Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyununu Kütüphanenize Eklemeyi Unutmayın

 
 
Her hafta ücretsiz oyunu ve oyunları kullanıcılara sunan Epic Games'in bu haftaki ücretsiz oyunu bildiğiniz üzere Perşembe günü erişime açıldı. Şu anda bulmaca macera oyunu Doors: Paradox'u kalıcı bir şekilde Epic Games kütüphanenize ekleyebilirsiniz. Oyunu 8 Şubat Perşembe TSİ 19:00'a kadar ücretsiz olarak edinebilirsiniz.
 
Doors: Paradox 
 
 
 
Bu bulmaca odaklı yapımda aynı zamanda bir kaçış macerası yaşıyoruz ve gizli ipuçlarını bulmak için elimizden geleni yapıyoruz. Eğlenceli bulmacaları çözebileceğiniz ve kaos ile düzenin bir arada bulunduğu bu yapımda 5 saatten fazla bir deneyimin bizlere sunulduğu aktarılıyor.
 

Eğlence dolu bir dünya içerisinde yer aldığımız bu yapımda keşfedilmemiş portallardan geçebiliyor, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, zaman yolculuğu yapabiliyor ve daha fazla ilgi çekici bilmece içeriğini deneyimleyebiliyoruz. Bulmaca içerisinden kaçmaya çalıştığımız bu yapım şu anda Epic Games kütüphanesine tamamen ücretsiz bir şekilde sunuluyor.
 
Oyun hakkında
 
Ilgi çekici bulmaca içerikleri ile beraber bizlere sunulan bu yapımla kafa karıştırıcı bir yapıyla karşılaşabiliyor ve her kısım içerisinde farklı bulmaca yapısıyla ilerlemeye çalışıyoruz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda 5 saatten fazla birkaç saatlik oyun süresi yer alıyor ve eğlence dolu bir dünyada buradaki yerimizi almaya çalışıyoruz. Diorama bulmacalarını hemen hemen hepiniz bilirsiniz.
 
Bu tarz bulmacalarla beraber karşımıza çıkan yapım içerisinde rehber eşliğimizde bu bulmacaları nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmeye çalışıyor ve aynı zamanda odadan kaçmak için bu bulmacaları çözmek durumunda kalıyoruz. Odadan kaçış deneyimine adım atabileceğiniz ve farklı eğlenceli içeriklerle karşılaşabileceğiniz bu yapım şu anda bildiğiniz üzere Epic Games sayfasında tamamen ücretsiz bir şekilde bizlere sunuluyor. Dolayısıyla perşembe gününe kadar oyuna kütüphanenize ekleyebilir ve daha sonrasında ise diğer ücretsiz oyunlara yelken açabilirsiniz.
 
 

Sihirli bir dünyanın bulunduğu ve bu sihirli dünya içerisinde aynı zamanda sanatsal stili de ön plana çıkan yapımda etraftaki bulmaca içeriklerine bakacak olursak ve aynı zamanda oyunun stiline bakacak olursak renkli ve eğlenceli bir çizim içeriği ile karşılaştığımızı aktarabiliriz. Oyunda farklı şekillerde portallardan geçebilir ve aynı şekilde bu portallardan geçerken de farklı bulmaca içerikleri ile karşılaşabiliriz.
 
Ormanlık alanlardan çöllere, oradan farklı kısımlara kadar portal aracılığıyla geçiş yapabildiğimiz yapımda rahatlatıcı bir bulmaca deneyimi yaşamak istiyorsanız elbette bu oyuna göz atmanızda fayda var. Bu tarz oyunlar zaten boş zamanlarınızı değerlendirmek için oldukça güzel bir içeriği bünyesinde barındırıyor ve bir yerden sonra elbette sıkıcı olabiliyor. Dolayısıyla oyuna baştan sona bir anda oynamak yerine ara ara oynamak daha da keyifli bir oyun deneyimini bizlere sunabiliyor. Oyunda elbette arka planda herhangi bir hikaye tarzı bir unsur bulunmuyor ve zaten bu tarz oyunlarda herhangi bir hikaye parçasının olması da beklenmiyor. Oyuncular oyun içerisinde yer alan bulmacaların eğlenceli bir şekilde bizlere sunulmasını bekliyor.

Diğer taraftan oyun içerisinde farklı bölümlerde çekici temalar bizleri bekliyor. Burada geliştirici ekibin belirttiğine göre 13 benzersiz alem bulunuyor ve bu 13 benzersiz alem içerisinde her bir bölgenin teması değişiklik gösterebiliyor ve aynı zamanda atmosferlerin ve manzaralarında ve diğer taraftan çizim stilini de değiştiğini görebiliyoruz. Elbette bu alemler içerisinde yine farklı bulmaca içeriklerin bizlere sunulduğunu aktarabiliyor ve bu bulmaca içeriklerinin her birinin de farklılık gösterdiğini aktaralım.
 
Oyunda yer aldığı süre boyunca siz de göreceksiniz ki ilk olarak kolaydan başlayacak, daha sonrasında ise zorlu bir bulmaca içeriği bizlere sunulacak. Bu bulmaca tarzıyla beraber atılabildiğimiz yapımda siz de dilediğiniz şekilde görevleri yerine getirmeye çalışacak, önümüzdeki bulmacaların nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmeye başlayacak ve bu şekilde diğer bölümlere doğru geçiş yapmayı bekleyeceksiniz. Oyunda kutu açma bulmacalarından doğru zamanda doğru tuşlara basma bulmaca içeriklerine kadar oldukça fazla bulmaca tarzı kullanıyor. Bu tarzlarda beraber elbette sürekli olarak bizlere farklı içerikler sunulduğundan dolayı oyunda daha fazla eğlencenin kilidini açabiliyoruz.
 
 
 
Doors Paradox'ta her bölge içerisinde farklı temaların benimsendiğini tekrarlayan belirtmek isterim. Bu temaların değişmesi ve daha farklı bulmaca içeriklerinin bizlere sunulması elbette bizleri oyunda tutan ana unsurlar arasında bulunur. Çünkü sürekli olarak aynı bulmacalar üzerinde uğraşırsak ve bu bulmacaların içeriği bir yerden sonra değişmezse, elbette sürekli olarak aynı şeyi yaptığımızdan dolayı sıkılabiliriz. Dolayısıyla bu oyun bazında şunu söyleyebiliriz ki, eğlenceli bir bulmaca içeriğinin bizlere aktarıldığını ve aynı zamanda güzel bir kaçış macerasını burada yaşadığımızı belirtebiliriz.

Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda 58 farklı kapı bulunuyor. Bu kapılardan geçerken elbette farklı bulmaca içerikleriyle karşılaşabiliyor ve 13 benzersiz alem dışında bu 58 kapıdan da geçiş yapmak durumunda kalıyoruz. Kapılardan geçiş yaparken elbette buralarda farklı bölgelerin karşımıza çıktığını ve aynı zamanda farklı temalarla beraber karşılaştığımızı burada deneyimleyebiliyor, bulmaca içeriklerinin burada da değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Burada temaların değişkenlik gösterdiği yerde de elbette hem atmosferin hem de etraftaki renklerin daha farklı şekilde bizlere sunulduğunu söyleyebiliriz.

Bu tarz bulmaca oyunlarında elbette ilk etapta rehber eşliğinde oyunlardaki bulmacaları çözmek ve daha fazla ilerleme kat etmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyunda yer aldığımız süre boyunca hangi bulmacaları nasıl çözüldüğünü öğrenmek biraz zaman alabiliyor ve eğer bu zorluk seviyesi üst düzey bir şekilde başlarsa elbette o oyundan kısa sürede sıkılabiliyoruz. Ancak bu oyun bazında şunu söyleyebiliriz ki, kolay bulmacalarla beraber bizlere sunuluyor ve aynı zamanda rehber eşliğinde bu bulmacaları nasıl çözüldüğünü ve ipuçlarını burada bizlere aktardığını belirtebiliyoruz.
 
 
 
Tüm oyuncuların bulmaca çözme becerisine hitap eden yapısıyla beraber karşımıza çıkan bu oyunda kendi probleminizi çözme becerilerinizi aynı şekilde burada geliştirebiliyor ve oyun bazında arka planda yer alan hikayeyi çözmeye uğraşıyorsunuz. Elbette bu arka plan hikayesi kimi oyuncunun hoşuna gider veya gitmez, küçük bir hikaye kırıntısının da burada olduğunu aktarabiliyor ancak bu hikayeyi elbette oyuncular tarafından pek önem arz etmiyor.

Nitekim oyunda yer aldığımız süre boyunca arka planda yer alan müziklerin de oldukça ön planda olduğunu söyleyebiliriz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere arka planın boş bir şekilde bizlere sunulması ve herhangi bir müzik veya ritmin olmaması elbette atmosferin derinliğini etkileyen unsurlar arasında bulunur. Bu oyun içerisinde ilgi çekici büyülü müziklerin olduğundan bahsedebilir ve aynı zamanda efektlerle beraber de gerçekten güzel bir oyun deneyimine adım atabiliyor ve aynı zamanda burada hızlı bir şekilde oyunu adapte olabiliyoruz.
 
Bu müziklere adapte olabildiğimiz yapımda farklı bölgelere doğru seyahat edebiliyor ve görevimizin burada oldukça basit olduğunu sizlere aktarabiliyoruz. Görevimiz basit olduğundan dolayı burada sürekli olarak bulmacaları çözmeye çalışıyor, kapıları açmaya başlar ve bir sonraki bölgeye doğru seyahat etmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bu bölgeleri içerisinde de aynı şekilde eski sırlarla dolu ortamlarda kendimizi bulabiliyor, bu ortamları keşfetmeye başlıyor ve bizlere sunulan bulmaca içeriklerinin nasıl olduğunu keşfetmeye uğraşıyoruz. Her bölgenin kendine ait arka plan manzaraları, bulmaca içerikleri ve daha fazlası bizlere sunuluyor.
 
Oyun içerisinde ilk etapta kolay bulmacalar, daha sonrasında ise zorlu içerikler bizleri bekliyor. Zaten rehber eşliğinde yaptığımızdan dolayı bu zorlu bulmacaların nasıl çözüldüğünü ilk etapta sağlam temel atarsak çözebiliyoruz. Görevimizin basit olduğu ve bulmacaları çözmeye çalıştığımız yapımda görsel olarak çarpıcı temaların da olduğundan bahsedebiliriz.
 
 

Yukarıda bahsettiğimiz gibi, oyunda 13 benzersiz alemin bulunduğundan söz edebiliyoruz. Bu alemler içerisinde farklı farklı kapılar bulunuyor. Her bir alemin içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı temaların bizlere aktarıldığını belirtebiliyor ve bu temalarla beraber de oyunda gerçekten farklı şekillerde yer aldığımızı deneyimleyebiliyoruz. Zaten oyunda ilerlediğimiz esnada farklı bölgelere doğru ilerlediğimizi hissedebiliyor ve böylece kendimize farklı ortamlarda bulabiliyoruz.
 
Oyunda dikkat çekici yerlere doğru seyahat edebiliyor ve elbette bu seyahatimiz otomatik olarak gerçekleşiyor. Dikkat çekici bulmaca içeriklerini burada çözmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Her bir bulmacanın burada farklı şekillerde çözüldüğünü aktarabiliyor ve bu bulmacaları çözmek için de öncelikle onun nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmemiz gerekiyor. Daha sonrasında ise yaptığımız hamlelerle beraber de o bulmacanın özüne çözerek diğer bulmacaya geçmeye hazırlanıyoruz.

Rahatlatıcı bir bulmaca deneyimiyle yer aldığımız yapımda aynı zamanda kaçış deneyimini de burada görebiliyor ve üç boyutlu bulmacaları içerisinde kendi yolumuzu açmaya çalışıyoruz. Oyunda etrafta çeşitli nesneler bulmaya çalışıyor ve bu nesnelerle beraber de elbette ipuçlarını yakalamaya başlar ve bu nesneleri bulmacaları üzerinde kullanmaya hazırlanıyoruz. Zaten oyunda etrafı keşfetmek için bizlere belirli bir alan veriliyor. Bu alan içerisinde yapacağımız her hamle oldukça önem arz ediyor ve bulmacanın nasıl bir yapıya sahip olduğunu anlamasak bile öncelikle oraları kurcalayarak küçük küçük ipuçları ile beraber bu bulmacanın temelini anlamaya başlıyoruz.
 
 
 
Gizli ipuçlarını bulmaya çalıştığımız ve aynı zamanda etrafta faydalı nesneleri aramaya başladığımız yapımda elbette etrafı keşfetmek ve etrafta neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Belirli bir alan içerisinde olduğumuzdan dolayı elbette burada yapacağımız hamleler kısıtlı olarak karşımıza çıkıyor. Ancak zaten oyunun özünde bu mekanikler yer alıyor. Oyunda ipuçlarını araştırabilir, elimize alabilir, farklı bulmaca kısımlarına doğru takabilir ve bu bulmacanın nasıl çözüldüğüne dair çeşitli fikirler öne sürebiliriz. Dolayısıyla etrafı keşfederek burada farklı hamleler yapmak oldukça önem arz ediyor.
 
Eğlenceli bulmacalarla beraber yer alabildiğimiz yapımda kaos, düzenin ve gerçeküstü bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Farklı temasıyla beraber karşımıza çıkan oyunda aynı zamanda dikkat çekici gizemli maceraya atılabiliyor ve bu macerayı elbette kendimize göre özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliriz. Zaten oyun çizgisel tarzla beraber karşımıza çıkar ve yaptığımız hamlelerle beraber oyunun sonuna doğru ilerlemeye başlıyoruz. 5 saatlik bir oyun deneyimi elbette oyuncular için yeterli bir seviyede diyebiliriz. Çünkü daha fazlası elbette oyuncuların canını sıkabilir ve bu da bir yerden sonra oyundan soğumasına sebebiyet verebilir. Dolayısıyla oyunda bu saat deneyimiyle beraber yer aldığımız süre boyunca aynı zamanda yukarıda bahsettiğimiz gibi arka planda yer alan küçük bir hikaye içeriğini de bu arada keşfedebiliyoruz.
 
 
 
Hikaye içeriklerini etraftan bulabildiğimiz parşömenlerle beraber anlayabiliyor ve aynı zamanda hikayeyi çözmek ve bu dünyada neler olup bittiğini öğrenmek için bu parşömenleri toplamak durumunda kalıyoruz. Parşömenlerin elbette her bölgede farklı yerlere doğru dağıldığını deneyimleyebiliyor ve bunları bulmak için de elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bu parşömenlerle beraber ilerlediğimiz esnada elbette hikayenin özünde neler olduğunu öğrenebiliyor ve bu şekilde ipuçlarını da yakalayabiliyoruz.

Son olarak oyun gerçekten de güzel bir bulmaca deneyimini bizlere sunuyor ve denemek isterseniz zaten şu anda tamamen ücretsiz bir şekilde bizlere sunuluyor. Seyahat edebileceğiniz, kaybolabileceğiniz geniş bölgelere doğru atılabileceğiniz ve hikaye kapsamında farklı içeriklerle karşılaşabileceğiniz yapım, ilgi çekici film müzikleri ile neşeli atmosferiyle ve renkli çizimleriyle beraber karşımıza geliyor.
 
 
 
Oyunda bulmaca tarzlarının sürekli olarak değiştiğini görebiliyor ve aynı zamanda bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Bulmaca severleri hitap eden yapısıyla beraber oyunda gerçekten de güzel bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyiminizi kendinize göre özelleştirebiliyor ve aynı zamanda kendinizi farklı bölgelere doğru atabiliyorsunuz. Farklı tarzı bulmacaları çözmekten hoşlanıyorsanız muhakkak bu oyuna bir göz atmanızda fayda var diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Epic Games Epic Store Ücretsiz Oyun
2si1: Palworld Çılgınlığı Sürüyor The Sims Rakibi Life by You'nun Erken Erişim Tarihi Ertelendi

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Epic Games
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız