Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Aksiyon Rol Yapma Oyunu Robots at Midnight Duyuruldu

 
 
Finish Line Games, hikaye odaklı ve geniş Cassette Futurist dünyasında geçen aksiyon rol yapma oyunu Robots at Midnight'ı duyurdu. Oyun Xbox Series ve Steam ve Microsoft Store üzerinden PC için piyasaya sürülecek. Çıkış tarihi açıklanmadı.
 
İlgi çekici bir dünya yer alıyor
 
 
 
Dikkat çekici savaşlarla, devasa canavarlarla, satirik robotlarla dolu bir aksiyon ve rol yapma oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan Robots at Midnight, tehlikeli canlılar tarafından istila edilen Yob adlı bir bölgede geçiyor. Tüm insanları zorlayacak bir dayanıklılık imtihanını bünyesinde barındıran oyunda derinlerdeki yozlaşmayı açığa çıkarmak için ailenin ve bu dünyanın sırlarını açığa çıkarmaya çalışıyorsunuz. 
 
Oyun içerisinde robotlarla çarpışırken, Stamina'nı yönetebiliyor, beceriler ve strateji üzerinde usta olabiliyor ayrıca kendine özgü dövüş tarzını keşfediyorsunuz. Hurda “metal” bileğinin kuvvetini gösterebileceğiniz yapım farklı bir deneyim sunmak istiyor.
 
Duyuru fragmanı
 
 
 
Hikaye odaklı bu yapım içerisinde ilgi çekici bir açık dünya ve sanat tarzı yer alıyor. Aynı şekilde burada bir karakterimizle beraber ilerlemeye çalışıyor ve geniş kapsamlı bir maceraya atılmayı bekliyoruz. Gelecek temalı bir dünya içerisinde yer aldığımız oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgelerde ortaya çıkan yaratıkları ortadan kaldırabiliyor ve aynı şekilde aksiyon ve rol yapma öğeleriyle beraber de kendimizi savunup kollayabiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda aksiyon sistemi oldukça önem arz ediyor. Bu tarz oyunlarda gerçekten de aksiyon sistemi ile beraber ilgi çekici detayların yer almasını bekliyoruz. Umuyoruz ki oyunda güzel bir deneyim yer alsın ve bu deneyimle beraber de biz de güzel bir deneyime atılabiliriz.
 
Robotların ve diğer tuhaf düşmanların yer aldığı yapım içerisinde ilerlerken devasa canavarlarla, robotlarla ve metal yani hurda yığınlarıyla beraber karşılaşabiliyor ve bunları alt etmek için de elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda harabeye dönmüş bir gezegende yer alıyor ve bu gezegende istediğimiz yere gidip ilerleyebiliyor ve aynı zamanda arka planda yer alan hikayeyi keşfedebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda etrafı keşfetmek ve yeni kaynakların sahibi olmak oldukça önem arz ediyor. Bunu yaparken de elbette kendi karakterimizi geliştirebiliyor ve elimize farklı farklı silah cephanesiyle beraber donatabiliyoruz.
 
Farklı silah çeşitliliği 
 
 

Oyunda farklı silahlar yer alıyor ve elimizde bulunan silahlarla beraber hem yakın dövüşlere girişebiliyor hem de onu menzilli dövüşlerle beraber düşmanlarla mücadele edebiliyoruz. Aynı şekilde burada çeşitli kombolar gerçekleştirebiliyoruz. Oyunda kendimize savunabiliyor, tam düşmanlar saldırı yapacakken bir anda düşmanı sersemleterek ve farklı hamlelerle beraber düşmanlarının üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde yukarıda da bahsettiğim gibi devasa düşmanlar bulunuyor. Bu düşmanları ortadan kaldırmak için elimizdeki ve karakterimizdeki yetenekleri kullanabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de ilgi çekici bir aksiyon sistemi yer alıyor. Bu ilgi çekici aksiyon sistemi içerisinde yer alan dövüş mekaniklerinin de oldukça önemli olduğunu vurgulamak isterim.
 
İçerisinde bulunduğumuz dünyanın yozlaşmış olduğundan bahsettik ve yıkık dökük halde olan bu dünya içerisinde ilgi çekici manzaralar ve atmosferler bizleri bekliyor. Aynı şekilde buralarda dilediğimiz gibi yer alabiliyoruz. Sağda solda gizemli kısımların bulunduğu bu yapımda elbette etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Oyunda robotlarla mücadele ederken ve bu robotları alt etmeye çalışırken elbette kendi karakterimizin birçok becerisini kullanmaya hazırlanıyoruz. Burada karakterimizin staminası bulunuyor. Bu stamina elbette oyunda kullandığımız yeteneklere bağlı olarak azalma gösterebiliyor. Becerilerimizi ve stratejimizi de aynı şekilde oyunda konuşturabiliyoruz. Burada kendimize özgü bir aksiyon sistemi içerisinde yer alabilir ve aynı şekilde kendimize özgü tarzımızı keşfedebilir ve oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Derin bir hikaye içeriği 
 
 

Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde derin bir hikaye yer alıyor ve bu hikaye içerisinde elbette dallanıp budaklanan bir yapıda bizlere sergileniyor diyebiliriz. Keşfedebileceğimiz, ve açığa çıkarabileceğimiz oldukça fazla sırrın olduğu yapım içerisinde ilerlerken karakterimizle beraber sağa sola doğru depar atabiliyor, zıplayabiliyor, koşabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Dolayısıyla karakterimiz bu açık dünya içerisinde dilediği gibi gezebiliyor ve biz de buralardaki gizemleri ortaya çıkarabiliyoruz. Aynı şekilde oyunda yer alan hikayeyi hem ara sahnelerle hem de karakterler arasında diyaloglarla bizlere sunuluyor ve bu diyaloglarla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Karanlık atmosferlere sahip yapım içerisinde elbette açık bir dünyada yer alıyor ve bazı bölgelerde ise gerçekten de ürkütücü yaratıkların ve düşmanların olduğunu görebiliyoruz. Farklı bir dünyaya gelmeye çalıştığımız ve bu dünya içerisinde tuhaf konsolların yer aldığı yapımında gerçekten ilgi çekici detayların olduğundan bahsedebiliyor ve aynı şekilde ara sahnelerle beraber düşmanların saldırılarından kaçınabiliyoruz. Oyunda tırmanma ve sıçrama hareketleri bulunuyor ve düşmanlar tam bizlere saldıracakken ileriye ve geriye doğru hamle yapabiliyor ve böylece düşmanların saldırılarından kurtulabiliyoruz. Dolayısıyla bu durumdan yapacağımız her kritik hamle oldukça önem arz ediyor ve ufak hamlelerle beraber de düşmanların saldırılarından kaçınabiliyoruz.
 
Elimizdeki eldiven çok amaçlı 
 
 
Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğim gibi elimizdeki unsurları kullanarak düşmanlara karşı savaşabiliyor ve bunun akabinde ise buradaki düşmanların üzerinde bir anda kendimizi bulabiliyor. Bunun dışında oyunda sağda solda uzay eldivenleri bulunuyor ve bu eldivenlerle beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Bu da hareketlerimizi güçlendiren bir eldiven olarak karşımıza çıkıyor. Aynı şekilde bu uzay eldivenlerini kullandığımızda yumruk atabiliyor, nesneleri ve düşmanları sağa sola doğru savurabiliyor ve gerçekten de bu eldiveninin ne kadar güçlü olduğunu oyunda fark edebiliyoruz.
 
Kısaca toparlayacak olursak, oyunda sürekli olarak düşmanları alt edebileceğimiz ve bu düşmanlarla beraber yeni ekipmanlar toplayabileceğimiz aksiyon rol yapma deneyimi bizlere aktarılıyor. Oyunda karakter odaklı ve ekipman odaklı bir yapı yer alıyor ve bunlarla beraber de oynayarak hem karakterimizi hem de ekipmanlarımızı güçlendirebiliyoruz. Ne kadar çok güçlü ekipmanlara sahip olursak o kadar çok kendimizi güçlendirebilir ve aynı zamanda daha güçlü rakiplere karşı gelebiliriz. Oyunda daha çok robot düşmanlar karşımıza çıkıyor ve bunları alt etmek için elbette elimizdeki ekipmanları kullanabiliyoruz. Farklı bölgelere doğru ilerlediğimizde yapımın ilgi çekici sanat tarzı ile beraber karşılaşabiliyor ve bu sanat tarzı ile beraber de farklı manzaralara göz atabiliyoruz.
 
Her robotun zayıf noktası yer alıyor
 
 

Çok sayıda robot düşmanın yer aldığı yapım içerisinde farklı farklı robotlar ve bunların farklı saldırı biçimleri yer alıyor. Dolayısıyla burada her bir robotun farklı zayıf noktaları bulunuyor. Bu zayıf yönlerini elbette oyun içerisinde bizzat siz bulmaya çalışıyor ve bununla beraber de oyundaki yerinizi sağlamlaştırıyorsunuz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenizi ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve ilgi çekici silah tarzı ile beraber yeni bir aksiyon rol yapma deneyimini adım atmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Robots at Midnight
2si1: Resident Evil iPhone Deneyimi! MW3 Neden Kötü? GTA 6 Ne Zaman Geliyor? The Forest Quartet Switch Konsoluna Geliyor: Tarih Açıklandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız