Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Roguelite Aksiyon Oyunu Realm of Ink Duyuruldu

 
 
Çinli yayıncı 663 Games ve geliştiriciler Leap Studio ile Maple Leaf Studio, konsollar ve PC (Steam) için roguelite aksiyon oyunu Realm of Ink'i duyurdu. Hangi konsollara çıkış yapacağı açıklanmadı. Oyun 2024 yılında piyasaya sürülecek.
 
Üstten görünümlü yapısı ile beraber aksiyon içeriği ile karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda, kurgusal karakterlerden oluşan ilgi çekici bir dünya bizleri bekliyor. Oyunda ilgi çekici karakterlerin yanı sıra arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye boyunca da elbette oyun içerisinde elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Farklı farklı bölgelere adım atabileceğimiz, ormanlardan yıkılmış kısımlara kadar birçok yere geçiş yapabileceğimiz oyunda 3 farklı kahraman bulunuyor. Bu kahramanlarla beraber dilediğimiz gibi oyundaki yerimizi alabiliyor ve bu bölgeye, yani dünyayı keşfetmeye hazırlanıyoruz.
 
İlgi çekici manzaralar ve bölgeler 
 
 
 
Korkusuz karakterlerle beraber ilerleyebileceğimiz yapımda, burada her bir karakterin farklı özelliği ve yeteneği bulunuyor. Bu yeteneklerle beraber de elbette düşmanlara karşı burada farklı beceriler sergileyebiliyoruz. Bu becerilerle beraber de düşmanların üzerine doğrudan akın edebiliyor ve aynı zamanda farklı yeteneklerle beraber de kendi üstadımızı burada konuşturabiliyoruz. Yolculuk sırasında elbette keşfedebileceğimiz, açığa çıkarabileceğimiz çeşitli gizemler ve sırlar bulunuyor. Bunları da elbette ortaya çıkarmak için farklı farklı hamleler gerçekleştirmek durumunda kalıyoruz. Bu kısımda karşımıza çıkan düşmanların irili ufaklı olduğunu görebiliyor ve aynı zamanda oyunda patron savaşlarının olduğunu da deneyimleyebiliyoruz.
 
Oyundaki patron savaşları ön plana çıkmaya hazırlanırken, geliştirici ekibin belirttiğine göre 4 farklı patron bu yapım içerisinde yer alıyor ve bunları alt etmek için elbette farklı hamleler gerçekleştirmek durumunda kalıyoruz. Normal düşmanların haricinde bu patronlar bizleri daha fazla zorluyor. Zorlu patronları bizlere sunmaya hazırlanan oyunda uzun süreler geçirebiliyor, yüksek olan canlarını azaltmak için uğraşabiliyor ve karakterimizin yeteneklerinden faydalanabiliyoruz.
 
Karakterlerin kilidi ilerleyen kısımlarda açılıyor 
 
 

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi farklı karakterlerin olduğundan söz ettik. Ancak bu karakterlerin kilidini açmak için oyun içerisinde bir miktar ilerlemek gerekiyor. Bu da geliştirici ekibin oyuna kattığı farklı unsurlardan bir tanesi diyebiliriz. Oyunda ilk etapta Kılıç Ustası Red olarak yer alıyor ve bu kılıç ustası ile beraber oyundaki ilk ilerlememizi sağlayabiliyoruz. Aynı şekilde ilerlediğimiz esnada ve hikayenin belli bir kısmına ulaştığımız kısımda ise diğer karakterlerin kilidini açabiliyor ve burada diğer karakterlerle de ilerlemeye başlayabiliyoruz. Dolayısıyla bu kısımda yeni karakterlerin kilidini açmak için belli bir süre boyunca oyunu oynamak ve ilerlememiz şart.
 
Oyun içerisinde yer alan hikayeye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor. Karakterler arası diyaloglar elbette standart bir şekilde karşımıza çıkıyor. Zorlukları kucaklayabileceğimiz ve gerçekler ortaya çıkarabileceğimiz yapımda ilgi çekici manzaraların ve bölgelerinde olduğunu söyleyebiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı kısımlar yer alıyor ve bu farklı kısımlarda ise geliştirici ekibin belirttiğine göre 4 farklı tema benimsenmiş durumda. Bu tema ile beraber elbette yukarıda da bahsettiğimiz gibi ormanlardan yıkık dökük alanlara kadar ve diğer ilgi çekici kısımlara kadar çok farklı bölgeler bulunuyor. Bu bölgeleri dilediğimiz gibi keşfedebiliyor ve aynı zamanda kendi karakterlerimizin ve bu bölgenin hikayesini anlayabiliyor ve ortaya çıkarabiliyoruz.
 
Çeşitli kombolar gerçekleştirebiliyoruz 
 
 
 
Oyunda karakterlerimizle beraber çeşitli kombinasyonlar yapabiliyor ve bu kombinasyonlar elbette dövüş mekanikleri olarak karşımıza çıkıyor. Oyunun içerisinde çeşitli tedavi sanatları ile beraber kendimizi geliştirebiliyor ve bu sanatı elbette dilediğimiz gibi oyunda keşfedebiliyoruz. Oyunda düşmanları tek vuruşla yenmek için elbette farklı beceriler üzerinde ustalaşmak gerekiyor. Bu becerilere ulaşmak için de oyunda bir miktar ilerlememiz gerekiyor. Farklı beceriler sergileyebileceğimiz ve farklı donanımlarla beraber karakterlerimizi güçlendirebileceğimizi yapımda dövüş sanatları oldukça önem arz ediyor. Bu dövüş sanatları ile beraber de benzersiz hareketler yapabiliyor, farklı kombolarla beraber düşmanları aman vermiyor ve karakterlerin burada birbirlerini güçlendirebileceği bir sistemi ortaya çıkarabiliyoruz. Hızlı aksiyon içerikleri ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapımda sürekli olarak kendimizi düşmanları ortadan kaldırırken bulabiliyor ve aynı zamanda hızlı aksiyon sahneleri ile beraber de kendimizi hayatta tutmaya çalışıyoruz.

İlerlediğimiz kısımlarda farklı farklı karakterlerle beraber de karşılaşabiliyor ve aynı zamanda burada yeni NPC'lerin olduğunu da görebiliyoruz. Bu kısımda yeni bir deneyim yaşayabileceğimizi yapımda sürekli olarak kendimizi bir şeyler denerken bulabiliyor ve yeni dövüş stillerini ve hareketlerini burada kilidini açmak için uğraşabiliyoruz. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi hem yeni karakterlerin hem de becerilerin kilidini açmak için bir süre ilerlememiz gerekiyor ve bu ilerleme ile beraber de yeni becerilerim ve yeteneklerin kilidini açabiliyoruz. Aynı şekilde bu yetenekleri sergilemek oyunda oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyunun temelinde zaten düşmanları ortadan kaldırmak ve karakterimizi hayatta tutmak yer alıyor.
 
Bonuslar karakterlere özel faydalar sağlıyor 
 
 
 
Oyun içerisinde aynı zamanda çeşitli kombinasyonların yanı sıra farklı bonuslar da bulunuyor. Bu bonuslar karakterlerimize çeşitli yetenekler ve faydalar sağlayabiliyor. Oyunda bu bonuslarla beraber düşmanların üstesinden daha az bir şekilde gelebiliyor ve aynı zamanda bölgeyi çok çabucak toparlayıp temizleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu bonuslar oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor ve savaş esnasında ise sizlere büyük avantajlar sağlayabiliyor. Bunları kullanarak da düşmanları kolayca indirebilir ve böylece hikayenin geri kalan kısmına da bu şekilde tamamlayabilirsiniz. Bu bonuslar ara ara karşınıza çıkabilir veya çevreden bulduğunuz nesnelerle beraber sizlere etki edebiliyor. Dolayısıyla etrafı keşfetmek ve etrafta neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önem arz ediyor diyebiliriz.
 
Oyun içerisinde birbirinden farklı bölümler ve bölgeler bulunuyor ve bilinmeyen bir yolculuğa bu kapsamda adım atabiliyorsunuz. Burada her bir bölgenin kendine ait manzaraları, keşif unsurları, düşmanları ve daha fazlası yer alıyor. Dolayısıyla bu bölgeleri hem araştırmak hem de keşfetmek oldukça mühim. Bunlarla beraber de buralardaki düşmanları ortaya çıkarabiliyorsunuz. Burada sürpriz dolu bir yolculuğun bizlere sunulacağı aktarılıyor ve tüm yolculuk boyunca da elbette farklı karakterlerle beraber burada karşılaşabiliyoruz. Bu karakterlerden aynı zamanda hikayenin geri kalan kısmını öğrenebiliyor ve bu döngü içerisinde oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde oldukça ilgi çekici manzaraların olduğundan bahsettik. Bu manzaralarla beraber üstten görünümlü yani izometrik bir kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebiliyor ve bununla beraber de bu bölgeleri keşfetmeye hazırlanıyoruz. Oyunda bu ekranında sol alt kısımda bizim can barımız bulunuyor. Bu can barı karakterimizin ne kadar canının kaldığını gösteriyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bu can kısmı oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada karakterin ne kadar canı kaldığını görebiliyor ve düşmanlardan kaçmak için çeşitli hamlelerde bulunabiliyorsunuz. Aynı zamanda can barının üst kısmında farklı yetenekler bölümü bulunuyor. Bu yeteneklerle beraber de düşmanların üstesinden gelebiliyor ve aynı zamanda bu yetenekleri kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Bunun dışında ekranın orta ve üst kısmında patron savaşlarında görebileceğiniz düşmanın can barı bulunuyor. Bu barla beraber de düşmanın ne kadar canını kaldığını görebilir ve aynı zamanda onu alt etmek için de çeşitli hamleler yapabilirsiniz.
 
Steam sayfası  
 
Oyun içerisinde bu tarz bir yapı bulunuyor ve bu yapı ile beraber de dilediğiniz gibi yer alabiliyorsunuz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda. dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Yeni duyurulan bir yapım olduğu için şu anda oyuna çıkış tarihi belli değil.
 
Duyuru fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Realm of Ink
2si1: Steam Deck OLED Nasıl? Baldurs Gate 3 Çok Oynanıyor Steam'de Türk Lirası Desteği Sona Eriyor: Son Saatler

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız