Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Red Dead Redemption Ekibinden 40'ı Kovuldu

 
      En son Red Dead Redemption gibi muhteşem bir sandbox oyununu konsollarımıza getirme başarısı gösteren Rockstar'ın Sand Diego şubesinin 40 işçisiyle yollarını ayırdığı ortaya çıktı.
 
    IGN'ye Rockstar' San Diego'nun stüdyo menajerinden gelen açıklama şöyle oldu;
 
    "Rockstar San Diego Red Dead Redemption'dan sonra gelecek projelere geçiş yapmak üzere. Mümkün olduğunca aynı etkide oyunlar geliştirebilmek adına kaynaklarımızı yeniden uyarlıyoruz. Ekibimizin geri kalanı şu anda İndirilebilir İçerik hazırlamakla meşguller."
 
    Genelde bir firmanın oyun yapımında, oyun tamamlanır tamamlanmaz, işçilerini çıkararak küçülmesi sık karşılanır bir durumdur. Ancak yine de böyle harika bir oyun yapımında katkıda bulunmuş çalışanların bir anda kendini işsiz bulmalarını çok üzücü buluyorum.   
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Red Dead Redemption Rockstar Take2 işçi çıkarma
Blacklight: Tango Down 2 Onaylandı Çin'de Yaşamak İstememek İçin Bir Neden!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

LostPower

18.7.2010 22:36:18

0
Anlaşılan o ki adamlar sadece benim cebim dolsun sende p..k ye demeye getiriyor böyle firmaların oyunu nu almayarak protesto edıceksin kardeşim bu kadarda oyun manyagı olmayın .. sıkın biraz dişinizi. firma mı yok sanki...

BSC Misafiri

17.7.2010 15:10:33

0
@hotfire adam haklı beyler. Ayrıca hotfire'ın söylediklerine şunu da ilave etmek isterim. Bi kere kesinlike engine departmanından yani oyunun motorunu yazan yazılımcı takımından çıkarılma olmamıştır. ve yine lead artist'lere dokunulmamıştır. olsa olsa senior yani yardımcılardan(bol miktarda bulunan) çıkarılma olmuştur. ve büyük olasılıkla çoğunluğu 3d modellerdır. Yani kısaca hotfire'ın dediği gibi önceden anlaşılmış kiralanmışlardır. ya da proje sonuna doğru çıkarılacaklar söylenmiştir. zaten adamların(oyun yapımcılarının) çalışanlarından bekledikleri en temel 3 özellik vardır(iş başvuru şartlarında yazar). oyun oynamayı sevmek, çalışma disiplini, ve işine tutku. bunu bütün oyun gelştirici firmaların web sitelerindeki jobs, ve career vs. kısımlarında görebilirsiniz. az önce crytek'e baktım da modelci ilanı kaldırılmış böhühühüh :(.

cryptdlg

16.7.2010 09:49:44

0
Okami oyununu yapan kadro daha oyunun raflara ciktigini goremeden dagitilmisti studyo olarak. Oyunun ustunden kac sene gecti hala okami nin versiyonlari cikmaya devam ediyor. En son DS e tekrar yapiliyordu.

Bernhard

16.7.2010 09:20:25

0
hofirat +1

hofirat

16.7.2010 02:14:02

0
mesajın yarısı çıkmamış :) devamı ... Ayrıca şunu da düşünmek gerek. Personel iyi de olsa kötü de olsa artık elinde bir CV tutuyor. Bu CV'de ise bir Rockstar Games tecrübesi olduğu ve Red Dead Redemption projesinde çalıştığı yazıyor olacak. Dediğim gibi bu adamın zaten en az 2-3 oyun projesine daha sadece bu CV'yi göstererek katılma şansı var ki şuan özgür bu adamlar, istedikleri yere yine anlaşmalarla gidebilirler. BU CV'ler çok değerli onlar için, Yani kaybeden yok aslında, bir taraf mali yükümlülüğünü azaltıyor, diğer taraf ise çok önemli tecrübeler ile şirketten ayrılıyor. Ha belki kovulanlar Rockstar'da kalıp oyun yapmaya devam etmek istiyor olabilirler ama :) gelecekte belki

hofirat

16.7.2010 02:10:18

0
arkadaşlar herşey öyle kolay değil, ayrıca rockstar games gibi bir firmada Red Dead Redemption gibi bir oyun tasarlamakta Türkiye'de asgari ücretle çalışmaya benzemez. İyi bir oyun yapmak istiyorsan ya piyasanın en iyilerini yüksek ücretlerle himayen altında tutacaksın ya da iyi adamları projeden projeye kiralayacaksın. Tabii bunun karşılığı da yüksek ücrettir. Şimdi bu olay için birkaç şey düşünebiliriz. Öncelikle bu kişilere büyük ihtimal işe alındıkları zaman proje sonunda ayrılacaksınız denmiştir, ona göre anlaşılmıştır. Bunun dışında eğer rastgele işten çıkarmalar yapılmışsa, bunun ekipteki iyi kişiler olduğunu değil, diğer kişilerin arkasında kalmış ve etkisiz yapımcılar olduğunu düşünebiliriz. Çünkü işini iyi yapan kişiyi kimse durduk yerde işten çıkarmaz, eğer proje sonunda ayrılırsın diye işe alınmamışsa ki eğer bu tip bir işten çıkarma gerçekleşmişse zaten Rockstar'ın kârına olmuştur bu olay, Ayrıca şunu da düşünmek gerek. Personel iyi de olsa kötü de olsa artık

BSC Misafiri

16.7.2010 01:46:10

0
mantığı çözemedim nie ii oyun yaptılar dio kovuluyorlar? bilen biri açıklarsa sevinirim

colins547

15.7.2010 21:57:19

0
İyi oyun yapmanında bedeli bu olsa gerek. İyi iş çıkar sonra kovul. Infinitiwar da aynı şeyleri mi yaşadı acaba call of duty MW2 yi yap yolları ayır.

CodeMachine

15.7.2010 21:48:25

0
Demekki oyun dünyasında çalışan birisiysen iyi oyun yapmayacaksın arkadaşi yoksa kendini kapının önünde buluyorsun...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Red Dead Redemption
+ TAKİBE
AL
86 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız