Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Our Life on Water Duyuruldu: Rahatlatıcı Yaşam Simülasyonu

 
 
Different Tales ekibi rahatlatıcı yaşam simülasyon oyunu Our Life on Water'ı duyurdu. Rol yapma unsurlarını da bünyesinde barındıran yapım 2024 yılında Steam üzerinden PC'ye gelecek.
 
Kurgusal bir dünyada geçen rahatlatıcı bir deneyim
 
 
 
Our Life on Water Mekong Nehri üzerindeki hayattan ve yüzen köylerden ilham alan kurgusal ülke Sahakom’da geçen bir yaşam-simülasyon rol yapma oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda köye gelerek Rivertalker yani nehirle konuşan ruhani ve vizyoner bir topluluk lideri oluyorsunuz. Modern dünyanın yarattığı tehlikeler karşısında, konuşan su samuru dostunuz Yla ile beraber köyünüzü korumak için Nehrin Ruhları ile karşılaşıyorsunuz.
 
Oyunda daha çok köy hayatı bizlere sunuluyor. Bu kapsamda köy yaşamına katılacak, köy meclisinin toplantılarına ve sosyal etkinliklere katılım göstereceksiniz. Bunun dışında aklınız ve ruhunuzla insanları bir araya getirecek, dostluk ve dayanışmaya dayalı güçlü ve direngen bir topluluk ruhu yaratacaksınız. Dostlar edinecek ve ayrıca aşkınızı bulacaksınız. 
 
Duyuru fragmanı
 
 
 
Nehir üzerinde yer alan bu yapımla beraber istediğimiz şekilde kayığımıza atlayabiliyor ve burada dilediğiniz şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Aynı şekilde burada farklı farklı su canlılarıyla beraber karşılaşabiliyor ve hatta burada balık tutabiliyorsunuz. Balıkçılık simülasyonu unsurlarının da yer aldığı bir yapım içerisinde yapılacak oldukça fazla iş bulunuyor ve bu işlerle beraber de gerçek hayatta nasıl bir balıkçılık yapılıyorsa bu oyunda da yer buluyor diyebilirim.
 
Nehir üzerinde ilerleyebileceğimiz ve daha çok nehirlerle beraber haşır neşir olabileceğimiz yapım içerisinde sulak alanların olduğunu görebilirsiniz. Bu sulak alanlarla beraber aynı şekilde kıyılarda sebze ve meyve yetiştiriciliğine de başlayabilirsiniz. Dolayısıyla oyunda aynı şekilde su kenarlarında yaşayabilen çeşitli hayvanlarda bulunuyor ve bu canlılarla beraber de oyundaki yerinizi alabilirsiniz. Modern dünya ile beraber yer aldığımız yapım içerisinde aynı şekilde hem yaşam simülasyonu hem de rol yapma unsurları bulunuyor. Bu unsurlarla beraber de istediğiniz bir şekilde ilerleyebilir ve sağda solda rahat ve özgür bir şekilde takılabilirsiniz.
 
Farklı ortamlar ve konut inşa etme mekaniği 
 
 
 
Öte yandan burada sulak alanların kenarlarındaki ağaçları kesebiliyor ve diğer karakterlerle beraber etkileşim içerisine girebiliyorsunuz. Oyunda daha çok canlı bir yapı yer alıyor ve bu canlı yapı ile beraberinde istediğiniz şekilde rahatlatıcı bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Nehir yaşamıyla beraber tanışabildiğimiz yapım içerisinde yüzen bir köyde bulunuyoruz. Bu yüzden köy içerisinde sürekli olarak bambu ağaçlarının ve su samurlarının olduğunu görebiliyor ve nehir boyunca elbette farklı canlı ortamlarla beraber karşılaşabiliyorsunuz. Oyunda aynı şekilde yapabileceğimiz çeşitli işler bulunuyor ve daha çok bu işlerle haşır neşir olabiliyor ve sonrasında ise istediğiniz yapıyı buraya dikebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda kendimize ait bir yapı inşa edebiliyor ve kendi evimiz gibi buraya da aynı şekilde konut inşa edebiliyoruz.
 
Konut inşa etme kısmında elbette sağda solda bulunan kaynakları toplamamız gerekiyor ve elimizde farklı kaynakların olması gerekiyor. Bu kapsamda elde ettiğimiz kaynakları elbette konut inşa etmek için kullanabiliyor ve temelden tepeye doğru istediğiniz şekilde bu konutları inşa edebiliyor ve nehir kıyısına yakışacak şekilde bu içeriklerle karşılaşabiliyorsunuz. Nehir halkı ile beraber ilerleyebileceğimiz ve buraları daha da üst seviyelere getirebileceğimiz yapım içerisinde tüm faaliyetler farklı bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve burada su samurlarından farklı canlılara kadar farklı hayvanlarla beraber karşılaşabiliyorsunuz. Oyunda köyü korumak için aynı zamanda diğer ruhani varlıklarla beraber karşılaşabiliyor ve bunları ortadan kaldırmak için de elbette elimizden geleni yapmaya koyuluruz. Dolayısıyla oyunun aynı şekilde yukarıda da bahsettiğim gibi rol yapma unsurları bulunuyor ve bunlarla beraber de yeni bir deneyime adım atmış oluyoruz.
 
Yapılacak çokça aktivite yer alıyor 
 
 

Oyunda yapılacak onlarca içerik bulunuyor ve bu içerikler arasında ise kısaca bahsedecek olursak, yapılar inşa edebiliyor, tarım temasıyla beraber ekip biçebiliyor bunun yanı sıra balıkçılık yapabiliyor ve aynı zamanda hayvancılıkla beraber de burada uğraşabiliyoruz. Bu faaliyetlerle beraber yer alacağımız yapım içerisinde elbette bu faaliyetler üzerinde uğraşlar verebiliyor ve çeşitli kaynaklar elde edebiliyoruz. Elbette burada aynı şekilde karakterimizi geliştirmek ve karakterimizin günlük ihtiyaçlarını karşılamak oldukça önem arz ediyor ve bunlarla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Burada balık tutarken elbette bu balıkları alıp satabiliyor, aynı şekilde diğer tüccarlarla beraber de burada etkileşim haline geçebiliyoruz. Dolayısıyla burada yaptığımız her hamle gerçekte bir şekilde karşımıza çıkıyor ve gerçek hayattan esinlenen bu yapım içerisinde de gerçekçi simülasyon unsurları bulunuyor.
 
Yeni bir toplum inşa edebileceğimiz ve toplumla beraber de elbette üst seviyelere doğru ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde diğer karakterlerle beraber tanışabiliyor ve bu köy halkı ile beraber kendi diyaloglarımızı ilerletebiliyoruz. Bazı karakterlerle beraber buradan elbette diyaloglarımızı daha da fazla ilerletebiliyor ve çeşitli seçimler yapabiliyoruz. Aynı şekilde bir karakterle aramızın iyi olmasını sağlamak istiyorsak da ona göre seçimler yapabiliyoruz dolayısıyla bu seçimler de gerçekten oyun içerisinde önem arz ediyor. Bu seçimlerle beraber de bir karakterle beraber aramızı yapmak istiyorsak ve gerçek aşkı bulmak istiyorsak da ona göre seçimler yapabiliyor ve bu şekilde de bir mekanik oyun içerisinde yer alıyor diyebilirim.
 
Dinamik gün ve hava geçişleri bulunuyor 
 
 

Oyunda yer aldığımız süre boyunca burada köy meclisini toplayabiliyor ve aynı şekilde çeşitli toplantılar yaparak da buradaki yerimizi alabiliyoruz. Nitekim diğer taraftan gün içerisinde havanın değişkenlik gösterdiğini deneyimleyebiliyor ve yağmurlu bir havadan güneşli bir havaya doğru geçiş yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde dinamik hava geçişleri bulunuyor ve bu hava geçişleri ile beraber de farklı farklı iklimlerle ve havayla beraber karşılaşabiliyoruz. Aynı şekilde oyunda hem gece hem de gündüz oluyor ve ona göre de havanın değişkenlik gösterdiğini görebiliyoruz. Dolayısıyla bu mekanikler gerçekten de güzel bir şekilde karşımıza çıkıyor ve ortamın havasını değiştiren detaylar arasında bulunuyor.
 
Yeni dostlar edinebileceğimiz ve aşık olabileceğimiz yapım içerisinde sosyal etkinlikler de bulunuyor ve bu etkinliklere katılarak oyundaki istediğiniz ilerlemeyi sağlayabiliyoruz. Bunun dışında dostluk ve dayanışmaya dayalı güçlü bir bağ kurmak için de oyunda elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca sürekli olarak etrafı keşfetmek isteyecek ve bununla beraber de manzaralara doğru yol almaya başlayacaksanız, oyunun uzaktan görüntüleri gerçekten de güzel bir şekilde karşımıza çıkıyor ve etrafının olabildiğince ormanlık ve sulak olduğunu görebiliyoruz. Dolayısıyla oyunu zaten temelinde nehirler üzerinde yer aldığımızdan dolayı etrafın sürekli olarak yönlerle ve nehirlerle çevrili olduğunu görebiliyoruz.
 
Köy halkını tehdit eden ruhani unsurlar
 
 
 
Tekneyle nehir üzerinde gezdiğimiz ve bu tekneye yer yer geliştirdiğimiz yapımda elbette köy hayatını ve halkını tehdit eden bir unsur bulunuyor. Bu unsurları elbette ortadan kaldırmak için köyümüzü koruyoruz ve yaptığımız seçimlerin köy halkının kaderini belirleyeceğini söyleyebiliriz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bir yandan köyü kurtarmaya çalışıyor ve diğer yandan ise yaptığımız seçimlerin ne kadar etkili olduğunu oyunda görebiliyoruz.

Oyunu şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listeniz ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve rahatlatıcı bir deneyime göz atmak istiyorsanız gerçekten de güzel ve yeni bir deneyimi bizlere aktarmak isteyen bir yapım diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Our Life on Water
Starfield'ın Yeni Beta Güncellemesi Çok Sayıda Takılma Sorunu Yaşatıyor 2si1: Resident Evil iPhone Deneyimi! MW3 Neden Kötü? GTA 6 Ne Zaman Geliyor?

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız