunlarını direk rockstar games launcher dan aldım açılırken epic de Steam de soramıyor :)))

BSC Misafiri

13.5.2024 11:12:47

0
hikaye kısmına istemiyor zaten psn hesabı sadece online oyunlarına girersen psn hesabı gerekir diyor çoğu launcherdan yine bile daha iyi bu sistem

yaratıc1KLAVYE

12.5.2024 21:14:17

+2
Launcher istemeyen oyun yok gibi bir şey. Boşa tantana dediğiniz gibi.

Rexroth

12.5.2024 20:41:02

+1
Steam'den veya Epic'ten, Rockstar oyunlarını oynarken Rockstar Games Launcher'i yükleme zorunluluğunu kimse konuşmuyor, bu kimsenin zoruna gitmiyor da, PSN hesabı zorunluluğu neden milletin zoruna gidiyor anlamadım. Mesela sadece PSN hesabı açılamayan ülkelerse ona sonuna kadar katılıyorum, ama kalkıp PSN hesabının serbest olduğu ülkelerde yaygara yapmasın bi zahmet.

BSC Misafiri

12.5.2024 20:24:14

0
Bu enayi kutuları toptan yok olsa her oyun PC'ye çıksa, en iyi grafiklerle, en iyi oynanışla.

Sarohan

12.5.2024 19:40:21

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri fit bir kız arkadaşım sağolsun oyunu hediye edecek sanırım bu gidişle
Güzel ince.

BSC Misafiri

12.5.2024 17:02:56

0
Sony artık bu sistemi getirdi kaçınılmazdan kaçılmaz bundan sonra online olan her içeriğe psn zorunlu olacak adamlr buna uğraşıyordu zaten bayadır önce sadece online sonra tüm oyunları oynamak için zorunlu psn gerekir reddedenler de oynayamaz böyle olur büyük ihtimal

BSC Misafiri

12.5.2024 17:02:25

+1
fit bir kız arkadaşım sağolsun oyunu hediye edecek sanırım bu gidişle
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız