Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Tony Hawk's Pro Skater Benzeri Oyun Streetdog BMX Duyuruldu

 
 
Yayıncı Null Games ve geliştirici Yeah Us! Games, serbest stil ekstrem spor oyunu Streetdog BMX'i PC (Steam) için duyurdu. Çıkış tarihi açıklanmadı.
 
Tony Hawk's Pro Skater ve Dave Mirra BMX benzeri bir yapım 
 
 
 
Bisikletle beraber takla atabileceğiniz, kendi stilinizi sergileyebileceğiniz ve karakterinizi özelleştirebileceğiniz bu yapımda 6 farklı harita bulunuyor. Şehir içlerine girmeden önce kendinizi bisikletinizin üzerinde görebiliyor ve burada istediğiniz şekilde yol alabiliyorsunuz.

Oyun içerisinde sürekli olarak bisikletle beraber yer alıyor ve kendinizi bu bisikletle aslında bir bütün olarak hissedebiliyorsunuz. Tony Hawk's Pro Skater ve Dave Mirra BMX hayranları elbette bu oyunda istediğini bulabiliyor ve bu oyunlara benzer bir yapı ile beraber burada karşılaşabiliyorsunuz.

Farklı zorluklara göğüs gerebileceğimiz ve kendimizi farklı görevlerle beraber bulabileceğimiz bu yapımda etrafı araştırabiliyor ve aynı zamanda burada çeşitli sanat eserleri de bulabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlananlar için gayet güzel bir deneyimi sunmak istiyor diyebiliriz.
 
Duyuru fragmanı
 
 
 
Oyun Hakkında
 
Daha önceki ekstrem spor oyunlarına benzer şekilde, bu oyunda da aynı mekanikler yer alıyor. Ancak burada bisiklet sürme mekanikleri ile karşılaşabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca bisikletinizle beraber ters takla atabiliyor, sağa sola doğru dilediğiniz şekilde manevralar yapabiliyor ve burada diğer oyuncuları etkilemeye çalışıyorsunuz. Yüksek puanlar alabileceğiniz bu yapım içerisinde aynı zamanda yukarıda da bahsettiğimiz gibi 6 farklı seviye bulunuyor. Bu seviyelerin her birinin içerisinde ise farklı görevler ve zorluklar sizleri bekliyor. Bu zorlukları aşmak için elbette oyunun mekaniklerine aşina olmanız ve biraz daha usta olmanız lazım. Elbette oyun içerisinde usta olmak için de uzunca vakitler geçirmek gerekiyor ve mekanikleri oldukça aşina olmanız lazım.

6 farklı bölge ile beraber yer alabileceğimiz yapım içerisinde öncelikle bisikletimizi ve sürücümüzü özelleştirebileceğimiz geniş kapsamlı kişiselleştirme seçenekleri yer alıyor. Bu seçeneklerle beraber dilediğiniz şekilde sürücünüzün üstünü, altını veya şapkasını değiştirebiliyorsunuz. Bunun dışında bisikletinizin istediğiniz şekilde tamamen renklerini değiştirebiliyor ve kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz. Bu özelleştirmeler elbette oyuncular açısından oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda özelleştirme yapmak elbette farklılık hissiyatını beraberinde getiriyor. En başta oynadığımız sürece ve bisikletle beraber oyunun sonuna doğru geldiğimiz noktada elbette bazı kısımlarda sıkılabiliyoruz. Dolayısıyla bu özelleştirme kısımları oyun içerisindeki çeşitliliği arttıran unsurlar arasında yer alıyor ve bunlarla beraber de oyunda daha fazla eğlenebileceğimiz ortamlar bizlere sunuluyor diyebiliriz.
 
 
 
Farklı farklı oyunlardan esinlenen bu yapım içerisinde elbette benzersiz zorluklar bizleri bekliyor. Bu zorluklarla beraber oyunda rampalara doğru hızlıca ilerleyebiliyor, rampalardan fırlayabiliyor ve kendi hareketimizi ve stilimizi sergileyebiliyoruz. Bu zorlukların üstesinden gelmek ve yüksek skor elde etmek için elbette burada farklı hareketler yapmamız gerekiyor. Ve bu hareketler üzerinde de aynı şekilde usta olmamız lazım. Elbette yaptığımız hareketlerle beraber bisikletten düşersek bu puanlar boşa gidebiliyor ve yaptığımız hareket ne yazık ki tamamlanamıyor. İşte bu noktada bisikletimizden düşmemeye ve bisikletimizi doğru bir şekilde kontrol etmeye odaklanmamız lazım. Oyunda yer aldığımız süre boyunca bisikleti elbette kendi vücudumuzu bir parçası gibi kullanmamız gerekiyor. Bununla beraber de kendi manevralarımızı yapmamız lazım. Sağda solda sanat eserleri bulabileceğimiz yapım içerisinde elbette bu zorluklarla beraber aynı şekilde etrafı da keşfedebileceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor. Bu eserlerle beraber hem farklı bir içerikte ve kovalamaca ile beraber karşılaşabiliyor hem de bu sayede oyunda eğlencenin dozu gitgide daha da artış gösteriyor diyebiliriz.

Bu tarz içerikler elbette oyunun çeşitliliğini arttıran unsurlar arasında bulunur. Çünkü dümdüz bir şekilde sürekli olarak aynı hareketleri yapmak ve yüksek skoru elde etmek belki de bir yerden sonra oyuncuları sıkabilir. Dolayısıyla bu tarz yan görevler ve yapılabilecek içerikler bizlere sunulduğu zaman elbette oyunun hem kapsamı genişliyor hem de yapabileceğimiz aslında bir nevi görevler bulunuyor. Bu görevler ile beraber elbette hem farklı öğeler ve ekipmanları elde edebiliyor hem de eserlerle beraber kendi koleksiyonumuzu tamamlayabiliyoruz. Oyun içerisindeki grafikleri ve animasyonlara bakacak olursak elbette çizgi tarzı grafiklerden ilham aldığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla oyun içerisinde renkli bir sanat stilinin yer aldığını aktarabilir ve bununla beraber de oyundaki yerimizi alabilirsiniz.

Bunun dışında oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca kendi yolunuzu çizebileceğiniz ve harita içerisinde keşfedebileceğiniz gizli ve sır dolu noktalar bulunuyor. Bunların açığa çıkarılması elbette sizin hamlelerinizle beraber gerçekleşebiliyor. Dolayısıyla oyunda ilerlediğiniz esnada elbette sağa sola çok dikkatli bakmanız gerekiyor. Bu dikkatle beraber elbette etrafta bulunan hem sanat eserlerini toplayabiliyor hem de gizli noktaları yani bölgeleri açığa çıkarabiliyorsunuz. Bu gizli noktalara ulaşmak için elbette gözünüzle beraber iyice görmeniz gerekiyor ve etraftaki nesneleri iyice incelemeniz lazım. Bu kısımlar elbette bazı noktalarda ağaçların arkasında, rampaların etrafında veya hiç beklemediğiniz kısımlarda karşınıza çıkabilir. Dolayısıyla burada aslında keskin nişancılık yapmanız lazım. Kısacası oyun içerisinde bu mekaniğinin olduğundan bahsedelim ve bu da oyuna çeşitleri katan unsurlar arasında bulunuyor diyebiliriz.
 
 
 
Oyun içerisinde istediğiniz şekilde bisikletinizle beraber kendi kurallarınızı koyabiliyor ve istediğiniz gibi platformdan platforma doğru geçiş yapabiliyorsunuz. Oyunda karşıdan karşıya geçebileceğiniz rampalar, inşaata doğru tırmanabileceğiniz platform unsurları ve daha fazlası yer alıyor. Buralardan elbette düşmek sizin skorunuzu etkiliyor ve en iyi deneyimi ve en iyi puanı elde etmek için buralarda usta olmanız gerekiyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde 180 farklı zorlu mücadele yer alıyor ve bu mücadeleler arasında elbette en iyi numaralarınızı sergilemeniz gerekiyor. Bu zorluklarla beraber her biri farklı bir içeriği bizlere sunuyor. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de geniş skalada bir içeriğin bizlere sunulacağına ve mücadelenin aktarılacağını belirtebiliyoruz.

Yüksek puanlara odaklanabileceğiniz ve kendinizi bölümler içerisinde en iyi şekilde temsil edebileceğiniz yapımda her iki durumda da oyunculara hitap ediyor. Yani bir oyuncu burada yüksek skor elde etmek için elinden geleni yaparken, diğer bir oyuncu burada kendi zevkine göre hareket edebiliyor. Dolayısıyla bu puanlar tamamen sizin bakış açınıza göre değişkenlik gösteriyor, artıyor veya azalabiliyor. Oyunda ulaşılması zor noktalar bulunuyor. Buralara ulaşmak için elbette etraftaki rampaları kullanabiliyorsunuz ve bu rampalarla beraber de kendinize hızlı bir şekilde diğer tarafa atabiliyorsunuz. Dolayısıyla burada bisikleti en iyi şekilde kullanmak tamamen sizin işiniz oluyor. Yeni çizgiler icat edebileceğiniz ve kendi yaratıcılığınızı ortaya çıkarabileceğiniz bir yapı da aynı şekilde burada bizlere aktarılıyor.
 
Bunlarla beraber de oyunda dilediğiniz şekilde yer alabilir ve bisikleti kendi başımıza en iyi şekilde kullanmaya başlıyoruz. Bisikletle beraber burada aynı şekilde karakterimizle kontrol ediyor ve bu karakterin hareketleri de elbette bisiklete yön verebiliyor. Yumuşak dönüşler yapmak için elbette ona göre dönüş tuşuna basmamız gerekiyor. Sert dönüş yapmak için elbette tuşa basmamız lazım. Dolayısıyla oyunda klasik kontrol tuşlarının olduğundan da bahsetmemiz gerekiyor.
 
 

Çok çeşitli akrobasi hareketleri ile beraber yer alabileceğiniz yapım içerisinde en zorlu kombinasyonların olacağını şimdiden söyleyelim. Çünkü oyun içerisinde gerçekten de zorlu hareketler ve akrabası mekanikleri yer alıyor. Bu mekanikleri aşmak oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor ve doğru zamanda doğru tuşlara basmanız da burada gerekiyor. Dolayısıyla burada usta olmanız gereken oldukça fazla konu bulunuyor. Sadece bisikleti sürmekle ve karakteri hakim olmakla kalmıyor, aynı zamanda hareketlere de hakim olmanız gerekiyor. Bu kapsamda yapabileceğiniz her bir hata sizi betona çakılmakla beraber tehdit edebiliyor. Dolayısıyla bu oyunda yer aldığınız süre boyunca doğru zamanda doğru tuşlara basmanız gereken tuş kombinasyonları ve en iyi şekilde yapmanız gereken akrabası hareketleri yer alıyor. Bunları yaptıktan sonra da elbette bu mekanikler üzerinde aynı zamanda usta olmaya çalışıyorsunuz. Öncelik olarak elbette bu hareketleri nasıl yapıldığını öğrenin. Daha sonrasında ise bu hareketleri sürekli olarak yapmaya çalışın. Ve bundan sonrası artık sizin el kabiliyetinize kalmış durumda.

Zorlu bir yapının olduğundan bahsettiğimiz yapım içerisinde aynı zamanda bu zorluk sizlere ödüllendirici bir yapı ile beraber karşınıza çıkıyor. Yani her ne kadar zorlu bir içerik yer aldığını söylesek de elbette sürekli olarak ödüllerle ve içeriklerle karşılaşabileceğiniz bir yapı bizlere aktarılıyor. Aynı zamanda özelleştirme sisteminin burada oldukça geniş bir şekilde karşımıza çıktığını söyleyebiliyoruz. Onlarca renk ve kıyafet seçenekleriyle beraber bisikletinizi veya sürücünüzü istediğiniz gibi kişiselleştirebiliyor veya özelleştirebiliyorsunuz. Bu kapsamda bir karakterinizin ayakkabılarını, saçlarını, dövmelerini ve daha fazlasını istediğiniz şekilde düzenleyebiliyor, ekleyip çıkartabiliyorsunuz. Bunun dışında bisikletinizin aynı zamanda dış rengine, tekerlek tiplerine ve daha fazlasını değiştirebiliyorsunuz. Bisikletin aynı zamanda burada tekerleklerinden direksiyonuna, selesinden demirlerine kadar her bir kısmı farklı renklere kadar boyayabiliyor ve özelleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla burada geniş kapsamlı bir özelleştirme seçeneğinin bizlere sunulduğunu aktarabiliyor ve elde ettiğiniz kaynaklarla beraber de bu özelleştirmeleri yapabiliyorsunuz.
 
 
 
Oyun içerisinde elbette üst düzey bir grafik ve animasyon tarzı yer almıyor. Dolayısıyla ortalama bir yapıdan bahsedebilir ve bununla beraber de oyundaki yerinize alabilirsiniz. Bu kapsamda oyundaki beklentilerinizi düşük ve orta kısımda tutmanızda fayda var. Bağımsız bir ekip tarafından bizlere sunulacak bu oyunun aynı zamanda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz ekstrem spor oyunlardan hoşlanıyorsanız ve bisikletinizle beraber farklı arenalara ve bölgelere adım atmak istiyorsanız ve kendinizi akrobasi içerisinde bulmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunu Steam sayfası üzerinden istek listenize eklediğiniz zaman çıkış yaptığı gün mail adresinize bir bildirim gelebiliyor. Böylece oyundan ve oyunun çıktığından haberdar olabiliyorsunuz.

Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca etraftaki arenaların aynı şekilde kaykay arenalarına benzer şekilde olduğuna görebiliyor ve sağda solda çeşitli grafitilerin olduğunu deneyimleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyundaki arenalar gerçekten de ilgi çekici tarzı ile beraber bizlere sunuluyor. Elbette yine burada rampalardan fırlayabiliyor, rampadan fırladıktan sonra tekrardan geriye dönüş yapabileceğiniz ve hareketinizi sergileyebileceğiniz kısımlar bulunuyor. Buralarda dilediğiniz şekilde kendi akrobasinizi gerçekleştirebiliyor ve bisiklet cambazı gibi hareketler yapabiliyorsunuz. Aynı şekilde etrafta güneşli ve açık bir havanın olduğundan bahsedebiliriz ve burada şehirlerden farklı ortamlara kadar bölgeler içerisinde bulunabiliyorsunuz. Oyunda kısacası bu tarz bir içerik yer alıyor. Bu içeriklerle beraber elbette kendi bisikletinizi ortaya koyabiliyor ve bununla beraber de yüksek skor elde edebiliyorsunuz. Elbette yüksek skor elde etmekle beraber kendinizi diğer oyunculara karşı sergileyebiliyorsunuz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu Streetdog BMX
Tekken 8 Demo Sürüm Tarihleri Açıklandı Everdream Valley Xbox Series ve Xbox One Konsollarına Geliyor

Philipp_Plein

14.12.2023 06:57:27

0
Kaykay oyunu olsaymış daha iyimiş çünkü BMX ile yapılan hareketler kısıtlı bir süre sonra çabuk sıkıyor.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız