Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Karakter Odaklı Duet Night Abyss Yakında Geliyor

 
 
Yayıncı Hero Games ve geliştirici PAN STUDIO, PC, iOS ve Android için fantezi bir dünyada geçen macera rol yapma oyunu Duet Night Abyss'i duyurdu. Oyunun ön kayıtları şu anda resmi web sitesi üzerinden yapılabilir.
 
Uzak doğu rol yapma deneyimi ile karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde fantastik bir maceraya çıkmaya hazırlanıyor ve geniş çaplı bir macera içerisinde elbette karakter odaklı bir yapı bizlere sunuluyor. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki karakterin gelişimi, karakterin üzerindeki ekipmanlar ve donanımlar ve diğer unsurlar oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlar içerisinde karşımıza sürekli olarak farklı düşmanlar çıkabiliyor ve bizim de amacımız bu farklı düşmanları karakterimizle ve ekipmanlarımızla beraber ortadan kaldırmak oluyor. Dolayısıyla oyun içerisinde karakter odaklı bir yapıyla beraber hem karakterimizi geliştirebiliyor hem de üst düzey ekipmanlarla beraber karakterimizi güçlendirebiliyoruz. oyunun aslında temelinde bu unsur yatıyor.
 
İlgi çekici içerikler yer alıyor
 
 
 
Yüksek kaliteli içeriklerle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu oyunda, geliştirici ekip geniş bir içeriği oyunculara sunmayı amaçlıyor. Oyun, oynanıştan sanatsal tarza kadar çeşitli içeriklerle oyuncuların ilgisini çekmeyi hedefliyor. Ayrıca oyunun temelinde bir hikaye yer alıyor ve bu hikaye doğrultusunda farklı görevlere katılabiliyoruz. Oyunun ana amacı, aksiyon sistemini içermesi ve farklı bir savaş mekaniği sunmasından geçiyor. Oyunda daha çok uzak doğu savaşlarına odaklanılıyor ve bu savaş sistemi oyunculara sunuluyor.
 
Oyunda kullandığımız yeteneklerden becerilere kadar birçok çeşitlilik yer alıyor. Kaosun hakim olduğunu bu ortamda, karakterimizle devasa düşmanlara karşı savaşabiliyoruz. Aynı zamanda burada yaptığımız hamlelerin önemli olduğunu ve doğru zamanda yapmanın düşmanları kolayca alt etmemize yardımcı olduğunu gözlemliyoruz. Bu tür oyunlarda karakter odaklı bir yapı olduğu için ve geniş yetenek seçenekleri bulunduğu için gücümüzü sürekli olarak artırmamız gerekiyor. Ancak bu şekilde zorlu düşmanlarla başa çıkabilir ve onları yenmekte başarılı olabiliriz. Böylece düşmanlara karşı sürekli olarak daha güçlü olabilir ayrıca efsanevi ekipmanlarla beraber kendimizi donatabiliriz. Ekipmanlar oyunda özel bir yere sahip olarak karşımıza çıkıyor.
  
Anime tarzı grafik tarzı
 
 
 
İlgi çekici bir dünyada geçen yapım içerisinde grafiklere bakacak olursak daha çok anime tarzıyla beraber karşımıza çıkıyor ve bu çizimlerle beraber ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Elbette bu tarz grafikleri birçok hayran bulunuyor ve bu tarz grafiklerle beraber oyunu deneyimlemek birçok oyuncu heyecan veriyor. Dolayısıyla bu oyun içerisinde de uzak doğudan ilham alan bir savaş mekaniği ve aynı zamanda anime içeriğinden ilham alan bir sanat tarzı yer alıyor. Hem etrafın hem de karakterlerin bu anime tarzından ilham aldığını görebiliyor ve böylece oyun içerisindeki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda bu tarz içeriklerle beraber aynı şekilde farklı geçmişlere sahip iki farklı karakter bulunuyor, bu karakterler karşımıza ana karakter olarak çıkıyor ve istediğimizi seçerek oyun içerisinde yerimize alabiliyoruz. Oyunda aynı şekilde ilerlerken çeşitli zorluklarla beraber karşılaşıyor, arka planda yer alan hikaye boyunca farklı sırları açığa çıkarabiliyor ve kendi bakış açılarımıza sahip bir yolda yürüyebiliyor ve son olarak da şeytani varlıklarla beraber burada bulunabiliyoruz. Elbette bunları indirmek için de karakterlerin becerilerinden ve yeteneklerinden faydalanabiliyoruz.
 
Silahların ve ekipmanların oldukça ön planda olduğu yapım içerisinde hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş içerisinde istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve bu savaş stilleri arasında istediğimiz şekilde geçiş yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda kullandığımız ekipmanlardan becerilere kadar her bir unsur çok önem arz ediyor ve bu unsurlarla beraber de oyunda istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve maceramıza kaldığımız yerden devam edebiliyoruz. Sağı solu keşfetmeye çalıştığımız ve çevre unsurlarının da ön planda olduğu yapımda etrafı keşfetmeye başlıyor, ilgi çeken atmosferler içerisinde kaybolabiliyor ve dikkat çeken manzaralarla beraber burada karşılaşabiliyoruz.
 
 
 
Durum böyle olunca istediğiniz bir şekilde bu oyun içerisinde yaralanabiliyor ve karakter olarak yapı ile beraber hem kendimizi güçlendirebiliyor hem de manzaralarla beraber düşmanlar ortadan kaldırabiliyoruz. Oyunda kullanabileceğimizi elbette farklı farklı beceriler bulunuyor ve düşmanları hem tekli hem de toplu bir şekilde ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Dolayısıyla oyunda istersek yakın dövüş kısımlarıyla istersek de uzak demiş yani menzilde stille beraber ilerlemeye başlıyor ve aynı zamanda bu silahları da kendimize göre kullanabiliyoruz.
 
Oyunda tek bir sınıf yok
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tek bir sınıfın olmadığını görüyor ve aynı şekilde tek bir silahı da burada kullanmıyoruz. Hem yakın hem de uzak menzilli dövüşlerin yer alması elbette tek bir silah kullanımını ortadan kaldırıyor. Dolayısıyla bu da oyunculara çeşitlilik sunuyor diyebiliriz. Kılıçlardan bıçaklara yaylardan keskin nişancı tüfeklerine kadar oldukça fazla silah kütüphanesinin yer aldığı yapım içerisinde istediğiniz silahı seçebiliyor ve istediğiniz silahla beraber oyundaki yerini alabiliyoruz.
 
 
 
Aynı şekilde oyunda yüksek teknolojili silahlar bulunuyor bunun yanı sıra patlayıcılar fırlatıcılar el bombaları ve daha fazlası yer alıyor. Aynı şekilde yüksek teknoloji ile beraber uçan silahları da burada görebiliyor ve ateş gücümüzü bu kapsamda arttırabiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda yakın ve menzilli dövüş stilleri arasında geçiş yapabiliyor ve benzersiz silah kullanımlarıyla beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de kullanabileceğimiz ve silahlarla beraber düşmanları ortadan kaldırabileceğimiz geniş kapsamlı bir silah kütüphanesi bizlere sunuyor diyebiliriz. Zaten bu tarz oyunlarda geniş silah kütüphanesi olması aslında olmazsa olmaz.
 
İlgi çekici dövüş sahneleri ile beraber bizlere sunulmaya bekleyen yapım içerisinde yayınlanan fragmanda da görebileceğiniz gibi düşmanları toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyor ve aynı zamanda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de karşılıklı devasa patronlar çıkabiliyor. Yapım içerisinde ilerlediğiniz esnada farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve buraları dilediğiniz gibi keşfedebiliyorsunuz. Oyunda karşınıza ara sıra düşman dalgaları gelebiliyor ve bu hızlı tempolu aksiyonun içerisinde bu düşman dalgalarını elbette ortadan kaldırabiliyorsunuz.
 
Farklı farklı görevlere dalış yapabileceğiniz, takip etme, keşif yapma ve kurtarma görevlerine giriş elde edebileceğimiz yapım  içerisinde savaş oyunları kapsamında  beklenmedik kısımlarla beraber karşılaşabiliyor ve aynı zamanda heyecan verici savaşlarla beraber buradaki yerinizi alabiliyorsunuz. Oyunda yukarılara doğru zıplayabiliyor, karakterinizle beraber sağa sola doğru manevra yapabiliyor ve böylece düşmanların saldırılarından bu şekilde kaçabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda hem hızlı tempolu bir aksiyon sistemi hem de çevik bir karakter bulunuyor ve bu karakterimizi de düşmanların üzerine yönlendirebiliyoruz.
 
Açık dünya bulunuyor
 
 
 
Açık dünya içerisinde istediğimiz gibi dolanabileceğimiz yapımda sırları açığa çıkarabileceğimiz çeşitli bölgeler yer alıyor, bu bölgelere ilerleyebiliyor, buralardaki gizli geçitleri açabiliyor ve karşımıza çıkan bu sırlara açığa çıkartabiliyoruz. Oyunda yakın dövüş ile menzilli savaş stilini birleştirebiliyor ve bunların becerileriyle beraber düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Aynı zamanda düşmanları ortadan kaldırırken arka plandaki hikayenin de olduğunu anlayabiliyor ve düşmanların arka planında yer alan sırlarını da bu kapsamında açığa çıkarabiliyoruz. Çünkü burada karşımıza çıkan düşmanları belli bir saldırma sebebi bulunuyor. Dolayısıyla bu sebebi bulmak için biz de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda farklı zorlukların üstesinden gelmeye çalışan ve bu zorlukların üstesinden gelmek için de hamlelerimizi yapıyoruz. Aynı zamanda duvarlar üzerinde zıplayabiliyor ve başka kimsenin yani hiçbir karakterin yapamayacağı yetenekleri burada sergileyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bir yandan normal bir şekilde ilerlerken diğer yandan ise uçup kaçabiliyor ve burada bilim kurgu temasıyla beraber karşılaşabiliyoruz.
 
Fragmanlarda görebileceğiniz gibi oyun içerisinde hızlı tempolu bir yapı yer alıyor ve bu tempo ile beraber biz de oyundaki yerimizi almaya koyuluyoruz. Yine birçok oyuncu tarafından belirtilene göre oyunda elbette iyileştirilecek kısımlarını olduğunu biliyor ve ilk proje olması dolayısıyla da çeşitli iyileştirmelerin oyunun çıkışından önce yer alacağına inanıyoruz. Açık dünya içerisinde heyecan verici savaşlara katılabileceğiniz ve karakterimizi dilediğimiz gibi geliştirebileceğimiz ve aynı zamanda iki farklı karakterle beraber ilerleyebileceğimiz oyun içerisinde kısaca toparlayacak olursak uzak doğu savaş stilleri ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyor ve karakter odaklı yapı ile beraber hep karakterimizi geliştirebiliyor hem de yetenek ağacından yeni yetenekler açarak oyunda istediğimiz bir şekilde ilerleyebiliyoruz.
 
 
 
Oyun için ön kayıtlar yukarıda da bahsettiğim gibi şu anda mevcut durumda ve oyun hem PC platformuna hem de mobil platforma geldiğinden dolayı elbette iki sürüm arasında büyük ve kapsam farklar olabiliyor. Dolayısıyla oyunu mobil sürümünü oynamak isteyenler Resmi Web Sitesi üzerinden ulaşabilir aynı şekilde PC tarafında da buradan ön kayıtlara geçiş yapabilirsiniz. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Karakter odaklı bir yapı ile beraber bizi tempolu savaşlara katılmak için oyundaki yerinizi alabilir ve karakterinizi bu şekilde geliştirebilirsiniz.
 
Bu tarz oyunları elbette dönem dönem karşımıza çıkmaya devam ediyor ve bu tarz oyunları seven birçok oyuncu bulunuyor. Siz de eğer bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve oyun yapısından zevk alıyorsanız takibe alabilirsiniz. Bunun dışında oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi rol yapma öğeleri bulunuyor ve bu öğelerle beraber de oyundaki yerinizi alabiliyor ve çeşitli seçimler yaparak da oyunda farklı kısımlara geçiş yapabiliyorsunuz. Hal böyle olunca elbette her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimle beraber de kendinize özelleştirebiliyorsunuz. Yine oyun içerisinde envanter sistemi yer alıyor ve bu envanter sistemleri ile istediğiniz şekilde kaynaklar alabiliyor ve diğer taraftan ekipmanlarınızı da bu şekilde yönetebiliyorsunuz. Oyunda ekipmanlarınızı kullanırken istediğiniz şekilde karakterinizi özelleştirebiliyor ve karakterinizi görüntüsünü de burada değişikliğe uğradığını görebiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda yine tekrar tekrar bahsettiğim gibi alıcı bir aksiyon sistemi yer alıyor ve aynı zamanda arka planda bir hikaye bulunuyor. Bu hikaye elbette hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor ve biz de burada hikaye konusunda bilgi sahibi olabiliyoruz. Aynı şekilde oyun içerisinde düşmanların karşısına hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve düşmanların üzerine zıplayarak toplu bir hasar verebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda kullanabileceğiniz çeşitli silahlar bulunuyor ve hem yakın hem de uzak menzilli silahlarla beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Bu silahların kullanımı ise kadar tamamen size ait oluyor.
 
Oyunda aynı şekilde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bu bölgeleri koruma altına alabiliyoruz. Bazı noktalarda gerçekten de kendimizi kule savunma mekanikleri içerisinde bulabiliyor ve bu türle beraber de oyun içerisinde karşılaşabiliyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz oldukça fazla silah kütüphanesi bulunuyor. Bununla beraber de ilerlemeye başlayabiliyoruz. İrili ufaklı düşmanların haricinde bir de karşımıza patron savaşları çıkıyor, bu patron savaşları ile beraber de zorlu bir yapıyla karşılaşabiliyor ve onları alt etmek için de elbette patronun nasıl saldırı yaptığına bir bakış atıyoruz. Dolayısıyla oyunda bu tarz yapı alıyor ve bu şekilde bir deneyim bizlere aktarılmak isteniyor.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Duet Night Abyss
Call of Duty: Modern Warfare III Çıkışa Hazırlanıyor: Zombi Modu ve Dahası The Invincible, 6 Kasım'da Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız