Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

OnLive'ın Değeri 1.1 Milyar Dolar

 
     Cloud Gaming, bazılarına göre video oyunlarının geleceği olarak görülüyor. Sistemin temelinde, oyunların sunucularda çalıştırılarak ekran kartı ve işlemci gibi temel öğelerin yükünü üstlenmesi, görüntülerini ise yüksek hızlı ve düşük gecikmeli internet hattı üzerinden sizin ekranlarınıza aktarması yatıyor. Çok basit donanımlar ile her yeni çıkan oyunu son grafik ayarlarıyla oynayabilmek size de cazip gelmiyor mu? Bu nedenle bu teknolojiye en çok yatırımı yapan OnLive, gelecek için mantıklı bir adım atıyor.
 
     Geçtiğimiz Haziran ayında Kuzey Amerika'da hizmete sunulan sistem, ufak lag sorunları haricinde tıkır tıkır çalışıyor. EA ve Ubisoft gibi firmaların oyunlarını kullanıcılara sunan firma, oyunları belli bir süreliğine kiralıyor ya da satıyor. Kullanıcılar ise bilgisayarlarına yüzlerce dolar para harcamak yerine sadece aylık abonelik ücretlerini ve oyun ücretlerini ödüyor. Elbette bu sistem henüz fazla yayılmadı fakat büyük bir gelecek vadediyor. Hatta sadece PC ile kısıtlanmayarak HDTV'leriniz ve iPad'iniz ile birlikte bile kullanılabilecek.
 
     BT ve Belgacom Group tarafından yapılan piyasa araştırmasına göre OnLive'ın değeri 1.1 Milyar Dolar olarak belirlenmiş. Firma, geçtiğimiz aylarda Avrupa'ya da yayılmanın ilk adımı olarak İngiltere'den bir telekom şirketiyle anlaşmıştı. Yakın gelecekte pek sanmıyorum ama "konsolların katili" olarak lanse edilen bu mini konsol belki bir gün Türkiye'ye de gelir.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak OnLive Cloud Gaming Cloud Computing mini konsol stream video oyunları
UFC 2010 Undisputed Yakında PSP'de The Last Story'den Ekran Görüntüsü Yağmuru
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Next Gen

26.2.2011 21:09:44

0
Mükemmel bir teknoloji tek istediğim internet altyapısının gelişmesi internet altyapısı gerekli standartlara gelidiğinde bu sistemler standart olacak bizlerde yeni donanım yada konsol almak zorunda kalmıycaz

bruttee87

6.8.2010 03:21:30

0
quiknet aboneliğimi sırf bu yüzden 100mb'e çıkarırım walla

BSC Misafiri

5.8.2010 22:30:35

0
Türkiye'de Türk Telekom'la anlaşırsa FX 5500 ile Crysis'i oynadığımız kalitede oynarız artık.

vbalikci

5.8.2010 20:37:16

0
Gelse keşke ama bizim "dalgalı" internetimiz ne kadar verimli olur bilemiyorum. Boğazdan gemi geçince internetin bozulduğu bir ülke burası. Haa fiber hatlarda başka olur, süper olur.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız