Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Persona 3 Reload Detayları: Yurt Hayatı, Sosyal Aktiviteler ve İstatistikler

 
 
ATLUS, Persona 3 Reload için yeni savaş kostümünü, sosyal istatistikleri, yurt yaşamını ve okul arkadaşlarını tanıtan yeni bilgiler yayınladı.
 
Türkçe dil desteği ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan macera rol yapma oyunu içerisinde elbette yeni yeni mekanikler ve iyileştirilmiş içerikler bizleri bekliyor. Bu yeniden yapım sürümü olarak karşıma çıkmaya hazırlanan yapım içerisinde sosyal istatistikler, yurt hayatı, ortak kullanım alanları, okul arkadaşları ve daha fazlası gibi mekanikler ve içerikler yer alıyor.
 
Elbette ilgi çekici içerikleriyle ve uzak doğu tarzıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan yapımda merak edilen birçok cevap bulunuyor. Biz de bu haberimizde bu detaylardan ve yeni ortaya çıkan kısımlardan bahsedeceğiz. Dolayısıyla buradaki bilgiler oyun hakkındaki birçok detayı açığa çıkarıyor ve aklınızdaki sorulara bir nebze olsun cevap olabiliyor.
 
Şimdi geçelim detaylara;
 
Sosyal İstatistikler
 
 
 
Oyun içerisinde bildiğiniz üzere günlük hayatımızı sürdürebileceğimiz ve bu yaşantı içerisinde ilerleyebileceğimiz bir yapı yer alıyor. Sosyal istatistik kapsamında yer alabileceğimiz yapımda belli bir yetenek standartlarını karşılamamız gerekiyor ve bazı durumlarda ise beceri konusunda uzman olabiliyoruz. Oyunda belli başlı duygular yer alıyor bu duygular ve becerilerle beraber ilerlemeye başlıyor ve aynı zamanda karakterimizi bu beceriler üzerinde usta olmaya çalışıyoruz.
 
Oyunda cesaret, cazibe ve akademisyenlik gibi çeşitli kısımlar bulunuyor ve bu kısımlar üzerinde elbette kendi ustalığımızı konuşturmak istiyor ve çeşitli eğitimlere katılabiliyoruz. Elbette akademisyenlik konusunda üst düzey bir beceri elde etmek için eğitimlere katılmamız gerekiyor ve bu kapsamında derslere geçiş yapabiliyoruz. Bunun yanı sıra yeterli cazibe ve cesarete sahip olmak için de aynı şekilde sosyal istatistiklerimizi yükseltmeye çalışıyor ve bu doğrultuda diğer arkadaşlarla beraber diyaloglar içerisine girmemiz gerekiyor. Dolayısıyla oyunda yapabileceğimiz her bir noktada farklı becerileri geliştirebiliyor ve sosyalleşerek de bu istatistikleri ve yetenekleri yükseltebiliyoruz.
 
 
 
Kişisel gelişimimizi üst düzeye çıkarabileceğiniz ve sosyal bağlantılar sağlayabileceğimiz yapımda yukarıda bahsettiğim gibi sosyal istatistiklerimizi yükseltmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada arkadaşlarla beraber ne kadar çok içli dışlı olabilirsek ve onlarla aramız ne kadar arası iyi olursa o kadar çok istatistiklerimiz yükselebiliyor ve aynı zamanda onlardan çeşitli destekler alabiliyoruz.
 
Cazibemizi yükseltmek için elbette diğer karakterlerle yakınlaşmak gerekiyor ve aynı zamanda burada farklı diyaloglar ile beraber karşılaşarak çeşitli seçimler yapabiliyoruz. Bu seçimlerle beraber de gidişatımızı değiştirebiliyor ve hem de o karakterle beraber aramızdaki duygu bağını  güçlendirebiliyor veya azaltabiliyoruz. Bu seçimler de tamamen bize ait olarak karşımıza çıkıyor ve bu şekilde günlük hayatımız yani yaşamımızı sürdürebiliyoruz ve aynı zamanda sosyalleşme konusunda da oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Farklı kostümler
 
 
 
Yeniden yapım sürümü içerisinde fark farklı üniformalar yer alıyor ve aynı zamanda parti üyelerini bu üniformalarla beraber donatabiliyoruz. Giydiğimiz klasik savaş üniformalarından farklı kostümlere kadar yeni teçhizatlar bulunuyor ve aynı zamanda bu üniformalarla beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda ikonik karakterlerin yeni kostümleri bulunuyor ve yeni karakterler de bu oyun içerisindeki yerini alabiliyor.
 
Yurt hayatı
 
 
 
İlgi çekici rol yapma unsurları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde yurt hayatı oldukça önem arz ediyor. Çünkü öğrencilik hayatımız boyunca buradaki yurt hayatımız ve günlük yaşantımız büyük oranda bu yapım içerisinde karşımıza çıkıyor. Oyunda öğrenci yurdunda istediğimiz gibi takılıyor, burada kalabiliyor ve günlük yaşantımızı bu yurt çevresinde geçirebiliyoruz. Aynı zamanda burada istediğimiz şekilde arkadaşlar edinebiliyor, bazı arkadaşlarla beraber daha yakın olabiliyor ve arkadaşlarınızla beraber burada istediğimiz şekilde vakit geçirebiliyoruz.
 
Aynı şekilde bu yurt ortamı içerisinde ortak alanlar bulunuyor ve bu ortak alanlarda dilersek yemek yiyebiliyor, sınavlara girebiliyor, kitap okuyabiliyor, film izleyebiliyor ve daha fazlasını bu oyun içerisinde gerçekleştirebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yapabileceğimiz oldukça fazla aktivite bulunuyor ve bu aktivitelerle ve etkileşimlerle beraber de elbette oyuncular daha eğlenceli bir yapının kilidini açabiliyor.
 
Karakterlerle diyaloglar içerisine girebiliyoruz 
 
 
 
Sosyal istatistiklerimizi yükseltirken elbette yurt hayatı içerisinde geçirdiğiniz vakitler oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada sosyal istatistiklerimizi yükseltmek için diğer karakterlerle beraber iletişime geçebiliyor, onlarla diyaloglar aracılığı ile beraber konuşabiliyor ve bu şekilde sosyalleşebiliyoruz. Farklı grupların arasına bu şekilde girebiliyor, onlarla sınavlara çalışabiliyor, yemekler pişirebiliyor, onlarla beraber çatıdaki sebze bahçesiyle beraber ilgilenebiliyor ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliyoruz. Bu yaptığımız her bir hamle ve küçük etkileşim unsurları sosyal aktivitelerimizin artmasına sebep olabiliyor ve aynı zamanda sosyal istatistiklerimize de bu kapsamda geliştirebiliyor. Dolayısıyla yurt hayatını deneyimlediğimiz bu yapım içerisinde burada vakit geçirmek oldukça önem arz ediyor ve her bir ortak alan etkinliklerine katılmak durumunda kalıyoruz.
 
Oyunda aynı şekilde yurt hayatını deneyimlerken bazı ilgi çekici karakterlerle beraber tanışabiliyor ve bu karakterlerin farklılıklarının olduğunu görebiliyorsunuz. Aynı zamanda bunlarla beraber diyaloglar içerisine ve etkileşime girerken aranızdaki bağı daha fazla kuvvetlenebiliyor ve  karşınızdaki karakterin farklı taraflarını ortaya çıkarabiliyorsunuz. Öncelikle oyun daha çok gerçekçi bir sistemle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yani ilk etapta bizlere soğuk yapan bir karakterle beraber karşılaşabiliyor ancak onunla beraber tanıştıkça ve bağımızı daha da kuvvetlendirdikçe bize daha fazla açılmasını sağlayabiliyor ve böylece daha samimi bir ortam yakalayabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz bir yapı yer alıyor ve yurt hayatı ve aynı zamanda günlük yaşantı içerikleri oldukça karşımıza çıkabiliyor.
 
Ortak alanlarda bilgisayar kullanabiliyoruz 
 
 
 
Bunun dışında yine oyun içerisinde ortak alanlarla beraber çeşitli yazılım üzerine eğitimler alabiliyor ve bilgi toplamak adına burada vakit geçirebiliyoruz. Oyunun ortak alan kısmında çeşitli bilgisayarlar bulunuyor ve ortak alan kısımlarında kullanabileceğimiz bilgisayarları yurt içerisinde yer alan her bir öğrenci kullanabiliyor. Elbette biz de burada yerimizi alabiliyoruz. Bu bilgisayara oturduğumuz zaman burada dilediğimiz gibi bilgi toplayabiliyor ve yurt salonundaki ortak bilgisayarlarda bulunan bu sistemle beraber sosyal istatistiklerimizi yükseltebiliyor ve aynı şekilde burada savaş ve keşif için yararlı beceriler de öğrenebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız bir süre boyunca karşınıza çıkan bu etkileşim unsurlarını kaçırmamak gerekiyor ve etkileşim unsurları ile beraber de hem karakterimizi hem de becerilerimizi yükseltebiliyor ve yeni becerilerin de kilidini açabiliyoruz..
 
Oyunda diğer taraftan farklı farklı sınıf arkadaşlarımız bulunuyor ve bu arkadaşlarla beraber istediğimiz şekilde yukarıda da bahsettiğim gibi bağımızı kuvvetlendirebiliyor ve aynı zamanda bağımızın kopmasına sebebiyet verecek seçimler de yapabiliyoruz. Oyunda farklı tiplemelere sahip tuhaf karakterler karşımıza çıkabiliyor ve acımasız uygulamaları ile beraber de buradaki karakterleri tanımaya çalışıyoruz. Örneğin oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bir yönetici ile beraber tanışabiliyor. Bu yöneticinin konsey başkan yardımcısı olduğunu görebiliyor ve aynı zamanda disiplin kurulu başkanı olduğunu da deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla bu bilgileri hem onunla konuşarak hem de bilgisayarlar aracılığıyla öğrenebiliyor ve hangi karakterin nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde yer aldığımız bu süre zarfında bu yöneticinin elbette öğrencilere karşı öfkesini yüksek oranda olduğunda görebiliyor ve aynı şekilde ondan uzak durmaya çalışıyoruz. Bunun dışında biz de öğrenci konseyine katılım sağlayabiliyor ve aynı zamanda katılım sağlayarak da yöneticinin bize karşı farklı tavır aldığında deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de yaptığımız hamlelere karşı tepki veren bir mekanik bulunuyor. Bu mekaniklerle beraber de yaptığımız hamlelerin oldukça ön planda olduğuna görebiliyor ve buradaki hamlelerimiz büyük önem arz ediyor. Dikkatli hareket etmekte yarar var.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca kısaca toparlayacak olursak yukarıda da bahsettiğimiz gibi yurt hayatı ve sosyal istatistikler oldukça önem arz ediyor. Bu istatistikleri yükseltmek için elimizden geleni yapıyor ve sosyalleşmek adına buradaki yerimizi alabiliyoruz. Farklı karakterlerle beraber burada tanışabiliyor, onların huyuna gidebiliyor ve onlarla beraber aramızı yapmak için çeşitli seçimler yapabiliyoruz. Burada konuşma esnasında elbette farklı seçimlerle beraber ilerleyebiliyor, onların farklı düşüncelerini açığa çıkarabiliyor ve yer aldığımız süre boyunca da ortak alanlarda çeşitli eğitimlere katılabiliyoruz. Bu eğitimler her zaman akademik eğitim olarak karşımıza çıkmıyor aynı zamanda bir aktivite ve eğlence unsuru olarak da burada bulunabiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de çevre unsurları büyük önem arz ediyor ve bu unsurların da sürekli olarak karşımıza çıktığını görebiliyoruz. Haliyle oyunda eğlenceli bir yapının olduğunu biliyoruz.
 
 
 
Persona 3 Reload içerisinde bir öğrencinin rolüne bürünüyor ve bu öğrencilik hayatımızda biz de başarıdan başarıya ulaşmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda arka planda bir hikaye bulunuyor ve bu hikaye kapsamında elbette biz de karakterimizin hangi durumlara geldiğini ve karakterimizin hayatını etkileyen olaylarla beraber de karşılaşabiliyoruz. Oyunda arkadaşlarımız için savaşıyor ve dostlarımız uğruna burada elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve aynı zamanda arkadaşlarımızın gözlerinde unutulmaz anılar ve izler bırakabiliyoruz. Modern teknolojilerle beraber yeniden düzenlenen yapım içerisinde elbette yeni iyileştirmeler ve mekanikler bulunuyor. Bu mekaniklerle beraber de oyunda daha fazla deneyimin kilidini açabiliyor ve aynı şekilde rol yapma türü ile beraber burada karşılaşabiliyoruz. Oyun içerisinde sürekli olarak farklı unsurlarla beraber yer alabiliyor ve unsurları deneyimlemekte oyuncular arasında eğlenceli bir yapının olduğunu gösteriyor.
 
Yeniden yapım sürüm konusuna biraz daha bahsedecek olursak Persona serisinin aslına sadık kalınarak yapılan bu versiyon elbette en son teknolojilerle ve grafik iyileştirmeleri ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyunda daha net grafikler, karakterler ve çizim mesafeleri bulunuyor ve yaşam kalitesi özellikleri ile beraber de oyundaki yerimize alabiliyoruz. Bunun dışında yine geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda yeniden tasarlanan ve bizlere sunulacak olan kullanıcı arayüzü bulunuyor ve bu kullanıcı arayüzü de oyunculara büyük kolaylıklar sağlamak istiyor. Dolayısıyla oyunda hem ara yüzde hem grafik anlamında hem de yeni mekanikler anlamında oldukça gelişmiş bir sistem bulunuyor ve bu yeniliklerle beraber karşılaşmaya hazırlanıyoruz.
 
 
 
Bunun dışında yine yeniden yapım sürümü içerisinde yeni sahneler, karakter etkileşimleri ve ek seslendirmeler bulunuyor ve bu seslendirmelerle ve içeriklerle beraber de aynı şekilde kendimizi duygusal bir hikaye içerisinde bulabiliyor ve sürükleyici bir yolculuğa da kendimizi bırakmak istiyoruz. Bu tarz geliştirmelerle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda elbette beklentiler bir hayli yüksek ve hayranlar ve yeni oyuncular burada yüksek bir kalite ile beraber beklemeye koyuluyor. Oyunun ayrıca Türkçe dil desteği bulunuyor ve bu destekle beraber bizlere sunulmak isteniyor olması da gerçekten de güzel bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.
 
Beklenen oyunlar arasında yer alan Persona 3 Reload, dünya çapında 2 Şubat 2024'te PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve PC için Steam ve Microsoft Store üzerinden çıkmaya hazırlanıyor. Ayrıca Xbox Game Pass aracılığıyla da mevcut olmayı bekliyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
persona 3 atlus ps3 ghostlight persona 3 portable psn
EA FC 24'te Topu Elinizle Taşımanızı Sağlayan Bir Sorun Düzeltildi! Bazı Spider-Man 2 Fiziksel Sürümlerinin Çalışmadığı Söyleniyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Persona 3 Portable
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız