Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Erken Erişimde Terk Edilmiş Bir Oyun Daha: The Stomping Land

 
     Kickstarter kampanyasından 100.000$ üzerinde bağış alarak hayata geçen dinazor temalı hayatta kalma oyunu The Stomping Land görünüşe göre erken erişim aşamasında geliştirme süreci duran oyunlar arasına girdi.
 
Oyuna hayat veren isim Alex "Jig" Fundora'nun projeyi terk etmesinin ardından Ocak ayında serbest olarak çalışan 3D karakter tasarımcısı Vlad Konstantinov,  geçici olarak oyun üzerinde çalışmayı bıraktığını dile getirmişti. Vlad, The Stomping Land'in resmi forumunda yaptığı açıklamada bütün çabalarına rağmen Fundora ile iletişime geçemediğini, bu yüzden proje üzerinde çalışmaya ara verdiğini açıkladı ve sözlerine şöyle devam etti:
 
"Jig'le son iletişimimin üzerinden 1 aydan fazla zaman geçti. Knedisine 5 farklı e-posta gönderdim ve hiç birine dönüş alamadım. Sebebini bilemiyorum ancak beni ve The Stomping Land topluluğunu boşlaması için çok önemli sebepleri olması lazım. Son yaptığım işlerden borçlu olduğu ödemelerden bahsetmek istemiyorum ama şu anda oyundaki diğer çalışmaların parasını cebimden ödüyorum. Şayet böyle devam ederse kalıcı olarak bu projeyi terk edecek ve mevcut tasarım ve modelleri satarak maaşımı çıkaracağım."
 
 
 Bilindiği üzere The Stomping Land projesi uzun bir sessizliğe bürünmüş ve gelen son haberle birlikte yapımın Unreal Engine 4 motoruna geçiş yaptığı ilan edilmişti. Yapımın karakter tasarımcısı Konstantinov, bir diğer dinazor temalı hayatta kalma oyunu Beasts of Prey'de çalışmaya başlarken, Jig'den geriye erken erişimde £18.99'a (yaklaşık 80TL) satılan The Stomping Land'in Steam tanıtım sayfasındaki mesajı kalıyor:
 
"Bir yıldır yapım aşamasında olan oyunumuz geliştirilmeye devam edecek ve 2015'i sık aralıklar yapılacak güncellemelerle tamamlayacağız."
 
     Öte yandan oyuna bağış yapanlar ve erken erişim aşamasında satın alanlardan tarafında da sesler yükselmeye başladı. Projeye 90$ bağışta bulunan "Unicornz" rumuzlu bir bağışçı "pişmanlık duyuyorum." derken, Steam sayfasında kullanıcılar "Oyunu satın almayın, yapımcılar terk etti." mesajları bırakarak diğer oyunseverleri uyarıyor.
 
 
Valve de geçtiğimiz haftalarda erken erişim sürecine dahil olan oyunlarla ilgili yine bir politika değişikliğine giderek yapımcılara daha fazla sorumluluk verdi. Tüm bunlara rağmen henüz alfa aşamasında satışa sunulan oyunların dahil edildiği erken erişim sistemi halen suistimale açık bir iş kolu olarak görülmeli.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak EuroGamer The Stomping Land Açık Dünya Aksiyon Macera Sandbox Bağımsız Dinozor
Xenoblade Chronicles 3DS için Yeni Bir Oynanış Videosu Paylaşıldı Sadece New Nintendo 3DS'te Çalışacak Oyunlar Farklı Kutu Tasarımına Sahip Olacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

agathadaemonn

11.6.2015 19:13:12

0
Ya abi oyun çok güzeldi aslında, iyi ki ilk çıktığında almadım ancak cidden tamamlansaydı çok güzel olacaktı.

einhander

19.2.2015 03:39:34

0
erken erısıme ben sıcak bakamıyorum malesef

op.55 no.1

18.2.2015 20:11:49

+1
Talha'nın içine öyle bir oturmuş ki bu oyun adam takip etmiş aylardır ve haber yapmış en sonunda,helal olsun hırs böyle bir şey.

xRedLineTRx

18.2.2015 18:40:09

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: xRedLineTRx<br><br></blockquote><br><br>Şöyle hocam. DayZ gibi oyunların sayısı çok fazla. Tıpkı Minecraft gibi onun da kopyası bir anda çılgıncasına türedi. Multiplayer ağırlıklı bir oyunu değil Erken Erişim, sıfırdan yaratıp tasarlamak ve düzgün çalışır hale getirmek bile büyük iş. Orada DayZ'den değil, DayZ türündeki oyunlardan bahsetmek istedim. Biraz eksik yazmışım.<br><br>Hayatta kalma oyunlarına (birkaç örneği dışarıda bırakıyorum) Erken Erişim'de atlamamak gerekiyor. Çünkü:<br><br>1- Hayatta kalma oyunlarında hele PVP olayı da varsa denge unsuru çok önemli. Bunu sağlamak herkesin harcı değil. Bir de hile/hurda için yeterli önlem alınmadıysa çok kötü.<br><br>2- İçerik üretimi önemli. Bu türde çok oyun olduğu için diğerlerinden farklı ne sunuyor görmek gerek. Birbirinin kopyası ise almak manasız. Crafting vs. yeterince yaratıcı ve doyurucu mu? Araç kullanımı nasıl?<br><br>3- Optimizasyon ne alemde? Harita geniş, karakter sayısı çok. Dolayısıyla optimizasyon sorunları olması muhtemel.<br><br>4- Yapımcı ne süreklilikte güncelleme getiriyor? Oyuncularla iletişimi nasıl? <br><br>5- Altyapı nasıl? Türkiye sunucuları var mı? DayZ gibi öldüğünde her şeyini kaybettiğin bir oyunda lag ile karşılaşmak büyük sinir harbi yaratır.<br><br>Steam'de birçok hayatta kalma oyunu var ve yukarıdaki sorunları yaşayan oyuncu sayısı da fazla. Oyunun 1-2 aylık gelişimini gözlemleyip satın almakta fayda var.
Hocam en önemlisi geçmiş . Firmanın geçmişine bakıcaksın . Güvenilir bir firmamı ? Mesela Bohemia kaç tane oyunu var . Eski bir firma . Mesela H1Z1'i çıkaran SonyOE (tabi devretti şuan) . Bu firmaların EE oyunları şuan steam kütüphanemde . Güvenerek aldım ve pek pişman sayılmam . Önemli olan asıl unsur geçmiş . (Bu söylediklerim "bağımsız yapımcılara güvenilmez" olarak anlaşılmasın . Ama bağımsızlara biraz mesafe koymak önemli.) Ayrıca son olarak; Şu capsi paylaşmadan duramayacağım :
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

Wayward Son

18.2.2015 15:56:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: alike03 xRedLineTRx nin dedigi gibi hayatta kalma oyunu olup cok basarili oyunlar da var Erken Erisimde. Mesela Stranded Deep, The Forest, The Long Dark, Life is Feudal, Rising World, vs vs..
Sadece bu oyunlar Zombie temali ise dedigin biraz dogru. Cünkü bir furya vardi ama o da bitti sayilir. Sirf o türden bir kac sorunlu oyun cikti diye bütün bir türü damgalamak mantiksiz. Ama diger dediklerine katiliyorum. Ben de Kickstarterden bircok oyuna destek verdim. Bende de bir oyun sorun yasiyor oda Last Year oyunu. 13cü Cuma yapimcilari ile Lisans sorunu yasiyorlar ama o halledilir. Kickstarderi birde su yüzden cok seviyorum bircok oyunu cok daha ucuza alabiliyorsun. Bircok bagis yaptigim oyun cikis yaptiktan sonra fiyati da 2-3 katina cikiyor.
Hocam Long Dark ve Stranded Deep single odaklı oyunlar. Hatta Forest'ı da bu kategoriye koyabiliriz (coop var). Benim ön yargıyla yaklaştıklarım multiplayer odaklı, PVP içeriğine sahip olan yapımlar. Arada önemli fark var. Nether Infestation Miscreated The Fifth Day gibi yapımları sayabiliriz.

alike03

18.2.2015 15:43:17

0
xRedLineTRx nin dedigi gibi hayatta kalma oyunu olup cok basarili oyunlar da var Erken Erisimde. Mesela Stranded Deep, The Forest, The Long Dark, Life is Feudal, Rising World, vs vs.. Sadece bu oyunlar Zombie temali ise dedigin biraz dogru. Cünkü bir furya vardi ama o da bitti sayilir. Sirf o türden bir kac sorunlu oyun cikti diye bütün bir türü damgalamak mantiksiz. Ama diger dediklerine katiliyorum. Ben de Kickstarterden bircok oyuna destek verdim. Bende de bir oyun sorun yasiyor oda Last Year oyunu. 13cü Cuma yapimcilari ile Lisans sorunu yasiyorlar ama o halledilir. Kickstarderi birde su yüzden cok seviyorum bircok oyunu cok daha ucuza alabiliyorsun. Bircok bagis yaptigim oyun cikis yaptiktan sonra fiyati da 2-3 katina cikiyor.

ardaq

18.2.2015 15:22:52

+1
gökhan'ın oyunuydu ya talha sağdan soldan vuruyor :d

weNM

18.2.2015 14:59:26

0
Erken erişime yada Kickstarter'a gönderdiğiniz para yok olmuş paradır. Sadece destek vermek adına yapılmış bir olay sonrasında bir beklenti içine girmek son derece saçma. Yani eğer böyle bir şey yapıyorsanız sonradan ağlamayın. İnsanlara istediği desteği verdikten sonra o yapmaya çalıştıkları işi yapamayınca kızmayın boş yere.

Wayward Son

18.2.2015 14:51:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: xRedLineTRx
Şöyle hocam. DayZ gibi oyunların sayısı çok fazla. Tıpkı Minecraft gibi onun da kopyası bir anda çılgıncasına türedi. Multiplayer ağırlıklı bir oyunu değil Erken Erişim, sıfırdan yaratıp tasarlamak ve düzgün çalışır hale getirmek bile büyük iş. Orada DayZ'den değil, DayZ türündeki oyunlardan bahsetmek istedim. Biraz eksik yazmışım. Hayatta kalma oyunlarına (birkaç örneği dışarıda bırakıyorum) Erken Erişim'de atlamamak gerekiyor. Çünkü: 1- Hayatta kalma oyunlarında hele PVP olayı da varsa denge unsuru çok önemli. Bunu sağlamak herkesin harcı değil. Bir de hile/hurda için yeterli önlem alınmadıysa çok kötü. 2- İçerik üretimi önemli. Bu türde çok oyun olduğu için diğerlerinden farklı ne sunuyor görmek gerek. Birbirinin kopyası ise almak manasız. Crafting vs. yeterince yaratıcı ve doyurucu mu? Araç kullanımı nasıl? 3- Optimizasyon ne alemde? Harita geniş, karakter sayısı çok. Dolayısıyla optimizasyon sorunları olması muhtemel. 4- Yapımcı ne süreklilikte güncelleme getiriyor? Oyuncularla iletişimi nasıl? 5- Altyapı nasıl? Türkiye sunucuları var mı? DayZ gibi öldüğünde her şeyini kaybettiğin bir oyunda lag ile karşılaşmak büyük sinir harbi yaratır. Steam'de birçok hayatta kalma oyunu var ve yukarıdaki sorunları yaşayan oyuncu sayısı da fazla. Oyunun 1-2 aylık gelişimini gözlemleyip satın almakta fayda var.

xRedLineTRx

18.2.2015 14:30:11

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son Şu ana kadar Kickstarter'da bağış yaptığım (o da 5£) bir oyun dışında hiçbir oyunla ilgili sıkıntı yaşamadım. Bu baya kötü olmuş.

Özellikle Kickstarter'da bağış yapılacaksa oyunu yapan adamlara çok dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer eski bir yapımcıysa (Chris Roberts, Brian Fargo) gibi gözü kapalı bağış yapabilirsiniz.Tanınmayan, bağımsız yapımcıların da ne kadar heyecanlı ve ilgili olduğuna dikkat etmeniz gerekiyor. Örneğin; Frontiers ( http://store.steampowered.com/app/293480/ ) Kickstarter'de bağışta bulunmuştum. Yapımcı şu an müthiş ilerliyor. Hemen her gün yama veya hotfix çıkarıyor. Sürekli iletişim halinde ve oyun ciddi hızlı yol alıyor.

Starbound ( http://store.steampowered.com/app/211820/ ) da ona keza. Gelen güncellemeler dolu dolu. En son Winter Update deli gibi içerik ekledi oyuna.

Toxikk'in ( http://store.steampowered.com/app/324810/) gelen son güncellemesi araç kullanımını getirdi oyuna. Yeni harita da ilk haritaya göre çok geniş ve araç kullanımı çok zevkli.

Elite: Dangerous, Star Citizen, Pillars of Eternity gibi yapımların da Kickstarter çıkışlı olduğunu hatırlatalım.

Ancak özellikle Dayz gibi hayatta kalma oyunlarına Erken Erişim safhasında atlamamak gerekiyor. Stomping Land de bu anlamda beni şaşırtmadı. Keşke motoru değiştirmek yerine aynı motorla ilerleselerdi. Toxikk de UE3 ama muhteşem görünüyor.

Sözün özü, ince eleyip sık dokursanız Erken Erişim sistemi gayet mantıklı ve güzel. Battlefield 4 ve Ac:Unity gibi oyunların Erken Erişim'den ne farkı var ayrıca? Yapımcının "Oyun hazır değil, bunu düşünerek alın" (DayZ) demesi bence çok daha dürüst bir davranış.

Son olarak şu videoyu paylaşalım EE sistemini çok yermeden :)







Dediklerinizde haklısınız bütün oyunları körü körüne almamak lazım . Fakat bi sözünüze takıldım . "Ancak özellikle Dayz gibi hayatta kalma oyunlarına Erken Erişim safhasında atlamamak gerekiyor" . Ne demek istediniz burada onu anlayamadım ."DayZ Erken erişim için güvensiz bir oyun" mu demek istediniz ?

Wayward Son

18.2.2015 14:21:26

+2
Şu ana kadar Kickstarter'da bağış yaptığım (o da 5£) bir oyun dışında hiçbir oyunla ilgili sıkıntı yaşamadım. Bu baya kötü olmuş. Özellikle Kickstarter'da bağış yapılacaksa oyunu yapan adamlara çok dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer eski bir yapımcıysa (Chris Roberts, Brian Fargo) gibi gözü kapalı bağış yapabilirsiniz.Tanınmayan, bağımsız yapımcıların da ne kadar heyecanlı ve ilgili olduğuna dikkat etmeniz gerekiyor. Örneğin; Frontiers ( http://store.steampowered.com/app/293480/ ) Kickstarter'de bağışta bulunmuştum. Yapımcı şu an müthiş ilerliyor. Hemen her gün yama veya hotfix çıkarıyor. Sürekli iletişim halinde ve oyun ciddi hızlı yol alıyor. Starbound ( http://store.steampowered.com/app/211820/ ) da ona keza. Gelen güncellemeler dolu dolu. En son Winter Update deli gibi içerik ekledi oyuna. Toxikk'in ( http://store.steampowered.com/app/324810/) gelen son güncellemesi araç kullanımını getirdi oyuna. Yeni harita da ilk haritaya göre çok geniş ve araç kullanımı çok zevkli. Elite: Dangerous, Star Citizen, Pillars of Eternity gibi yapımların da Kickstarter çıkışlı olduğunu hatırlatalım. Ancak özellikle Dayz gibi hayatta kalma oyunlarına Erken Erişim safhasında atlamamak gerekiyor. Stomping Land de bu anlamda beni şaşırtmadı. Keşke motoru değiştirmek yerine aynı motorla ilerleselerdi. Toxikk de UE3 ama muhteşem görünüyor. Sözün özü, ince eleyip sık dokursanız Erken Erişim sistemi gayet mantıklı ve güzel. Battlefield 4 ve Ac:Unity gibi oyunların Erken Erişim'den ne farkı var ayrıca? Yapımcının "Oyun hazır değil, bunu düşünerek alın" (DayZ) demesi bence çok daha dürüst bir davranış. Son olarak şu videoyu paylaşalım EE sistemini çok yermeden :)

Painteam

18.2.2015 13:50:44

0
Bağımsız programında Gökhan abiyi kazandıran oyun olarak aklımda kaldı.bu arada lafı açılmışken Bağımsız programı gelmeyecek mi?
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Stomping Land
+ TAKİBE
AL
14 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız