Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft Üçüncü Taraf Xbox Donanımlarını Yasaklıyor

 
 
Microsoft, Xbox konsollarında resmi olmayan ve üçüncü taraf olarak karşımıza çıkan aksesuarların kullanımını engellemeye başladı. Ortaya çıkan haberlere göre lisansı olmayan bu aksesuarları kullanan kullanıcılar çeşitli hata mesajlarıyla karşılaşıyor.
 
Hata mesajlarının ardından donanımlar kullanılmıyor
 
 
 
Windows Central tarafından tespit edildiği üzere "yetkisiz" yani lisanssız üçüncü taraf aksesuarlar engelleniyor. Birçok oyuncu tarafından kullanılan bu donanımları konsola taktığınızda artık "0x82d60002" hata mesajıyla karşılaşmaya başlıyorsunuz. Bu donanımlar arasında ise kontrolcüler, kulaklıklar ve daha fazlası yer alıyor.
 
Xbox'ın destek sitesine göre lisanssız bir aksesuarı bağladığınız ve 0x82d60002 hata kodunu aldığınız andan itibaren, donanımı kullanmak için iki haftalık bir süreniz bulunuyor. Bu sürenin sonunda donanımın konsolla kullanılması engelleniyor. 
 
Bu mesajla karşılaşmanızın ardından yetkililer aksesuarı iade etmenizi öneriyor. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte bu tarz mağduriyetlerin yaşanmaması adına oyuncuların dikkatli olmasını istiyoruz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle yazılım microsoft uygulama
Öne Çıkan Sonic Oyunları 2 Bungie, Destiny 2'nin Yeni Genişleme Paketini ve Marathon'u Erteledi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Fearless_tr

1.11.2023 21:52:05

0
Heleki bu cod ve rs6'da cronus ve xim kullanip hem recoili sifirlayip hemde crouch shot yapanlar yada ziplayanlar aglamaya simdiden baslamislardir.Bunlarin bide kendilerini skilled oyuncu sanmasida ayri komedi

Fearless_tr

1.11.2023 21:50:36

0
Xim ve cronus kullanan hileciler icin kötü haber

BSC Misafiri

31.10.2023 21:22:26

0
XIM kullanımı engellenecek mi peki, eğer öyleyse çok iyi.

BSC Misafiri

31.10.2023 21:22:18

0
quote:

Orjinalden alıntı: Arathar Bizim gibi Türkolar için kötü haber ama şöyle de bir gerçek var, hileye izin veren gamepadler var. Bunların önüne geçebilmek için alınmış bir karar gibi duruyor.
Aynen panpa hilenin önüne geçmek için yapılıyor yoksa kendi ürünlerini aşırı pahalıya satıp daha çok kazanmak için falan değil. Tabii canım.

Philipp_Plein

31.10.2023 17:45:32

0
Muhteşem bir gelişme tebrikler Micro

Arathar

31.10.2023 16:41:53

0
Bizim gibi Türkolar için kötü haber ama şöyle de bir gerçek var, hileye izin veren gamepadler var. Bunların önüne geçebilmek için alınmış bir karar gibi duruyor.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Microsoft
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız