Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sid Meier: Sansüre Karşıyım, Ama Dikkat Çekmek İçin Şiddete İhtiyaç Duyulmamalı


   Oyunlarda veya filmlerde şiddet unsurunun insanların dikkatini çektiği inkar edilemez. Buna karşın Shigeru Miyamoto gibi tasarımcıların şiddetin oyunlarda bu kadar çok kullanılmasına karşı olduklarını belirtiyorlar.
 
    Civilization serisiyle efsane haline gelen ünlü tasarımcı Sid Meier da oyunlarda şiddet unsurunun dikkat çekme aracı olarak kullanılmasına karşı olduğunu Firaxicon etkinliğindeki şu sözleriyle vurguladı:
 
    "Ben kesinlikle herhangi bir sansürden yana değilim. Bizler sanatçı ve yaratıcı insanlarız, o nedenle ne istiyorsak onu yapabilmemiz gerek. Diğer taraftan, oyunlarımızın çok sürükleyici olduğu, insanları sarıp sarmaladığını, onları kendilerinin bir parçası yaptığını ve onlarda büyük patlamalar yaşattığını söylemek zor. Sanırım olaya bu açıdan bakmamız gerek. Bence insanlar gerçek ve hayali olanın ayrımını yapabiliyorlar. Oyuncular yeterince olgun ve kültürlü insanlar. Yine de ne geliştiriyorsak bunu pozitif bir hava yaratma amacıyla hazırlamalıyız."
 
   Bunların ardından Meier kendi oyunlarının asla şiddeti yüceltmediğini belirtti. Artık şiddet yoluyla ilgi çekmeyi bırakıp iyi oyunlar geliştirmeye odaklanmamız gerektiğini de belirten Sid Meier, "oyunları sevmeli ve onlarla eğlenebilmeliyiz" derken sevgi ve eğlencenin bir oyunun kaliteli olup olmadığını belirlediğini vurguladı.
 
    Bütün bunların yanında 80 ve 90'lı yıllarda oyun geliştirmeyi "eski güzel günler" olarak anımsadığını söyleyen Sid Meier, bugünkü imkanların çok daha iyi olduğunu bunu iOS için çıkan tonlarca oyuna bakarak da anlamamızın mümkün olabileceğini belirtti. Tabi oyun geliştirmek her ne kadar kolay olsa da, artık taze-yeni fikirler bulmak ise daha zormuş.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak gamesindustry Civilization Sid Meier Beyond Earth Strateji PC 2K Games Firaxis
Capcom: "2 Milyon Satmayan Oyunlarımızın Devamları Gelmez" Xbox One'a Tema Desteği ve Ekran Görüntüsü Alma Özelliği Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

michael01

9.10.2014 12:45:04

+1
yazıyı henüz okumadım ama aklıma total war'a geln kan dlcsi geldi :D

porsux

9.10.2014 12:14:27

0
opsiyonel yapın olsun bitsin ne bu tatava yav

artenis

9.10.2014 11:50:34

+1
Sansür her zaman iktidarların art niyetle kullandığı bir olgudur. Her zaman yanına bir zarar eklenir ve kamuoyu ikna edilir. Çözüm yukarıda da bahsedildiği gibi kaliteli içerik ve E Ğ İ T İ M L İ halktan geçer.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Civilization: Beyond Earth
+ TAKİBE
AL
6 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız