Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

AMD: Sony'e Nvidia'nın Sunamadığı Donanımı Sunduk

 
   Takipçilerimiz hatırlayacaktır, geçtiğimiz haftalarda yaptığımız bir haberde Nvidia'nın Playstation 4'den etkilenmediğini ve kısa süre içerisinde modasının geçeceğini söylemişti. Haliyle bu yorum beraberinde pek çok tartışmayı getirmişti. Kimilerine göre Nvidia'nın ilgisini çekmeyen konsol donanımı, AMD'nin de yeni nesil konsol pazarında zafer elde etmesini kolaylaştırmıştı.

   Bir kaç gün önce düzenlenen GDC 2013 fuarında Radeon HD 7990 ile 17 dakikalık Battlefield 4 sunumu gerçekleştiren  AMD'nin önemli isimlerinden birisi Neal Robison, gerçekleştirilen bir röportajda AMD'nin, Sony'e Nvidia'nın sunamadıklarını sunduğunu belirtti:
 
"Ne kadar zamandır Sony'nin Playstation 4 duyurusu yapacağı günü beklediğimizi bilemezsiniz. Üzerinde yıllardır çalıştığımız bir emek. Nihayetinde tüm harcadığımız emekler hakkında konuşabiliriz."
 
   Sony'nin AMD tarafından geliştirilmiş işlemcileriyle Xbox 360, Nintendo Wii ve diğer konsolların performans çeteresi ellerinde, Playstation 3 için çip geliştiren Nvidia'yı es geçerek kendilerine geldiklerini belirten Robison konuşmasına şöyle devam ediyor:
 
"Geçmişte yaptıkları donanımsal performansları nasıl arttırabilecekleri konusunda bir yol aradıklarını söylediler ve biz de bu performansı arttıracak bir donanım inşaa ettik. AMD, Nvidia'nın Sony'e veremediğini verdi."
 
   Güçlü performans ve daha iyi güç gibi etkileri yapımcı kitleriyle yapımcılara gönderen AMD, bu sayede PS4'ün yapımcılarla olan ilişkisinin güçlendiğine ve çıkışında güçlü bir duruş sergileyeceğine inanıyor.
 
   Haberin başında belirttiğimiz gibi Nvidia kanadı ise bir başka röportajda PS4'ün donanımsal özelliklerini "düşük seviye CPU, orta seviye GPU" diye yorumlamış ve PC donanımlarıyla karşılaştırıldığında  ve hatta şimdiden modası geçmiş bir donanımı olduğunu söylemişti.
 
Naçizane görüşüm: bu grafik çılgınlığı nereye gider bilemiyorum ama hızlı gelişen teknoloji ve tüketim çılgınlığının had safhada olduğu bir dönemde hangi konsol hangi donanımsal özelliklerle teşrif  ederse etsin bir süre sonra  haliyle demode olacaktır. Zira konsollar güncellenebilir donanımlara sahip değiller. Burada konsolların kendilerine has oyunları ve sunacakları servislerle takdire şayan grafik performansı eşliğinde oyun keyfini bizlere sunabilmesi ve oynanabilirlik anlamında yenilikçi dünyalara yelken açmasıdır.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak TechRadar sony playstation 4 ps4 playstation next gen amd nvidia
Far Cry 3: Blood Dragon Kutu Tasarımı Sızdı BioWare MMO Oyuncularını Hafife Almış
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

highlanderTR_61

19.5.2013 09:31:05

0
[link]http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20130516231953_AMD_Needs_More_Than_Game_Console_Design_Wins_to_Offset_PC_Market_Declines_Analysts.html[/link]

Dexstz

2.4.2013 16:00:30

0
Haklılar

Virtual Reality

2.4.2013 15:06:41

-1
Sony yeni playstation da, programlanması kolay olsun diye playstation' ın, sadece ve sadece işlemcisini PC işlemcisine yakın bir işlemci seçti. Geriye kalan her şey, Playstation' ın kendine has eşsiz mimarisine sahip Bu yüzden playstation, oyun dünyasında number one olmaya ve oyun piyasasına yön veren lider makine olmaya devam edecek. iki üç tane full HD oyun oynayacağım diye bilgisayar donanımlarına, bıkmadan yüksek paralar harcayan insanlar, bir gün hatalarının farkına varacaklar ve pişman olacaklar. Çünkü; PC' nin donanım bileşenlerine vereceğiniz parayı, bir konsol alıp 10 sene boyunca oyunlara verseniz. Türkçe oyun ve Türkiye de oyunculuk uçar gider. Dünya da ki büyük oyun stüdyoları ve dağıtımcıları, Türkçe dil desteğini standart yaparlar. Bizde böylece, bir oyun çıkmadan daha bir sene öncesinden, Türkçe olacak mı acaba, lütfen Türkçe gelsin diye yalvarmaktan kurtuluruz. Bugün bir Alman, bir Amerikan, bir Rus, bir Fransız, hatta bir Yunan bile, acaba benim dilim var mı yok mu diye şüpheye düşmeden, gönül rahatlığıyla oyununu alıp oynuyorsa, bu ülkenin oyuncularının orijinal oyun almasından kaynaklı bir durumdur. Ülke olarak oyun firmalarına ne ekersen onu biçersin. Diyeceğim şudur, madem bu hobi yüzünden bir yerleri zengin ediyoruz. Bu Nvdia, Intel, AMD, ATI, Kingston, Corsair, HI-Level, Sandisk, WD, Seagate, Logitech, Microsoft, Razer, vs. olmasın. Olacaksa oyun firmaları olsun. 500TL ye bir ekran kartı almak yerine, 4 tane güncel playstation oyunu veya bu oyunları bir sene geriden takip ederek, 7 tane playsation oyunu veya iki sene geriden takip ederek 14 tane PS3 oyunu almayı tercih ederim. Ben bu şekilde oyun ihtiyacımı karşılıyorum. Bir playstation oyununun online multiplayer modunu oynamaya kararlıysam. Oyunu çıktığı zaman alırım. Ama online moduna girmeyi pek düşünmüyorsam, 1 sene sonra veya 2 sene sonra ucuzlayınca alırım. Oyununa göre değişiyor.

ankara

2.4.2013 00:10:43

0
Ps 10 da cıksa Gtx 680 Göruntusune Bile Ulasamaz... Amd Nvdia ve intel İle Pc De Bas edemeyince farklı yollara girmiş

emrahcey

1.4.2013 14:57:16

0
Brainless ezik adam gibi sözleri sarf etmeden önce arkadaşlarımıza Lütfen rekabetin, ürün bolluğunun fiyatları nasılda aşağılara çekeceğini yazalım. Dahası neden üçüncü - dördüncü ekran kartı şirketleri yok diye hayıflanalım. 1000 TL ye alacağımız ekran kartı dediğim piyasada 300 - 400 TL gibi fiyatlara alabilirdik. Örnek vermek gerekirse 2000 TL 'lik Iphone 5'in maliyeti 150 doların altında gerisini siz hesap edin. Ona göre ister AMD batsın diyin , isterseniz Nvidia batsın Amd çıksın diyin. Tekel cennettinide yaşadığımız ülkemizde ödediğimiz internet fiyatları ve aldığımız hızlar ortada... Not: Tekel : piyasa Tek bir firmanın hakim olduğu haliyle ürünlerinide istediği fiyatlardan satan firmaya denir. Kısaca iktisadi dilden arındırılmış sade haliyle anlatmaya çalıştım. Yanlışım varsa düzeltiniz.

FantasyFiRe

31.3.2013 23:49:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: a1device bunların hiçbiri seni batmaktan kurtaramayacak AMD.
brainless ezik adamlar crysis 3, bf4 gibi oyunların ve birçok yeni çıkan oyunun donanım partneri oluyor sen bunlar seni batmaktan kurtaramıyacak diyosun. Tamam amd cpu sektöründe çok kötü performans konusunda ama gpu teknolojisi özellikle üst seviyede arasında 500tl fiyat farkı olan nvdia ile hiçbir farkı yok. Nvidia'nın övündüğü tek şey hiçbir işe yaramayan cuda işlemcileri ve physx teknolojisi physx destekli bir oyunu örneğin metro2033 veya bordelands 2 olsun ben amd kullanan biri olarak da çok rahat full physx detayında oynayabiliyorum. Ayrıca amd nin oc potansiyeli daha başarılı. özel taasarım bir Hd7970 özel tasarım bir gtx680 max stabil sınırlarına kadar oc yapıldığında performansları kafa kafaya gidiyor. tüm bunlara bakınca nvdia ya fazladan 300-500tl physx için bayılmak kerizlik. Nvida'nın biyerleri tutuşmaya başladı titan gpu'su ile ps4 gpu'sunu kıyasalyıp titan 3x daha fazla performasn veriyor demeye başlamışlar. Bide çocukların evcilik oynaması gibi slaytlar hazırlayıp basını çağırmışlar PS4'ün içindeki gpu belli 1.84tflops işlem gücüne sahip hd7870 gpu'su titan ise çift gpu bir kart. İlk okul çocuğuna sorsan bile hangisinin daha fazla performans verdiğini gösterir. Hadi yiyorsa garibim ps4 donanımına sallamak yerine dişlerine göre mesela ASUS ROG ARESII'yi karşılatırsalardı aynı siklette de görseydik

- The Stig -

31.3.2013 22:47:54

-2
başka yazılarda grafik herşey değildir naraları atan ergen ve yaşları olgunlaşmış pc fanatikleri arkadaşları yine doğruyu söyleyenlere basmış eksiyi.. :) olsun siz eksi veya + verince değişen bişey yok.. konsoldaki oyunlar malesef pc'de olmadığından isterse pc'im tüm oyunları 4k çözünürlükte ultra mega high'ta açsın ne fark eder! bf3'üde, online ve diğer bir çok oyunu dell inspiron 5010-5757 laptopumla oynuyorum.. ultra olmuş low olmuş fark etmiyor benim için.. ama 4000 lira para verip 4 sene sonra oyunları konsoldaki gibi açamayacak bir pc için bu parayı vermek lüks! alırım konsolumu sene sonunda koyarım baş köşeye her ayda 1 oyun alsam daha ne isterim!

Mactavish-

31.3.2013 20:32:26

-2
Yemişim donanımı. Uncharted Killzone Infamous God Of War Gran Turismo Motorstorm Jak The Last of Us gibi yapımlara bakarım. Online servise ortama bakarım. Optimizasyon da düzgün konsolda mis. Oyun yelpazesi ve online servisler daha önemli donanımdan bence.

highlanderTR_61

31.3.2013 18:55:41

0
bunların hiçbiri seni batmaktan kurtaramayacak AMD.

BSC Misafiri

31.3.2013 17:18:23

0
tamam nvıdıa ben sevmem sızı bılmem ama ps3 de kullanılan kırpılmış g70 mimarisinden sadece nvıdıa mı suclu..hayır. CELL cok guvenen sony buna bıle gerek kalmayacagını iddia edıyordu hatırlayın arkadaşlar..bır devrim dıyor du cell için ama planlar tutmadı bu g70 ıcınde olmasaydı niii olurdu sony nin halii...

rambocuk

31.3.2013 16:22:17

0
Nacizane görüşünüzle hem fikirim :)

stun

31.3.2013 06:30:58

0
kalıte anlamında birşey söylemek istemıyorum ama nvidea sony ile anlaşma yapamayıp sonrada amd ye sataşması uygun bir davranış değildi..

aykut291

31.3.2013 01:46:36

-2
Amd forever Nvidia Nvidia anca ulaşamadığı ciğere mundar der.

BlackBeasT

31.3.2013 01:34:42

+1
Amd bize PC pazarında lazım PS4 üzerinden yapsın reklamı PS3'den sonra konsolcu olan için PS4de Nvidia olsa ne anlar AMD olsa ne anlar...yıllardır oynadığın x360 ve PS3 konsolda Nvidianın gpusu yokmu sök o zaman AMD gpu kullan madem AMD fanısın nankörsün nankör... PCde ki yılların AMD yanlılarını 3-5 ayda geçtiler...Sizleri E.Kartı bölümüne bekleriz. Nvidia fanlarına sataşında sizi 1 cümlede patates yapsınlar

Megas Red

31.3.2013 01:23:24

+2
AMD yi seviyorum çünkü bizim gibi dar bütçeli oyuncuları düşünen dev silikon devi. Geçmiş senelerde 3DNow komut setinin neler yaptığını kanıtladı. SONY donanım devi ve AMD ile çalışmalarından en ufak bir şüphesi olsaydı şuan PS4 ün tanıtılmasını hala bekliyor olurduk. Nvidia artık bu devirde konsol devleri ile çalışmamanın üzüntüsünü çabuk atlatmalı.

BSC Misafiri

31.3.2013 00:30:53

0
bence de oyunlar da grafiğin hayvani bir önemi yok minecraft çılgınlığı nasıl oluyo o zaman olay şu ki bi oyun kişiye yeni şeyler verebilmeli ve gözüne hoş gelmeli örneğin far cry grafiği süper miydi hayır ama yeni bi şey sundu bize ve onun için beğenildi benim görüşüm bu :D

BSC Misafiri

31.3.2013 00:29:53

+2
AMD doğru söylüyor, o donanım parasına nvidia'dan adam gibi kart alamazlardı, ancak AMD gibi sürümden kazanan firmalarla anlaşabilir Sony, firma olarak çok fazla zarar edip binlerce çalışanını işten çıkarmış ve abd ve Japonya'daki bazı merkezlerini satmak zorunda kalmıştı. Yok olmamak için tasarruf etmeleri gerekiyordu.

Frostmourne Hungers

30.3.2013 23:40:32

+4
Yeni nesildeki korkuyu aslında Epic ve Nvidia yaşıyor bana göre, Nvidia pazardaki en büyük iki partnerini kaybetti , bunu da Shield ve üst düzey kartlarıyla kapatmaya çalışıyor. AMD ise hem iki cepheye de hakim , hem de 720-PS4-PC portlarında ortak mimari nedeniyle öne geçen isim olacak gibi duruyor. Diğer tarafta ise yeni nesilde yapım maliyetini düşürmek adına her yapımcı kendi oyun motoruyla karşımıza çıkıyor, Epic ' de haliyle tanıtımlarını hızlandırıyor çünkü şirket gelirlerinin büyük kısmını UT motorunun lisans ücretlerinden sağlıyor.Büyük yapımcılar kendi motorlarını kullanırken , bağımsız yapımcılarda hem PS4 ile anlaşma sağlayan hem de pc-mobil alanında oldukça esnek olan Unity'i kullanıyor , artık UT3'ün Firefox üzerinden bile çalıştırılabildiği düşünülürse UT4 yerine UT3'ün bağımsız yapımcılar tarafından daha uzun yıllar tercih edileceğini düşünüyorum.UT4 PS4'e şu an için tam verimli çalışmıyor, 720' de de farklı olmayacak, mobil platformda da şu an için hayal(ki yapımcılar için artık konsolla aynı öneme sahip bir pazar).Bu durumda motorun(aynı zamanda üst-düzey kartların) kitlesi sadece binlerce liralik sisteme sahip PC kullanıcıları ki orda da bu gücü kullanacak bir oyun yok , dah da önemlisi yapılması da planlanmıyor.Gösterilmek istenilenin aksine işler yeni nesil konsolların değil , bütçe açığı yaratan yeni nesil grafiklerin alehine.

BlackBeasT

30.3.2013 23:28:18

0
E..Kartı bölümünde ki Nvidia vs AMD tayfalarını da geçer bunlar... merakla benchmark testleriniz beklioz

WE neED

30.3.2013 23:21:57

0
Welcome to amd vs nvidia fans fight club ..

dovakin1907

30.3.2013 23:17:30

-3
400$ a 5-6 sene çıkan her oyunu oynayacaksam + exclusive oyunları oynayacaksam, ki bunlarıda orta üstü grafiklere oynayacaksam, isterse yerdeki toz taneciğini gösteren ekran kartı çıksa ne yazar birader? nasıl olsa eliniz mahkum konsola oyun çıkarmaya ve pc ye konsollardan port etmeye. Mesut Çevik gitsin en yüksek donanımlı pc alsın 4000 -5000 dolara bize 400$ lık ps4 yeter. Mesut Çevik' e selam olsun bu mesajım.

crossmatch

30.3.2013 23:16:49

0
Kedi olalı bi fare tuttu amd, nvidianın gözü kaldı. :D

digimon52

30.3.2013 23:08:11

0
Nvidia Sony ile anlasmaya varsaydi Amd´ye gecmesdi böyle laf sokusdurmasdi. Nvidia simdi Kizkanclik yapiyor. iki - üc nesildir calisdigi firmaya böyle cümleler sarf ettmesi gercekden kötü. degerini bilmek gerek. Simdi Mobil platforumda telefonlara yonga takmaya calişsin.

Aaron Paul

30.3.2013 23:07:30

-2
Sony, AMD tarafına biraz nankörlük yaptı. Fakat, söyledikleri kadar da iyi değiller hem şahsi fikrim hemde; resmi bilgilere göre nvidia kadar iyi değiller. fakat invidia tökezlerse. önlerine çıkabilirler...
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız