Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

İşte Molyneux'un Yeni Oyunu ve 75.000$'lık DLC'si

 
     Yenilikçi oyunları ile dikkat çeken Peter Molyneux, Microsoft stüdyosu olan Lionhead'den ayrıldıktan sonra ilk oyunu Curiosity'nin nasıl birşey olduğunu anlattı. Söylediklerine göre bu yeni oyun sosyal medyada deneysel bir yapım olacak ve oyun içerisinde 75.000$'a satılan bir eşya bulunacak.
 
     Curiosity, sanal bir odanın içerisinde bulunan oyuncuların yine sanal bir kübü kırmasını konu alıyor. Her oyuncunun elinde keski bulunacak ve hepsi kübe vurarak onu kırmaya çalışacak. Vurdukça etrafa saçılan parçalar her oyuncu tarafından görülebilecek fakat küp kırıldığında sadece kübe son vuruşu yapan oyuncu içinden çıkanları görebilecek. Yani insanların merağı kübe vurma isteği uyandıracak ve herkes son vuruşu yapmak için uğraşacak. Sadece son vuruşu yapan oyuncunun içindekileri göreceği için de arada bir rekabet oluşacak.
 
     Bu rekabet aynı zamanda oyun içerisinde satılacak daha kaliteli keskilerin bulunmasıyla daha da kızışacak. Yani eğer 1$'a demir bir keski alırsanız diğer oyunculardan 10 kat daha fazla hasar vereceksiniz. Ve elmas keski hepsinden daha çok, 100.000 kat daha fazla hasar verecek fakat 75.000$'a satılacak.
 
     Molyneux burada asıl olayın para kazanmak olmadığını, yaptığı bu deneysel oyunda sosyal medya platformunda oyuncuların parasallıştırma psikolojilerini ölçmek istediğini söylüyor. Bu keskiyi bir kişi mi satın alacak, yoksa oyuncular birleşip bunun gücünü paylaşacak mı?
 
     Curiosity, PC ve mobil cihazlar için yaklaşık 6 hafta içerisinde piyasaya sürülecek. 22Cans ismindeki stüdyo, bu oyun dışında daha 21 deneysel yapım daha geliştirecek. Yani bu bir başlangıç, herşey bilim için.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Peter Molyneux Curiosity Merak Deneysel 22Cans
EA: "Mass Effect 3, Wii U Duyurularının En İyisi" Wii U'nun Çıkış Oyunları 720p'de Çalışacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

stun

8.6.2012 03:41:19

0
bu oyun çıktığında kübe vuran herkez çıkacak şeyin sanal olacağını ve ona vurmak için bu mal dlc ' ı almasına gerek olmayacağını bilir... en kolay nasıl para kazanırımın derdine düşmüş biri alsa zaten köşeyi döner :D

ReaperX3

7.6.2012 21:07:37

0
Çok tuhafıma gitti şimdi adamlar sadece bir küpe sırf merak için vurarak o kadar paramı harcayacak . kediyi merak öldürür

No-One

7.6.2012 21:07:23

0
quote:

Molyneux burada asıl olayın para kazanmak olmadığını, yaptığı bu deneysel oyunda sosyal medya platformunda oyuncuların parasallıştırma psikolojilerini ölçmek istediğini söylüyor.
Hıhı tabi.

BSC Misafiri

7.6.2012 19:53:33

+1
DLC diye değerlendirmişsiniz de, bu oyun içi parayla satılan bir şey. Bu durumda DLC'nin Downloadable kısmı yanlış oluyor. Daha oyunun sadece işleyişinin bir kısmı anlatılmış, tam olarak nasıl olduğunu bilmeden konuşmak saçma olur. Fakat pek de rekabet ortamı sunan bir oyuna benzemiyor.

S.P.E.C.I.A.L.

7.6.2012 17:40:09

0
deney... yerseniz :=) oyun ilgi çekerse veren olur ama o ilgiyi toplamak zor. diablo 3 olsa olabilir mesela :)

sniper23

7.6.2012 16:24:46

0
Adam parayı götürdü yine...

orfur

7.6.2012 16:22:44

0
Bide para bağış kurumlarına verilecek deseymiş tam deney olurmuş ama sonuçları bende merak etmiyo diğilim acaba ne olucak

0lyimp0s

7.6.2012 16:20:07

0
bu adama para toplanmıştı bide dimi boşa
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız