Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Everdream Valley Xbox Series ve Xbox One Konsollarına Geliyor

 
 
Yayıncı Untold Tales ve geliştirici Mooneaters, çiftlik macera oyunu Everdream Valley'i 15 Aralık'ta Xbox Series ve Xbox One için yayınlayacaklarını duyurdu. Everdream Valley ilk olarak 30 Mayıs'ta PlayStation 5, PlayStation 4 ve Steam üzerinden PC için piyasaya sürüldü ardından 23 Haziran'da Switch'e geldi.
 
Arkanıza yaslanabileceğiniz rahatlatıcı bir deneyim 
 
 
 
Rahatlatıcı bir çiftlik deneyimi elde etmek istiyorsanız ve arkanıza yaslanıp maceranın tadını çıkarmak istiyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Okulların kapandığı ve ninenizin çiftliğine geçiş yaptınız. Bu yapımda istediğiniz şekilde çiftliğinizi geliştirebiliyor, ekinler ekebiliyor, etrafını çitlerle kaplayabiliyor ve buraları daha canlı hale getirebiliyorsunuz.

Sıfırdan inşa edebileceğiniz yapılarla beraber karşımıza çıkan oyun içerisinde vahşi doğa, hem ilgi çekici bir macera hem de birazcık sihir sunuyor. Burada işiniz ve sorumluluklarınız elbette gitgide artıyor. Dolayısıyla yapacağınız hamlelerle beraber buradaki sorumluluklarınız da artıyor diyebiliriz. Çiftlik evinizin ilgiye ihtiyacı olduğu bu yapımda istediğiniz şekilde açık dünyayı da keşfedebiliyor ve burada gizli sırları bir bir açığa çıkarabiliyorsunuz.
 
Yeni fragman
 
 
 
Oyun Hakkında
 
Rahatlatıcı bir deneyimle beraber karşımıza çıkan bu yapım içerisinde, aynı zamanda yaz tatillerinizi en iyi şekilde değerlendirmek için çeşitli hamleler yapıyor ve burada bulunduğunuz takdirde elinizde bulunan çiftliği en iyi şekilde yükseltebiliyorsunuz. Çiftlik macerasının yanı sıra, aynı zamanda burada vahşi doğayı keşfedebileceğiniz bir yapı yer alıyor ve bunun yanı sıra ise maceraya ve biraz da büyü içeriğine doğru adım atmak için ilerleyişinizi sürdürebiliyorsunuz. Oyunda elbette ilgi çekici manzaraların ve bölgelerin yanı sıra yapabileceğiniz oldukça fazla iş bulunuyor. Aynı zamanda bu işlerle beraber de sorumluluklarınız da artış gösterebiliyor. Bu sorumluluklarınızı yerine getirmek için de burada büyük bir uğraş verebiliyorsunuz.

Diğer çiftlik oyunlarında olduğu gibi, aynı zamanda bu oyun içerisinde de farklı karakterler bulunuyor. Bu karakterlerle beraber istediğiniz şekilde etkileşime geçebiliyor ve bu etkileşime geçtiğiniz esnada elbette bu karakterler unutulmaz hale gelebiliyor. Bu karakterlerden aynı zamanda çeşitli görevler elde edebiliyor, bu görevleri yaparak da onlarla beraber ilişkilerinizi düzenleyebiliyor veya onlarla tamamen ilişkiyi kesebiliyor veya daha da ileriye taşıyabiliyorsunuz. Oyun içerisinde bir karakterle beraber istediğiniz şekilde iyi olabiliyor ve aranızı iyi tutmak için de burada çeşitli hamleler gerçekleştirebiliyorsunuz. Macerayı ilerleyebileceğiniz ve çiftlik evinin bir hayli ihtiyacı olduğu bu yapım içerisinde farklı farklı bitkiler ve meyveler de yetiştirebiliyorsunuz. Elbette burada istediğiniz şekilde etrafı çitlerle çevrili bir tarla inşa edebiliyor, burada verimli toprakları yerleştirebilir ve aynı zamanda meyve ve sebzeyi burada yetiştirebiliyorsunuz. Bu yetiştirme ile beraber de etrafı ne kadar canlandığını ve aynı zamanda doğal bir habitatın oluştuğunu da deneyimleyebiliyorsunuz.
 
 

Oyunda yer aldığınız süre boyunca canlılık ve cazibe ile beraber çiftliğinizi istediğiniz şekilde dekore edebiliyor ve dekor unsurlarıyla beraber de buradaki yerinize alabiliyorsunuz. Dedeniz ve ninenizin sahip olduğu bu çiftliği adım attığınız sürece elbette etrafı ne kadar renkli olduğuna göre biliyor ve burada renkli karakterlerle beraber de tanışarak istediğiniz şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Sebze ve meyvenin yanı sıra, aynı zamanda burada bakılacak oldukça fazla hayvan bulunuyor. Hayvan bakıcılığına da er verebildiğiniz yapım içerisinde atlardan ineklere, koyunlardan kuzulara kadar farklı farklı hayvanlar yer alıyor. Bunların istediğiniz şekilde etinden ve tamamından yararlanabiliyorsunuz. Dilediğiniz çiftlik oyunu macerası elbette bu oyunla beraber gerçek olabiliyor ve aynı zamanda renkli içeriklerle beraber de karşılaşabiliyorsunuz. Oyunda bir yandan ekinlerinizi korurken ve büyütmeye çalışırken, diğer yandan ise hayvanların morallerini yüksek tutmaya çalışır ve onları tamamen mutlu tutmaya başlıyorsunuz. Hal böyle olunca elbette onları mutlu olmasıyla beraber hem daha fazla verim elde edebiliyor hem de onlardan daha fazla yararlanabiliyorsunuz.

Bunun dışında sebze ve meyvenizi büyütürken elbette farklı gübreler koyabiliyor ve bu gübrelerle beraber yetiştirme koşullarını daha da iyileştirebiliyorsunuz. Elde ettiğiniz ve ettiğiniz gübrelerle beraber buradan daha fazla verim elde ederek daha fazla meyve ve sebze sahibi olabiliyorsunuz. Aynı şekilde hayvanları da gerektiği şekilde yemler vererek onları en iyi şekilde değerlendirmeye alabiliyorsunuz. Bunun dışında çiftliğinizin etrafında istediğiniz şekilde dekore edebilir ve özelleştirme sistemleri ile beraber de bu çiftliği kişiselleştirebiliyorsunuz. Çiftliğinizi onarabiliyor ve genişletmek için de etraftan çeşitli kaynaklar toplayabiliyorsunuz. Bunlarla beraber çiftliğinizi istediğiniz gibi kendinize özgü yerleştirebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde ediyor.

Sizin de bildiğiniz üzere bu tarz oyunlarda istediğiniz şekilde ilerleyebilir ve dekore etme şekliniz tamamen oyuncudan oyuncuya değişiklik gösterir. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ediyor ve bu deneyimle beraber de kendi deneyimini özelleştirebiliyor.
 
 
 
Bunun dışında oyunda açık bir dünya yer alıyor ve açık dünya içerisinde istediğiniz gibi gezip tozabiliyor ve sihrin de içinde bulunduğu bir macera içerisinde burada neler olup bittiğini öğrenebiliyorsunuz. Arka planda ufak bir hikaye kırıntısı bulunuyor ancak bu hikayeyi elbette çok ön plana çıkmıyor. Dolayısıyla burada yapabilecekleriniz ekin biçmek, hayvanlara bakmak, çiftliğinizi dekore etmek ve buradaki mekanınızı daha da güzel hale getirmek. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca oyunun temelinde bu tarz içerikler yer alıyor ve siz de bu amaç uğruna oyunda uğraş verebiliyorsunuz.

Oyun içerisinde herhangi bir aksiyon veya nişancı unsurları bulunmuyor. Dolayısıyla içerisinde bulunduğunuz ada içerisinde herhangi bir huzuru bozan durum yer almıyor. Ancak bazı karakterler elbette sizlere ters gidebiliyor ve bu durumda ise siz de kendi hamlenizi onlara karşı yapabiliyorsunuz. Rahatlatıcı bir deneyimle beraber yer aldığınız bu ada içerisinde elbette hayvanların da dilediği gibi takıldığı noktalar bulunuyor. Bu hayvanlar arasında inekler, tavuklar, keçiler, atlar, koyunlar, yaban domuzları, kunduzlar, bizonlar, kazlar, geyikler, kurbağalar, fareler, kurtlar, salyangozlar, sümüklü böcekler, balıklar ve çok daha fazlası yer alıyor. Gerçekten de geniş bir hayvan skalası ile beraber karşı karşıya kaldığımız bu yapım içerisinde ilgi çekici hayvanların da bulunduğunu aktarabiliyoruz.

Oyun içerisinde her bir hayvanın farklı detayları bulunuyor ve her biri kendi animasyonlarıyla ve çizim tarzıyla beraber geliyor. Her bir hayvanın aynı zamanda çiftlik üzerinde farklı etkileri bulunuyor ve bu hayvanları istediğiniz gibi besleyebiliyor ve çiftliğinize dahil edebiliyorsunuz. Ancak ekinlere dikkat etmeniz gerekiyor. Bazı hayvanlar da oradan ekinlere saldırabilir ve onları yiyebiliyor. Dolayısıyla ekinlerinizin sağlığını korumak için elbette hayvan dengesini oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Hayvanların sayısı da bu durumda oldukça önemli çünkü burada çok fazla hayvanın olmasıyla beraber sıkışıklık ile beraber karşı karşıya gelebiliyor ve bunları da beslemek için elbette çeşitli kaynaklar gerekiyor. Dolayısıyla bu denge oldukça iyi korumanız lazım ki bu çiftliği daha da yüksek konumlara daha doğru taşıyabilesiniz.
 
 

Tüylü dostlarla beraber yer alabileceğiniz yapım içerisinde aynı zamanda 10 farklı tür arasında seçim yapabiliyor ve onları bir sürü gibi kullanabiliyorsunuz. Bunun dışında oyunda bu tüylü dostlardan çeşitli yardımlar alabiliyor ve iz sürme ve hazine bulma gibi konularda eğitim verebiliyorsunuz. Elbette bu eğitim için farklı farklı şartlar gerekiyor. Bu eğitimlerle beraber de oyundaki yerinize alabiliyorsunuz. Bunun dışında oyun içerisinde kedi ve köpek gibi canlılarda bulunuyor. Eğer onların dostlarını kazanırsanız elbette sizler için daha fazla şey yapabilir. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca bunlarla olan ilişkinizi ilerletebiliyor ve ilerlettiğiniz zaman da elbette sizlere faydaları burada karşınıza çıkabiliyor. Dolayısıyla bunlarla olan aranızdaki ilişkileri daha da ileriye götürmek sizlere fayda sağlıyor.

Oyunda aynı zamanda gece ve gündüz döngüsü bulunuyor. Bu gece ve gündüz döngüsüyle beraber yer aldığınız yapım içerisinde geceleri büyülerin ortaya çıktığı ve sihrin ön planda olduğu bir yapı bizlere sunuluyor. Ancak gündüzleri ise klasik çiftlik hayatının bizlere aktarıldığını ve aynı zamanda rahatlatıcı bir deneyimin bizlere sunulduğunu görebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu gece ve gündüz döngüsü gerçekten de güzel bir şekilde işleniyor. Gündüzleri ortalığı tamamen güneş ışıkları ile beraber aydınlandığını ve sıcak bir havanın olduğunu söylerken geceleri ise yine geceye ait ışıkların ve aydınlatmaların yer aldığını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde güzel manzaralarla beraber karşılaşabiliyor ve hem gecenin hem de gündüzünde burada farklı atmosferi bizlere sunuluyor.
 
Çiftlik macerasını atıldığınız yapım içerisinde elbette karakterinizle beraber ilerlediğiniz esnada farklı ilgi çekici unsurlarla beraber karşılaşabiliyorsunuz. Aynı zamanda gece olduğunda vadinin sihrinin ortaya çıktığını da belirtebiliyoruz. Bu gece boyunca ortaya çıkabilecek farklı farklı mini oyunlar bulunuyor. Bu mini oyunlarla beraber de çiftlikteki hayvanlardan birine dönüşebiliyor ve dönüştüğünüz hayvanla beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyorsunuz.
 
 
 
Bu hayvanların her birinin kendine ait özellikleri bulunuyor. Örneğin köpekle beraber ilerlediğiniz zaman koku duyunuzla beraber farklı hazinelerin peşinden gidebiliyor ve farklı unsurları açığa çıkarabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca, özellikle geceleri farklı hayvanların bünyesine geçiş yapabilir ve her birinin benzersiz ödüllerinden faydalanabiliyorsunuz. Burada yaptığınız her hamle çiftliğinizin bir sonraki gününü etkiliyor ve yaptığınız bu hamleler elbette bir sonraki günde açığa çıkabiliyor. Dolayısıyla burada yaptığınız hamlelerin oldukça önemli olduğunu söyleyebiliyoruz.

Klasik çiftlik macerası ile beraber atıldığınız bu yapımda elbette karakterinizle beraber ekinlerinizi sulayabiliyor ve aynı zamanda burada mevsim geçişleriyle beraber de karşılaşabiliyorsunuz. Nitekim oyunda yer aldığınız süre boyunca güneşli havalardan yağmurlu havalara geçiş yapabilir ve birden kendinizi yağmurlu havanın etkisinde bulabilirsiniz. Bunun dışında atla beraber seyahate çıkabilir, elinizdeki su bidonuyla beraber ekinleri sulayabilir ve aynı zamanda ekinleri ekip biçebilirsiniz. Dolayısıyla burada yapabileceğiniz oldukça fazla iş bulunuyor ve bu işlerle beraber de çiftlikte tam anlamıyla ilgileniyorsunuz.
 
 

Son olarak oyun içerisinde yapacak oldukça fazla iş olduğundan bahsettim. Bu kapsamda geceleri istediğiniz şekilde kamp kurabilir, burada vakit geçirebilir, ağaçtan evler yapabilirsiniz. Dilediğiniz şekilde böcekler bulup da toplayabilir ve bunların aslında koleksiyonunu yapabilirsiniz. Bunun dışında yine çevrede etkileşime geçebileceğiniz oldukça fazla iş bulunuyor. Böylece balık tutmaya gidebilir, kendinize özgü kıyafetler alabilir ve kendinizi farklı bir şekilde diğerlerine sunabilirsiniz. Tüm bunların dışında yine etraftaki güzel manzaraların fotoğrafını çekebilir, mobilyalar inşa edebilir ve hazine avına da giriş yapabilirsiniz.
Bu tarz rahatlatıcı bir deneyimden hoşlanıyorsanız ve kendinizi çiftlik hayatına adamak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Uzun vakitler geçirmek istiyorsanız gerçekten de istediğiniz şekilde bu oyundaki yerinizi alabilirsiniz.
 
Oyunun şu anda Steam sayfası üzerinde 6 dolarlık bir fiyatla satışta olduğunu belirtelim. Aynı zamanda oyun tamamen tek oyunculu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Yani herhangi bir çevrimiçi unsur veya mod bulunmuyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu macera pc Everdream Valley
Tony Hawk's Pro Skater Benzeri Oyun Streetdog BMX Duyuruldu Viewfinder PlayStation 4 için Çıkış Yaptı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Everdream Valley
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız