Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bedenleri inceleyebileceğiniz Autopsy Simulator Yolda

 
 
Daha önce bu tarz simülasyon oyunlarının bizlere sunulduğunu gördük. Yine burada da aynı şekilde oyunda bedenleri kurcalayabiliyor, neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve bu bedenlere otopsi işlemini gerçekleştirebiliyoruz. Ancak şimdi yeni bir simülasyon oyunu daha karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve bu oyun dahilinde elbette bedenlere istediğimiz şekilde otopsi yapabiliyor, onların ölüm şeklini ortaya çıkarabiliyor ve daha fazla araştırma ile beraber ilgi çekeceğimizi sizlere aktarabiliyoruz.
 
 
Korku unsurlarına sahip bir simülasyon oyunu olarak bizlere sunulmak istenen bu yapımda cesetleri inceleyerek elbette temel sonuçlara varabiliyor ve bu sonuçlara vardıktan sonra da ilgi çekici olayların başlangıcının burada bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Gizem dolu bir korku hikayesine dönüşen bu yapım içerisinde yapacağımız hamlelere göre değişkenlik gösteren unsurların da olduğunu söyleyebilir ve bununla beraber hikayenin gidişatı elbette oyuncuların dikkatini çekecek türden diyebiliriz. Bu tarz oyunlarda her bir oyuncunun farklı bir deneyim içerisine girebileceğini ve yapacakları burada değişkenlik gösterebileceğini biliyoruz.
 
Diğer taraftan geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda bazı durumlarda rastgele olaylar meydana gelebiliyor ve bu da her bir oyuncuya farklı bir deneyim tattırabiliyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca ilgi çekici unsurların karşınıza çıktığını ve bu unsurlarla beraber de hikayenin ilerlemek durumunda kaldığını aktarabiliyoruz. Zaten oyunda sürekli olarak aynı şeyi yapıyor gibi gözüksek de aynı zamanda farklı testler içerisine girdiğimizde burada etkileşime girebileceğimiz unsurların farklılaştığını deneyimleyebiliyoruz.
 
 
 
Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun içerisinde korku unsurları bulunuyor ve aynı zamanda burada Jack adında bir patoloji uzmanı rolünü üstleniyoruz. Bu uzmanla beraber yapacaklarımız elbette değişkenlik gösterebilir ve gizemli bir kadını burada otopsi ederken ilgi çekici olaylarla karşılaşabiliyoruz.
 
Olayların ilk etabı elbette bu gizemli kadını otopsi işlemi ile başlıyor ve aynı zamanda kadının ölüm sebebini araştırırken burada tuhaf olaylarla karşılaşabiliyoruz. Korku unsurları ile beraber elbette alttan yavaş yavaş bir korku unsurlarının ortaya çıkması ve gerçekten de bizleri ürkütecek ve tüylerimizi diken diken edecek olayların bizlere sunulması, bu tarz oyunların her bir oyuncu tarafından oynanamayacağını ortaya koyuyor. Dolayısıyla oyunda gerçekten de korku içeriklerinden çok fazla korkmayan ve bunlara gösterebilecek oyuncu kitlesinin yer alması gerekiyor. Eğer bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, muhakkak bu oyuna bir göz atmanız ve bir şans vermenizde fayda var. Elbette oyunun bir benzeri olduğundan dolayı belki de yapacaklarınız burada aynı unsurlar olabilecek ancak oyun özünde elbette farklılaşıyor ve hikaye kapsamında da elbette bizlere farklı bir deneyim sunmayı hedefliyor.
 
Gizeme dönüşen bir beden ile beraber yer aldığımız yapımına uzun süredir kayıp olan karımız Kate’in bir anda nişan yüzüğünü buluyoruz. İşte çalışmalarımızı gerçekleştirirken bu yüzüğün ortaya çıkması ve kayıp olan bu karımızın bir anda bu şekilde karşımıza gelmesi elbette soru işaretlerini de beraberinde getiriyor ve bu şekilde çalışmamıza devam ederken diğer yandan ise arka planda bu hikayenin yavaş yavaş işlendiğini deneyimleyebiliyoruz.
Patoloji uzmanı olarak geri döndüğümüz bu yapımda, kayıp karımızın izini sürerken bir yandan da farklı bedenler üzerinde otopsi yapmaya devam ediyoruz. İşin bir tarafında mesleğimizi icra ederken diğer tarafında ise arka plandaki gizemi çözmeye çalışıyoruz. Otopsi yaparken ortaya çıkan korku unsurları ve gerçeğe dayalı ürkütücü detaylar, şeytani güçler ve kendi düşüncelerimizle savaşı beraberinde getiriyor. Raporları inceleyip dosyalara bakarak kurbanların geçmişlerini öğrenmeye çalışırken, kayıp karımıza ait ipuçlarını da takip ediyoruz. Her otopsi sonucunda farklı gizemli olaylarla karşılaşırken, bazı bulgular bizi karımıza bir adım daha yaklaştırıyor.
 
 

Oyun içerisinde her bedene ufak bir raporla başlıyoruz. Ölüm nedeni önceden belirtilmiş olsa da, detaylı incelemelerle tam sebebini ortaya çıkarıyoruz. Raporları inceleyip yazabiliyor, dosyalara bakabiliyoruz. Dosyalar, kurban hakkında çeşitli ipuçları ve detaylar içeriyor. Geçmişlerini öğrenmek, ölümlerine dair önemli bilgiler verebiliyor. Bu araştırmalar, arka plandaki hikayeyi de aydınlatıyor. Uzmanlar tarafından analiz edilen vakaların her biri, kendine ait bir hikayeye sahip. Bu hikayelerle farklı hayatlara dokunuyor, sırları açığa çıkarmaya çalışıyoruz.

Oyunun en önemli noktası, otopsileri doğru şekilde yapabilmek. Bunu yapmak için bedenleri incelememiz ve tüm gerekli bilgileri toplamamız gerekiyor. Raporları, dava dosyalarını ve diğer belgeleri inceleyerek beden hakkında bilgi ediniyoruz. Ne kadar çok bilgi edinirsek, o kadar iyi bir rapor oluşturabiliriz. Bu noktada her hamle çok önemli ve her bir raporu dikkatlice incelemek gerekiyor.

Patoloji uzmanı Jack olarak yer aldığımız bu yapımda bir yandan karımızın kayıp eşyalarını bulmaya çalışırken diğer yandan ise otobüs yapmaya devam ediyor ve otobüs yaptıkça ve yeni bedenler geldikçe onlar üzerinde çalışmalarımıza başlıyor ve her otopsi sonucunda ise farklı gizemli olaylarla karşılaşabiliyoruz. Bazı otobüsü sonuçları içerisinde elbette eski karımıza ait olan çeşitli ipuçlarını yakalayabilir ve bunları rastladıktan sonra da ortamı ne kadar gerildiğini ve korku unsurlarını da ortaya çıkmasına ne kadar bariz olabileceğini görebiliyoruz.
Oyunda bedenleri araştırırken öncelikle ufak bir raporla beraber başlayabiliyoruz.
 
Ölüm nedeni herhangi bir sebeple belirtilmiş olsa da burada üst düzey incelemelerle beraber tam olarak sebebini ortaya çıkarabiliyoruz. Bu sebeplerle beraber aynı zamanda raporları inceleyebilir, raporları yazabiliyor ve diğer taraftan dosyalara bakabiliriz. Dosyalar içerisinde elbette ilgi çekici ipuçlarına ve o kişi hakkında çeşitli detayları rastlayabiliyoruz ve böylece kurbanın geçmişine burada öğrenmeye çalışıyoruz. Elbette burada geçmişleri öğrenmek ve onlarnı neler yaşadığını bilmek gerçekten de büyük oranda önem arz ediyor. Çünkü yaşantısı ile alakalı bulunan sorunlar elbette ölüme de yansıyabiliyor. Dolayısıyla burada yapacağımız araştırmalar elbette arka planda yer alan hikaye ile beraber bir anda ilerleyebiliyor ve uzmanlar tarafından analiz edilen vakaların burada olduğunu görebiliyoruz.
 
 

Oyunda her bir karakterin ve bedenin kendine ait bir hikayesi bulunuyor. Bu hikayelerle beraber elbette bizde farklı hikayelere dokunabilen açığa çıkmak sırlarını açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Bu yüzden oyunda en iyi şekilde otobüs yapabilmek için onların bedenleri giriş yapabiliyor hem de dışarıdan bilmeniz gereken tüm unsurları burada öğrenebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda incelememiz gereken raporları, dava dosyalarını ve daha fazlasını burada inceleyebiliyor ve o beden hakkında ilgi çekici sırları açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Ne kadar çok bilgi öğrenebilirsek o kadar çok bilgiye sahip olabiliyor ve böylece kendimizi daha rahat bir rapor oluşturma evresine getirebiliyoruz. İşte bu noktada yapacağınız hamleler oldukça önem arz eder ve her bir raporu ince ince bakıp onları temin etmek tamamen sizin işiniz oluyor.
 
Cesetleri incelemek ve ilgi çekici olayları açığa çıkarmak zorunda olduğumuz bu yapımda, bahsi geçen dosyaları inceleyerek vefat edenlerin neler yaşadıklarını öğrenebiliyor ve gerçek hayatta neler olup bittiğini farkına varabiliyoruz. Uzmanlar tarafından analiz edilen vakaların yer aldığı bu yapımda her vaka ile beraber farklı bulgulara ulaşabiliyoruz. Geliştirici ekibin titiz çalışmasıyla oyunda yer alan her vaka, gerçek uzmanlar tarafından oluşturulmuş vakalardan oluşuyor ve oyunda yer aldığımız süre boyunca gerçekçi bir otopsi sürecine dahil oluyoruz.
 
Aynı şekilde, oyunda yer aldığımız süre boyunca en iyi otopsiyi gerçekleştirmek için elbette belirli bir sırayı izlememiz gerekiyor. Bu belirli sıra her otopside değişkenlik gösterebiliyor. Elbette yapacağınız kesiler ve incelemeler tamamen değişkenlik gösterebilir ve bu değişkenliklerle beraber örneğin bir bedene farklı açılardan bakabilir ve farklı sırlarını burada açığa çıkarabiliyorsunuz. Ancak nihayetinde hepsi bir noktada birleşebiliyor ve bu şekilde ortak bir sonuca varabiliyorsunuz.
 
 

Oyunda bedenlerin içerisine giriş yapabilir, bu bedenlerde neler olup bittiğini öğrenebilir ve her bir kaburgayı kesebilir, kaburgaların içine geçiş yapabilir, kesikler atabilir ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu sayede o bedene neler olup bittiğini öğrenebilir ve gerçekçi davranışlarla beraber burada raporlarımızı hazırlamak durumunda kalıyoruz.

Oyunda diğer taraftan organların ne durumda olduğunu görmemiz gerekiyor. Bununla beraber elbette kendimizi en iyi şekilde oyunda bulmaya çalışıyor ve organları araştırmak ve aynı zamanda onların hangi yapıda olduğunu görmek tamamen bizim işimiz oluyor. Elbette ölüm sebebini bulmaya çalışırken hangi unsurlarla karşılaşabileceğimiz burada bazı durumlarda rastgele karşımıza çıkıyor ve burada gerçekte odaklanmak durumunda kalıyoruz.
 
Burada yer alan organlar, dokular, yaralanmalar, vakalar ve daha fazlası her biri ayrıntılı bir şekilde karşımıza çıkar ve bunlarla beraber daha gerçekçi bir ortam içerisinde kendimizi bulabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer alan kalp, böbrek veya diğer unsurlar tamamen gerçek hayattan alınmış bir şekilde ve tamamen aynı şekilde modellenmiş bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Bu şekilde kendimize oyun içerisinde gerçekçi bir oyun deneyimi içerisinde bulabilir ve böylece daha hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz ve oyundan daha fazla keyif alabiliyoruz.

Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız, gerçekten de bu oyuna bir göz atmanıza fayda var. Çünkü oyunda gerçek hayattan ilham alınan modellemeler yapılmış durumda ve aynı zamanda burada ilgi çekici korku unsurlarının olduğundan da bahsetmemiz gerekiyor. Korku oyunlarından da hoşlanıyorsanız bu yapım tam size göre diyebiliriz.
 
 
 
Simülasyon ve korku unsurlarının birleşimi ile meydana gelen bu yapımda elbette yapabilecekleriniz oldukça fazla değişkenlik gösterebiliyor. Örneğin, oyunda organların ve diğer dokuların durumuna bakarak bu bedene neler olup bittiğini öğrenebiliyorsunuz. Çeşitli yaralanmaların ve diğer unsurların tamamen gerçekçi bir şekilde karşımıza çıktığı bu yakında simülasyon ve korku unsurlarının bir kombinasyonuna erişebiliyoruz. Diğer taraftan, otopsinin gerçekçiliğinin yanı sıra tüyler ürpertici korku unsurlarının bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. İlgi çekici bir hikaye ile beraber, elbette bizleri oyuna kitlemeyi hedefleyen bu yapımla karşılaşıyoruz ve oyunda yapabileceklerimizle beraber değişkenlik gösteren bir yapıyla karşılaşabiliriz.
 
Öte yandan, oyunda elbette grafik ve animasyon kalitesine bakacak olursak orta düzeyde bir kaliteden bahsedebiliriz. Çünkü oyun bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere sunulacağından dolayı, büyük çaplı ve büyük bütçeli bir yapıdan bahsedemiyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber ilerlemeye başlıyoruz ve korku unsurları ile beraber de karşılaşmak durumunda kalıyoruz. Öncelikle bedenleri araştırabildiğimiz ve daha sonrasında ise bu bedenleri neler olup bittiğini bir rapor halinde hazırlayabildiğimiz yapımda organların durumuna kağıda geçirebiliyor, dökümanları burada alabiliyor, bilgisayara okutabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. İşte bu noktada gerçekçi bir yapıyla beraber de karşılaşıyoruz.
 
 

Oyunda elbette bedenleri araştırırken ve bir yandan araştırma yaparken ara sahnelerin ve korku unsurlarının bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Gerçekten de tüyleri ürpertici olayların bizlere sunulduğunu ve bir anda karşımıza çıkan tuhaf bedenlerin bizleri korkuttuğu bu yapımda tüylerinizi diken diken edecek bir yapıyla karşılaşmaya hazırlanabilirsiniz. Otopsiliğin gerçekçiliğinin yanı sıra aynı zamanda ilgi çekici olayların meydana geldiği bu yapım 9 Mayıs tarihinde biz oyun severlere sunulmayı bekliyor. Oyunu aynı zamanda Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun haberler 2024
Korku Odaklı Harvest Hunt 22 Mayıs'ta Geliyor PUBG: Battlegrounds 29.1 Güncellemesi Yok Edilebilir Arazileri Oyuna Ekliyor

MaeglinElendil

15.4.2024 08:47:27

0
Mehmet, AI mısın dostum sen ? Ya da haberleri AI’a mı yazdırıyorsun. Editör olalı aylar yıllar olacak, şu devrik yazı tipinizi maalesef bir türlü düzeltmediniz. Kendiniz de okumuyor musunuz acaba yazdıklarınızı ?
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız