Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

İran, League of Legends'ın Bayanlarını Yasakladı

 
    League of Legends'ın bayan karakterleri Iran'da düzenlenen eSports turnuvasında yasaklandı. Yasaklanma nedeni olarka ise karakterlerin kıyafetlerindeki açıklığın ülkenin gelenek ve görenekleriyle uyuşmaması olarak gösterildi.
 
      LOL forumlarında verilen bilgiye göre şu karakterler Iran'daki turnuvada yasaklanmış;

Ahri, Akali, Ashe, Caitlyn, Cassiopia, Diana, Elise, Evelyn, Fiora, Irelia, Janna, Karma, Katarina, Kayle, Leblanc, Leona, Lissandra, Lulu, Lux, Miss Fortune, Morgana, Nami, Nidalee, Oriana, Quinn, Riven, Sejuani, Shyvana, Sivir, Sona, Soraka, Syndra, Tristana, Vayne, Vi, and Zyra.


     Şu karakterlerin oyunda olup olmayacağı hâlen tartışılıyor;
 
    Diana , Fiora , Karma (sadece traditional skin'iyle) , Kayle , Leona , Lissandra , Lulu , Lux , Nami , Quinn , Sejuani , Tristana , Vayne
 
    Kotaku'ya konuşan WCG Iran etkinlik koordinatörü Reza Babaei, League of Legends'ın ülkede oynanabilmesi için devlet ile görüşmeler yaptıklarını ama ancak çeşitli şartlar altında yapımın oynanabileceğini belirtti, bu da bayan karakterlerin kısmen yasaklanması. Bakalım gelişmeler ne yönde ilerleyecek?
 

Bu haberin bağlantısı
URL
league of legends riot games pc rts mmo iran yasak
PES 2014'ün Sistem Gereksinimleri Açıklandı Rayman Legends'in Vita Sürümleri Ertelendi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

23.7.2014 11:06:54

0
Hahhahah ben hayatımda böyle saçmalık duymadım kadın karakteri kapatma ne ya şakamı :D

BSC Misafiri

2.9.2013 20:53:57

0
adamlar herşeyde özgür sen çırılçıplak karakterle oynayabilirsin istersen şeytanada tapabilirsin. herkesin dini kendine modern olmak medeni olmak değildir.

cengizhan1903

2.9.2013 18:52:36

0
Yobazlar iste eksiliyenler ayri bi yobaz

BSC Misafiri

2.9.2013 17:41:20

0
@omeriyibas Okdar çok atıp tutmuşsunki hay be müptazel Herkezin Görüş ve Fikri Kendinedir Özgürsek bu toplumda herşeyiyle Yaşamayı Öğrenmelisin Her dine her farktörel olaylara saygı ve hoşgörülü davranmak zorundasın sonuçta insan olmasın kul olmalısın tabi bunu anlayabilecek kadar zeki değilsin bunu yazılarında görebiliyoruz bir marjinalleşme Faşizm nereye kadar seni götürecek acaba ?

BSC Misafiri

2.9.2013 15:50:21

0
Riot daha muhafazakar skinler satsın! Yazmalı Katarina, Karaçarşaf Caitlyn...

Meysam

30.8.2013 10:53:29

0
siz turk karedişlerimiz iranlilar hakinda hic bir şey bilmiyursonuz !onlarin ne dorumda oldunu anlayamiyursonuz !! Iran şeriati Kuran dan alinmis ama bazi tefsirleri hz. sadegh tan yani imam 6 _den alinmis ve cok ama cok az farki var ne namaz ve ne Oruç tutmada hic bir farki yok sadece imam ve halifelardeh biraz bir birini kabul etmiyorlar oda tum iranlilar bu sekilde duşunmiyor . iranlilar şii 12 imam lar . ama Sünni kardeşlerimiz 4 halifei yani hz. abo bakr - hz,Ömer ve hz osman ve hz ali kabol ediyurlar. evet Sünni lardeh Vahhâbî de iranlilar dada takfiri yani bazi radikal dosunan insanlar var taliban gibi ama bonlar cok azlar ve hukumet onlari susturmaei başarmiş ! sizlar tüm iranlilari bir tütüyorsunuz ve bu yüzden çok yaziklar olsun sizeh. harkesin dini ozune ! iranda hic kimseyleh bu şekildeh davranmiyuruz sizler harkesah aşağıliyursunuz.benim ozmun iki taneh sunni arkadasim var bir defada onlarla bu konu hakinda konusmadim ve onlarda benim gibi davraniyur ama sizler bir haberdeh tum iranlilari aşağıliyursunuz .suriya hakindayseh eğer beşar esed gitsah israil ve ABD irana hamleh edeceklar iran dahil olarak tum ulkeler bu durumda zarar gorucek bundan emin olun .

berat1058

29.8.2013 23:45:46

0
Artık bayan kelimesini kullanmayı bıraksan BSC, benim de içinde bulunduğum bir çevre tarafından antipatik bir davranış yapıyorsun. Bayan kullanılacaksa bile bir hitabet kelimesidir, ismin yerine kullanamazsın. "Kadın" kelimesini tercih etmen gerek doğru bir kullanım için.

Recharged

29.8.2013 12:33:06

0
Ben bu kadar büyük saçmalık görmedim.Oyunda seks sahneleri falan olur belki bir şekilde anlarsın ama sırf kıyafetleri sözde açık diye yasaklamak nedir ya ?

alito

29.8.2013 11:48:09

0
Tamamen çıplak yapsınlar o zaman hepsi geçer. Ters psikoloji yani

BSC Misafiri

29.8.2013 03:12:21

+1
Yorumlarda müslümanlık putperestlik diye tartışmalar var ama oyundaki kadın karakterlerin kaldırılması ne müslümanlık ne kemalistlik ne laiklik ne de putperestlikle ilgili tamamen cahillik oyundaki karakteri kapatacak kadar geri kafalı olunacaksa hiç yaşamasınlar hayatı daha iyi, benim görüşüm bu. Şimdi çıkıp benle tartışmaya girecek olan arkadaşlar hiç zahmet etmeyin boşuna kürek çekmiş olursunuz.

omeriyibas

28.8.2013 23:26:27

0
quote:

Orijinalden alıntı: Auron4100 Doğrudur cahillik olabilir . Ama herkezin inancı kendisine .
hem adamlara cahil diyorsun hemde herkesin inancı kendine diyorsun! asıl cahil sensin dediklerinde tutar yok!

omeriyibas

28.8.2013 23:24:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: Sev_Snape

Bulunduğun yerden ve konumdan memnun değilsen defolup gidebilirsin !!! Osmanlı, Avrupa'ya özenmeye gerek kalmayacak kadar yüce bir devletti. Ülkemizde ise bir geri kafalılık durumu göremiyorum. Bahsi geçen olay İran hükümetinin sorunudur. Hangi cüretle Kuran kanunlarına isyandan bahsedersin ??? Eğer o kadar geri kafalı olsaydık bu düşüncenden dolayı FERYAT'ı görebilirdin. İslamdan bu kadar rahatsızsan demin de dediğim gibi defolup İslam'ın olmadığı bir yere gidebilir ya da FERYATlar içinde yaşayabilirsin. Türkiye İslamın kalbidir. Herzaman İslamla da aydınlanacaktır. Senin gibi dingiller de herzaman olmuştur olacaktır. Yapacak birşey yok.
adamla niye tartışıyorsun! adam kendi kafasıylamı konuşuyor! sekuler dünya düzenin etkisiyle bu zihniyette! medeniyetin kaynağı olan ahlakı hiçe sayıyor ahlaksızlığı modernlik olarak görüyor! modern nedir? yeni dünya düzeni demektir! adam Amerikan filmleriyle veya özenti Amerikan filmleriyle büyüyor kafası karışması doğal! adamın Atatürk dediği adam bile özüntü jöntürk! o batı özentisi olmayacakta kim olacak! bu milletin imanı güçlü olmasa bu kadar baskı altında Kemalist olmaması mümkünmüydü!

omeriyibas

28.8.2013 23:18:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri @sepkov bunlar müslümanlığı k.çından anlamış galiba sende herkes dini kendi için yapar ve her konuda olduğu gibi bu konudada özgür olmalısın ama iran vb. Ülkede özgürlük yok özelliklede kadınlar işte bu cahillik ve hayvanlıktır.sene olmuş 2014 demelerinin sebebide onların hala ilkel olmaları.
çok cahil adamsın çok! yıllarca iranda yaşamış gibi yorum yapıyorsun! oysa ki tek gördüğün aptal kutusundaki kareler!

omeriyibas

28.8.2013 23:16:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Şeriatçı yobazlaer doluşmus hemen defolun vatan hayknleri hepnizi irana hadi yallah !
kim vatan haini acaba! dış mıhrapların yönettiği örgüte hizmet eden Müslümanları ahmak olarak gören darbe için çırpınan putperestler mi? yoksa Müslümanlar mı? biz Müslümanlar istesek siz kemaistleri osurarak irana değil rusyaya amerikaya yollarız! ıkına sıkına dış gaza getirip dış mıhraplardan mali ve fiziki destek alaraktan 100.000 kişi anca topladınız! bizse sadece osuruk sesiyle anında 1 milyon kişi topladık! bunu çekemeyen Siyonist medya adam kayda bile almadı! Siyonist medya sizin için didinip duruyor! sırf fake haber yapmadı diye adamların aracını tavan ettiniz! ayıptır! ayıp!

omeriyibas

28.8.2013 23:09:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri abi insanların inanışlarına saygılı olun tamam devletin yasaklaması yanlış islam dininde zorlama yoktur bi adama zorla bişey yaptıramazsınız eğer o ülkede yahudiler ve hristiyanlarda yaşasaydı karşı çıkmak doğaldı ama ülkenin tamamı müslüman her ne kadar yanlış bulsakta saygıylı olmalıyız hakarete hiç gerek yok
islamda zorlama yoktur ayetiyle bu konuyu nasıl bağdaştırdın? iranın tamamını Müslüman olduğunu nerden çıkardın! her ne kadar tastiklemediğim bir ülke olsada irana islama bizden daha yakın bir ülke! islamda zorlama yoktur ayetini doğru kullanan bir ülke! orada zorunlu din dersi yok! yaşadığımız ülkenin ne kadar islama tezat bir ülke olduğunun farkında değilmisin? sadece müminler değil Hristiyanlar ateistlerde bu ülkeden çok çekti! herkesin eşit fikirlerde olmasını istediler! Kemalist olmayanı dövdüler! dindar bir Yahudi ve Hristiyan müstescan görünteler bakmak istemez! ancak azgın bir dinden ırak biri bakmak ister! o bakmak isteyenden kusura bakmasın gençlerimizi bunlardan uzak tutmak istiyoruz! senin dediğin esrarın yasakladığı bir memlekette bir grup esrar muptalası var esrarı yasaklayamayız demene benziyor!

omeriyibas

28.8.2013 22:59:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: ageof98 İran'ın zaten ne halt olduğu son Suriye olaylarında görüldü.Kendilerini İslam'ın sembol ülkesi olarak görmekten vazgeçmiyor.Kendi menfaatlerine göre şeriati değiştiriyorlar.Sahabelerin büyük bir kısmından nefret eden bir mezhep hak mezhep olabilir mi Allah aşkına ? İnsanların iradesine karıştıklarında bir halt yaptıklarını sanıyorlar.Bu da rezilliklerinden bir tanesi ! Böyle gereksiz şeylerle uğraşacaklarına Mısır'a tavır koysalardı Suriye'de mazlumların yanında dursalardı ama yok işte anca kendi menfaatleri.Aynı isyanların kendilerinde de çıkması yakındır böyle aptalca devam ederlerse.
İran'ın uyguladığı şeriat'ı Kuran'ı kerimde geçen şeriat değil! iran kendi kafasına göre bir şeriat uyguluyor! fakat zaten aldıkları kararından şeriat veya islamla ilgisi yok! aklı başında olan herkes bu kararı almalı! bu tarz figürler sayasinde gençler erken ergenliğe giriyor tecavüzlerin ve zinaların sayısı artıyor! ne yazık ki hiçbir devlet bunu yasaklayamaz! bu rezillikleri sadece Müslümanlar değil muhafazakar Hristiyanlarda istemiyor! fakat devletler karşı çıkamıyor! çünkü bu oyun film vs gibi firmaları yöneten Siyonistler aynı zamanda bu devletlerinde içinde bulunuyor!

omeriyibas

28.8.2013 22:52:52

0
quote:

gerisi Allahla senin aranda.
ne demek Allahla senin aranda!!! bunlar türk değil mi? bunların ecdadı bu şekilde yorumlar yazabilirmiydi? nerden nereye geldik farkında değilmisin! şeriat kaldırılmasaydı insanlar bir yandan Müslümanım deyip bir yandan alkol içip zina yapabilirlermiydi? her türlü rezilliği yapacaksın! ibadetlerini yapmayıp Allahtan kaçacaksın! sonrada Müslümanım diyeceksin! hem dinsiz gibi yaşayıp hemde Müslümanım diye kendini kandırmaktaki amacın ne? ahirete imanlı gitmek istiyorsun değil mi? önce biraz cehennemde yanar sonra cennete geçiş yaparım diyorsun değil mi? sen şeriata küfrettiğin muhalif olduğunu sürece zor girersin! şeriata iman etmeyerek imanın şartlarına karşı gelmiş oluyorsun! sonuç olarak boşuna imanlı gidecem diye kendini kandırma!

2014 değil 5014 yılındada yaşasan utanmadan baktığın kadınlarında ahirette sorgu suale çekileceksin!
quote:

rezillik yeminle
katılıyorum çıplak kadın figürleriyle gençleri erken ergenliğe sokup tecavüzlerin önünü açmaları büyük rezillik

BSC Misafiri

28.8.2013 22:41:54

-3
İslamiyet bu değil ...

Narowal

28.8.2013 22:32:03

0
Çok saçma. Çok aptalca. Çok sapkınca...

BSC Misafiri

28.8.2013 21:45:45

0
abi insanların inanışlarına saygılı olun tamam devletin yasaklaması yanlış islam dininde zorlama yoktur bi adama zorla bişey yaptıramazsınız eğer o ülkede yahudiler ve hristiyanlarda yaşasaydı karşı çıkmak doğaldı ama ülkenin tamamı müslüman her ne kadar yanlış bulsakta saygıylı olmalıyız hakarete hiç gerek yok

BSC Misafiri

28.8.2013 21:45:40

0
Yakında bizde de yasaklanır.

BSC Misafiri

28.8.2013 21:22:27

+1
abi bunun cahillikle yobazlıkla alakası yok adamların inanışı böyle bizimde saygı duymamız gerek inanış ve düşünüş yüzünden hakaret etmek çok yanlış

BSC Misafiri

28.8.2013 20:53:06

0
Sev_Snape hoş görü dini diyodunuz bu mu hoşgörü??!

BSC Misafiri

28.8.2013 20:27:36

0
@ultralisan 2014'e şimdiden girmişsin hayırlı olsun da bunun yılla alakası yok, inanç meselesi... İnanmakta inanmamakta tercih meselesi ve bize katılmasakta saygı duymak düşüyor. Gerçi son zamanlarda siyasilerimizin burunlarını sokmadıkları iş kalmamıştı, bu durum ergenlere de yansıyor.

BSC Misafiri

28.8.2013 18:41:56

0
Kimse Katarina'yı tesettürlü oynamak istemez bence :)

BSC Misafiri

28.8.2013 18:41:54

-2
Kes lan sepkov yobazı !!!!!!!!!

BSC Misafiri

28.8.2013 18:41:51

-3
Şeriatçı yobazlaer doluşmus hemen defolun vatan hayknleri hepnizi irana hadi yallah !

BSC Misafiri

28.8.2013 18:41:42

-2
@sepkov bunlar müslümanlığı k.çından anlamış galiba sende herkes dini kendi için yapar ve her konuda olduğu gibi bu konudada özgür olmalısın ama iran vb. Ülkede özgürlük yok özelliklede kadınlar işte bu cahillik ve hayvanlıktır.sene olmuş 2014 demelerinin sebebide onların hala ilkel olmaları.

Guest-C8DDC600D

28.8.2013 18:39:16

+1
quote:

Orijinalden alıntı: onur89tr Bazen ülke topraklarımız neden İslam'la yönetilen ülkelerle bitişik diye feryat ediyorum. Keşke Osmanlı zamanından itibaren Avrupa'ya düşman olmasaydık, onlarla kültür alışverişine daha çok girseydik, bugün daha modern zihniyetli bir ülke olabilirdik. Fakat gidilen yolun sonu şeriat. Şeriat (Kur'an) kanunlarına Arap halkının isyanından sonra Türk isyanı da yakındır.
Bulunduğun yerden ve konumdan memnun değilsen defolup gidebilirsin !!! Osmanlı, Avrupa'ya özenmeye gerek kalmayacak kadar yüce bir devletti. Ülkemizde ise bir geri kafalılık durumu göremiyorum. Bahsi geçen olay İran hükümetinin sorunudur. Hangi cüretle Kuran kanunlarına isyandan bahsedersin ??? Eğer o kadar geri kafalı olsaydık bu düşüncenden dolayı FERYAT'ı görebilirdin. İslamdan bu kadar rahatsızsan demin de dediğim gibi defolup İslam'ın olmadığı bir yere gidebilir ya da FERYATlar içinde yaşayabilirsin. Türkiye İslamın kalbidir. Herzaman İslamla da aydınlanacaktır. Senin gibi dingiller de herzaman olmuştur olacaktır. Yapacak birşey yok.

onur89tr

28.8.2013 18:16:37

-5
Bazen ülke topraklarımız neden İslam'la yönetilen ülkelerle bitişik diye feryat ediyorum. Keşke Osmanlı zamanından itibaren Avrupa'ya düşman olmasaydık, onlarla kültür alışverişine daha çok girseydik, bugün daha modern zihniyetli bir ülke olabilirdik. Fakat gidilen yolun sonu şeriat. Şeriat (Kur'an) kanunlarına Arap halkının isyanından sonra Türk isyanı da yakındır.

sepkov

28.8.2013 18:03:00

+2
Baştan aşşa BSC Misafiri diye mesaj atmışsınız la adam olunda adam akıllı hesaplarınızla atın bazıları gelmiş sene 2014 diyor oldu sene 2020'de çıplak dolaşalım sizin Müslümanlığınız buraya kadar.

Auron4100

28.8.2013 18:02:41

0
Doğrudur cahillik olabilir . Ama herkezin inancı kendisine .

ageof98

28.8.2013 18:02:34

0
İran'ın zaten ne halt olduğu son Suriye olaylarında görüldü.Kendilerini İslam'ın sembol ülkesi olarak görmekten vazgeçmiyor.Kendi menfaatlerine göre şeriati değiştiriyorlar.Sahabelerin büyük bir kısmından nefret eden bir mezhep hak mezhep olabilir mi Allah aşkına ? İnsanların iradesine karıştıklarında bir halt yaptıklarını sanıyorlar.Bu da rezilliklerinden bir tanesi ! Böyle gereksiz şeylerle uğraşacaklarına Mısır'a tavır koysalardı Suriye'de mazlumların yanında dursalardı ama yok işte anca kendi menfaatleri.Aynı isyanların kendilerinde de çıkması yakındır böyle aptalca devam ederlerse.

Meysam

28.8.2013 17:39:10

0
Ben iran da yasiyorum . LOL iran da rahatlikla oynana bilir ve çok fazla Taraftari Var . hiç bir türlü hükümet oyun larda el koymiyur .oyunlari yasakliyor lar ama oynanani ve satanlari cezalandirmiyorlar bu nedenle iran da tüm oyun lari rahatlikla satin ala bilirsiniz. ama turnuvalar hükümetin elinde ve bu tur oyunlarda bir kaç kisitlama hükümet tarafindan olacaktir. iran halkini lütfen hükümetten ayri tutunuz. iranin yeni nesli yani genç nesli tamamen bu zihniyeten nefret ediyorlar. iranlilar turk halkini çok seveyur. ama turkiyeliler iranlilari sevmiyour yada ben boyleh anladim. turkçem cok ie del beni mazur görün :)

BSC Misafiri

28.8.2013 17:19:37

0
rezillik yeminle

BSC Misafiri

28.8.2013 17:19:34

0
Baş örtülü SkinPack çıkarsınlar herkez mutlu olsun

BSC Misafiri

28.8.2013 17:19:30

0
helal be adamlara bakın da örnek alın.

BSC Misafiri

28.8.2013 17:19:06

0
çarşaflı olsunlar ozaman :D:D

BSC Misafiri

28.8.2013 17:18:50

0
Anlayış farkı arkadaşlar onlar öyle mutlu sende böyle mutlusun birbirinize saygı duymanız yeterli, gerisi Allahla senin aranda.Şimdi adam açmış bakmış kadın karakterlere boyundan ayak bileklerine kadar kapalı olması lazım inancına göre ama değil ama oyunuda oynamak istiyor tesettürlü bir skin istemesi yobazlık mı? Bende bakıyom açık saçık kadınlara ama tutup da bunu savunmuyorum Allah hidayete erdirsin diyorum affetsin diyorum bakanada niye bakıyosun lan sapık demiyorum.Dinimiz hoşgörü dini.

BSC Misafiri

28.8.2013 15:42:01

0
tek kelime, cahillik....

ultralisan

28.8.2013 15:39:13

0
Yıl olmuş 2014...

Wayward Son

28.8.2013 15:33:23

0
Nefret ettiğim zihniyet...

BSC Misafiri

28.8.2013 15:18:30

-1
aptal yobaz topluluğu

BSC Misafiri

28.8.2013 15:18:25

0
Her bayan karaktere tesettürlü bir skin oluşturup diğer skinleri de kapatarak bu işi çözerler.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
League of Legends
+ TAKİBE
AL
43 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız