Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo Evde Oyun Oynama Şeklini Değiştiriyor mu?

Nintendo Wii HD söylentileri de böylece rafa kalkmış oldu

      Nintendo'nun HD konsolu onaylamasından sonra firmanın yetkililerinden çeşitli açıklamalar gelmeye devam ediyor. Firmanın başkanı Satoru Iwata'nın açıklamasına göre evde oyun oynama şeklimiz değişecek.
 
     Nintendocu'nun haberine göre Satoru Iwata şu iddialı açıklamayı yaptı:  "Şu an özelliklerini açıklayamam, fakat bu yeni konsol sayesinde evde oyun oynama şekli çok değişik olacak. Yeni bir deneyim sunacak."
 
      Bildiğiniz gibi söylentilere göre Nintendo'nun HD konsolunun kontrolcüsü bir ekrana sahip olacak. 800X500 çözünülükte ve 6 inç büyüklüğündeki bu ekran ile oyunları kontrolcüye aktarıp oynayabileceğiz. Kontrolcü oyunları "stream" yoluyla oynattığı için de (mini bir Tv görevi görüyor) yüksek donanıma sahip olması gerekmiyor.
 
     Bunların yanı sıra bir çok oyun otoritesinin "Nintendo Cafe" olarak bahsetmeye başladığı cihazın kontrolcüsünün 2 analog stick'e sahip olacağı neredeyse kesinleşti. Ayrıca kontrolcünün kod adı da "Stream" olarak anılıyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Nintendo Wii Wii Nintendo Project Cafe Iwata
TES: Skyrim Sonraki Nesil için Düşünülmüş Dragon's Dogma'nın Senaryosundan Ayrıntılar
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

tym

26.4.2011 19:26:45

0
Tabi canım Nintendo hep casual, sadece içinde spor parti oyunları var. Hey Allahım ya...

metesu

26.4.2011 15:49:53

0
bkz: SEGA DREAMCAST VMU ???

Subject.16

26.4.2011 14:54:32

0
Donanım herşey deildir ama gerçek oyuncular için çok şeydir hamoaga. Wii, oyuncular için değil, daha önce hiç oyun oynamamış veya 20 dakiaklık casual parti oyunları oynayan bir kitle için tasarlanmış bir oyuncaktır. Sahip olduğu en "hardcore" oyunlar bile bir elin parmakları ile sınırlı sayıdadır. Ve donanımının zayıflığı sebebiyle, ps3 ve xbox görmüş hiç bir göz, tutup da bu oyunları Wii de oynamaz, oynamıyor, oynamayacak. HD konsolu da bu yüzden çıkartmaya mecbur kaldılar zaten. Belli ki sony ve microsoft daha 3-4 yıl konsollarını değiştirmeyecekler. Bu süre içinde artık wii'nin mevcut hedef kitlesi de , move ve kinect sebebiyle sony ve ms e kaymaya başladı. Nintendo, kaçınılmaz durumu gördüğü için eli mahkum şimdi sony ve ms'İn asıl kitlesi hardcore oyunculara yönelik bir aygıt çıkartıyor. Bu sayede aradaki 3-4 yılı kurtaracağı gibi, muhtemelen yeni sony ve ms konsolları geldiğinde yine fiyat avantajı ile piyasayı götürecek. Nintendo akıllı bir pazarlama politikası götürüy

hamitkursun

26.4.2011 14:02:07

0
Wii çıkmadan önce de bu muhabbetler yapılıyordu ben de dahil. Şimdi görüyoruz donanım her şey değildir

BlackBeasT

26.4.2011 12:55:30

-3
WII HD ömrüde kısa olucak Sony ve Microsoft yeni oyun konsolarını hazırlayıp oyuncu kitlesiyle buluşturduktan sonra ,WII HD sadece arada boşluğu dolduran 1 oyun konsolu olur... Nintendonun sonuda SEGAnın Dreamcasti ile aynı akibedi yaşamasını istememem

Chip n Dale

26.4.2011 12:08:32

+2
quote:

Orijinalden alıntı: crysis8 İDİR AMA BEN PS3 TAVSİYE EDERİM :)
Daha çıkmamış bir konsol için nasıl bu kadar kesin bir yorum yapabiliyorsun?

Zoginet

26.4.2011 12:06:57

+2
@crysis8 Yİne bir fanboy hamlesi daha konsol çıkmamış özellikleri belli değil neyi neye göre tavsiye ediosun ki anlamadım .

crysis8

26.4.2011 11:09:28

-6
İDİR AMA BEN PS3 TAVSİYE EDERİM :)
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo Wii
+ TAKİBE
AL
5 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız