Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Palworld Oyuncuların Yüzde 97'sini Kaybetti!

 
 
Silahlı Pokémon olarak nitelendirilen ve çıkışı ile beraber Steam listelerini alt üst eden Palworld kısa sürede popüler hale geldi. Steam'de yayınlanan en popüler oyunlardan biri olan bu yapım, 2.1 milyondan fazla oyuncu ile şimdiye kadar en çok oynanan 2. oyun oldu. Ancak oyun geldiğimiz noktada büyük bir düşüşle karşılaştı.
 
Palworld güncellenmeye devam ediyor
 
 
 
19 Ocak tarihinde piyasaya sürülen Palworld, yaklaşık iki aylık bir süreç zarfında büyük bir oyuncu düşüşüyle kötü bir gidişat içerisine girdi. İstatistik sitesi SteamDB tarafından ortaya çıkan bilgilere göre Steam'de oyuncuların %97'sini kaybetti. Günlük oyuncu sayısına bakacak olursak, hala 275.000 olduğunu söyleyebiliriz ancak bu sayı gün içerisinde 65.000 civarına kadar düşüş yaşıyor.
 
Oyunu hala oynayan azımsanmayacak kadar bir oyuncu topluluğu bulunsa da yakaladığı başarı kısa süre içerisinde yerini durgunluğa bıraktı. Fakat bu durum elbette şaşırtıcı değil. Oyun ilk çıktığında büyük bir yükseliş yakaladı ve oyuncular bir hayli heyecanlandı. Bu heyecan birkaç aylık süre zarfında sona erdi.
 
Bu durum genel olarak oyunun yapısından kaynaklanıyor. Çünkü oyunda belli bir noktaya geldiğinizde yapacak herhangi bir şey kalmıyor ve bu noktaya ulaşan oyuncular oyunu rafa kaldırıyor. 
 
Peki siz bu oyun hakkında neler düşünüyorsunuz? 
 

  
Oyunda neler var? 
 
İlgi çekici ortamlarda koştuğumuz ve Pokémon benzeri canlılarla karşılaştığımız bu yapımda hem tek oyunculu hem de çok oyunculu bir deneyim yaşayabiliyoruz. Oyunda kaynak toplayabiliyor, etrafta bulunan canlılarla dost olabiliyor, onları düşmanlara karşı kullanabiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz.
 
Çiftçilik yapabileceğimiz, gizemli canlılarla birlikte savaşabileceğimiz, hayatta kalabileceğimiz ve topladığımız kaynakları en iyi şekilde kullanabileceğimiz bu yapımda "Pal" adı verilen çeşitli canlılar bulunuyor. Bu canlılar elbette gizemli bir içeriğe sahip ve bizlere yanımızda eşlik etmek durumunda kalıyor. Pokémon benzeri yapıları ile bir hayli dikkat çeken bu canlıları yanımıza alarak onları evrimleştirebiliyor, farklı şekillerde savaşa dahil edebiliyor ve oyunda güçlenebiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, hangi yöne doğru gitmek istersek o yöne doğru ilerleyebiliyor ve hayatımızı riske atabiliyoruz. Avcılık ile uğraştığımız bu yapımda etrafı keşfetmeye hazırlanırken diğer yandan farklı donanımlar ve kaynakları toplayarak bunları zanaatkarlık mekanikleri sayesinde birleştirebiliyor ve yeni mekaniklerin ve öğelerin sahibi olabiliyoruz. İşte bu noktada oyun gerçekten de bizlere bol bol içerikler sunuyor, ancak bir yere geldikten sonra elbette bu içeriklerin de bittiğini görebiliyoruz. Bu noktada oyuncular oyunu rafa kaldırarak oyundan uzaklaşabiliyor.

Haber içerisinde de belirttiğimiz gibi, oyunda yer alan içerikler belli bir seviyeden sonra ne yazık ki bitiyor ve oyuncular ne yapacaklarını bilemiyor. Tek oyunculuk kısmı bize tam bir deneyim sunarken, çok oyunculu kısmın oldukça yetersiz olduğu ve daha fazlasının da geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. İşler bu şekilde olunca oyuncular bir yerden sonra oyunu bırakmak durumunda kalıyor ve bitirdikten sonra rafa kaldırmaya hazırlanıyor. Elbette şu an oyun erken erişim sürümü ile beraber karşımıza çıkıyor, dolayısıyla geliştirilecek oldukça fazla kısmın olduğunu biliyoruz ve geliştirici ekibin belirttiğine göre oyuncuların geri bildirimleri burada oldukça önem arz ediyor ve dikkate alınıyor.

Geri bildirimlerin ardından oyuna sürekli olarak yeni güncellemeler geliyor, hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler yapılıyor ve yeni içeriklerin ilerleyen süreçte sunulacağını belirtebiliriz. Hayatta kalabileceğimiz dostlarımız için savaşabileceğimiz, çiftliklerde veya fabrikalarda çalıştırabileceğimiz bu yapımda etrafa topladığımız canlıları sadece yanımıza savaşmak için değil, aynı zamanda çiftliklerde veya fabrikalarda onları çalıştırmak için de kullanabiliyoruz. Dolayısıyla onların etinden, sütünden ve her şeyden kısacası yararlanabiliyoruz. Onları satabiliyor ve hatta yiyebiliyoruz da.

Bu da gerçekten de oyun içerisinde yer alan dikkat çekici mekaniklerden bir tanesi. Bunlarla beraber istediğimiz gibi oyunda yer alabiliyor, onları savaşa sürebiliyor ve devasa patron savaşları ile karşılaştığımız zaman da dikkatlerini üzerine çekmek için kullanabiliyoruz. Hal böyle olunca oyunda kullanabileceğiniz çeşitli stratejileri ve planlar bulunuyor, bu stratejileri ve planları da dilediğiniz şekilde kullanabiliyorsunuz ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor.
 
 
 
Bir Avcı olarak yer aldığımız bu yapımda açık bir dünya bulunuyor. Bu açık dünya içerisinde istediğimiz yeri gezip tozabilir ve dilediğimiz gizemli yaratıklar ve canlılarla beraber huzur içinde yaşamaya hazırlanıyoruz. Oyunda kendi bölgemizi kurabiliyor, çiftliğimizi yaratabiliyor ve fabrikalarla beraber de burada gidişatımızı değiştirebiliyoruz. Aynı zamanda burada kaynakları toplayabiliyor, bu kaynaklarla beraber daha fazla gücün sahibi olabiliyor ve zamana geldiğinde kendi dostlarımıza bile yiyebiliyoruz.

Elbette oyunda zorlu ortamlarda, tehlikeli bölgelerde ve daha fazlasıyla beraber karşılaşabiliyoruz. Karşılaştığımız esnada ise yapacaklarımız oldukça değişkenlik gösterebiliyor. Hayatta kalabileceğimiz bir yiyeceğin kıt olduğu bu yapımda elimizden geleni yaparak bu hayatta kalma deneyimini en iyi şekilde atlatmaya hazırlanıyoruz.
 
Oyunda yapacaklarınız her bir oyuncu tarafından farklı şekilde ele alınıyor. Dolayısıyla istediğiniz yere doğru ilerleyebiliyor, farklı şekillerde inşa edebiliyor, çalışabiliyor ve farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyorsunuz. Her bölge içerisinde farklı düşmanların, ortamların, manzaraların ve daha fazlasını olduğunu aktarabiliyoruz ve bu ortamlarda dilediğiniz şekilde ilerlerken aynı zamanda tuhaf oluşumların burada bulunduğunu da söyleyebiliyoruz. Hayatınızı riske atabileceğiniz ve Pal adı verilen bu canlıları elinize geçirebileceğiniz yapımda bu canlıları dilediğiniz şekilde evrimleştirebilir, büyütebilir, güçlendirebilir veya tamamen bunlardan yararlanabilirsiniz. İşte bu noktada yapacaklarınız diğer oyunculardan farklılık gösterebiliyor ve bununla beraber kendi deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
 

Oyunda etrafı keşfederken açık bir dünya olduğundan bahsettik ve bu bölgelerde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve ayrıca burada farklı ortamlarla ve canlılarla karşılaşabiliyoruz. Aynı zamanda zorlu bölgelerin ve gizemli unsurların bulunduğu bu bölgelerde bineklerle ve keşif unsurları ile beraber de karşılaşabiliyoruz. Oyunda karada, denizde ve gökyüzünde dolaşmaktan binek hayvanları kullanabiliyor ve bu binek hayvanların her birinden faydalanabileceğiniz farklı şekillerde Pokemon benzeri bu canlıların karşısında çıktığı oyun içerisinde elbette karada dolaşmak için bu binekleri kullanabilir, bir yerden bir yere gitmek için hızlı bir şekilde bu binekleri kullanarak daha kolay varabiliyor ve denizde ilerlerken de deniz canlılarından yararlanabiliyoruz.

Bunun dışında gökyüzünde dolaşmak için de elbette oyunda bizlere sunulan çeşitli mekaniklerin olduğunu aktarabilir ve bu dünya keşfederken istediğimiz gibi buralarda olup biteni anlamak durumunda kalıyoruz. Her türlü ortamdan geçmemize olanak tanıyan bu bineklerle beraber etrafı keşfedebiliyor, etrafta neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve buraları dilediğimiz şekilde arşınlayabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda ilgi çekici yapıların olduğundan bahsedebilir ve bir piramidi keşfedebiliyor veya bir dost ordusunu göreve doğru gönderebiliyorsunuz. Dolayısıyla burada yer alabileceğiniz süre boyunca istediğiniz şekilde etrafı özgürce keşfedebiliyor ve buralarda neler olup bittiğini ilk elden öğrenmek durumunda kalıyorsunuz. Bu tamamen sizin işiniz diyebiliriz.
 
Binek ve keşif unsurları ile beraber etrafı daha hızlı bir şekilde keşfedebiliyor ve açığa çıkarılacak gizemleri burada açığa çıkarmak durumunda kalıyorsunuz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda ilerlerken ve etrafı keşfederken tuhaf yapılarla beraber de karşılaşabiliyorsunuz. Bu yapılara dilediğiniz şekilde inceleyebiliyor, onların nasıl bir yapıda olduğunu görebiliyor ve burada neler olup bittiğini öğrenirken aynı zamanda bu yapı ile yakından ilgilenebiliyorsunuz.
 
İlgi çekici ortamlarla karşılaşabileceğiniz ve diğer taraftan bu canlıları dilediğiniz şekilde kullanabileceğiniz, hatta çalıştırabileceğiniz bu yapımda yapacaklarınız oldukça değişkenlik gösterebiliyor. Dost ordunuzu istediğiniz şekilde savaşa gönderebiliyor, bu savaşlarla beraber dilediğinizi gerçekleştirebiliyor, piramitleri keşfedebiliyor, farklı yapılarla karşılaşabiliyor, karadan, denizden ve gökyüzünden istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor ve daha fazlasını burada görebiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunun bunun dışında üçüncü şahıs bir kamera bakış açısına sahip olduğunu da belirtebiliriz. Bu kamera bakış açısıyla beraber hem karakterinizi görebiliyor hem de etrafı iyi bir şekilde keşfedebiliyorsunuz. Ek olarak oyun içerisinde nişancı bir deneyim de bulunuyor. Yani elinize farklı silahlar alabilir, yakın dövüşe girebilir ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliyorsunuz. Aksiyon sistemi ile beraber de ön plana çıkmaya hazırlanan bu yapım şu anda gerçekten de oynanması gereken yapımlar arasında bulunuyor. Ve eğer oyunu denemediyseniz ve hiç yer vermediyseniz, bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz.

Oyunda yukarıda bahsetmediğimiz yeni mekaniklerin de olduğundan söz edebiliriz. Bunun dışında yukarıda bu canlıları çalıştırabildiğimizden ve fabrikalar içerisinde tuttuğumuzdan bahsettik. Ek olarak bu sistem içerisinde bu canlılarla beraber üretim hattına giriş yapabilir, üretim hattımızı daha da hızlandırabilir ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliriz. Daha rahat yaşayabilmek için elbette ateş yakabiliyor, elektrik üretebiliyor, cevher çıkarabiliyor ve bu canlılardan her türlü yararlanabiliyoruz. Her bir canlının burada farklı bir özelliği bulunuyor. Bu özelliklerle beraber oyunda istediğimiz şekilde yer alabiliyor ve onların becerilerinden ve yeteneklerinden tamamen faydalanabiliyoruz. Böylece istediğimiz gibi üretim yapabiliyor, çiftçilik oluşturabilir ve fabrikalarda elbette üretim hattımızı ilerletebiliyoruz.

Bunun dışında oyunda çiftçilik kısmı da bulunuyor. Bu çiftçilik kısmında ise bu canlılarla beraber ekip biçebiliyor, tarlaları sulayabiliyor, mahsulleri toplayabilir ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Bazı canlılar burada tohum ekme konusunda iyiyken bazıları ise sulama konusunda oldukça usta olabiliyor. Dolayısıyla her bir canlının burada farklı bir şekilde yeteneği olduğunu ve her bir canlıdan burada farklı şekillerde yararlanabildiğimizi aktarabiliriz. Örneğin mahsulleri sulama konusunda bir canlı yanımıza aldıktan sonra daha sonra hasat etme konusunda da becerikli bir canlıyı buraya görevlendirmek durumunda kalıyoruz ve böylece otomatik olarak bir çiftlik sistemi içerisine dahil olabiliyoruz. Oyunda gerçekten de güzel bir mekanik sistemi olduğundan bahsedebiliriz ve böylece kendimizi güzel bir deneyim içerisinde bulabiliyoruz.
 
 

Üretim ve çiftçilik kısmından sonra elbette fabrikalar ve otomasyon kısmına da bir bakacak olursak burada canlıların otomatik olarak bir süreç dahilinde geçmesine ve aynı zamanda üretim hattını oluşturmanın ne kadar maliyetli olabileceğini görebiliyoruz. Bu canlıları işte bu noktada görevlendirebiliyor, silah üretimi konusunda fabrikalara güvenebiliyor ve bu canlılarla beraber de elbette üretim hattını en iyi şekilde değerlendirmemiz gerektiği açığa çıkıyor. Bir fabrika inşa edebiliyor ve bu fabrika içerisinde istediğimiz şekilde bu canlıları yerleştirebiliyor ve beslendikleri sürece, yani ölene kadar, bu canlılar burada çalışmaya devam edebiliyor. Elbette nasıl onları görevlendirdiyseniz ona göre kendi hamlelerini gerçekleştirebiliyor ve böylece burada güzel bir deneyim elde edebiliyorsunuz.
 
 Oyunda zindanları keşfetme durumu da bulunuyor. Yakınımızdaki dostlarla ve canlılarla beraber bu zindanlara geçiş yapabiliyor, zindanlarda yer alan tehlikeli alanlara doğru ilerleyebiliyor ve zamanı geldiğinde ise kendimizi kurtarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bazı canlıları burada feda etmek durumunda kalıyoruz çünkü bu noktada yapabileceklerimiz oldukça değişkenlik gösterebiliyor ve üzerimize doğru güçlü canlıların burada geldiğini deneyimleyebiliyoruz. Kendi hayatlarına mal olsa bile burada canlılar bizleri korumaya çalışıyor ve ellerinden geleni yapmaya koyuluyor.
 
 

Hem tek oyunculu hem de çok oyunculu bir yapı ile beraber giriş yaptığımız bu oyunda arkadaşımızı yanımıza davet edebiliyor ve birlikte maceraya atılabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda çok oyunculu bir destek varsa bu deneyimden yararlanmak için biz de yanımıza arkadaşımızı davet edebiliyor veya özel bir sunucu kapsamında 32 oyuncuya kadar burada birlikte oynamamıza destek veren bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. İlerleyen güncellemelerle beraber PVP içeriğinin bizlere sunulacağını ve diğer taraftan daha farklı içeriklerin bizlere aktarılacağını söyleyebiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Insidergaming hayatta kalma pc Palworld
KoTOR Remake'in Aktif Geliştirilme Aşamasında Olduğu Bildirildi Xbox Game Pass'e Nisan Ayı Başlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

4.4.2024 12:53:05

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Balon pokemon olmanın sonuçları bunlar hahahah
Tek oyunculu oyunlarin sonsuza kadar oynanacak halleri yok ki. Buradaki tek istisna muhtemelen Skyrim'dir.

lextor

4.4.2024 12:46:52

+1
Zort kuşağının popülist saçmlıklarından biri daha öldü.

BSC Misafiri

4.4.2024 11:39:05

0
Parayı vurdu vuran.

BSC Misafiri

4.4.2024 00:05:11

+1
Balon pokemon olmanın sonuçları bunlar hahahah
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Palworld
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız