Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Hayatta Kalma Oyunu Soulmask 18 Haziran'da Çıkacak

 
 
Hayatta kalma mekaniklerinin ve aksiyon sisteminin bir araya geldiği aynı zamanda rol yapma unsurlarını da barındıran bu yapımda fantastik bir dünyada yer alıyoruz. Yapacaklarımızla beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve karakterimizi geliştirebiliyoruz. Karakter odaklı bir yapının hakim olduğu bu dünyada doğanın zorlukları ile yüzleşebiliyoruz. Çeşitliliğin ön planda olduğu bu dünyada yapacağımız her hamle oldukça önem arz ediyor.
 
 
Oyun dünyasında maske oldukça önemli hale geliyor. Oyunda farklı şekillerde maske tipleri karşımıza çıkıyor. Bu maskelerin altında elbette farklı düşmanlar sunuluyor ve aynı zamanda her birinin kendine özgü özellikleri ve karakter yapıları bulunuyor. Bu maskelerle beraber gidişatımızı yön verebiliyor ve yeni özelliklerin sahibi olabiliyoruz.
 
Dikkat çekici unsurların ve eski dönem kültürlerin yansıtıldığı bu dünyada hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Oyunda bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise kendi ekibimizi korumak için farklı şekillerde hamleler yapmak durumunda kalıyoruz.
 
Diğer taraftan kendi elimize ait takipçiler toplayabiliyor ve kendi kabilemizi burada kurmak durumunda kalıyoruz. Oyunda eski bir sistem bulunuyor. Daha çok kabilelerin bulunduğu ve bu kabilelerle beraber ortamların yer aldığı sistem bizlere aktarılıyor. Kabilelerin bulunduğu ortamlarda kendimizi doğa içerisinde zorlu bir ortamda bulabiliyor ve doğanın zorluklarıyla karşılaşmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
 
 
Doğada bulunan vahşi yırtıcı hayvanlarla beraber mücadele etmek durumunda kalıyor ve kabile tarzı yani eski tarz silahlarla ve yapılarla beraber karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve deneyiminizi kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapım içerisinde açık dünya bulunuyor. Bu açık dünyada istediğimiz şekilde hayatta kalma mücadelesini atabiliyor ve hayatta kalma mücadelemizi kendimize göre değiştirebiliyoruz. Dolayısıyla burada yapacağımız hamlelerle beraber gidişatına verebiliyor, gizemli gerçekleri açığa çıkarabiliyor ve etrafı keşfederek sıfırdan bazı şeyleri ortadan kaldırmak gerekiyor.
 
Diğer taraftan oyun içerisinde hem tek oyunculu hem de çevrimiçi çok oyunculu bir yapı bulunuyor. Dolayısıyla yanınıza arkadaşlarınızı davet edebileceğiniz bir yapı ile beraber karşılaşabilirken aynı zamanda tek başınıza da oyunda ilerlemek durumunda kalabiliyorsunuz. Bu tamamen sizin seçimlerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Buna göre de kendinize en iyi şekilde oyunda ilerletebiliyorsunuz, hayatta kalabileceğiniz takipçiler toplayabiliyor ve kendi kabilelerinizi kurabiliyorsunuz.
 
Gizemli maskenin ardındaki gerçekleri açığa çıkarmak için büyük bir mücadele giriş yapabiliyorsunuz. Bu gizemli maskenin ardındaki gerçekler elbette ortaya çıkmak için bizlerin hamle yapmasını bekliyor. Bunun dışında gerçekleri açığa çıkararak yeni donanımların ve maskelerin sahibi olabiliyoruz.
 
 
 
Otantik bir hayatta kalma deneyimine adım atabileceğimiz bu yapımda sandbox bir sistem bulunuyor. Bu sistemle beraber her bir an önce farklı bir deneyim elde ederek açık dünya içerisinde hangi yöne doğru gitmek istersek o yöne doğru gitmek durumunda kalabiliyoruz.
Gizemli maskelerle beraber kutsalmış oyuncuların bulunduğu bu yapımda elbette her bir maskenin ardından gizli gerçekler bulunuyor. Oyuncular burada gizemli inançlarla dolu ilkel bir ortamda kendilerini bulabiliyorlar. Dolayısıyla eski insanların yaptığı gibi burada avcılıkla uğraşabiliyor, toplayıcılık ile beraber kendi bölgemizi korumaya hazırlanabilir ve aynı zamanda kendi kabilemizi oluşturmak için burada farklı hamleler gerçekleştirebiliyoruz.
 
Gizemli inançlarla dolu bir ülkede hayatta kalmanın yollarını arayabileceğimiz bu yapımda yapacağımız hamlelerle beraber sıfırdan bir kabile inşa etmek durumunda kalıyoruz. Bu inşa etme durumu da elbette oyun içerisinde oldukça ön plana çıkmış durumda.
Hayatta kalma mücadelesine adım atabileceğimiz ve yükselişe sıfırdan başlayabileceğimiz bu yapımda etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz yapılarda etrafı keşfederek etraftaki kaynakları ve donanımları toplayarak kendi donanımlarımızı artırabilir ve böylece kaynakları kendi kabilemizi korumak için kullanabiliyoruz.
 
Bunun dışında kendi klanımızı oluşturabiliyor ve bu klanla beraber de farklı oyuncuları yanımıza çekebilir ve aynı zamanda bu dünyada yaşayan tüm toplulukları yanımıza davet etmek için elimizden geleni yapmaya koyulabiliyoruz. Klanımızı güçlendirmek için güçlü kabile üyelerini yani karakterleri işe almak durumunda kalabiliyor ve kendi yanımıza çekmek için onlara tekliflerde bulunabiliyoruz. Sonuç olarak bu dünya içerisinde elbette farklı medeniyetlerin bulunduğu bir sistem bizlere sunuluyor ve bu dünyanın arka planında bulunan çeşitli gizemli unsurların olduğundan da bahsetmek gerekiyor.
 
 

Oyunda elbette farklı maskeler bulunur ve bu maskelerle beraber yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı yetenekleri açığa çıkarabiliyor ve her bir maskenin burada farklı şekillerde özelliği bulunuyor. Ruh ve maskenin birleştiği bu yapımda elbette düşmanları öldürdükten sonra onların maskelerindeki ruhları emebiliyor ve böylece kendimize güç katabiliyoruz. Bu tarz oyunda bir sistemin olduğundan bahsedebilir ve diğer oyunlardan farklı olarak da gerçekten güzel bir deneyime adım atmaya hazırlanabiliyoruz.

Ölümcül bir ritüel kapsamında ilerlemeye çalıştığımız ve bu ritüelden kendi hayatımızı kurtardığımız yapımda elbette belli başlı karakterler bulunuyor. Oyunda bu karakterlerle beraber iletişime geçebilir, onlarla etkileşime girdikten sonra çeşitli görevler alabilir ve daha fazla yetenekte beraber ön plana çıkmaya hazırlanabiliyorsunuz. Yapım içerisinde güçlü yeteneklerinizi ve becerilerinizi açığa çıkarabiliyor bu yeteneklerle ve becerilerle beraber de kabilelerinizi güçlendirmek için elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi yeni üyeler kabul edebilir ve onları bir elemeden geçirebiliyorsunuz. Bunun dışında kabile üyeleriyle beraber elbette en iyi şekilde iletişime geçerek onlarla aranızı iyi yapabiliyor, onlarla beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve aynı zamanda bu bölgelere hakim konumunda olabiliyorsunuz.

Ek olarak oyun içerisinde gerçekten de farklı bir yapının olduğundan bahsetmek gerekiyor. Çünkü burada kabilemize üye alırken onlarla beraber bilinçaltına giriş yapabiliyoruz, yani kabile üyeleri ile beraber senkronize olarak onların neler yaşadığını ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyoruz. Ek olarak onların bedenlerine sahip olabiliyor, onları ele geçirebiliyor ve istediğimiz kişiye doğru dönüşebiliyoruz. Dolayısıyla bu da oyunda yer alan gerçekten de dikkat çekici unsurlar arasında bulunuyor. Eğer bunları oyunda bulabiliyorsanız elbette onlara sahip olmak için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz. Geliştirici ekip tarafından belirlenene göre elbette bu maskeler gerçekten oldukça önem arz ediyor ve bu maskelerle beraber diğer karakterlerin içerisine giriş yapabiliyor ve bu karakterlerin de kontrolünü ele geçirebiliyorsunuz.
 
 

Oyunda ilerledikçe farklı karakterlerin bünyesine geçiş yapabilir, onların ruhlarını yansıtan farklı maskelerle beraber ortaya çıkabilir ve bu maskeleri dilediğiniz şekilde keşfedebiliyorsunuz. Bu tarz gelişmelerle beraber kendi kahramanınızı elbette orijinal bir görünüme kavuşturabiliyor ve benzersiz yeteneklerle beraber de düşmanların üstesinden gelmek için elinizden geleni yapmaya koyulabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde maskeler tamamen temel özellik olarak karşımıza çıkıyor ve bu maskelerle beraber istediğimiz gibi onların kılığına bürünebiliyor, farklı şekillerde özelleştirmelerle ilerleyebiliyor ve aynı zamanda ölümsüzlük armağanı olarak bu maskeleri kullanmak durumunda kalabiliyoruz. Dolayısıyla maskeler oyun içerisinde gerçekten de temel hedefimiz haline geliyor. Dolayısıyla bu maskelere sahip olduktan sonra hem becerilerimizi geliştirebiliyor hem de karakter odaklı bir yapı olduğundan dolayı doğrudan düşmanları daha kolay bir şekilde ortadan kaldırabiliyoruz.
 
Bunun dışında oyun içerisinde elbette farklı şekillerde kullanabileceğimiz aksiyon içerikleri, yani donanımlar bulunuyor. Bu donanımlarla beraber dilediğimiz şekilde düşmanların arasında yürüyebiliyor, elimizdeki kılıcı ve kalkanı düşmanlara karşı kullanabiliyor veya yay ve ok ile beraber düşmanları menzilli bir şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Bu tarz oyunda keşfedebileceğimiz ve ateş edebileceğimiz farklı mekanikler bulunuyor. Bunlarla beraber en iyi oyun deneyimimizi ortaya çıkarabiliyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda 10 farklı etkileyici maske türü bulunuyor. Bu maske türleri ile beraber dilediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve elimizden geleni yapmaya koyularak maskeleri ele geçirmek durumunda kalıyoruz.
 
Yapımda kabile hayatının oldukça önemli olduğunu ve bu kabile hayatı üzerinde oldukça sık durulduğunu aktarabiliyoruz. Çok sayıda farklı yapay zekaya sahip NPC'ler ile beraber kendimize gerçekten de güzel bir ortamda hissedebiliyor ve burada yalnız olmaktan elbette uzak bir şekilde durabiliyoruz. Yalnız bir kurt olarak oynayabileceğimiz farklı kişiliklere ve yeteneklere sahip olarak ilerleyebileceğimizi aynı zamanda kanat susamış savaşçılarla, avcılarla ve usta sanatkarları işe alabileceğiniz yapımda yapacağınız her hamleyle beraber gerçekten kendi bölgenize özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
 

Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda güçlü yapay zekalara sahip bir sistem bulunuyor ve aynı zamanda bu yapay zekalara istediğiniz gibi komut desteği verebiliyorsunuz. Komutlarla beraber klan üyelerini yönlendiriyor ve kendi akışınızı ve iş yükünüzü kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu da oyunda yer alan diğer unsurlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Yani oyun içerisinde kendi kabilelerinizi inşa ettikten sonra elbette bir iş bölümü ortaya dökebiliyor ve hangi karakterin yani kabile üyesinin nerede çalışmasını istiyorsanız ona göre kendi komutlarınızı verebiliyor ve ona göre iş düzenini kurmaya çalışabiliyorsunuz.

Örneğin yapım içerisinde elbette çiftçilik yapabileceğiniz, hasat edebileceğiniz ve üretim kısmına kurabileceğiniz bir yapı bizlere sunuluyor. Aynı zamanda burada etrafı gözetleyebilen gözcüleri alabiliyor ve diğer taraftan otomatik olarak onların ve bakım işlemleri için de kendi kabilenizi geliştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla her bir iş için farklı üyelerle anlaşabiliyor ve onları çeşitli sistemleriyle beraber görevlendirebiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan gerçekten de hani ilgi çekici mekaniklerden bir tanesi diyebiliriz.

Dinamik kişiliklere sahip yetenekli kabile üyeleri ile beraber elbette ilerleyebileceğinizi ve hızlı bir şekilde kabilenizi büyütebileceğinizi de aktarabiliriz. Yoğun bir günün ardından elbette keyifli çeşitli etkinliklere katılabiliyor ve bu etkinliklerle beraber istediğiniz gibi alkol tüketebiliyor veya bira içebiliyorsunuz.
 
Bu tarz oyunlarda elbette istediğinizi gerçekleştirmek için çeşitli etkinlikler bulunuyor ve aynı zamanda hem banyo yaptırabiliyor hem de ağrıyan kaslarınızı burada rahatlatabiliyorsunuz. Dolayısıyla yapım içerisinde yapabilecekleriniz oldukça değişkenlik gösterebiliyor ve kabile üyeleriniz ile beraber her zaman işten sonra yapılabilecek oldukça fazla işin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Kabile şenlik ateşi ile beraber kendi dansınızı icra edebileceğiniz ve hatta dans ile beraber kabilenin elbette mutlu olmasını sağlayabileceğiniz bir yapının da burada olduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla gerçekten de keyifli mekaniklerin ve içeriklerin yer aldığı bu yapım bizlere hitap eden sistemleriyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
 

Ek olarak yukarıda bahsettiğimiz gibi kendi özgürlüğümüzü korumak için elbette bu kabile desteği ile beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz. Bir zanaatkârı işe alabiliyor, kendi hünerlerini sergileyen bir avcıyı grubumuza davet edebiliyor ve klanımızı bu şekilde geliştirebiliyoruz. Bu gelişmelerle beraber en iyi şekilde oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyor ve gençlik ateşleri ile beraber de ortama en iyi şekilde ısıtabiliyoruz. Dolayısıyla yapımda yapacağımız her hamle oldukça önem arz ediyor. O hamlelerle en iyi şekilde oyunda ilerlemek durumunda kalabiliyor ve yoğun bir günün ardından dinlenmek için farklı noktalarda etkileşime girebiliyoruz.
 
Oyunun yukarıda bahsettiğimiz gibi gerçekten de dikkat çekici özellikleri bulunuyor. En çok öne çıkan özellikleri arasında bir NPC'nin güçlü yeteneğine sahip maskeyi ele geçirme ve onu kendi karakterinizle kullanabilme imkanı yer alıyor. Kabilenizi güçlendirmek için bu maskeleri kullanarak NPC'lerin bilinçleriyle beraber hareket edebilir ve kendi kabilenizi nasıl şekillendirmek istediğinize göre hamlelerde bulunabilirsiniz. Farklı bedenlere sahip olabilir, bu bedenlerle beraber en iyi kabileyi korumak için elinizden geleni yapmaya koyulabilir, benzersiz yetenekleriniz üzerinde ustalaşabilir ve yetenekleri somutlaştırabilirsiniz.

Dolayısıyla yapım içerisinde gerçekten de farklı özelliklerle yer alabiliyor ve özellikleri maske ile beraber kendi bünyenize dahil edebiliyorsunuz. Daha fazla sistemle beraber de karşılaşmanız mümkün. Oyunda ilerledikçe eski kahramanların ruhunu yansıtan daha fazla maskeyle beraber karşınıza çıkabiliyor. Bunun yanı sıra bu kahramanların orijinal görünümleriyle ve daha fazlasıyla beraber de kendinize özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Benzersiz yetenekleri somutlaştırabileceğiniz ve ölümsüzlüğü armağan olarak kullanabileceğiniz bu yapımda gölgelerde gizlenmiş bir şekilde düşmanlarınızı arayabiliyor, onların arasından yürüyebiliyor ve karakter becerilerinizi ön plana çıkarmaya hazırlanabiliyorsunuz.

Dolayısıyla yapımda yer aldığı süre boyunca keşfedebileceğiniz 10 farklı maske türünün olduğundan bahsedebiliyor ve bu maske türleri tamamen farklılık göstererek her birinin kendine özgü yeteneklerin ve kişiliklerin olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 

Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda gerçekçi fiziklere dayalı aksiyon sisteminin olduğundan bahsedebiliyor ve bu sistemlerle beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve en iyi şekilde oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Yine geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda şu anda 8 farklı silah türünün olduğundan bahsedebiliyor, bu türler arasında istediğinizi seçebiliyor ve ona göre ilerlemeye başlayabiliyorsunuz.

Ek olarak 75 farklı destekleyici savaş becerisinin ve özel aksiyon modülünün bulunduğu bu yapımda yapacağınız her hamle ile beraber kendi oyun tarzınızı oyuna dahil edebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor. Dolayısıyla her bir an oyuncu burada farklı aksiyon sistemlerini öne çıkarabiliyor, nasıl sistemlerle beraber ilerlemek istiyorsa ona göre kendi seçimlerini yapabiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz.

Bunun dışında rakiplerinizi yenmek için elbette farklı şekillerde dövüş tarzınızı huyuna adapte etmeye çalışabiliyor ve dövüş tarzlarınız burada değişkenlik gösterebiliyor. Balyozla düşmanları ortadan kaldırabiliyor veya uçağın yaratıkları mızraklarınızla veya oklarınızla beraber ortadan kaldırabiliyorsunuz ve onları yere düşürebiliyorsunuz.

Diğer taraftan yakın dövüş silahların yani aksiyon sisteminin olduğundan da bahsedebiliyor. Bunun yanı sıra yumruklarınızı savurabiliyor, boks ustaları gibi düşmanları ortadan kaldırabiliyor veya suikastçiler gibi düşmanların arasından ilerleyerek arkadan tek hamlede yerle bir edebiliyorsunuz.
 
 

Dolayısıyla oyun içerisinde düşmanlara karşı nasıl yaklaşabileceğinize tamamen siz karar verebiliyorsunuz. İsterseniz doğrudan aksiyona dalış yapabilir, isterseniz de gizli gizli ilerleyerek düşmanların arasından yürüyebiliyor ve onları tek tek indirebiliyorsunuz. Bu tamamen size kalmış bir şekilde karşınıza çıkıyor.
 
Eski uygarlıklarla dolu geniş bir dünyaya adım atabileceğiniz bu yapımda farklı bölgeler bulunuyor. Ve her bölge içerisinde ortamların ve atmosferlerin değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Bunun dışında eski uygarlıkların elbette buralarda farklı kalıntılarıyla karşılaşabiliyor, yağmur ormanlarında nehirlere, çöllere, yaylaları, sulak alanlara, volkanlara, karlı dağlara ve daha fazla alana doğru ilerlemeye başlayabiliyorsunuz.
 
Her bir alan içerisinde gerçekten de farklı manzaraların, ortamların, atmosferlerin, düşman çeşitliliğinin ve daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Uçsuz bucaksız bir dünyada da ulaşabileceğiniz, gezip tozabileceğiniz ve aynı zamanda farklı bölgelerde yer alabileceğiniz yapımda iklimlerin ve canlıların da değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyor ve hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da onlara meydan okumaya çalışabiliyorsunuz.
 
 

Dolayısıyla yapımın içerisinde gerçekten de yırtıcı hayvanların ve düşmanların olduğundan bahsedebiliyoruz. Yapım içerisinde bildiğiniz üzere maskeler ve uygarlıklar tamamen bir arada yaşayan unsurlar arasında yer alıyor ve uygarlıklarla beraber bu dünyanın gizli geçmişiyle bağlantılı olabilecek çeşitli ipuçları ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Dünyanın dört bir yanına dağılmış antik kalıntıları keşfedebileceğiniz, çarpıcı tapınaklara doğru ilerleyebileceğiniz ve buralarda gezip tozabileceğiniz yapımda geliştirici ekibin belirttiğine göre 500 saatten fazla geniş bir deneyim bizlere sunulmak isteniyor.

Dolayısıyla burada gerçekten de uzun bir süreçten bahsedebilir ve bu süreç zarfında istediğimiz şekilde çiftçilik yapabiliyor, zengin bir kabile olmak için etrafı kollayabiliyor, domuz çiftliği açmak için elbette domuzları buraya koyabiliyor, sonsuz değerler aramak için dünyanın gizemli harabelerini dolanabiliyor ve tüm seçimleri tamamen kendimiz seçebiliyoruz. Dolayısıyla yapımın içerisinde gerçekten de devasa bir içeriğin olduğundan bahsediyoruz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Soulmask
EA: Yeni Battlefield Oyunu Muazzam Bir Live Service Deneyimi Sunacak Frontier Developments Yeni Bir Jurassic World Oyununu Duyurdu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız